Ialyssos, Rhodos

Filerimos Hotel

Gästbetyg
3.5 av 5
Baserat på 212 svar
Gästbetyg
3.5 av 5
Baserat på 212 svar

4 personer i samma rum
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Skandinavisk
Strand
700 m 
Centrum
2 km 

Äkta, grekisk semesterstämning

Det råder en härlig semesterstämning på Filerimos Hotel, där du bor i frodiga omgivningar med palmer, gröna gräsmattor och massor av färgglada blommor.

Nyhet! Captain Nemo och hans pirater kommer från sommaren 2020 också hänga på Filerimos Hotel. Här kommer de att underhålla och aktivera barnen i våra skandinaviska barnklubbar.

Det finns två härliga pooler på hotellet – den ena mitt i den stora trädgården, omgiven av gröna gräsmattor, och den andra vid hotellets huvudbyggnad och restaurang, där bougainvillean slingrar sig upp längs pelarna vid sidan av poolen. Det finns också ett nytt och fint område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och en liten lazy river, som med garanti går hem hos både stora och små badfantaster.

Flera kvällar i veckan arrangeras det livemusik – och särskilt populär är den traditionella grekiska aftonen!

Familjehotellet ligger mellan de två orterna Ialyssos och Kremasti, precis vid det historiska berget Filerimos på nordvästra Rhodos. Från Filerimos Akropolis är det en fantastisk utsikt över Rhodos västkust. Med omkring 700 meter till stranden och knappt åtta kilometer till Rhodos stad med sin charmiga gamla stadsdel finns det goda möjligheter för att uppleva den härliga, grekiska ön.

Hotellet är ett av vår Value Collection-hotell, och är alltså ett av Nazars mest prisvärda hotell.

Fina poolområden – och nytt område med vattenrutschbanor!

På Filerimos Hotel finns två trevliga poolområden. Den ena poolen ligger i frodiga, vackra omgivningar med palmer, färgglada blommor och gröna gräsmattor, där fina små broar sträcker sig över poolen. Poolen är inbjudande och här råder en behaglig semesterstämning med möjlighet för att både slappna av och delta i aktiviteterna under dagen. Här finns också en separat barnpool. Den andra poolen ligger vid huvudbyggnaden och restaurangen, där bougainvillean slingrar sig längs pelarna vid sidan av poolen. Vid båda poolerna finns flera solsängar och skuggande parasoll.

Det finns också ett nytt och fint område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och en liten lazy river, som med garanti går hem hos både stora och små badfantaster.

Om du är sugen på ett dopp i havet ligger närmsta strand en kort promenad från hotellet (ca 700 meter). Som de flesta stränder på Rhodos är det en klapperstensstrand. Här kan du hyra solsängar och parasoll mot betalning. Vattnet blir relativt snabbt djupt, och det kan förekomma en del vågor eftersom att det blåser en del på den här sidan av ön.

Det finns inte badhanddukar på hotellet, så det är en bra idé att ta med detta hemifrån.

Mot betalning

Hyra av solsängar och parasoll på stranden.

Njut av buffé tre gånger om dagen

När du bor på Filerimos Hotel är endast frukost inkluderad som utgångspunkt, men du har möjlighet att boka till All Inclusive! Om du bokar All Inclusive så slipper du fundera över var nästa måltid ska ätas eller vad den kostar – för det hela är nämligen redan betalt hemifrån!

På Filerimos Hotel serveras frukost, lunch och middag som buffé i hotellets huvudrestaurang. Det finns också en mindre buffé särskilt för barnen, där deras favoriter serveras. I All Inclusive-utbudet ingår också läsk, öl, vin och lokala, alkoholhaltiga drycker – samt glass under några timmar varje eftermiddag.

Captain Nemo på Rhodos!

Nyhet! Captain Nemo och hans pirater kommer från sommaren 2020 också hänga på Filerimos Hotel. Här kommer de att underhålla och aktivera barnen i våra skandinaviska barnklubbar.

Våra passionerade och duktiga aktivitetsguider kommer att arrangera både spännande skattjakter, roliga lekar och aktiviteter och även vår nyhet Mini Chefs, där barnen bakar och dekorerar småkakor. På Dance Stars kan barnen dansa till de mest populära hitsen, och även lära sig nya danssteg till minidiscot! Läs mer om de roliga aktiviteterna här.

De två fina poolområdena på Filerimos Hotel är nog de populäraste platserna bland barnen, och här kommer de flesta semestertimmar tillbringas. Men här finns också en mindre barnklubb, där de internationella aktivitetsguiderna arrangerar olika lekar och aktiviteter för barnen. Här finns också en liten lekplats.

Det finns också ett nytt och fint område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och en liten lazy river, som med garanti går hem hos både stora och små badfantaster.

Glädje, vattengymnastik och grekisk afton

De internationella aktivitetsguiderna på Filerimos Hotel arrangerar olika lekar och tävlingar såväl i som omkring de två poolerna. Det kan t.ex. vara vattengymnastik, vattenpolo och dart. Flera kvällar i veckan arrangeras livemusik och underhållning, och särskilt festlig är den traditionella, populära grekiska aftonen.

Om du vill vara aktiv på semestern finns här möjlighet för att spela tennis, volleyboll, basket och minifotboll, och du kan även utmana dina resekamrater i en runda bordtennis eller se vem som siktar bäst i en omgång dart. Det är också möjligt att hyra cykel på hotellet.

På hela hotellet finns det wifi som är inkluderat i priset (kvalitet och hastighet kan dock variera beroende på var på hotellet du befinner dig). Det ligger en livsmedelsbutik precis vid hotellet, där du kan köpa det mesta du behöver under semestern.

Mot betalning

Biljard, bordtennis, elektroniska spel i spelhallen.

Enkla rum med gott om plats

På Filerimos Hotel bor du i huvudbyggnaden, där rummen har några år på nacken. Detta ses på både inredningsstil, interiör och materialval. Här färdas man nästan tillbaka i tiden, eftersom rummen både stil- och färgmässigt är som hämtat från 80-talet. Rummen är stora och rymliga, och har balkong. Just på grund av den stora skillnaden på rummen, standarden och inredningen klassar vi Filerimos Hotel som ett hotell av lägre kategori än Filerimos Village, fastän alla faciliteter är desamma på de två hotellen.

Alla rum har balkong, klinkergolv, individuell luftkonditionering, vattenkokare, hårfön, tv, wifi och badkar. Här finns en minibar som, om du köper till All Inclusive, är fylld med läsk vid ankomst och fylls på en gång per vistelse.

Vill du ha lite mer komfort och ett nyrenoverat rum, så ta en titt på Filerimos Village, där alla rum ligger kring poolområdet och är renoverade.

Familjesvit, 2-4 personer

Familjesvit, 2-4 personer

I familjesviterna på ca 44 m² finns fyra riktiga sängplatser. Två av sängplatserna ligger i sovrummet, medan de andra två sängarna är inbyggda i vardagsrummet. Rum av denna rumstyp ligger i huvudbyggnaden.

Här krävs minst två fullt betalande och här kan bo max fyra vuxna. Rummet kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Uppkoppling och hastighet på wifi kan variera beroende på antalet användare.

Det finns inga badhanddukar på hotellet, så det är en bra idé att ta med detta hemifrån.

All Inclusive-programmet gäller från 07.00-23.00 för de som bokar All Inclusive.

Vattnet på stranden blir relativt snabbt djupt, och det kan förekomma en del vågor eftersom att det blåser en del på den här sidan av ön.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter. Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck.

 

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections