Ialyssos, Rhodos

Filerimos Hotel

Gästbetyg
3.5 av 5
Baserat på 212 svar
Gästbetyg
3.5 av 5
Baserat på 212 svar

4 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Strand
700 m 
Centrum
2 km 

Äkta, grekisk semesterstämning

Det råder en härlig semesterstämning på Filerimos Hotel, där du bor i frodiga omgivningar med palmer, gröna gräsmattor och massor av färgglada blommor.

Hotellet har en mindre, internationell barnklubb som arrangerar enklare aktiviteter ett par gånger i veckan under säsongen 2021.

Nazars egna Captain Nemo och hans pirater kommer att hänga på Filerimos Hotel under säsongen 2022. Här kommer de att underhålla och aktivera barnen i vår skandinaviska barnklubb.

Det finns två härliga pooler på hotellet – den ena mitt i den stora trädgården, omgiven av gröna gräsmattor, och den andra vid hotellets huvudbyggnad och restaurang, där bougainvillean slingrar sig upp längs pelarna vid sidan av poolen. Det finns också ett nytt och fint område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och en liten lazy river, som med garanti går hem hos både stora och små badfantaster.

Vissa kvällar i veckan arrangeras det livemusik – och särskilt populär är den traditionella grekiska aftonen!

Familjehotellet ligger mellan de två orterna Ialyssos och Kremasti, precis vid det historiska berget Filerimos på nordvästra Rhodos. Från Filerimos Akropolis är det en fantastisk utsikt över Rhodos västkust. Med omkring 700 meter till stranden och knappt åtta kilometer till Rhodos stad med sin charmiga gamla stadsdel finns det goda möjligheter för att uppleva den härliga, grekiska ön.

Hotellet är ett av vår Value Collection-hotell, och är alltså ett av Nazars mest prisvärda hotell.

Fina poolområden – och nytt område med vattenrutschbanor!

På Filerimos Hotel finns två trevliga poolområden. Den ena poolen ligger i frodiga, vackra omgivningar med palmer, färgglada blommor och gröna gräsmattor, där fina små broar sträcker sig över poolen. Poolen är inbjudande och här råder en behaglig semesterstämning med möjlighet för att både slappna av och delta i aktiviteterna under dagen. Här finns också en separat barnpool. Den andra poolen ligger vid huvudbyggnaden och restaurangen, där bougainvillean slingrar sig längs pelarna vid sidan av poolen. Vid båda poolerna finns flera solsängar och skuggande parasoll.

Det finns också ett nytt och fint område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och en liten lazy river, som med garanti går hem hos både stora och små badfantaster.

Om du är sugen på ett dopp i havet ligger närmsta strand en kort promenad från hotellet (ca 700 meter). Som de flesta stränder på Rhodos är det en klapperstensstrand. Här kan du hyra solsängar och parasoll mot betalning. Vattnet blir relativt snabbt djupt, och det kan förekomma en del vågor eftersom att det blåser en del på den här sidan av ön.

Det finns inte badhanddukar på hotellet, så det är en bra idé att ta med detta hemifrån.

Mot betalning

Hyra av solsängar och parasoll på stranden.

Njut av buffé tre gånger om dagen

När du bor på Filerimos Hotel är endast frukost inkluderad som utgångspunkt, men du har möjlighet att boka till All Inclusive! Om du bokar All Inclusive så slipper du fundera över var nästa måltid ska ätas eller vad den kostar – för det hela är nämligen redan betalt hemifrån!

På Filerimos Hotel serveras frukost, lunch och middag som buffé i hotellets huvudrestaurang. Pga pandemin finns det inte någon mindre buffé för barnen under 2021. Den räknar vi med är tillbaka 2022, där deras favoriter serveras. I All Inclusive-utbudet ingår också läsk, öl, vin och lokala, alkoholhaltiga drycker – samt glass under några timmar varje eftermiddag. Huvudrestaurangen och snackbaren renoverades 2020.

Skoj och bus hela dagen lång!

Under säsongen 2022 kommer Captain Nemo och hans pirater att hänga på Filerimos Hotel. Här kommer de att underhålla och aktivera barnen mellan 4-12 år i vår skandinaviska barnklubb.

Våra passionerade och duktiga aktivitetsguider kommer då att arrangera roliga lekar och sportaktiviteter tre dagar i veckan på hotellet. Aktiviteterna arrangeras utomhus och vi följer de lokala myndigheternas regler för den bästa och säkraste upplevelsen för alla barn.

Under säsongen 2021 erbjuds en mindre barnklubb, där de internationella aktivitetsguiderna arrangerar enklare lekar och aktiviteter för barnen ett par gånger i veckan.

De två fina poolområdena på Filerimos Hotel är nog de populäraste platserna bland barnen, och här kommer de flesta semestertimmar tillbringas. Här finns också en liten lekplats. Det finns också ett nytt och fint område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och en liten lazy river, som med garanti går hem hos både stora och små badfantaster.

Glädje, vattengymnastik och grekisk afton

De internationella aktivitetsguiderna på Filerimos Hotel arrangerar olika lekar och tävlingar såväl i som omkring de två poolerna. Det kan t.ex. vara vattengymnastik, vattenpolo och dart. Vissa kvällar i veckan arrangeras livemusik och underhållning, och särskilt festlig är den traditionella, populära grekiska aftonen.

Om du vill vara aktiv på semestern finns här möjlighet för att spela tennis, volleyboll, basket och minifotboll, och du kan även utmana dina resekamrater i en runda bordtennis eller se vem som siktar bäst i en omgång dart. Det är också möjligt att hyra cykel på hotellet.

På hela hotellet finns det wifi som är inkluderat i priset (kvalitet och hastighet kan dock variera beroende på var på hotellet du befinner dig). Det ligger en livsmedelsbutik precis vid hotellet, där du kan köpa det mesta du behöver under semestern.

Mot betalning

Biljard, bordtennis, elektroniska spel i spelhallen, lampor på tennis- och basketplanen.

Enkla rum med gott om plats

På Filerimos Hotel bor du i huvudbyggnaden, där rummen har några år på nacken. Detta ses på både inredningsstil, interiör och materialval. Här färdas man nästan tillbaka i tiden, eftersom rummen både stil- och färgmässigt är som hämtat från 80-talet. Rummen är stora och rymliga, och har balkong. Just på grund av den stora skillnaden på rummen, standarden och inredningen klassar vi Filerimos Hotel som ett hotell av lägre kategori än Filerimos Village, fastän alla faciliteter är desamma på de två hotellen.

Alla rum har balkong, klinkergolv, individuell luftkonditionering, hårfön, tv, wifi och badkar. Här finns en minibar som, om du köper till All Inclusive, är fylld med vatten vid ankomst och fylls på en gång per vistelse. Om man är i behov av en vattenkokare kan detta efterfrågas i receptionen, då de inte är placerade i rummen pga pandemin. 

Vill du ha lite mer komfort och ett nyrenoverat rum, så ta en titt på Filerimos Village, där alla rum ligger kring poolområdet och är renoverade.

Familjesvit, 2-4 personer

Familjesvit, 2-4 personer

I familjesviterna på ca 44 m² finns två riktiga sängplatser och två extrasängsplatser som är inbyggda i vardagsrummet (madrassen mäter 80x190 cm). Rum av denna rumstyp ligger i huvudbyggnaden.

Här krävs minst två fullt betalande, här kan bo max fyra vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Rummet kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Nazars egen, nordiska barnklubb arrangeras säsongen 2022. Fram till dess erbjuds hotellets egen, internationella barnklubb, där personalen talar engelska.

Uppkoppling och hastighet på wifi kan variera beroende på antalet användare.

Det finns inga badhanddukar på hotellet, så det är en bra idé att ta med detta hemifrån.

All Inclusive-programmet gäller från 07.00-23.00 för de som bokar All Inclusive.

Vattnet på stranden blir relativt snabbt djupt, och det kan förekomma en del vågor eftersom att det blåser en del på den här sidan av ön.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter ((begränsad eller ingen tillgång till inomhuspool, gym, diskotek/nattklubbar på hotellen samt begränsade kvällsprogram.)

Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck. Separata barnbufféer arrangeras inte

På grund av lokala restriktioner när det gäller utökade städrutiner av rummen, har många hotell senare incheckningen vid ankomst (runt 15:00) och tidigare utcheckningen vid hemresa (runt 11:00).

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections