Upplev bildsköna Kusadasi

Kusadasi är den mest välutvecklade semesterstaden på den turkiska västkusten

I centrum finns mysiga, gamla snirkliga gator, där du kan hitta allt från historiska moskéer till moderna butiker. Detta är ett äkta shoppingparadis, och traktens konsthantverkare är vida berömda för sin vackra keramik och sitt stengods.

Stadens livfulla restaurang- och nattliv utspelar sig i området kring den stämningsfulla hamnpromenaden, varifrån man kan blicka utöver stadens kännetecken, Fågelön.

Välkommen till Turkiet

Läs mer | Ladda ner guide

Våra utflykter i Kusadasi

  • Gemytlig kuststad med härlig atmosfär
  • Populärt turistparadis med både stadspuls och bad
  • Mysig marina med shopping, restauranger och barer

 

Här kan du se vädret i Turkiet
Här hittar du en karta över våra hotell
Här kan du hitta spännande turkiska recept

Om du skulle behöva lite omväxling från sol och strand, så har Kusadasi mycket annat ett erbjuda! Vi besöker de bästa sevärdheterna på våra utflykter. Kontakta din guide för mer information, eller läs vidare här.

Fågelön
Kusadasi betyder ”Fågelön”, och den lilla ön utanför hamnen är stadens kännetecken. På kvällen är ön vackert upplyst.

Efesos
Den flera tusen år gamla romerska ruinstaden är obligatoriskt att besöka under din semestervistelse. Området är otroligt välbevarat, och när du promenerar genom gatorna får du en inblick i forntidens storstadsliv. Här finns butiker, hus, offentliga toaletter, världens största amfiteater och det berömda Celsiusbiblioteket, som är en av världens mest fotograferade byggnader.

Dilek Peninsula National Park
Nationalparken, som är delvis öppen för allmänheten, ligger omkring 30 km utanför centrum. Det natursköna området består av vackra stränder och skogsområden. Det är lätt att ta sig hit med taxi eller dolmus. Parken är även känd under namnet Milliparken.

Kusadasi är ett äkta shoppingparadis, och områdets lokala hantverkare är vida kända för sin vackra keramik och sitt stengods. I centrum hittar du även åtskilliga butiker som säljer lädervaror av hög kvalitet. I den lilla grannbyn Söke finns ett bra utbud av outlet-butiker. Vi kan hjälpa dig hitta de bästa shoppingområdena.

Vill du testa shoppingen på den lokala marknaden, har du flera möjligheter att välja mellan. Kontakta en av guiderna för ytterligare information. Observera att marknadsdagar samt -platser kan ändras.

Lördagsmarknad i Selcuk
Om du vill uppleva en äkta lokal marknad så ska du åka till Selcuk. Det är lätt att ta sig hit med dolmus som kör från dolmusstationen i Kusadasi. Bussen kör förbi Aqua Fantasy på väg till Selcuk.

Det är lätt att få tag på en taxi i Kusadasi. De flesta taxibilarna kör med taxameter, men ofta kan ni komma överens om ett fast pris för en specifik rutt, till exempel från ditt hotell till centrum. Kom ihåg att bestämma ett pris i förväg.

Lokalbussen dolmus (namnet betyder proppfull) är ett roligt och lätt sätt att ta sig runt på. Bussarna kör fram och tillbaka hela dagen, men kör oftast inte sent på kvällen och natten. Det kostar omkring 2-5 lira för en tur om du reser inom centrum. Du betalar direkt till chauffören när du stiger på.

Stadsstranden
Precis vid hamnpromenaden i Kusadasi centrum ligger en välbesökt strand, där du har nära till allt medan du lapar sol.

Long Beach
6 km söder om centrum ligger Kusadasis antagligen bästa strand. Här är gott om plats för solbadarna och flera restauranger att välja mellan.

Ladies Beach
Fin sandstrand ett par kilometer söder om centrum. Det kör lokalbussar från centrum till Ladies Beach flera gånger i timmen.

Det finns flera olika goda restauranger i Kusadasi, speciellt i gamla stan. Besök till exempel Restaurant Erzincan, en av Kusadasis flera charmiga, små turkiska restauranger. Vid marinan finns massor av fina restauranger, många av dem med fantastiska fisk- och skaldjursrätter. Den så kallade Bar Street i gamla stan är berömd for sitt livfulla nattliv. Här finns flera diskotek som har öppet långt in på natten. I marinan spelas ofta live musik på flera av restaurangerna och barerna.


Kusadasi, den egeiska kustens pärla. En mysig hamnstad med mycket shopping i gamla stan. Blandat med shoppingen finns också flera mysiga restauranger där du kan låta dina smaklökar testa det underbara turkiska köket. Kusadasi har det mesta man kan önska sig; gästvänliga människor, stort shoppingutbud, restauranger och spännande utflykter.

Elisa Niinimaa Nazar guide


Praktisk information om Kusadasi

Bank och bankomat

Bankomater finns i Kusadasi centrum och vid alla större hotell. Växlingskontor (exchange office) och banker finner du i centrum.

Post och telefon

Postkontoret i Turkiet heter PTT. Här kan du växla utländsk valuta till turkiska lira samt köpa frimärken och telefonkort. För att ringa till Sverige ska du slå 0046 och därefter det önskade telefonnumret.

Läkare och apotek

Apotek (eczane) finns överallt. Om du skulle behöva uppsöka läkare är du välkommen att kontakta en av oss guider. Du kan också kontakta läkaren direkt på ett av dessa nummer:
Euromed: +90 256 618 25 00
Özel Kusadasi Hospital: +90 256 618 25 00

Se våra fina hotell i Kusadasi här