Upplev lummiga Beldibi

Beldibi är en liten by väster om Antalya som är relativt ny på turistkartan

Här bjuds du på en lugn oas med storslagen natur och Taurusbergen i bakgrunden. Den lilla byn har ett fåtal affärer och restauranger.

Skulle du vilja ha mer liv och rörelse har du staden Kemer en mil västerut eller den turkiska rivierans huvudstad, Antalya, ca tre mil österut.

Välkommen till Turkiet

Läs mer | Ladda ner guide

 • Perfekt läge mellan trädbeklädda berg och blått hav
 • Närhet till populära turiststäderna Kemer och Antalya
 • Liten och lugn by

   

  Här kan du se vädret i Turkiet
  Här hittar du en karta över våra hotell
  Här kan du hitta spännande turkiska recept

  I närliggande Kemer och Antalya finner du flera sevärdheter om du vill ha en paus från solsängen, vissa av dem besöker vi under våra utflykter. Kontakta din guide för mer information eller läs mer här.

  Hällristningar
  En liten bit utanför Beldibi, på 300 meters höjd ligger en grotta som upptäcktes 1959. I grottan har man hittat tecken på bosättningar från Paleolitisk, Mesotholitisk och Neotolitsk tid och det finns flera hällristningar som föreställer människor och djur på stenblocken som omger grottan.

  Phaselis (Kemer)

  En antik hamnstad som med sina tre hamnar var en betydande sjöfarts- och handelsstad. Staden grundades 690 f.Kr. och idag kan man beundra ruiner av bland annat en akvedukt, romerska bad, teatrar och gamla hus och butiker.

  Ulupınar (Kemer)

  I utkanten av Olympos nationalpark ligger den lilla byn Ulupınar. Högt uppe i bergen börjar en iskall fors som rinner ner mot byn och här finns ett flertal välsmakande fisk- och skaldjursrestauranger. Detta är en populär utflyktsmål bland lokalborna och perfekt att besöka under varma sommardagar eftersom att det oftast är svalare uppe i bergen.

  Kaleici (Antalya)
  Antalyas historiska centrum, Kaleici, ligger som en tidskapsel mitt i den moderna storstaden. Tillbringa en eftermiddag med att strosa bland de mysiga gatorna. Här kan du bland annat se den ursprungliga romerska stadsporten, som uppfördes för nästan 2 000 år sedan, och den romerska hamnen som fortfarande är i bruk. De gamla husen fungerar idag som små mysiga butiker och restauranger.

   

  Beldibi är en mycket liten by, men erbjuder ändå några genuina barer och restauranger. På restaurangerna kan man äta äkta turkisk mat och dricka gott och ta del av den förstklassiga service och gästvänlighet som byborna erbjuder.

  I Kemer finns ett betydligt större utbud av både restauranger och nattliv och Antalya är en drömdestination för dig som sätter pris på ett stort utbud av fina restauranger och ett bra nattliv. Speciellt i den gamla stadsdelen och vid den stämningsfulla marinan finns gott om ställen där du kan avnjuta en delikat måltid.

  Precis utanför våra hotell i Beldibi finns ett litet utbud av små butiker, men det arrangeras marknader både i Beldibi och i närliggande Kemer. I Beldibi brukar det arrangeras en marknad en gång i veckan, och här säljs allt från frukt och grönt och kläder till skor och tyger.

  I Kemer ordnas två marknader, en på måndagar som är fokuserad på frukt och grönsaker, och en på tisdagar som främst säljer kläder och souvenirer.

  I Antalyas historiska stadskärna Kaleici kan du gå på upptäcktsfärd i de smala gatorna, där det ligger spännande, lokala butiker som säljer allt från turkiska mattor till brukskonst och sötsaker. Avsluta turen med en välbehövlig drink vid den gamla romerska hamnen, eller fortsätt din shoppingrunda på ett av Antalyas största shoppingcenter, Migros, som endast ligger ca 30 minuters taxiresa från våra hotell i Beldibi.

  Om du vill ta dig till Kemer eller till Antalya kan du be hotellpersonalen hjälpa dig att beställa en taxi. De flesta taxibilarna kör med taxameter, men ofta kan ni komma överens om ett fast pris för en specifik rutt. Kom ihåg att bestämma ett pris i förväg.

  Lokalbussen dolmus (namnet betyder proppfull) är ett roligt och lätt sätt att ta sig runt på. Bussarna kör fram och tillbaka hela dagen, men kör oftast inte sent på kvällen och natten. Det kostar omkring 2-5 lira för en tur om du reser inom centrum. Du betalar direkt till chauffören när du stiger på. Kom nära inpå det äkta Turkiet. Här får du minnen för livet.

  Endast ca 30 minuters taxiresa från våra hotell i Beldibi ligger Konyalti, som är den västra sidan av Antalya, och här finner du bl.a. ett av stadens största shoppingcentrum.

   

   

  Sandstranden i Beldibi är ca 1,5 km lång. Den vackra stranden är mycket populär och under högsäsongen kan det vara fullt med folk där. Eftersom stranden är ganska långgrund så passar den bra även för barnfamiljer. Det finns solbäddar och parasoll på stranden men ingen kiosk, så det lönar sig att ta med sig något att äta och dricka.

  Se vårt fina hotell i Beldibi här: