Alanya, Turkiet

Bora Bora

För få gästbetyg
för att visa resultat
För få gästbetyg
för att visa resultat

4 personer i samma rum
Barnpool
Ja 
Pool:
Strand
50 m 
Centrum
4,5 km Alanya 

Bo nära både natur och stadsliv

Bora Bora Hotel utanför Alanya är ett prisvärt alternativ för dig som gärna vill ha alla bekvämligheter vid att bo på ett All Inclusive-hotell, samtidigt som du kan upptäcka din semesterdestination på egen hand. Från hotellet är det endast ca 20 minuter in till den populära semesterorten Alanya, med sina livfulla handelsgator och mysiga hamnområden med caféer, barer och restauranger. Om du föredrar lugn och ro i vackra omgivningar, är det endast fem kilometer till den berömda Dim Cay-floden, där du kan bada i det smaragdgröna vattnet eller luncha på en av de fastsnickrade timmerflottorna medan du doppar fötterna i vattnet.

Bora Bora bjuder på ett bra All Inclusive-program som täcker alla dina behov under resan. Den kvinnliga hotellchefen har med sitt sinne för detaljer lyckats sätta en feminin touch på hotellet, som bidrar till den hemtrevliga atmosfären.

Restaurangen och receptionsområdet samt de enkla rummen är fördelade i olika byggnader som ramar in poolområdet. I några av byggnaderna bor lokalbefolkning.

Medelhavet kallar!

På Bora Bora får du både en vuxenpool och en separat barnpool i området mellan hotellbyggnaderna. Poolområdet är vackert inramat av täta buskar som skärmar av, och här finns solsängar och parasoller som kan nyttjas fritt. Om du skulle bli törstig av att dåsa i solen kan du fritt ta för dig av dryck i poolbaren. Poolen används ibland också av de som bor i de privata bostäderna på hotellområdet.

Fem minuters promenad från hotellet, via en tunnel under huvudvägen, hittar du Alanyas östra strand. Här finns solsängar och parasoller samt strandbarer som serverar dryck och snacks mot betalning. Stranden består av grovkorning sand och enstaka småstenar som sköljs upp på stranden av vågorna. Det blir relativt snabbt djupt, så små barn bör inte leka på egen hand i vattenbrynet.

Stranden är en betalningsstrand, vilket innebär att man ska betala en mindre avgift för att använda den. Det kan vara en bra idé att förhandsbetala för stranden under hela vistelsen redan första dagen, då får man oftast ett rabatterat pris.

Observera att det inte delas ut handdukar vid pool och strand, och att hotellets egna handdukar inte får användas vid poolen. Det kan därför vara en bra idé ta med badhandduk hemifrån.

 

Mot betalning

Importerad dryck på hotellet, tillgång till strand samt mat, dryck, solsängar och parasoll på stranden.

Middag med poolutsikt

När vi kallar Bora Bora för ett prisvärt All Inclusive-hotell, betyder det att all mat och dryck är betald redan innan du kommer till hotellet – dessutom för en billig peng! Samtidigt slipper du besväret med att leta efter mat på stan.

Alla måltider serveras som buffé i huvudrestaurangen med utsikt över poolen som är vackert upplyst på kvällen. På eftermiddagen kan du ta en välbehövd kaffepaus med kaka, om du skulle vara sugen på något sött. Under hela dagen serveras dryck i poolbaren, och all lokal dryck är inkluderad i priset.

Mot betalning

Importerad dryck, glass, färsk juice, cocktails. Mat och dryck på stranden. All dryck på hotellet efter kl. 23.00 och innan kl. 10.00 (dryck till frukost ingår). 

Öppettider:

Öppettider:
Frukost Huvudrestaurang 08:00 - 10:00
Lunch Huvudrestaurang 12:30 - 14:00
Eftermiddagskaffe Huvudrestaurang 17:00-17:30
Middag Huvudrestaurang 19:00-20:30
Bar   10:00 - 23:00

Vänligen observera att tider och utbud kan ändras beroende på antal gäster och säsong.

Upplev det äkta Turkiet

När du besöker Bora Bora har du ett ypperligt tillfälle att komma nära inpå dagens Turkiet. Både på och omkring hotellet träffar du lokala turkiska familjer som slappnar av i solen eller som är upptagna med vardagssysslor. Området där Bora Bora ligger består dels av hotell, dels av privata lägenhetskomplex, så här hittar du både butiker, mataffärer och lokala caféer.

Vill du ha lite mer hålligång, kör lokalbussen till Alanya från huvudvägen framför hotellet, och här öppnar sig en helt ny värld av stora butiker, massor av välsmakande restauranger och ett livfullt hamnområde, där festen pågår fram till morgonkvisten. Men Turkiet är inte enbart tjo och tjim, så ta vara på möjligheten att gå på upptäcktsfärd i den vackra naturen, för några få kilometer från Bora Bora ligger den gröna Dim Cay-floden, med vackra, tätbevuxna bergsområden och självklart det ljumna badvattnet på stranden. Nazar arrangerar flera utflykter i detta område – ta kontakt med våra guider på plats för mer information.

När du behöver vila ut efter alla upplevelser, kan du njuta vid poolen på hotellet eller utmana dina reskamrater i dart eller bordtennis. Det finns kostnadsfritt trådlöst internet i lobbyn, vid poolen och på rummen. Ett lösenord per rum till wifi är kostnadsfritt, och önskar man fler lösenord så är det mot betalning.

För barnen finns det en liten lekplats.

 

 

Bo i enkla fräscha rum

Rummen på Bora Bora är ljusa, rymliga och funktionella med inredning bestående av marmorklinkers, ljust trä och en praktisk kokvrå med vattenkokare och minikylskåp. Vid ankomst på hotellet står kaffe och te framdukat. Bora Bora var tidigare ett lägenhetshotell, och det finns fortfarande privata bostäder i hotellbyggnaderna, vilket skapar en alldeles speciell känsla av att bo i ett privat bostadsområde, samtidigt som du kan njuta av hotellets faciliteter.

Alla rum har badrum med duschkabin, tv, hårfön, kostnadsfritt trådlöst internet för en person per rum (fler lösenord kan köpas till), individuell luftkonditionering, deponeringsbox (mot betalning) samt balkong eller terrass.

Dubbelrum, 2-4 personer

Rummen på Bora Bora varierar i storlek och inredning, men är ca 25-35 m². På rummet kan det antingen finnas en dubbelsäng och en enkelsäng, 2-3 enkelsängar, eller endast en dubbelsäng. Det är inte möjligt att boka vilken typ man vill ha i förväg. Om ni bor fyra personer i rummet så sover den fjärde i extrasäng. 

Det ska vara minst två fullt betalande i rummet, och mot ett tillägg är det möjligt att boka detta rum som enkelrum. Eftersom att rummen ligger i ett privat bostadsområde, kan det förekomma oljud från de andra boende, samt från huvudvägen som går framför hotellet.

 

Mot betalning

Påfyllning av kaffe och te, inloggningsuppgifter för trådlöst internet utöver ett inkluderat lösenord per rum, deponeringsbox. 

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.