Kalithea, Rhodos

Amada Colossos

Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 39 svar
Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 39 svar

4 personer i samma rum
Barnpris upp till 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Pool:
Strand
0 m 
Centrum
Rhodos stad 12 km, Faliraki 5 km 

Nyrenoverat med vattenpark direkt vid stranden

Precis vid havet i den lilla semesterorten Kalithea , ligger nyrenoverade och stilfulla Amada Colossos. Trivselnivån är hög och hela familjen kan roa sig på hotellets egen vattenpark som erbjuder såväl vattenrutschbanor och vattensporter för de större, som vattenlekplats för de mindre barnen.

Hotellet är uppdelat i zoner, en zon för familjer och en annan för endast vuxna, så att alla kan få den avslappning eller underhållning som efterfrågas. På hotellets nyrenoverade resturanger och barer kan du njuta av allt från grekiska specialiteter till internationella rätter. Bara en kort taxiresa bort ligger Rhodos stad och Faliraki med mysiga gränder, shopping och nöjen.  

Nybyggd vattenpark för både stora och små

Amada Colossos vattenpark erbjuder massor av plask, lek och fartfyllda aktiviteter för både stora och små! Här finns sju magkittlande vattenrutschbanor att susa ned för, antingen med eller utan badring. Här finns också andra vattenaktiviteter såsom vattenvolleyboll och hinderbana för de som inte kan sitta still. För de yngsta barnen finns en vattenlekplats med torn, mindre vattenrutschbanor och vattenfall – garanterat en våt historia! Givetvis finns solstolar intill så föräldrar kan vara nära.  

Poolområdet består av tre delar, en separat barnpool och en relax-pool. Runt poolerna finns solsängar och parasoll att tillgå. Badhandduk finns att låna utan extra kostnad.   

Vill man hellre vara på stranden ligger den bredvid hotellområdet. Sanden har inslag av grus och sten i partier. Även här finns solsängar och parasoll utan kostnad.  

Vattenparken är öppen juni-mitten av oktober och öppettiderna är 10-18 dagligen, med reservation för dåliga väderförhållanden. Det finns livvakter runtom i vattenparken. Alla gäster som använder faciliteterna i vattenparken måste kunna simma och barn mellan 4-18 år måste vara i sällskap av en vuxen. Vattenrutschbanorna har en minimumlängd på 120 cm. Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

All Inclusive med det lilla extra!

Hotellet har flera nyrenoverade och moderna resturanger och barer. I hotellets Ultra All Inclusive-utbud ingår alla lokala drycker, internationell alkohol och läsk i barerna. 

Frukost-, lunch- och middagsbuffé serveras i de två huvudrestaurangerna där måltidsdrycker (lokalt vin, öl, vissa importerade alkoholsorter, läsk och vatten) ingår, övrig dryck är mot betalning. Njut av stora bufféer med specifika teman var kväll. Ett urval av show cooking-stationer, hälsosamma alternativ och tag-själv salladsbar finns också vid måltiderna. Separata zoner finns avdelade i huvudresturangen för endast vuxna över 18 år och familjer. Klädkod vid middag: långbyxor för män.

Frukost serveras ca kl 07.00–10.00
Lunch serveras ca kl 12.30–15.00
Middag serveras ca kl 18.30–21.30

Däremellan serveras olika typer av snacks under följande cirka-tider: 10.30–12.00 och 15.30–18.00. 

Observera att tidangivelserna ovan är cirkatider.

Som en extra bonus kan du gå ut och äta på de tre temarestaurangerna. I mån av plats kan du utan extra kostnad besöka alla tre restauranger, en gång vardera, per vecka. Välj mellan italiensk, grekisk, eller asiatisk restaurang. Förbokning på plats krävs. 

Mot betalning

Vissa importerade drycker och vissa rätter på temarestaurangerna.

Vattenpark, barnklubb och ungdomsklubb!

Barnens stora favorit är vattenparken med sju vattenrutschbanor att svischa ner för. Utöver vattenrutschbanor finns det även olika vattenaktiviteter såsom vattenbasket, vattenvolleyboll och hinderbana i en av poolerna. För de minsta barnen finns en vattenlekplats med utrymme för massor av plaskande i de olika vattenfallen och mindre vattenrutschbanorna.

Flera dagar i veckan arrangeras olika aktiviteter vid den internationella barnklubben för barn mellan 4-10 år. Dagen avslutas med minidisco på kvällen. 

För de mindre barnen mellan 6 månader-4 år finns fina skötrum på hotellet.

För de äldre barnen, över 10 år, är det juniorklubben som gäller. Interaktiva spel, internet ”hub”, stora TV-skärmar och eget snacks gör att de helst inte vill lämna klubben. 

Sport och kvällsunderhållning

Fyll tiden mellan besöken i vattenparken med någon av de roliga aktiviteterna omkring på hotellet och vid aktivitetspoolen. Här finns beachvolleyboll, tennis, bordtennis och olika poollekar. Flera dagar och kvällar i veckan ordnas underhållning och kvällsshow.

Wifi finns kostnadsfritt på allmänna utrymmen och i rummen, och för barnen finns även en lekplats.

Du kan också bege dig till det fina wellnesscentret där du kan besöka bastu eller avnjuta en skön massage eller annan behandling (mot betalning). Här finns även ett gym.

Stilrena rum

Rummen på Amada Colossos är stilrena och ljust inredda och har dusch och wc, telefon, tv, litet kylskåp, luftkonditionering, vattenkokare och balkong. Kostnadsfri deponeringsbox finns på rummen. På alla rum finns badrock, badtofflor och kostnadsfritt wifi.

Dubbelrum för två personer, 2 personer

Här får du ett dubbelrum med två riktiga sängplatser. Rummet kräver två fullt betalande och det kan bo max två vuxna. Rummet bokas antingen med bergsutsikt eller med havsutsikt mot extra kostnad. Rummet kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Dubbelrum för tre personer, 2-3 personer

Rummen är fräscha och fina i ljusa färger. Här finns två riktiga sängplatser och en bäddsoffa eller extrasäng för den tredje personen. Rummet kräver minst två fullt betalande och det kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Rummet bokas antingen med bergsutsikt eller med havsutsikt mot extra kostnad. 

Familjerum Seaside, 2-3 personer

I familjerummet får du två sovutrymmen som separeras av en skjutvägg av glas. Det finns två riktiga sängar och en bäddsoffa. Rummet kräver minst två fullt betalande, det kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Rummet har begränsad havsutsikt (Seaside).

Familjerum havsutsikt, 2-4 personer

I detta familjerum får du två sovutrymmen som separeras av en skjutvägg av glas. Det finns två riktiga sängplatser och två bäddsoffor. Rummet kräver minst två fullt betalande, det kan bo max fyra vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Rummet har havsutsikt.

Juniorsvit, 2-3 personer

I juniorsviten finns två riktiga sängplatser och en bäddsoffa. Rummet kräver minst två fullt betalande, det kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.