Våra utflykter i Kusadasi

Följ med på utflykt och upplev Turkiets mångfald!

Vare sig du gillar sol och avslappning, fartfyllda semesterdagar, vackra naturupplevelser, spännande kultur och historia eller massor med skoj för hela familjen, så har vi en utflykt som passar dig. Kom till en av oss guider om du vill veta mer eller boka din utflykt.

För att ge en överblick har vi delat in våra många utflykter i olika kategorier.

Utflykter, utflyktsdagar och priser kan ändras under säsong.

Ett urval av våra allra populäraste utflykter. Prova på det turkiska hamamet, besök den grekiska ön Samos eller upplev Turkisk afton.

Hamam – turkiskt bad

Varje turkisk stad har minst ett hamam, och enligt traditionen besöks hamamet regelbundet, ofta tillsammans med vänner. Så utöver att man blir ren och avslappnad, är detta också en social begivenhet. Badet börjar med att man sitter i ett varmt rum av marmor för att mjuka upp huden. Sedan blir man skrubbad med en tvätthandske så att döda hudceller och smuts rensas bort, innan man tvålas in i ett mjukt tvålskum som gör huden silkeslen. Ren njutning för både kropp och själ!

Vuxna: 15 €
Barn 7-14 år: 8 €
Barn 0-6 år: Gratis
Utflyktsdag: Dagligen

Samos - grekisk ö

Två länder, två kulturer och två olika språk på en och samma semester. En kort segling från Kusadasi väntar den charmiga grekiska ön Samos, även känd som Den Gröna Ön och matematikern Pythagoras hemstad. Samos hälsar dig välkommen med sina vit- och blåmålade hus, spännande butiker och mysiga caféer där du kan avnjuta en kall ouzo. Samos bjuder även på vackra stränder och möjlighet att hyra bil.

Vuxna: 47 €
Barn 6-12 år: 32 €
Barn 0-5 år: Gratis
Utflyktsdag: Måndag-lördag

Sea Dream - båtutflykt

Njut av en vidunderlig båttur på det glittrande blå Egeiska havet! Vi lämnar stad och fastland för en båttur utanför Kusadasis vackra kust. Här kan du se fram emot en avkopplande semesterdag i den friska brisen från havet, med massor av sol, bad och kanske en bra bok. Det serveras lunch på båten och när vi kastar ankare är det möjligt att ta sig ett svalkande dopp. Badhanddukar kan lånas på båten.

Vuxna/barn: 44 €
Utflyktsdag: Tisdag

Här bjuds det på upplevelser och skoj för hela familjen. Följ till exempel med på vår berömda familjekryssning!

Familjekryssning

Följ med på en underbar dag på det Egeiska havet med sol och bad, längs den vackra kusten utmed Kusadasi. Det blir en härlig dag för hela familjen, med lunch ombord på båten. Under dagen anordnas roliga aktiviteter för hela familjen och Nazars guider arrangerar skojiga piratlekar. Alla åldrar är välkomna ombord på den populära familjekryssningen.

Vuxna: 32 €
Barn 7-14 år: 16 €
Barn 0-6 år: Gratis
Utflyktsdag: Tisdag

Lazy Day båttur

Sol, hav, bad och total avslappning. Njut av solens varma strålar, ett dopp från båten och en svalkande dryck på båtens däck med en fantastisk utsikt över bergen och havet. All Inclusive-service med lokala drycker gör turen extra behaglig, och efter lunchen som serveras på båten är det dags igen att fortsätta solbadandet, eller för en tupplur medan båten vaggar på det glittrande havet.

Vuxna: 33 €
Barn 7-14 år: 16 €
Barn 0-6 år: Gratis
Utflyktsdag: Måndag, tisdag, onsdag

Vattenpark

Håll hårt i badringen, för det går undan när du susar ner för de roliga vattenrutschbanorna. Oavsett om du gillar snirkliga vattenrutschbanor på höga höjder eller om du är lite mer försiktig av dig, så bjuds det här på massor av skoj. I vattenpark finns det rutschbanor och pooler till olika åldersgrupper.

Vuxna: 22 €
Barn 4-9 år: 17 €
Barn 0-3 år: Gratis
Utflyktsdag: Dagligen

Vill du ha fart och fläkt på semestern? Släpp loss på naturens egen lekplats!

Dykning

Turkiet är perfekt för både erfarna och förstagångsdykare, tack vare värmen och det klara vattnet. Världen under havets yta bjuder på många olika fiskar och fiskstim. Det finns också massor att uppleva för erfarna dykare. På dykningsutflykten får du en grundläggande förklaring om scubadykning och du får göra en dykning under ledningen av professionella dykare. Fullända din semester med denna upplevelse under ytan!

Pris: 30 € per person
Minimiålder: 14 år
Utflyktsdag: Dagligen

Jeepsafari

Jeepsafari är en av de absolut bästa upplevelserna Turkiet har att erbjuda. Vi kör långt bort från den pulserande staden, upp till mindre landsbygder och backig terräng, och på vägen hit stannar vi för att utforska den vackra oförstörda naturen och den frodiga gröna skogen. På denna utflykt besöker vi platser som hade varit svåra, om inte omöjliga, att hitta på egen hand. Följ med och njut av en dag fullproppad med avslappning och upplevelser. Det ges också tid till ett dopp, kom ihåg att ta med badkläder!

Vuxna: 38 €
Barn 7-14 år: 25 €
Utflyktsdag: Torsdag

Quad Safari

Vill du gärna ha fart och fläkt på din semester? Då är Quad Safari något för dig! Quad Safari är mer än bara dammoln och hjulspår, det är nämligen en riktigt rolig semesterupplevelse i natursköna omgivningar vid Turkiets västkust. Denna utflykt är både rolig och unik, och dessutom ägnar den sig väl åt större grupper som gärna vill roa sig på naturens egen lekplats. Det ges också tid till ett dopp, så glöm inte badkläderna!

Pris: 49 €
Minimiålder: 16 år
Utflyktsdag: Måndag, onsdag, torsdag, lördag, söndag

Kom nära inpå det äkta Turkiet. Här får du minnen för livet.

Efesos och jungfru Marias hus

Efesos är en av Turkiets mest berömda och storslagna sevärdheter. De arkeologiska utgrävningarna och restaureringen har pågått sedan 1869 och håller på än idag. Det vackra Celsiusbiblioteket, den stora teatern, marmorgatan och templen lockar besökare från hela världen. Vi besöker också Jungfru Marias hus på Bülbül-berget där det sägs att Maria tillbringade de sista dagarna i sitt liv. Denna stämningsfulla och rörande plats i Efesos är en av höjdpunkterna som gör turen oförglömlig.

Vuxna: 46 €, Barn 7-14 år: 36 €, Barn 0-6 år: Gratis
Utflyktsdag: Måndag

Pamukkale

Pamukkale är tillsammans med Efesos en av Turkiets mest populära sevärdheter, och båda är listade på UNESCOs världsarvslista. Pamukkales varma kalkhaltiga vatten flyter ner från en 100 meter hög klippvägg och har format så kallade terrasser, droppstensformationer och bassänger av kalk. Vattnet sägs vara helande på bl.a. hud- och hjärtsjukdomar. Det sägs också att vattnet har en föryngrande effekt. På utflykten besöker vi även Hierapolis, en antik ruinstad.

Vuxna: 59 €, Barn 7-14 år: 29 €, Barn 0-6 år: Gratis
Utflyktsdag: Söndag

Egeiska Pärlor

Kusadasi och dess grannstad Selcuk är väl värda att besöka, båda städerna erbjuder bra shopping möjligheter och under utflykten besöker vi områdets bästa shoppingställen. Du kan välja mellan två olika utflyktsdagar, och se vilken dag som passar dig bäst. Under båda utflyktsdagarna besöker vi en marknad, och beroende på utflyktsdag besöker vi utöver det antigen en läder- eller en smyckes butik. Vi erbjuder denna utflykt gratis vid köp av annan utflykt från vårt mångsidiga utflyktsprogram. Välkomna med på denna utflykt!

Vuxna: 10 €/Gratis, Barn 7-14 år: 5 €/Gratis, Barn 0-6 år: Gratis
Utflyktsdag: Onsdag, lördag

 

Sirince - grekisk by

Sirince är en vacker och stämningsfull grekisk bergsby. Som är även bland annat känd för sina smakfulla viner, som vi får provsmaka under utflykten, och vinerna passar även bra att ta med sig hem. Sirince blev internationellt känd 2012, då Mayaindianerna trodde på att världen skulle gå under och att Sirinces positiva energi kunde rädda byn från domedagen. Under dagen besöker vi även en moské och bekantar oss med lokala specialiteter som lokum och halva.

Vuxna: 22 €, Barn 7-14 år: 10 €, Barn 0-6 år: Gratis
Utflyktsdag: Onsdag

Shoppa loss i Turkiets tredje största stad, Izmir, och lär dig att pruta på den lokala marknaden.

Izmir – västkustens huvudstad

Den pulserande storstaden Izmir med sina över tre miljoner invånare bjuder bland annat på shopping i världsklass. Vi åker med färja i Izmir mot Konak-platsen, Izmirs berömda varumärke, klocktornet och det stora bazarområdet. Bazaren kantas av textiler och souvenirer och det finns även möjlighet att shoppa på ett modernt outlet-center. Missa inte chansen att uppleva Turkiets tredje största stad på nära håll – här kommer du göra semesterns bästa inköp!

Vuxna: 38 €
Barn 7-14 år: 19 €
Barn 0-6 år: Gratis
Utflyktsdag: Lördag

Hyr en bil
Överallt i Turkiet finner du vacker natur och spännande sevärdheter. Kontakta din guide för mer information angående dina möjligheter att hyra en bil och få tips om de bästa utflykterna på egen hand i lokalområdet.

 
Gratis transferservice
Är du på jakt efter stans bästa souvenirer eller restauranger? Flera av våra samarbetspartners erbjuder gratis upphämtningsservice från de flesta av våra hotell. Fråga din guide för mer information och för att boka din transport.