Ialyssos, Grekland

Filerimos Village


Måltider flera möjligheter
4 personer i samma rum
Barnpris upp till 13 år
Lägsta pris:
3 398:-
Barn från:
2 500:-
Barnklubb
Internationell
Pool:
2
Strand
700 m
Centrum
2 km Ialyssos Kremasti, 8 km Rhodos stad

Hög mysfaktor och nära till allt

På Filerimos Village bor du i gulliga tvåvåningsbyggnader mitt bland gröna gräsmattor, palmer och färgglada klängblommor. Det råder en härlig semesterstämning och runt om på gräsmattorna står solsängar och parasoller uppradade.

Hotellet ligger vid foten av det historiska berget Filerimos mellan de två byarna Ialyssos och Kremasti på nordvästra Rhodos. Från Filerimos Akropolis har du en fantastisk utsikt över hela Rhodos västkust. Det är ca 4 km till flygplatsen, ca 2 km till Ialyssos och Kremasti, ca 8 km till Rhodos stad och endast 700 m till stranden – så det är verkligen nära till allt vad denna grekiska paradisö ha att erbjuda.

Det finns två poolområden, en handfull aktiviteter, internationell barnklubb, och du väljer själv om du vill boka med endast frukost, halvpension eller All Inclusive.

Två poolområden och nära till stranden

Filerimos erbjuder två poolområden. Den ena poolen ligger bland de frodiga gräsmattorna och har fina broar och vattenfall samt separat barnpool. Den andra poolen ligger vid huvudrestaurangen. Poolerna är omringade av solterrasser där det finns gott om solsängar och parasoller. I poolbaren kan du beställa en svalkande dryck eller enklare snacks.

En kort promenad bort (ca 700 meter) ligger stranden som består av klappersten. Här kan solsängar och parasoll hyras mot betalning. 

Observera att det inte finns badhanddukar på hotellet så det kan vara bra att ta med sig det hemifrån.

Frukost, halvpension eller All Inclusive – valet är ditt

När du bor på Filerimos kan du själv välja om du vill ha endast frukost, halvpension eller All Inclusive. I All Inclusive-programmet ingår läsk, öl, vin och vatten (från vattenstationer) samt spritdrycker av lokala märken. Alla måltider serveras i huvudrestaurangen som bufféer.

Öppettider:
Frukostbuffé: 07.00–10.00
Lunchbuffé: 12.30–14.30
Kvällsmatsbuffé: 18.30–21.00
Snackbar: 10.00–18.00. Här serveras läsk, kaffe, te, öl, vin och lokala alkoholhaltiga drycker samt lättare snacks.
Lobbybar: 18.00–22.55

Vattengympa, grekisk afton och barnklubb

Under högsäsongen(1/5-10/10) finns ett animationsteam på plats, och de arrangerar olika lekar och tävlingar, till exempel vattengympa, dart och vattenpolo. Vissa kvällar anordnas det musik och hålligång och ibland är det grekisk afton som står på schemat. De håller även i en barnklubb som håller i lekar och aktiviteter för barnen.

Du har möjlighet att prova på tennis, volleyboll, basket och minifotboll och du kan hyra bil, cykel och motorcykel. Bordtennis och biljard finns också, det sistnämnda mot betalning. Barnen har en liten lekplats vid gräset.

Filerimos erbjuder en liten internethörna samt wifi, båda mot betalning. Precis vid hotellet finns också en supermarket.

Vissa aktiviteter är mot betalning.

Enkla rum i härliga, gröna omgivningar

På Filerimos bor du i enkla rum i klassisk charterstil. Det finns en huvudbyggnad samt flera tvåvåningsbyggnader som ligger utspridda bland trädgården. Alla rum har balkong eller terrass, klinkers, individuell luftkonditionering (juni - september mot betalning), minikylskåp och en liten tv. På badrummet finns badkar eller duschkabin och hårfön kan lånas på begäran. Deponeringsbox och wifi finns mot betalning.

Dubbelrum, 2-3 personer

I dubbelrummet på ca 20 m² får du två riktiga sängplatser. Rummet kräver minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris och det kan bo max två vuxna och ett barn. Dubbelrummen ligger i området vid trädgården och poolen.

Enrumslägenhet, 2-3 personer

I enrumslägenheten på ca 26 m² får du två riktiga sängplatser. Rummet kräver minst två fulltbetalande, det är möjligt att få ett barnpris och det kan bo max tre vuxna. I denna lägenhet får du även en liten kokvrå. Rummen ligger i området vid trädgården och poolen.

Bungalow, 2-4 personer

I bungalowen på ca 30 m² får du två riktiga sängplatser. Rummet kräver minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris och en barnrabatt och det kan bo max fyra vuxna. Rummen ligger i området vid trädgården och poolen.

Tvårumslägenhet, 2-4 personer

I tvårumslägenheten på ca 48 m² får du ett sovrum, ett allrum och en kokvrå. Här finns två riktiga sängplatser. Rummet kräver minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris och en barnrabatt och det kan bo max fyra vuxna. Tvårumslägenheterna ligger i huvudbyggnaden.

Familjerum, 2-4 personer

I familjerummet på ca 30 m² får du två riktiga sängplatser. Rummet kräver minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris och en barnrabatt och det kan bo max fyra vuxna. Rummen ligger i området vid trädgården.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.