Ialyssos, Rhodos

Filerimos Village

Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 158 svar
Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 158 svar

Måltider flera möjligheter
4 personer i samma rum
Barnpris upp till 13 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Pool:
Strand
700 m 
Centrum
2 km Ialyssos och Kremasti, 8 km Rhodos stad 

Hög mysfaktor och nära till allt

På Filerimos Village bor du i gulliga 2-3 våningsbyggnader mitt bland gröna gräsmattor, palmer och färgglada klängblommor. Det råder en härlig semesterstämning och runt om på gräsmattorna står solsängar och parasoller uppradade.

Hotellet ligger vid foten av det historiska berget Filerimos mellan de två byarna Ialyssos och Kremasti på nordvästra Rhodos. Från Filerimos Akropolis har du en fantastisk utsikt över hela Rhodos västkust. Det är ca 4 kilometer till flygplatsen, cirka 2 kilometer till Ialyssos och Kremasti, ca 8 kilometer till Rhodos stad och endast 700 meter till stranden – så det är verkligen nära till allt vad denna grekiska paradisö ha att erbjuda.

Det finns två poolområden, en handfull aktiviteter, internationell barnklubb, och du väljer själv om du vill boka med endast frukost, halvpension eller All Inclusive.

Två poolområden och nära till stranden

Filerimos erbjuder två poolområden. Den ena poolen ligger bland de frodiga gräsmattorna och har fina broar och vattenfall samt separat barnpool. Den andra poolen ligger vid huvudrestaurangen. Poolerna är omringade av solterrasser där det finns gott om solsängar och parasoller. I poolbaren kan du beställa en svalkande dryck eller enklare snacks.

En kort promenad bort (ca 700 meter) ligger stranden som består av klappersten. Här kan solsängar och parasoll hyras mot betalning. 

Observera att det inte finns badhanddukar på hotellet så det kan vara bra att ta med sig det hemifrån.

Frukost, halvpension eller All Inclusive – valet är ditt

När du bor på Filerimos kan du själv välja om du vill ha endast frukost, halvpension eller All Inclusive. 

I All Inclusive-programmet ingår läsk, öl, vin och vatten (från vattenstationer) samt alkoholhaltiga drycker av lokala märken samt glass vissa tider under dagen. Alla tre måltider serveras i huvudrestaurangen som bufféer.

I halvpension ingår frukost och ni får sedan själva välja om ni vill äta lunch eller middag, detta måste informeras till hotellet dagen innan.

Öppettider:

Frukostbuffé: 07.00–10.00
Lunchbuffé: 12.30–14.30
Kvällsmatsbuffé: 18.30–21.00
Snackbar: 10.00–18.00. Här serveras läsk, kaffe, te, öl, vin och lokala alkoholhaltiga drycker samt lättare snacks.
Lobbybar: 18.00–22.55

Mot betalning:

För frukost- och halvpensionsgäster: All dryck utom te, kaffe, juice och vatten under frukosten, uppfylld minibar.

Vattengympa, grekisk afton och barnklubb

Under högsäsongen(1/5-10/10) finns ett animationsteam på plats, och de arrangerar olika lekar och tävlingar, till exempel vattengympa, dart och vattenpolo. Vissa kvällar anordnas det musik och hålligång och ibland är det grekisk afton som står på schemat. De håller även i en barnklubb som håller i lekar och aktiviteter för barnen.

Du har möjlighet att prova på tennis, volleyboll, basket och minifotboll och du kan hyra bil och cykel. Bordtennis och biljard finns också, det sistnämnda mot betalning. Barnen har en liten lekplats vid gräset.

Filerimos erbjuder en liten internethörna samt wifi, båda mot betalning. Precis vid hotellet finns också en supermarket.

Vissa aktiviteter är mot betalning.

Nyrenoverade rum i härliga, gröna omgivningar

På Filerimos bor du i nyrenoverade rum med lugna, behagliga färgtoner. Det finns en huvudbyggnad samt flera 2-3 våningsbyggnader som ligger utspridda bland trädgården. Alla rum har balkong eller terrass, klinkers, individuell luftkonditionering, en liten tv och wifi (uppkoppling och hastighet varierar). På badrummet finns badkar eller duschkabin och hårfön kan lånas på begäran. Deponeringsbox finns i receptionen mot betalning. På rummen finns minikylskåp som, om du bokat All Inclusive, är uppfylld med läsk vid ankomst, och fylls på ytterligare en gång per vistelse.

Nazar har inte de äldre, lite slitna rummen i huvudbyggnaden, utan de rum vi förmedlar har alla renoverats.

Dubbelrum, 2-3 personer

I de nyrenoverade (2017) dubbelrummen på ca 20 m² får du två vanliga sängplatser, en dubbelsäng eller två enkelsängar och vissa rum har en bäddfåtölj. Rummet kräver minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris och det kan bo max två vuxna och ett barn. Dubbelrummen ligger i området vid trädgården och poolen.

Dubbelrum Deluxe, 2-3 personer

I dessa nyrenoverade (2018) rummen på ca 26 m² får du två vanliga sängplatser. Rummet kräver minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris och det kan bo max tre vuxna. Dubbelrummen ligger i området vid trädgården och poolen.

Bungalow, 2-4 personer

I nyrenoverade (2018) bungalowen på ca 30 m² får du två riktiga sängplatser. Rummet kräver minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris och det kan bo max fyra vuxna. Dessa rum är belägna i området vid trädgården och poolen.

Familjerum, 2-4 personer

I nyrenoverade (2018) familjerummet på ca 30 m² får du två riktiga sängplatser.Rummet är uppdelat med en liten glasdörr, så extrasängarna ligger avskärmade av denna. Rummet kräver minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris och det kan bo max fyra vuxna. Dessa rum är belägna i området vid trädgården, och kan ligga på både bottenplan och första våningen.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.