Lara/Antalya, Turkiet

Aska River Suites

För få gästbetyg
för att visa resultat
För få gästbetyg
för att visa resultat

4 personer i samma rum
Barnpris upp till 13 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Pool:
Strand
600 m 
Centrum
16 km 

Splitternya rum och fantastisk beach club

Aska River Suites är systerhotell till populära Aska Lara. Här bor du i nybyggda (2017) rum precis vid en flod som slingrar sig runtom hotellet. Här finns en pool samt separat barnpool, snackrestaurang och en bar. Du har endast cirka 150 meter till Aska Lara. Check in för samtliga gäster görs på Aska Lara och även huvudrestaurangerna och de flesta faciliteterna (förutom de på Wet & Wild) ligger där. Efter check in kan man åka golfbil till River Suites-avdelningen och det finns en buss som regelbundet kör från River Suites till både Aska Lara och beach clubben ”Wet & Wild”.

Vid Aska Laras hotellområde arrangeras inga aktiviteter eller musik, medan det på andra sidan vägen, cirka 450 meter bort, breder ut sig en enorm beach club, "Wet & Wild" med allt vad hela familjen kan föreställa sig i form av hålligång. En bedårande barnklubb med bondgårdstema, en supercool vilda västern-inspirerad ungdomsklubb, ett häftigt minitivoli, en halsbrytande hinderbana och flera olika vattenrutschbanor för alla åldrar – bara för att nämna några av alla aktiviteter. Detta gör att du själv kan välja om du vill tillbringa dina dagar och kvällar i lugn och ro på hotellområdena, eller om du hellre beger dig till beach clubben och testar på aktiviteter och tar del av shower och musik.

Som krydda på moset erbjuder Aska River Suites ett brett och välsmakande All Inclusive-program, ljusa familjesviter för upp till fyra personer, och endast en halvtimmes transfer från flygplatsen.

Lugnt och skönt eller full rulle - valet är ditt!

På beach clubben Wet & Wild öppnar sig en helt ny värld för vattenälskaren. Här avlöser poolerna varandra, och det finns nästintill obegränsade möjligheter för vattenupplevelser. Plaska till exempel i den häftiga vattenparken, eller titta på när barnen skrattandes viner ner genom några av de lite mindre vattenrutschbanorna. Det finns fem större vattenrutschbanor avsedda för äldre barn och vuxna, samt tre lite mindre som barnen kommer att älska. För de ännu lite mindre barnen finns en grund pool med en häftig ställning i mitten varifrån man kan åka flera minirutschbanor, och även ett stort halksäkert vattenområde med sprutande vatten som barnen kan springa igenom.

Vill du ha lite mer lugn och ro kan du ta igen dig i den, av halmstrå övertäckta jacuzzin, inbyggd i huvudpoolen, eller varför inte ligga och dåsa några timmar i en skön solsäng i gräset? På Wet & Wild finns också en mindre spaavdelning med utomhuspaviljonger i vilka man kan få massage mot betalning.

På Wet & Wild finns två restauranger, den ena utomhus och den andra inomhus fast med en stor terrass. På dessa beställer du din mat och dryck från en meny, och sedan serveras du vid ditt bord.

Annars kan du fortsätta förbi poolerna och barnklubben och bege dig till den härliga sandstranden, där det finns både solsängar, parasoller, strandpaviljonger och en fin pir. Sanden är finkornig och går över till något grovkornig närmre vattnet och i vattenbrynet ligger en del stenar. Vattnet blir relativt snabbt djupt.

Wet & Wild ligger på andra sidan vägen från hotellet, ca 450 meter från Aska River Suites, men hotellet arrangerar en buss som kör badsugna gäster fram och tillbaka hela dagen och kvällen från bägge hotell-områdena.

På hotellområdet vid Aska Laras huvudbyggnad ligger också en fin pool och här finns både olika små områden med solsängar samt oaser i skuggan. Vid hotellområdet finns en mindre barnpool med solsegel som skyddar mot solen. För dig som bor på Aska River Suites finns också ett mindre eget poolområde med tillhörande solstolar samt en separat barnpool. 

Både på Aska Laras hotellområde och på Wet & Wild finns flertalet barer som serverar både dryck och lättare måltider och snacks. För dig som bor på Aska River Suites-delen finns även ett härligt däckområde utmed en flod med en mindre restaurang där olika snacks och drycker serveras dagtid.

Hotellet erbjuder handduksservice till pool och beach club, så du kan spara plats i resväskan genom att lämna din egen där hemma.

Mot betalning

Hyra av strandpaviljong, äventyrspark, besök i spaavdelningen.

Härliga smakupplevelser

I huvudrestaurangen dukas det upp ljuvliga bufféer till huvudmåltiderna morgon, middag och kväll. Här serveras huvudmåltider för både Aska Laras och River Suites gäster. Här finns bland annat smaskiga soppor, goda grytor och delikata desserter med inspiration både från det turkiska köket och från världen över. Här finns också en fantastisk brödbuffé som för tankarna till ett franskt bageri, där det serveras flera olika sorters hembakade bröd. Både i huvudrestaurangen och i barnklubben finns en speciell avdelning för barnen, med mat i deras smak och lägre serveringsbord samt möbler, och även en babyhörna där du hittar mikrovågsugn och mixer. All lokal dryck och flera importerade drycker ingår i All Inclusive-konceptet.

Hotellet erbjuder fyra temarestauranger: italiensk, turkisk och asiatisk i huvudbyggnaden på Aska Lara, samt fisk på River Suites-delen. I den italienska temarestaurangen finns äkta stenugnsbakad pizza! I mån av plats kan du besöka de olika temarestaurangerna mot en mindre, fast kostnad. Kom ihåg att boka bord i god tid.

Om du vill tillbringa hela dagarna på Wet & Wild behöver du inte oroa dig över mat och dryck. Här finns nämligen två olika poolbarer som serverar både lättare måltider och dryck, samt en strandbar där du kan förse dig själv med dryck.

På Aska Laras hotellområde finns även en poolbar, två lobbybarer och ett dygnsöppet brasserie. I det sistnämnda serveras alltid dryck, och snacks kan fås på vissa tidpunkter.

För gäster som bokat rum på River Suites-delen och vill ta det lugnt och vara kvar där finns möjlighet att äta en enklare frukost. För övriga måltider och ett generösare All Inclusive-utbud hänvisas gästerna till Aska Laras huvudbyggnad.

Mot betalning

Besök på temarestaurangerna, viss importerad dryck och vissa exklusiva märken.

Alla barns drömmar går i uppfyllelse

På beach clubben breder ett äkta barnparadis ut sig. Barnklubben är i en klass för sig själv – utformad som en urgullig bondgård i miniformat. Här står lador och halmbalar uppradade med olika uppehållsrum för olika åldersgrupper – det finns till och med en söt hörna för spädbarnen. Med ett mjukt underlag och flera olika inhägnader är det tryggt för barnen att leka och busa här. Det finns en stor lekplats med solsegel som skyddar barnens känsliga hud mot solens starka strålar och en biosalong i miniatyrformat. Barnklubben arrangerar massor av olika aktiviteter dagarna i ända och har olika temadagar, och de flesta kvällar arrangeras även minidisco med dans och hålligång.

Det finns flera olika pooler och ett stort halksäkert vattenområde med sprutande vatten som barnen kan springa igenom. Här finns även en grund pool med en häftig ställning i mitten varifrån man kan åka flera minirutschbanor, en vattenpark med tre mellanstora vattenrutschbanor och en ännu större vattenpark med fem häftiga vattenrutschbanor för de större barnen och vuxna.

Som om inte allt detta vore nog finns det även ett minitivoli med piratskepp, karuseller och pariserhjul, där det tjoas och stimmas på kvällarna.

För de lite större barnen och ungdomarna finns det en tuff ungdomsklubb som går i vilda västern-tema, komplett med en saloon byggd i ljust trä, låtsaskaktusar och ”most wanted”-skyltar. Här träffar tonåringarna jämnåriga – de kommer troligtvis inte vilja lämna denna fräcka fristad under hela vistelsen! Vissa kvällar arrangeras party i ungdomsklubben!

Även inne på Aska Laras hotellområde finns en liten övertäckt lekplats som lämpar sig för mindre barn, perfekt om man någon dag inte vilja lämna hotellområdets lugna atmosfär, så finns det ändå något för barnen på den sidan också!

Både i huvudrestaurangen och i barnklubben finns en speciell avdelning för barnen, med mat i deras smak och lägre serveringsbord samt möbler, och även en babyhörna där du hittar mikrovågsugn och mixer.

Beach club fullproppad med aktiviteter för hela familjen

Aska Lara och Aska Lara River Suites är uppdelat på så vis att på hotellområdena finns inga aktiviteter. På andra sidan vägen breder den enorma beach clubben, Wet & Wild, ut sig, och på denna sida är det full rulle från morgon till kväll.

Det som gör Aska Laras Wet & Wild mest unik måste vara den häftiga äventyrsparken där det både finns en klättervägg, en stor linbana och en superhäftig hinderbana uppe i luften. I den ska du ta dig igenom diverse hinder med olika svårighetsgrad, samtidigt som du ska koncentrera dig på att inte falla ner genom träklossarna, stegarna och repen som du ska manövrera dig förbi. Som tur är, så är du fastbunden i en säkerhetssele!

Här finns också ett minitivoli, en gigantisk barnklubb och en riktigt fräck ungdomsklubb i vilda västern-tema. Runt om på hotellområdet eller på Wet & Wild finns det dessutom flera olika pooler, en vattenpark, biljard, bågskytte och en mindre sportplan som kan användas för att spela fotboll, basket eller tennis. Du har även bowling, bio och beachvolleyboll att fördriva tiden med.

I amfiteatern arrangeras det de flesta kvällar olika shower såsom dans eller komedi, och här ligger också ett utomhusdisco som vissa kvällar i veckan spelar musik till framåt småtimmarna. Skulle du bli shoppingsugen under ett besök i vattenparken finns det som tur är också några små butiker på området. Bion visar olika filmer både under dagen och på kvällen.

Både vid hotellområdena och på beach clubben finns gratis trådlöst internet, så att du kan vara säker på att få din dagliga dos av spel, sociala medier och svenska nyhetssidor.

Mot betalning

Biljard, bowling, äventyrsparken på Wet & Wild.

Stilfulla, ljusa rum

Aska River Suites-delen av hotellet öppnade sommaren 2017 och bjuder in till härliga och fräscha rum som går i ljusa färger. Alla rum har individuell luftkonditionering, tv, laminatgolv, vattenkokare med kaffe och te, deponeringsbox, och kostnadsfritt wifi. I köket finns en micro och minikylskåp. På badrummet finns duschkabin och hårfön. Rummen i River Suites-delen har ingen balkong.

Familjesvit A, 2-3 personer

Ett stilrent rum på ca 29 m² med två riktiga sängplatser  och en bäddsoffa (200x150 cm) och möjlighet att ställa in en extrasäg (190x90 cm). Här får du ett separat sovrum och ett kombinerat vardagsrum och mindre kök. I den lilla köksdelen finns kylskåp och mikrovågsugn, men ingen övrig köksutrustning. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo upp till tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Det är möjligt att mot ett tillägg boka detta rum som enkelrum. Dessa rum har ingen balkong.

Familjesvit B,3-4 personer

Här får du två separata sovrum med riktiga dörrar. Vid entrén till rummen finns ett litet kök med kylskåp och mikrovågsugn, men ingen övrig köksutrustning. Familjesviten är fördelad på ca 32 m². I båda sovrummen finns en dubbelsäng och eget badrum med toalett och duschkabin. Detta rum kräver minst tre fullt betalande, det kan bo upp till fyra vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Dessa rum har ingen balkong.

Två wellnesscenter

På nedersta våningen i hotellbyggnaden på Aska Lara breder ett härligt wellnesscenter ut sig och här hittar du både en stor inomhuspool, jacuzzi, bastu, ångbad och ett turkiskt bad – hamam. I anslutning till spaet finns även en mindre utomhuspool. Alla dessa faciliteter är kostnadsfria att besöka, det är bara om du skulle vilja ha någon form av behandling såsom massage och peeling som det är mot extra kostnad.

En skrubb i hamamet i början av semestern är verkligen att rekommendera – då blir du skrubbad på hela kroppen så att den är mjuk och len och gör så att solbrännan håller längre. Även i beach clubben finns ett mindre spa med utomhuspaviljonger i vilka man kan få massage.

Wellnesscentren och gymmet har en åldersgräns på 16 år.

Mot betalning

Behandlingar i wellnesscentren, vitaminbar.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.