Välbefinnande för kropp och själ

De härliga wellnesscentren på Pegasos World, Pegasos Resort och Pegasos Royal är några av områdets bästa. Centrens specialutbildade personal står redo att assistera och råda dig om de många olika behandlingar som erbjuds.

Mot betalning kan du bl.a. få skönhetsbehandlingar såsom manikyr och pedikyr samt avkopplande massage, antingen för hela kroppen. Tillsammans med personalen kan du sätta samman en behandling som passar dina specifika behov.

Hamam-paketet ska bokas senast 7 dagar innan avresa.

Boka en oförglömlig hamam-upplevelse hemifrån

Det bästa sättet att börja semester på är med ett turkiskt bad, hamam. En hamam är en traditionell, turkisk behandling i en avslappnande miljö, med värme, vatten och ånga. Kroppsskrubbningen gör din hud ren och utgör den perfekta grunden för en gyllene, solkysst färg som håller längre. Du sitter på varma bänkar i en rund marmorlokal och slappnar av, medan den varma ångan öppnar och rensar din huds porer.

Du kan tvätta dig med hjälp av skålar med vatten, eller så kan du sträcka ut dig på den heta marmorplattan och låta den mjukgöra din rygg. En professionell spa-terapeut skrubbar din kropp med en grov handske som tar bort alla döda hudceller. Efter den stimulerande skrubbningen avslutas behandlingen med en massage med tvålskum.

När du bokar en resa till ett av våra Pegasos-hotell är det möjligt att boka det lyxiga hamam-paketet hemifrån. Paketet innehåller den traditionella skrubbningen och skummassagen, följt av en 30 minuters avslappnande oljemassage.

Visste du att ordet hamam ursprungligen kommer från ordet för ”mumla”? Det är för att när du sitter i hamamet, försvinner rösterna upp i byggnadens höga kupol. Hamam har sedermera blivit en synonym för ett badhus. Finns det någonstans där du verkligen kan skämma bort dig själv med wellness, så är det i Turkiet, så ta tillfället i akt, men se upp – det är starkt beroendeframkallande!