Kusadasi, Turkiet

Aqua Fantasy

Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 426 svar
Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 426 svar

5 personer i samma rum
Barnpris upp till 13 år
Barnklubb
Skandinavisk
Pool:
22 
Strand
0 m 
Centrum
9 km 

31 vattenrutschbanor, 22 pooler och finkornig sandstrand!

Aqua Fantasy är den ultimata semesterupplevelsen för hela familjen. Här får du ett stort hotell med eget vattenland med inte mindre än 31 roliga vattenrutschbanor och 22 pooler. Ingen annan på marknaden kan erbjuda ett liknande hotell och du kan endast resa hit med Nazar. Aqua Fantasy har varit en bästsäljare i flera år, så du ska boka tidigt om du vill få plats.

Nazars egna skandinaviska aktivitetsguider är redo för barnen i vår egen Captain Nemo’s piratklubb (maj-oktober), vår simskola Swim a’hoy (juni-oktober) och vår dansskola (juni-oktober) – allt inkluderat i priset!

Som namnet antyder är detta på alla sätt ett hotell med ultimata förutsättningar för den perfekta badsemestern för hela familjen – och givetvis finns Nazars egna, skandinaviska aktivitetsguider på plats. När barnen ser hotellets fantastiska vattenland finns inga tvivel – drömsemestern väntar precis runt hörnet med massor av skoj och underbara semesterupplevelser för hela familjen!

Stort hotellområde

Aqua Fantasy täcker ett område som, inklusive vattenparken, är ca 200 000 m² stort. Hotellbyggnaderna har uppförts i två omgångar men fungerar som ett och samma hotell och alla faciliteter kan nyttjas, oavsett var på hotellet du bor.

Club-delen, som ligger närmast vattenlandet, byggdes 2004 medan World-delen som är lite nyare, byggdes 2006. Hotellet ligger i lugna omgivningar ca nio km från Kusadasi. Lokala bussar stannar precis utanför hotellet, så du kan lätt ta dig in till staden om du har lust att se närmare på de fina shoppingmöjligheter som erbjuds.

Besök forntidens största amfiteater!

Den antika staden Efesos med forntidens största amfiteater ligger väldigt nära hotellet, och vi kan varmt rekommendera att du spenderar en dag på att utforska denna spännande sevärdhet.

Finkornig sandstrand och gigantisk vattenpark

Det är inte utan anledning att vi kallar en semester på Aqua Fantasy världens bästa badsemester. Här finns helt enkelt allt vad hjärtat kan begära när det gäller inomhus- och utomhuspooler, fartfyllda vattenrutschbanor, långa vattenkanaler och brusande vågor. För alla som älskar att bada måste detta vara som en dröm som går i uppfyllelse. Aqua Fantasy är ett tvättäkta familjehotell med pooler och aktiviteter för gäster i alla åldrar.

Aqua Fantasys stolthet är utan tvekan det stora vattenlandet på 40 000 m² som ligger i direkt anslutning till hotellet. Vattenparken är även öppen för allmänheten, men som gäst på Aqua Fantasy har du givetvis fritt inträde och kan nyttja alla roliga vattenrutschbanor, pooler och aktiviteter precis så mycket du vill och orkar.

Vattenparken har många olika slags vattenrutschbanor, bl.a. de två 120 meter långa ”Extreme” och ”Screamer”. I dessa två banor kommer du upp i hiskeliga 60 km i timmen när du susar ner mot poolen. Eller vad sägs om att testa en av världens längsta vattenrutschbanor på hela 222 meter?

Vattenparken är inte bara för de som är förtjusta i fart och spänning. Här finns massor av faciliteter även för den som hellre vill ta det lite lugnt. Du kan till exempel prova de rullande vågorna i vågpoolen eller lägga dig i en av de stora simringarna och långsamt flyta med den stilla strömmen på den långa kanalen som ringlar sig genom stora delar av parken.

För de mindre barnen (under 120 cm) finns en barnpool, endast 30 cm djup, komplett med ett stort piratskepp och flera små vattenrutschbanor. I vattenparken finner du stora solterrasser med solsängar samt flera barer, restauranger och glasskiosker.

Observera att mat och dryck i vattenlandet inte är inkluderat i ditt All Inclusive-program. För att köpa mat och dryck här ska du använda hotellets eget kreditkort, ditt Splash-kort, som du får vid check-in. Läs mer om Splash-kortet under All Inclusive.

Vattenrutschbanor

Super Combo
Åldersgräns 14 år. Minimumlängd 140 cm.

Xtreme
Minimumlängd 120 cm.

Screamer
Minimumlängd 120 cm.

Crazy Raft
Minimumlängd 120 cm. Minimumvikt 120 kg, maximumvikt 360 kg, fördelat på upp till fyra personer i en badring.

Master Blast
Minimumlängd 120 cm. Minimumvikt 120 kg, maximumvikt 200, fördelat på två personer i en badring.

Boomerango
Minimumlängd 120 cm. Maximumvikt 120 kg för en person, 200 kg för två personer och 260 kg för tre personer.

Proracer
Minimumlängd 120 cm.

Space Bowl
Minimumlängd 120 cm.

Black Holes
Minimumlängd 120 cm.

Anaconda
Minimumlängd 120 cm.

Cobra
Minimumlängd 120 cm.

Viper
Minimumlängd 120 cm.

Gang Slides
Minimumlängd 120 cm.

Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

Massor av andra badmöjligheter

Bara för att hotellet har ett vattenland – ett av Turkiets största och bästa – betyder det inte att du behöver gå dit för att bada eller sola vid en pool.

Aqua Fantasy har åtskilliga pooler med solterrasser på själva hotellområdet. På hotellet finns också flera barnpooler samt en babypool med grunt vatten. Vid hotellets största pool bjuds det på underhållning under dagen, och här finns också en poolbar med snacks.

Vid Flamingopoolen kan du passa på att koppla av med en bra bok eller bara vila i den svalkande skuggan av halvtaket från byggnaden vid sidan av. Atlantispoolen är en lugn pool vilket innebär att det inte spelas musik eller arrangeras underhållning vid poolen, och barn och ungdomar under 18 år har inte tillträde här. Perfekt för dig som vill slappna av i lugn miljö och kanske ta en liten middagslur.

En avkopplande dag vid Egeiska Havet

Förutom det stora vattenlandet och hotellets egen poolanläggning har Aqua Fantasy också en 300 meter lång privat sandstrand. Hotellet ligger precis vid den fina Ephesos-stranden där den finkorniga sanden har en lite mörkare nyans än vi annars är vana vid från Turkiets härliga stränder. Stranden här är mycket barnvänlig då det är ganska långgrunt.

Aqua Fantasy har naturligtvis sin egen badbrygga och på stranden finns massor av solsängar och parasoller som du fritt kan nyttja. Från stranden har du en mycket vacker utsikt över de lummiga bergen i bakgrunden. Nere på stranden hittar du också små paviljonger som tillhör hotellets wellnesscenter. Här kan du mot betalning få massage och koppla av till ljudet av havets brus.

Handduk till och strand är mot deposition.

Mot betalning

Vattensportsaktiviteter och massage på stranden. Mat och dryck i vattenparken. 

All Inclusive – en självklarhet med Nazar!

Till den perfekta semestern hör givetvis också ett härligt All Inclusive-program. Aqua Fantasy har flera olika restauranger där det serveras det läckra bufféer morgon, middag och kväll. Utbudet i bufféerna är mycket varierat och det är svårt att orka med att smaka alla läckerheterna innan magen säger stopp. Kvällsbuffén varieras varje dag, så under en 14-dagars vistelse hinner du smaka åtskilliga turkiska och internationella specialiteter.

Du går aldrig hungrig!

Under dagens lopp serveras diverse mellanmål och snacks, t.ex. pizza, hamburgare och turkiska pannkakor. Skulle du vara sugen på något lätt innan du drar dig tillbaka för kvällen, serveras midnattssoppa, innan det några timmar senare dukas upp till en fantastisk morgonbuffé.

I samband med lunchen serveras glass för alla hotellets gäster.

När törsten gör sig påmind

I Aqua Fantasys många barer kan du enkelt hämta svalkande fatöl och läsk – eller varför inte en drink, eftersom alla lokala drycker självklart också ingår i All Inclusive-programmet. Dryck på flaska är mot extra betalning.

Fem temarestauranger!

Aqua Fantasy har dessutom fem temarestauranger. Du kan utan kostnad, i mån av plats, en gång under din vistelse, besöka antingen den turkiska, kinesiska, italienska eller fiskrestaurangen. Kom ihåg att boka bord. Mot ett tillägg kan du besöka Steak House.

Splash-kort

Vid check-in på hotellet får du ett Splash-kort som samtidigt är din rumsnyckel. Splash-kortet är hotellets eget betalningskort som du kan använda när du vill köpa mat och dryck som inte är inkluderat i All Inclusive-programmet, t.ex. mat och dryck i vattenparken.

Vid ankomst till hotellet har du 500 TL kredit på ditt Splash-kort, motsvarande ca 1 200 kr. När du checkar ut från hotellet så betalar du för det du har handlat för krediten på ditt Splash-kort i receptionen. Handlar du för mer än 500 TL på din semester så betalar du denna räkning innan du kan få en ny kredit på 500 TL. Är du osäker på hur ditt Splash-kort fungerar kan du vända dig till receptionen på hotellet eller till våra guider.

Mot betalning

Färskpressad fruktjuice, dryck på flaska, vissa importerade drycker, mat och dryck i vattenparken. Steak House, besök på temarestaurangerna utöver första besöket.

Öppettider:

Öppettider:
Frukost Huvudrestaurang 07:00 - 10:00
Sen frukost Huvudrestaurang 10:00 - 10:30
Lunch Huvudrestaurang 12:30 - 14:30
Glass Huvudrestaurang 12:30 - 14:30
Middag Huvudrestaurang 19:00 - 21:30
Barnbuffé Huvudrestaurang 19:00 - 19:45
Midnattsnacks Huvudrestaurang 00:00 - 01:00
Snacks   12:30 - 17:00
Kakor   17:00 - 18:00
Temarestauranger   19:30 - 22:30
Våfflor   15:00 - 18:00
Lobby Bar   24 h
Atrium Bar   10:00 - 01:00
Flamingo Bar   10:00 - 18:00
Caribbiean Bar   10:00 - 23:00
Fontana Bar   10:00 - 19:00
Atlantis Bar   10:00 - 19:00
Irish Bar   20:00 - 01:00
Beach Bar   10:00 - 01:00
Pearl Bar   10:00 - 01:00
Bowling Bar   13:00 - 01:00

Vänligen observera att tider och utbud kan ändras beroende på antal gäster och säsong.

Slappna av – vi står för underhållningen!

Nazars skandinaviska aktivitetsguider står redo att underhålla de minsta gästerna i våra olika barnklubbar. 

Captain Nemo’s piratklubb

Nazars Captain Nemo’s piratklubb sitt eget hus utomhus på hotellområdet. Det tecknas och spelas spel när barnen inte förbereder utklädningen inför veckans stora evenemang: Captain Nemo’s födelsedag där piraten i egen hög person kommer för att firas med tårta och sång. Man kan fritt delta i piratklubben som leds av Nazars svenska eller skandinaviska aktivitetsguider. Barnklubben är öppen fem dagar i veckan från maj till oktober och vänder sig till alla barn i åldern 4-11 år.

Swim a'hoy simskola

Föreställ dig dina barns stolthet när de är tillbaka i skolan och kan berätta att de lärt sig simma på semestern! En semester på Aqua Fantasy erbjuder mycket bad och därför är det viktigt att barnen känner sig trygga i vattnet. Nazars skandinaviska simskola Swim a’hoy är öppen från juni till oktober och är naturligtvis helt gratis. Alla våra instruktörer har genomgått en officiell siminstruktörsutbildning.

Simundervisningen äger rum fyra gånger i veckan men under lågsäsong (september-oktober) arrangeras simskolan 2-4 dagar i veckan. Barnen är indelade i två olika åldersgrupper: 4-7 år och 8-12 år. Gruppen för de minsta barnen fokuserar mest på lek och trygghet i vattnet medan gruppen för de äldre barnen erbjuder riktig simundervisning.

OBS: Anmälan sker hos aktivitetsguiderna på destinationen, och det är ett begränsat antal barn per grupp. 

Dance Stars dansskola

Här lär vi barnen danssteg till rytmerna av de nyaste och mest populära hitsen.

Dance Stars äger rum 1-3 gånger i veckan (juni-oktober), och en gång i veckan har vi ett uppträdande där du får vara stjärnan i showen och visa upp de nylärda stegen inför stolta föräldrar och andra barn. Dansskolan riktar sig till barn i åldern 7-14 år.

Mot betalning

Piratutflykt.

Bowling, Playstation och minigolf

Aqua Fantasys många faciliteter gör hotellet till ett attraktivt ställe för barnfamiljer med både stora och små barn. Över hela hotellområdet finns massor av grönområden och barnen kan därför springa fritt omkring – det finns massor av plats! Det finns kostnadsfritt wifi på hela hotellområdet (ej vattenparken).

Här finns till och med bowlinghall, biljard, internetcafé och Playstation mot tillägg, och känner du för att sporta finns här både fitnesscenter och tennisbanor att tillgå.

På den stora fotbollsplanen arrangerar det internationella aktivitetsteamet ibland fotbollsturneringar gäster emellan och om du hellre vill testa mindre bollar så är bordtennis eller bordfotboll kanske alternativ som passar bättre. Du kan också testa dina färdigheter i minigolf.

Inomhus lockar de välutrustade spelhallarna med många roliga spelmaskiner. På kvällen är det underhållning för de vuxna i den stora amfiteatern och minidisco för barnen strax innan. Du kan också luta dig tillbaka och se en film i en av inomhusbarerna.

Mot betalning

Bowling, biljard, spelrum, internetcafé, Playstation, wifi i vattenparken.

Härliga, familjevänliga rum för upp till fem personer

De mysiga rummen på Aqua Fantasy är din givna bas under semestern. Här finns 824 härliga rum och familjesviter fördelade på många olika byggnader runt hela hotellområdet. Till vardags skiljer man inte på de två olika avdelningarna på hotellet – Club och World – och rummens höga standard är ungefär den samma.

Receptionen och huvudentrén ligger vid World, där alla byggnader har tre våningar och är förbundna med varandra via långa korridorer. Både här och i huvudbyggnaden på Club-delen finns hissar.

De övriga byggnaderna i Club-delen är mindre byggnader på bara två våningar utan hiss. Runt alla byggnader finns trevliga trädgårdsområden med stora gräsmattor, träd och blommor. Hälften av rummen har hel eller delvis havsutsikt – detta kan dock inte beställas eller garanteras.

Alla rum har vattenkokare för att göra kaffe eller te, telefon, tv, deponeringsbox och luftkonditionering - vissa central och vissa individuell. Mot ett mindre tillägg får du också minibar. Rummen har antingen heltäckningsmatta eller klinkergolv. Observera att internetförbindelsen periodvis kan tryta i de rum som ligger längst bort från receptionsområdet. Alla rum har antingen balkong eller terrass.

När du checkar in på Aqua Fantasy blir ditt rumsnummer markerat på ditt bagage, och kort tid efter levereras bagaget till ditt rum av en av hotellets personal, så även om ditt rum skulle ligga en bit från huvudbyggnaden så slipper du själv bära bagaget ända dit.

Side by side

Nu kan du försäkra dig om att bo vid sidan av dina vänner i resesällskapet. Detta är en unik garanti – perfekt för den stora familjen eller kompisparen som reser tillsammans.

Boka två rum och var garanterad att bo max tre dörrar bort från varandra. Detta kostar 360 kr per rum per vecka och är möjligt på de flesta rumstyper.  

Dubbelrum, 2-3 personer

Aqua Fantasy har funktionella dubbelrum med plats för 2-3 personer. Inredningen är ljus och fin och från balkongen har du utsikt mot antingen poolen och trädgården eller mot de kringliggande områdena. Det finns dubbelrum både på World och på Club.

Rummen i huvudbyggnaden har heltäckningsmatta, och rummen i Club-delen har antingen klinker eller heltäckningsmatta. Rummen har ett fint badrum med badkar eller dusch. Ni ska vara minst två fullt betalande. Du har möjlighet att, mot tillägg, boka denna rumstyp som enkelrum.

Side by side: När du bor i detta rum kan du mot betalning försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat dubbelrum, en familjesvit eller ett deluxerum.

Familjesvit, 2-5 personer

De 156 familjesviterna på Aqua Fantasy har plats för 2-5 personer, dock max fyra vuxna. Upp till tre barn kan få barnpris. Ni ska vara minst två fullt betalande för denna svit.

Familjesviten består av två rum med en dörr emellan, där det ena rummet är inrett med en dubbelsäng. I det andra sovrummet finns antingen två enkelsängar eller en enkelsäng och en bäddsoffa. Det finns luftkonditionering och tv i båda rum. Några familjesviter har heltäckningsmattor, medan övriga har klinkergolv. Denna rumstyp finns endast i Club-delen.

Side by side: När du bor i detta rum kan du mot betalning försäkra dig om att bo max tre dörrar från en annan familjesvit eller ett dubbelrum.

Deluxerum, 2-4 personer

Förutom de härliga dubbelrummen och de rymliga familjesviterna kan man boka ett av 420 deluxerum. Dessa rum finns World-delen och har plats för 2-4 personer, max tre vuxna och upp till två barn kan få barnpris. Ni ska vara minst två fullt betalande i detta rum.

Deluxerummet består av ett rum som delas av lite med antingen skjutdörrar eller ett par trappstegs nivåskillnad.

Side by side: När du bor i detta rum kan du mot betalning försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat deluxerum eller ett dubbelrum.

I hotellets eget wellnesscenter finner du bl.a. turkiskt bad, bastu och ångbad till fritt förfogande. Passa på att vårda både kropp och själ med någon av de avkopplande behandlingarna wellnesscentret erbjuder, allt från helkroppsmassage och indisk huvudmassage till ansiktsbehandling och manikyr.

Mot betalning

Peeling, massage samt övriga kropps- och ansiktsbehandlingar.

Fina rum för funktionshindrade

På Aqua Fantasy förfogar vi över ett antal rum som är anpassade för funktionshindrade. Rummet är inrett som ett vanligt dubbelrum med plats för 2-3 personer. Inredningen är ljus och fin, och från balkongen har du utsikt antingen mot poolen och grönområdena eller mot de omkringliggande faciliteterna.

På badrummet sitter stödhandtag i duschen och på båda sidor om toaletten, och spegel och vask är placerade lite lägre, så att du kan använda både och, även om du sitter i rullstol.

När du reser som funktionshindrad – generell information

Det är svårt att hitta handikappsanpassade hotell i Turkiet, men som specialister på kvalitetsresor förfogar vi över ett antal hotell som vi anser lämpar sig för funktionshindrade.

Bäst förutsättningar för en lyckad semester som funktionshindrad kan vi erbjuda på Aqua Fantasy (Kusadasi), Pegasos World (Side) och Pegasos Resort och Pegasos Royal (Incekum). Även om du sitter i rullstol kan du relativt obehindrat förflytta dig över hela hotellområdet på dessa hotell. Det finns dock inte lift ner i poolerna och det kan vara besvärligt att ta sig fram i sanden med rullstol då dessa saknar ramper. De rymliga restaurangerna ligger lättåtkomliga från hissar och rum.

Ett par goda råd

 • Anpassning till funktionshindrade i hotellvärlden är ett relativt nytt begrepp i många turistländer, så också i Turkiet. Gör därför en lista över dina absoluta krav men också på dina önskemål så att vi på bästa sätt kan utforma ett passande arrangemang.
 • Planera din resa i god tid och beskriv dina behov så detaljerat som möjligt. Kommunicera alltid skriftligt med oss när det gäller dina krav och önskemål.
 • Dela gärna med dig av dina erfarenheter efter hemkomst. Det kan vara till stor nytta för framtida gäster med funktionshinder.

Uppgradera din semester med Comfort Class!

På detta hotell är det möjligt att köpa till Comfort Class-paketet, som ger din semester extra komfort. Med Comfort Class har du bland annat VIP check-in på hotellet, gratis trådlöst internet på rummet, sen utcheckning på avresedagen, reserverade solsängar på stranden, och mycket mera. Det finns bara ett begränsat antal Comfort Class-paket, så skynda dig att boka!

Observera att Comfort Class ska bokas senast en vecka innan avresa.

Allt detta får du med Comfort Class

 • Reserverade solsängar på stranden
 • À la carte-frukost tre gånger i veckan inklusive färskpressad juice
 • VIP-incheckning vid ankomst på hotellet
 • Gratis internet på rummet 
 • Möjlighet för ett extra besök på en av hotellets à la carte-restauranger
 • Sen utcheckning på avresedagen till kl 18.00
 • 20 % rabatt på alla behandlingar i hotellets wellnesscenter
 • Uppfylld minibar vid ankomst (2 Cola, 1 Cola Light, 1 Fanta, 1 Sprite, 2 mineralvatten, 1 l vatten)
 • Morgonrock och två par morgontofflor
 • Poolhanddukar på rummet vid ankomst

OBS! Eventuellt Comfort Class-paket måste bokas av alla resande som bor i samma rum (både vuxna och barn). Det kan förekomma variationer från hotell till hotell.

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Kusadasi

Hotellet ligger vid Kusadasi på Turkiets västkust. Kusadasi är en välutvecklad turistort med en charmig, historisk stadskärna och en vacker hamn. Runt om Kusadasi ligger åtskilliga spektakulära sevärdheter, inte minst den antika ruinbyn Efesos, där du finner bl.a. världens största amfiteater.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.