Upplev natursköna Belek

Semesterområdet Belek ligger omkring en halvtimmes färd från Antalya

Och är den optimala destinationen för dig som önskar fridfull harmoni och hög kvalitet på din semester.
Området domineras av imponerande lyxhotell som kännetecknas av hög standard, god service och utsökt All Inclusive.

Området är frodigt och naturskönt med långa sandstränder och gamla, gröna eukalyptusskogar, och en semester här är som balsam för själen.Belek är dessutom känt för att vara ett äkta golfparadis med inte mindre än 14 golfbanor i världsklass.

Välkommen till Turkiet

Läs mer | Ladda ner guide

Våra utflykter i Belek

 • Gott om exklusiva resorts och hög servicenivå
 • Gemytlig stadskärna med fina shoppingmöjligheter
 • Golfparadis med massor av fantastiska golfbanor

   

  Här kan du se vädret i Turkiet
  Här hittar du en karta över våra hotell
  Här kan du hitta spännande turkiska recept

  Skulle du behöva lite omväxling från sol och strand, har Belek-området mycket annat att erbjuda! Vi besöker de bästa sevärdheterna på våra utflykter. Kontakta din guide för mer information, eller läs vidare här i hotellboken.

  Garden of Tolerance
  En vacker park i hjärtat av Belek, där en moské, en kyrka och en synagoga ligger sida vid sida som en symbol för tolerans och fridfull samexistens. Perfekt för en meditativ promenad!

  Golf
  I Belek ligger inte mindre än 14 golfbanor i världsklass, och under vår och höst är det fullt med golfare. Du kan boka undervisning hos en privat golfinstruktör, eller utforska de roliga och utmanande golfbanorna på egen hand. Vi hjälper gärna till att boka tee tider – kontakta din guide för mer information.

  Perge
  Omkring 30 km nordväst om Belek ligger den gamla romerska byn Perge, där du kan gå runt mellan flera tusen år gamla byggnader och bland annat uppleva Perges berömda Artemis-tempel och välbevarade romerska bad.

  Shoppingmöjligheterna i Belek är begränsade, och därför rekommenderar vi att du åker in till Antalya om du verkligen vill shoppa loss. Från Belek arrangerar vi utflykter till Antalyas bästa shopping, inklusive Antalyas största shoppingcenter. I Belek centrum finner du ett mindre utbud av souvenirbutiker och textilaffärer.

  Här har du även möjlighet att testa shoppingen på den lokala marknaden. Kontakta en av guiderna för ytterligare information. Observera att marknadsdagar samt -platser kan ändras.

  Marknad i Belek
  Lokal marknad där det säljs ett brett utbud av frukt och grönt, textilier, souvenirer och mycket mer. Marknadsdag varje lördag.

  Marknad i Kadriye
  Beleks grannort där det arrangeras en mindre marknad med frukt, grönt och textilier. Marknadsdag varje tisdag.

  Då våra hotell ligger utanför Belek centrum, kan det vara svårt att vinka in en taxi. Kontakta receptionen – de hjälper dig gärna att ringa efter en taxi. De flesta taxibilarna kör med taxameter, men ofta kan ni komma överens om ett fast pris för en specifik rutt. Kom ihåg att bestämma ett pris i förväg.

  Lokalbussen dolmus (namnet betyder proppfull) är ett roligt och lätt sätt att ta sig runt på. Bussarna kör fram och tillbaka hela dagen, men kör oftast inte sent på kvällen och natten. Det kostar omkring 2-5 lira för en tur, eller lite mer om du ska åka långt. Du betalar direkt till chauffören när du stiger på.

  Om du bor på Susesi Luxury Resort kan du åka med traktor in till Belek centrum och Belek Beach Park. Det är en rolig och uppiggande upplevelse på de varma dagarna.

  Stranden i Belek består av mörk sand med småsten. Om du vill besöka en strand utanför hotellet, kan du exempelvis åka till Belek Beach Park, där det med jämna mellanrum arrangeras strandpartyn. Du kan också ha turen att se havssköldpaddor, som kommer upp på stranden för att häcka.

  I Belek centrum finner du ett mindre utbud av restauranger, caféer och barer, men de flesta kvällsaktiviteterna arrangeras på hotellens egna områden. Vill du besöka större restauranger, diskon och liknande, rekommenderar vi att du tar dig in till Antalya. Kontakta din guide för tips och råd.


  När jag föreställer mig den perfekta semestern så ser jag knallblått hav, gröna skogar och långa stränder. Det är inte så många ställen som kan erbjuda allt detta, men jag vet ett ställe som har alla tre – och lite till! Vid foten av de vackra Taurusbergen ligger Belek, en av de nyaste semesterorterna på den turkiska Rivieran. För mig är Belek ett perfekt ställe om man verkligen vill njuta!

  Marie Palm Nazar-guide Belek

  Praktisk information om Belek

  Bank och bankomat

  Bankomater finns i Belek centrum och på Susesi Luxury Resort. Växlingskontor (exchange office) och banker finner du i Belek centrum och i grannorten Kadriye.

  Post och telefon

  Postkontoret i Turkiet heter PTT. Här kan du växla utländsk valuta till turkiska lira samt köpa frimärken och telefonkort. För att ringa till Sverige ska du slå 0046 och därefter det önskade telefonnumret.

  Läkare och apotek

  Apotek (eczane) finns Belek centrum. Om du skulle behöva uppsöka läkare är du välkommen att kontakta en av oss guider. Du kan också kontakta läkaren direkt på telefonnummer:
  Anadolu: +90 242 725 50 00

  Se våra fina hotell i Belek här: