Flygresa och bagage


Betalning på flyget | Bagage | Incheckning | Flygregler för gravida | Flygförseningar | Rullstol på flyget | Flygbolag | Mat och dryck på flyget | Sittplatser och tillval på flyget


Viktig information – Samsung Galaxy Note 7

På grund av den senaste tidens incidenter med den senaste versionen av Samsung Galaxy Note7; där det har rapporterats att telefonerna har fattar eld eller exploderar under laddning.

Samsung återkallar dessa enheter och FAA (American Federal Aviation Administration) samt EASA (European Aviation Safety Agency) har gått ut med stark avråda att inte att slå på eller ladda dessa enheter ombord på flygplan eller förvara dem i incheckat bagage.

Detta har medfört att vissa flygbolag har förbjudit användningen av denna smartphone, vänligen se vilka nedan:

  • TUIfly Nordic
  • Norwegian Air Shuttle
  • SAS Scandinavian Airlines
  • Jet Time
  • Freebird Airlines
  • Sun Express

Läs mer på varje flygbolags hemsida då reglerna kan skilja sig åt.


Betalning på flyget

På Freebird Airlines och SunExpress kan du betala kontant med euro samt med svenska, danska och norska kronor, beroende på avreseorten. Vi rekommenderar att du betalar med euro (gärna i mindre valörer) för att undvika brist på växelpengar ombord. Observera att det endast är taxfreevaror som kan betalas med VISA eller MasterCard.

På TUIfly Nordic och Jet Time kan du betala kontant med euro samt med svenska och danska kronor. Du kan även betala med VISA och MasterCard.


Bagage

Maxvikten per incheckad väska är begränsad till 32 kg om ni packar tillsammans. (undantag för Norwegian – se nedan). Eventuell bagageövervikt betalas direkt till flygbolaget.

Barnvagnar ska fällas ihop och förpackas i speciella skyddspåsar som för det mesta finns på flygplatsen (ibland mot betalning). Ta av ömtåliga delar som lätt tar skada, såsom hjul och suffletter. Tänk på att vagnen transporteras i flygets lastrum med annat bagage.
Vi rekommenderar alltid att du tecknar en reseförsäkring om du reser med barn- eller sittvagn då flygbolagens ersättningar till gäster för förkommet eller skadat bagage är begränsade.

Vassa föremål som exempelvis sax, kniv och nagelfil får inte medtas i handbagaget. Du får ta med dig en begränsad mängd vätska genom säkerhetskontrollen.

För dig som väljer att boka endast flyg/ospecificerad resa/Lucky-resa tillkommer en avgift för incheckat bagage. Avgiften är 200 kr, tur och retur. Man får då checka in 1 kolli som max får väga 20 kilo. Man kan max köpa till ett bagage per person (ej för spädbarn/barn under 2 år). 

TUIfly Nordic

Maxmått på handbagage: 55 x 40 x 23 cm (1 handbagage per person)
Max antal kilo för handbagage: 5 kilo per person
Incheckat bagage: Max 20 kilo per person (inklusive handbagage)
Barnvagn: Medtas utan extra kostnad
Spädbarn: Barn under 2 år kan checka in 10 kilo per person (ej handbagage)
Golfutrustning: Bokas och betalas innan avresa direkt hos flygbolaget. Klicka här för att komma vidare.

Freebird Airlines

Maxmått på handbagage: 55 x 35 x 20 (1 handbagage per person)
Max antal kilo för handbagage: 6 kilo per person
Incheckat bagage: Max 20 kilo per person
Barnvagn: Medtas utan extra kostnad
Spädbarn: Barn under 2 år kan checka in 10 kilo per person (ej hand bagage)
Golfutrustning: Bokas och betalas innan avresa direkt hos flygbolaget. Klicka här för att komma vidare.

Jet Time

Maxmått på handbagage: 55 x 40 x 23 (1 handbagage per person)
Max antal kilo för handbagage: 5 kilo per person
Incheckat bagage: Max 20 kilo per person (inklusive handbagage)
Barnvagn: Medtas utan extra kostnad. Läs mer här om hur vagnen ska packas.
Spädbarn: Barn under 2 år får ta med sig handbagage som väger max 5 kilo
Golfutrustning: Bokas och betalas innan avresa direkt hos flygbolaget. Klicka här för att komma vidare.

SunExpress

Maxmått på handbagage: 55 x 40 x 20 (1 handbagage per person)
Max antal kilo för handbagage: 6 kilo per person
Incheckat bagage: Max 20 kilo per person
Barnvagn: Medtas utan extra kostnad
Spädbarn: Barn under 2 år kan checka in 10 kilo per person (ej handbagage)
Golfutrustning: Bokas och betalas innan avresa direkt hos flygbolaget. Klicka här för att komma vidare.

SAS Charter

Maxmått på handbagage: 55 x 40 x 23 (1 handbagage per person)
Max antal kilo för handbagage: 5 kilo per person
Incheckat bagage: Max 20 kilo per person (inklusive handbagage)
Barnvagn: Medtas utan extra kostnad
Spädbarn: Barn under 2 år kan checka in 10 kilo per person (ej handbagage)
Golfutrustning: Bokas och betalas innan avresa direkt hos flygbolaget. Klicka här för att komma vidare.

 
Norwegian

Maxmått på handbagage: 55 x 40 x 23 (1 handbagage per person)
Max antal kilo för handbagage: 10 kilo per person
Incheckat bagage: Max 20 kilo per person. OBS! Endast en väska per person med maxvikt 20 kilo. Observera att även om en eller flera resenärer väljer att packa i en och samma resväska, får väskan fortfarande väga max 20 kilo. För väskor som väger mer än 20 kilo betalas övervikt per kilo i samband med incheckningen. Om du har mer än totalt två väskor, oavsett vikt, betraktas det också som övervikt. Vet du redan innan avresa att du kommer checka in flera väskor, kan detta köpas direkt via Norwegians hemsida.
BarnvagnMedtas utan extra kostnad
SpädbarnBarn under 2 år kan checka in 5 kilo per person (inte handbagage)
Golfutrustning: Bokas och betalas innan avresa direkt hos flygbolaget. Klicka här för att komma vidare.


Observera att det inte kan bokas tillval på enstaka avgångar.


Incheckning

Vi rekommenderar att du är på avreseflygplatsen senast 2 timmar innan avresa. På skärmarna i avgångshallen kan du se var du ska checka in. Kom ihåg att ta med dig ditt resebevis/biljett och pass.


Flygregler för gravida

För samtliga flygbolag gäller andra regler än nedan om man väntar tvillingar, trillingar etc. Kontakta vår kundservice på 0770 777 888 eller info@remove-this.nazar.se för mer information.

Oavsett graviditetsvecka kan incheckningspersonalen begära att man visar fram ett ”fit to fly-intyg”. Om du inte redan har ett intyg med dig erhåller du ett sådant efter en undersökning hos läkaren på flygplatsen. Detta gäller alla flygbolag. Kostnaden för ett sådant intyg bekostas av gästen själv. 

Observera att reglerna för antal veckor nedan gäller både för ut och hemresa. Om det t.ex. står att gravida kvinnor inte får flyga efter vecka 35 så gäller detta även för hemresan.

Freebird Airlines

Mellan 24:e och 27:e veckan ska flygbolaget informeras vid check in om graviditet och du ska kunna framvisa ett läkarintyg på engelska som intygar att du kan flyga. Det ska även framgå hur långt framskriden graviditeten är, både till ut- och hemresedatum.

Mellan 28:e och 35:e veckan in i graviditeten ska nyss nämnda intyg kunna framvisas vid check in, och intyget får inte vara äldre än 7 dagar, varken för ut- eller hemresa. 

Efter den 35:e veckan in i graviditeten får du inte flyga.

SunExpress

Du får inte flyga från och med den 35:e graviditetsveckan. Vi rekommenderar starkt att du tar med dig ett läkarintyg på engelska att framvisa vid check in som intygar att du kan flyga. Det ska framgå hur långt framskriden graviditeten är, både till ut- och hemresedatum. 

För dig som reser med följande flygbolag hänvisar vi till respektive flygbolags egen hemsida:

TUIfly Nordic

SAS

Jet Time

 

 


Flygförseningar

Trots att flygförseningar är relativt sällsynta kan dåligt väder vid avrese- eller ankomstflygplatsen, tekniska omständigheter eller något helt annat orsaka större eller mindre förseningar. Om denna situation trots allt uppstår kommer Nazars personal, i samarbete med flygbolaget, göra vad de kan för att väntetiden ska bli så behaglig som möjligt för dig och dina medresenärer.

Vid längre flygförseningar på utresan utgår ersättning enligt branschpraxis för paketresor. Det här sker vid förseningar som överstiger åtta timmar vid ankomst till resmålet.


Rullstol på flyget

Ett begränsat antal rullstolar kan tas med ombord på flyget. Information om rullstol ska ges till resekonsulenten vid bokning av resan (senast 48 timmar innan avresa). Om Nazar inte informerats om att du önskar ta med en rullstol på flygningen, kan rullstolen bli avvisad vid incheckningen.


Flygbolag


 TUIfly Nordic

TUIfly Nordic ingår i världens största charterflygbolagsgrupp, TUI Airlines. Där ingår även ThomsonFly i England, TUIfly i Tyskland, Jetairfly i Belgien, Corsairfly i Frankrike och Arkefly i Holland. Den kombinerade flygplansflottan för TUI Airlines består av drygt 150 flygplan, huvudsakligen Boeing 737-800 och Boeing 757-200. Tuiflynordic.se

SunExpress

SunExpress är ett turkiskt flygbolag, ägt av tyska Lufthansa och Turkish Airlines, och har sedan 1989 flugit både reguljär- och chartertrafik mellan Turkiet och städer i merparten av Europa. SunExpress har en modern flotta bestående av Boeing 737-800 och Boeing 757-200. Sunexpress.com/en

Freebird Airlines

Freebird Airlines är ett turkiskt flygbolag, specialiserat på chartertrafik. Bolaget bildades 2001 och har samarbetat med Nazar sedan 2004. Bolaget har en ny, modern flotta bestående av bekväma flygplan av typen Airbus 320 och Airbus 321. Freebirdairlines.com

Jet Time

Jet Time är ett danskt flygbolag som startade sin verksamhet 2006. Bakom bolaget står en rad danska företagare och ledningen samt personalen utgörs av individer med många års erfarenhet inom den danska flygbranschen. Jet Times flyg är av typen Boeing 737-300. 
Jet-time.se


Mat och dryck på flyget

Flygmat ingår inte i resans pris, utan ska förbeställas senast tre dagar innan avresa. Mat på flyget kostar 150 kr per vuxen (tur/retur) och 100 kr för barn upp till 12 år (tur/retur). Observera att dryck kostar extra och betalas i flyget vid beställning.

Om du önskar specialmat (vegetarisk etc) måste detta förbeställas senast tre dagar före avresa.

Det är inte tillåtet att ta med egen mat ombord på flyget. Anledningen till detta är bland annat för att minimera städning, kunna kontrollera avfallet av miljöhänsyn samt kunna minimera riskerna och besvär för personer med allergiska besvär. Vi kan inte garantera att våra flygningar är nötfria. Nötter kan förekomma i maten eller tas ombord av andra passagerare.

För bokningar som görs senare än tre dagar innan avresa med namngivet hotell kan vi inte garantera mat ombord, men vi gör vårt bästa för att kunna arrangera detta.


Sittplatser och tillval på flyget

När du flyger med Nazar kan du, på de flesta av våra flygningar, förboka sittplatser på flyget. På vissa flygningar finns även möjlighet att förboka andra tillvalstjänster. För mer information om vad som gäller just på din resa, se nedan under respektive flygbolag.

TUIfly Nordic

Möjliga tillval inför flygresan: Sittplatser, festmåltid, uppvaktning, extra bagagevikt och specialbagage (golfbag). Beställningar kan göras 365-7 dagar innan avresa. För att komma vidare till flygbolagets hemsida för beställning online, klicka här.

SunExpress

Möjliga tillval inför flygresan: Sittplatser, extra bagagevikt samt specialbagage (golfbag). Du kan även beställa uppgradering av måltid. Beställningar kan göras 60-4 dagar innan avresa. För att komma vidare till flygbolagets hemsida för beställning online, klicka här. Observera att det på vissa avgångar inte är möjligt att beställa tillval.

Freebird Airlines

Möjliga tillval inför flygresan: Sittplatser samt golfbag. Beställningar kan göras 60-3 dagar innan avresa. För att komma vidare till flygbolagets hemsida för beställning online, klicka här.

SAS

Möjliga tillval inför flygresan: Sittplatser, extra bagagevikt samt golfbag. Beställningar kan göras 120-7 dagar innan avresa. För att komma vidare till flygbolagets hemsida för beställning online, klicka här.  

Jet Time

Möjliga tillval inför flygresan: Sittplatser, specialbagage (golfbag) samt extra bagagevikt.
Beställningar kan göras 180-7 dagar innan avresa. För att komma vidare till flygbolagets hemsida för beställning online, klicka här.

Norwegian

Möjliga tillval inför flygresan: Sittplatser, extra bagagevikt samt specialbagage (golfbag). Beställningar kan göras 60-10 dagar innan avresa. För att komma vidare till flygbolagets hemsida för beställning online, klicka här.

Kontakta oss

Måndag - fredag 08.00 - 18.00

Lördag - söndag 09.00 - 16.00

Telefon: 0770 777 888

Nazar Nordic AB
Slagthuset, 211 20 Malmö

Vi har inga butiker att besöka

E-post: info@remove-this.nazar.se


Ring oss gärna på 
0770 - 777 888

Vi har själva besökt alla av våra hotell och kan därför ge dig råd baserat på egen erfarenhet!

Hälsningar från oss på kundservice


Presentkort

Varför inte gratulera eller överraska någon du tycker om med ett presentkort från Nazar?

Läs mer


Gilla oss på facebook

Så missar du inte våra fina erbjudande och tävlingar!

Besök Nazars Facebooksida