Alanya, Turkiet

Karat Hotel


4 personer i samma rum
Barnpris upp till 2 år
Barnpool
Ja
Pool:
1
Strand
500 m
Centrum
500 m Alanya Bazar

Klassiskt stadshotell med fantastiskt läge

I den populära semesterorten Alanya hittar du ett av våra riktigt bra mellanklasshotell med All Inclusive. Karat Hotel ligger mitt på Alanyas huvudgata, och det är därför nära till både shopping, restaurang- och caféliv samt väldigt fina badmöjligheter. Det är inte mer än 50 m till en bank, 10 m till shoppingmöjligheter, 500 m till bar och disco, 20 m till den närmsta restaurangen, 500 m till stranden och endast 50 m till en livsmedelsaffär.

Den perfekta basen för stadsmänniskan!

Karat Hotel är ett enkelt, men funktionellt hotell som är designat för en semester full av upplevelser i staden, där du själv sätter tempot. Hotellet vänder sig speciellt till yngre människor och par, men besöks också av familjer med större barn. Hotellet har inte så många barnfaciliteter – speciellt inte till mindre barn.

Även om hotellet inte har så många aktiviteter, kan du lätt tillbringa åtskilliga timmar på själva hotellet med att ladda batterierna innan du ger dig i kast med alla de upplevelser som väntar utanför hotellområdet.

Bada på samma strand som Kleopatra!

Vid sidan av huvudrestaurangen finns en härlig pool med poolbar och solsängar. Så när värmen övermannar dig, kan du alltid ta ett dopp i poolen och avsluta med en kall drink i baren. Det finns en separat bassäng för barnen vid sidan av poolen.

Från Karat Hotel är det mindre än 1 km till Alanyas berömda Kleopatrastrand, och om du vill ha lite variation i semesterprogrammet, får du inte missa att besöka den fina Östra stranden.

På båda stränder är solsängar och parasoll mot betalning, och mat och dryck på stränderna ingår inte i ditt All Inclusive-program.

Observera att hotellet inte erbjuder badhandduksservice, så glöm inte att ta med den hemifrån.

Mot betalning

Hyra av solsängar på stranden samt mat och dryck på stranden.

All Inclusive - gott och bekvämt

Huvudmåltiderna på Karat Hotel är fina bufféer, som alla serveras i restaurangen vid poolområdet. Maten är enkel, men god, så det enda du behöver bekymra dig över är var du ska sitta, vad du är sugen på och vad du vill dricka till. Disk, storhandling och matlagning är långt borta hemma i Sverige!

Små anrättningar som småkakor, kaffe och te serveras under dagen, och det kan vara en god idé att fylla magen lite när detta serveras, då kvällsmaten serveras på äkta sydeuropeiskt manér, nämligen först kl 19.00.

Lokal dryck serveras till alla bufféer som en del av All Inclusive-programmet. Du kan hämta dryck i baren hela dagen fram till kl. 22.00.

Mot betalning

Färskpressad fruktjuice, vissa lokala och samtliga importerade drycker, turkiskt kaffe, glass.

Öppettider:

Öppettider:
Frukost Huvudrestaurang 08:00 - 10:00
Lunch Huvudrestaurang 12:30 - 14:00
Middag Huvudrestaurang 19:00 - 21:00
Kakor   16:00 - 17:00
Bar   10:00 - 22:00

Vänligen observera att tider och utbud kan ändras beroende på antal gäster och säsong.

Upplev Alanya: Kultur, historia eller shopping?

När du bor på Karat Hotell är det aldrig långt till Alanyas många frestelser. Vare sig du vill shoppa på huvudgatorna, gå på pub crawl vid hamnen eller ta del av stadens spännande historia, kan du promenera till det mesta. Varje tisdag och fredag kan du uppleva de berömda marknaderna, där både lokala och turister flockas runt bodarna, som säljer allt från färglada frukter till hemmagjort hantverk.

Om detta inte är tillräckligt med kultur, kan du alltid besöka Alanyas vackra, gamla borg, som tidigare skulle skydda staden mot angrepp från sjörövare och andra fiender. Det mesta av borgen byggdes under 1200-talet och är väl bevarat. Härifrån är det samtidigt en vacker panoramautsikt över hela hamnen och staden. Är du i god fysisk form kan du gå hela vägen upp till borgen.

De lokala dolmus-bussarna stannar utanför hotellet, så det är aldrig långt till upplevelser på egen hand, för området väntar med massor av spännande, kulturella upplevelser.

Biljard, bordtennis eller poolen?

Vill du hellre tillbringa dagen på hotellet kan du lapa sol vid poolen hela dagen lång, och skulle du behöva en paus från solen kan du gå in och spela, backgammon eller bordtennis. Trådlöst internet i lobbyn är kostnadsfritt.

Mot betalning

Biljard.

Enkla rum med blått tema

På Karat Hotel får du ingen lyx, men du får enkla och rena rum med gott om plats, som den perfekta basen för dina upplevelser i Alanya. Dubbelrummen har antingen utsikt mot huvudgatan eller över poolen. Det är inte möjligt att boka en bestämd utsikt på förhand. Eftersom hotellet ligger mitt i Alanya förekommer visst oljud utifrån.

Rummen har klinkers och laminatgolv, luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön, duschkabin och balkong. Deponeringsbox finns i receptionen.

Dubbelrum, 2-4 personer

Här finns en dubbelsäng eller två enkelsängar, medan övriga personer sover i extrasäng. Här finns plats för 2-4 personer, dock max tre vuxna. Mot ett tillägg kan detta rum bokas som enkelrum.

Mot betalning

Deponeringsbox (i receptionen).

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Alanya

Hotellet ligger i Alanya på Turkiets sydkust, som är känt som en av Turkiets bästa och mest populära semesterorter. Staden har en fascinerande historia, många sevärdheter och ett välutvecklat handelsliv med ett överväldigande utbud av spännande butiker som säljer både lokala och internationella varor. Här finns också ett livfullt nattliv med bra restauranger, diskotek, barer och caféer.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.