Sunny Beach, Bulgarien

Fenix Hotel

Gästbetyg
3 av 5
Baserat på 15 svar
Gästbetyg
3 av 5
Baserat på 15 svar

Måltider flera möjligheter
3 personer i samma rum
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
 
Strand
50 m 
Centrum
800 m 

Perfekt för dig som söker livlig stämning direkt utanför dörren

Fenix Hotel är ett perfekt val för dig som vill bo nära händelsernas centrum, och som kanske inte tillbringar så mycket tid på hotellrummet på semestern. Där är direkt anslutning från hotellet till den livliga och trevliga strandpromenadens början. Strandpromenaden sträcker sig hela vägen längs stranden i Sunny Beach. Det finns en uppsjö av matställen i närheten – både restauranger, snabbmatsställen och caféer, samt gott om möjligheter till att köpa med sig souvenirer hem då det kryllar av souvenirbutiker i området kring hotellet.

I den lilla trädgården vid poolen ligger det en charmig liten poolbar som serverar snacks och dryck i skuggan. Baren ligger på en liten terrass inredd med möbler gjorda av industripallar, och är ett populärt tillhåll.

På grund av det centrala läget bör visst oljud utifrån förväntas.

Det är bara att välja var du ska ta ditt dopp – poolen eller stranden…

Det finns en härlig pool på hotell Fenix, och den lilla barnpoolen är en integrerad del av denna. Du kan ligga och slappna av i solstolarna eller kanske hitta en skuggig plats i gräset intill själva poolområdet.

När man bor så nära stranden bör man också ta ett uppfriskande dopp i Svarta havet. Det är bara att korsa gatan och följa en liten stig på ca 50 meter så kommer du till den vackra, breda sandstranden som Sunny Beach är så känt för. Där finns även ett område med sanddynor mittemot hotellet, som särskilt barn och barnsliga själar kommer älska att utforska.

På stranden är det möjligt att hyra solstolar och parasoller – eller så kan du naturligvis hitta en plats att lägga ut din handduk på och njuta av solen där.

Badhanddukar fås inte på hotellet, så vi rekommenderar att du medtar detta eller köper när du kommer fram.

Mot betalning

Solstolar och parasoller på stranden.

Frukost, halvpension eller All Inclusive?

Du bestämmer själv om du vill ha endast frukost eller halvpension under semestern, eller om du kanske till och med vill boka till All Inclusive. Om du bokar All Inclusive kan du ta del av de tre huvudmåltiderna och även snacks, pannkakor och glass under din semester. Naturligtvis ingår även lokal dryck - och visst är det skönt att inte behöva tänka över att behöva betala för det varje gång törsten gör sig påmind?

Måltiderna serveras som buffé i hotellets restaurang som har en terrass, så att du kan välja om du vill avnjuta din måltid utomhus.

Mot betalning

Om du väljer frukost eller halvpension är all dryck samt de snacks och mat som serveras mellan måltiderna för All Inclusive-gästerna, mot betalning.

Även om du valt All Inclusive är importerad dryck samt all dryck efter kl. 23.00 mot betalning.

Barnen kan enkelt träffa andra barn

Det finns en mindre internationell barnklubb på hotell Fenix, där barnen kan mötas och leka med andra barn om dagarna.

Bra läge

Eftersom du bor centralt finns det massor av möjligheter att uppleva saker så snart du går utanför hotellet. Hotell Fenix ligger nämligen precis vid den populära och livliga strandpromenaden, där det är liv och glad stämning från tidig morgon till sen kväll. Det är riktigt mysigt att strosa längs Sunny Beach strandpromenad och titta på människor, äta glass, köpa souvenirer eller ta en god drink på en av de många strandbarerna.

På själva hotellet finns det biljard, och den lilla poolbaren i Fenix Hotels lilla trädgård är också en populär och mysig samlingspunkt.

Mot betalning

Biljard

Enkla, funktionella rum

Rummen är enkla, ljusa och praktiskt inredda, och interiören går i orangea och jordfärgade nyanser. På rummen finns heltäckningsmatta, central luftkonditionering, tv, telefon, deponeringsbox och minikylskåp (de två sistnämnda mot betalning). Det är möjligt att få wifi som sträcker sig till rummet, lobbyn och poolområdet mot en avgift. Alla rum har balkong.

Mot betalning

Wifi, safety box och minibar.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrummet är ca 22m² och har två riktiga sängplatser, samt en fåtölj som kan bäddas ut, och då mäter den 173x94 cm, vilket är något kortare än en riktig säng. Det finns duschkabin på badrummet. Rummet kräver minst två fullt betalande och det kan bo max tre personer. Det är möjligt att boka rummet som enkelrum mot ett tillägg.

Familjerum, 2-4 personer

Familjerum, 2-4 personer

Familjerummen är 30-35 m² och har plats för fyra personer. I sovrummet finns två riktiga sängplatser och i uppehållsrummet finns en bäddsoffa där det kan sova två barn. När bäddsoffan är utbäddad mäter den 174x137 cm. Det finns antingen duschkabin eller badkar på badrummet. Det krävs minst två fullt betalande och det kan bo max fyra personer. 

Massage i paviljongen i trädgården

Det är möjligt att (mot betalning) få en avslappnande massage i den lilla paviljongen ämnad för detta, som är placerad i hotell Fenix grönskande trädgård.

Där finns ett mindre träningsrum med olika träningsmaskiner som du kan använda fritt, om du vill se till att hålla formen uppe under semestern.

Mot betalning

Massage.

På grund av det centrala läget bör en del oljud förväntas.

Wifi, minikylskåp och safetybox är mot betalning.

Det finns inga badhanddukar att låna på hotellet, så vi rekommenderar att du tar med det hemifrån, eller köper en när du kommit fram.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (15 juni – 1 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter. Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck.

 

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections