Ialyssos/Ixia, Grekland

Blue Bay


4 personer i samma rum
Barnpris upp till 13 år
Barnklubb
Internationell
Pool:
3
Strand
0 m
Centrum
2 km Ialyssos, 10 km Rhodos stad

Familjehotell direkt vid strand och nära pulserande Rhodos stad

Klassikern Blue Bay ligger direkt vid stranden, och en knapp mil från den populära semesterorten Rhodos stad. I vattenparken trivs både små och stora, och man kan välja mellan att bo i huvudbyggnaden eller de gulliga bungalowsen, varav vissa har direkt tillgång till pool.

Hotellet ligger endast ca 20 minuters transfer från flygplatsen vilket innebär kort transfer. Observera att visst ljud från flyg nära flygplatsen kan uppfattas på hotellet.

Vattenpark och läge direkt vid strand

Tvärsöver gatan ligger en fin vattenpark med fem häftiga vattenrutschbanor och andra vattenaktiviteter. De minsta barnen kommer bäst att gilla det sprutande vattnet och piratbåten, från vilken det finns några mindre vattenrutschbanor. Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor. Nazars gäster har tillgång till vattenparken tre gånger per vecka.

Vattenparken är öppen från 15/5-15/10 – 2016 och beroende på väder.

På hotellområdet finns ett par pooler och även separata barnpooler, och på stranden som hotellet ligger vid arrangeras vattensporter. Stranden består av en blandning mellan sand och stenar, och vid vattenbrynet finns endast stenar. Det finns även en härlig gräsmatta där man kan slappna av och sola.

Solsängar och parasoller finns runtom på både hotellområdet och i vattenparken, och på stranden är dessa mot betalning. Barer finns vid pool, strand och vattenpark och vid poolen serveras även snacks på vissa tidspunkter.

Badhanddukar finns att låna, och om man vill byta ut den är det mot extra betalning.

Vattenrutschbanor

Closed Kamikaze
Ca 24 m lång. Pooldjup 1,25 m. Minimumlängd 1,50 m. Maximumvikt 100 kg.

Open Kamikaze
Ca 18 m lång. Pooldjup 1,25 m. Maximumvikt 100 kg.

Liten vattenrutschbana 1
Ca 2 m lång. Pooldjup 1,25 m. Maximumvikt 100 kg.

Liten vattenrutschbana 2
Ca 3 m lång. Pooldjup 1,25 m. Maximumvikt 100 kg.

Liten vattenrutschbana 3
Ca 4 m lång. Pooldjup 1,25 m. Maximumvikt 100 kg.

Liten vattenrutschbana 4
Ca 5 m lång. Pooldjup 1,25 m. Maximumvikt 100 kg.

Snake
Ca 24 m lång. Pooldjup 1,25 m. Minimumlängd 1,10 cm. Maximumvikt 100 kg.

Cone
Ca 18 m lång. Pooldjup 1,76 cm. Minimumlängd 1,50 cm. Maximumvikt 100 kg.

Piratskepp
Pooldjup 40-50 cm.

Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

Mot betalning

Solsängar och parasoll på stranden, byte av badhandduk, vattensporter.

All Inclusive – smidigt och prisvänligt

I huvudrestaurangen dukas huvudmåltiderna upp som buffé, och i snackrestaurangen serveras lättare snacks under dagen, och även lunch och kvällsmat.

I poolbaren och strandbaren hittar du dryck som ingår i ditt All Inclusive-program och inomhus ligger ytterligare en bar som serverar internationella märken och cocktails och denna bar omfattas inte av All Inclusive-programmet. Den sistnämnda har öppet hela dagen och även in på småtimmarna.

Glass för barnen serveras under dagen i poolbaren!

Lokala drycker ingår i All Inclusive-programmet: läsk, kaffe, vin, öl och vissa typer av starksprit. 

All Inclusive-programmet gäller från kl 12 på dagen man anländer fram till kl 12 på dagen man checkar ut. 

Mot betalning

Huvudbaren inomhus.

Barnklubb och vattenpark

Barnklubben vänder sig till barn mellan 5-12 år och här arrangeras lekar och bus, och barnen träffar jämnåriga kompisar från olika länder. Det finns också en fin lekplats och bäst av allt är att det serveras obegränsat med glass för alla barn under dagen!

Den häftiga vattenparken är dock favoriten! Här finns fem häftiga vattenrutschbanor för både stora och små och ett fint område med grunt vatten, där det finns olika ställningar som sprutar vatten åt olika håll. Här finns också en piratbåt som barnen kan klättra på och på den finns också några små vattenrutschbanor. Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor. Nazars gäster har tillgång till vattenparken tre gånger per vecka.

Shower, sport och avslappning

På Blue Ray finns ett stort utbud av sporter och aktiviteter som passar för både stora och små. Vad sägs om tennis, basket, volleyboll, beachvolleyboll, vattensporter, dart och bordtennis? Det finns även en del butiker på området och hotellets animationsteam arrangerar bland annat vattenpolo, aerobics, vattengympa och andra typer av underhållning nästan varje dag och kväll.

På den lilla scenen bjuds det vissa kvällar på underhållning och shower, och ibland arrangeras temakvällar som t.ex. karaokekväll eller grekisk afton.

Vill du koppla av ordentligt är det till wellnesscentret du ska gå. Här finns inomhuspool, jacuzzi, bastu och ett mindre gymrum, och du kan även få massage och olika behandlingar (mot extra betalning).

Wifi finns i lobbyn och kan användas mot betalning.

Mot betalning

Vattensporter, vissa temakvällar, besök i wellnesscentret, wifi i lobbyn.

Bungalows med direkt tillgång till pool

På Blue Bay bor du i enkla men stilrena och funktionella rum.  Du kan välja mellan en huvudbyggnad samt radhusliknande små söta bungalows, där en av rumstyperna även kan bokas med direkt tillgång till antingen privat pool eller en som man delar med grannarna på terrasserna bredvid.

Huvudbyggnaden:

Här finns fem våningar med hiss och alla rum har central luftkonditionering, minikylskåp, tv, hårfön, balkong, och deponeringsbox mot betalning.

Dubbelrum huvudbyggnad, 2-3 personer

Här får du två riktiga sängar samt en bäddsoffa. Rummet kan fås med landutsikt eller havsutsikt mot betalning. Här krävs minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris, och max tre vuxna kan bo här. Rummet kan mot ett tillägg bokas som enkelrum.

Familjesvit huvudbyggnad, 2-4 personer

Här får du två rum med en riktig dörr mellan. I det ena rummet finns två riktiga sängplatser och i det andra finns två bäddsoffor. Luftkonditionering finns i ett av rummen. Rummet kan fås med landutsikt eller havsutsikt mot betalning. Här krävs minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris, och max fyra vuxna kan bo här.

Bungalows:

Mysiga, radhusliknande bungalows, där en av rumstyperna har direkt tillgång till privat eller delad pool. Alla rum har individuell luftkonditionering, minikylskåp, tv, hårfön och terrass.

Dubbelrum Bungalow, 2 personer

Här får du två riktiga sängar. Här krävs minst två fullt betalande och det kan max bo två vuxna här. Rummet kan mot ett tillägg bokas som enkelrum.

Dubbelrum Bungalow Pool, 2 personer

Här får du två riktiga sängar. Här krävs minst två fullt betalande och det kan max bo två vuxna här. Rummet kan mot ett tillägg bokas som enkelrum. På terrassen finns en pool, antingen en privat sådan eller en som delas med grannarna på terrasserna bredvid. Vid poolen finns två stolar och ett litet bord.

Familjesvit Bungalow, 2-4 personer

Här får du två rum med en riktig dörr mellan. I det ena rummet finns två riktiga sängplatser och i det andra finns två bäddsoffor. Luftkonditionering finns i ett av rummen. Här krävs minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris, och max fyra vuxna kan bo här.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.