Ialyssos, Rhodos

Filerimos Village

Gästbetyg
3.8 av 5
Baserat på 761 svar
Gästbetyg
3.8 av 5
Baserat på 761 svar

4 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Skandinavisk
Strand
700 m 
Centrum
2 km Ialyssos och Kremasti, 8 km Rhodos stad 

Äkta grekisk semesterstämning

Det är en härlig semesterstämning på Filerimos Village, där du bor i frodiga omgivningar med palmer, gröna gräsmattor och massor av färgglada blommor. Eftersom det är All Inclusive slipper du ekonomiska överraskningar, då allt ju är betalt på förhand! Njut av bufféer tre gånger om dagen och de svalkande dryckerna som ingår i All Inclusive-utbudet på hotellet.

Alla rum är inredda i behagliga nyanser, och ligger i mindre byggnader runt den fina trädgården samt det ena av hotellets trevliga poolområden. Det finns två härliga pooler på hotellet – den ena mitt i den stora trädgården omgiven av gröna gräsmattor, och den andra vid hotellets restaurang där bougainvillean slingrar sig upp längs pelarna vid sidan om poolen. Det finns ett nytt område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och en liten lazy river som garanterat är till stor förtjusning för både stora och små badfantaster.

NYHET! Nu bor Captain Nemo och hans pirater på Filerimos Village! De underhåller och aktiverar barnen i den alldeles egna skandinaviska barnklubben. Barnklubbarna är uppdaterade och förändrade inför säsongen. Låt barnen testa på våra nya spännande temadagar Crazy Fun. Se mer under fliken ”För barn och ungdomar”. Efter den 9 oktober 2022 anordnas inga barnaktiviteter på detta hotell.

Flera kvällar i veckan arrangeras det livemusik – och särskilt populär är den traditionella grekiska aftonen! Hotellet genomgick en del renoveringar under 2020 och kan nu stoltsera med en ny byggnad till miniklubben, renoverad restaurang, snackbar och reception.

Familjehotellet ligger mellan de två orterna Ialyssos och Kremasti, precis vid det historiska berget Filerimos på nordvästra Rhodos. Från Filerimos Akropolis är det en fantastisk utsikt över Rhodos västkust. Med omkring 700 meter till stranden och knappt åtta kilometer till Rhodos stad med sin charmiga gamla stadsdel finns det goda möjligheter till att uppleva den härliga, grekiska ön.

Filerimos Village och Filerimos Hotel är systerhotell. De två hotellen delar poolområde, restaurang och övriga faciliteter men skiljer sig åt i standard när det gäller rummen. Filerimos Hotel har sina rum i huvudbyggnaden och håller en lägre standard än Filerimos Village som har sina rum kring trädgården. Läs mer under fliken "Rummen" för respektive hotell.

Filerimos Village och andra kvalitetshotell där du får mycket för pengarna hittar du i Nazars Holiday Collection.

Fina poolområden – och vattenrutschbanor!

På Filerimos finns två trevliga poolområden. Den ena poolen ligger i frodiga, vackra omgivningar med palmer, färgglada blommor och gröna gräsmattor, där fina små broar sträcker sig över poolen. Poolen är inbjudande och här råder en behaglig semesterstämning med möjlighet för att både slappna av och delta i aktiviteterna under dagen. Här finns också en separat barnpool.

Den andra poolen ligger vid huvudrestaurangen, där bougainvillean slingrar sig längs pelarna vid sidan om poolen. Vid båda poolerna finns massor av solsängar och skuggande parasoll.

Det finns också ett område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och och en liten lazy river som garanterat är till stor förtjusning för både stora och små badfantaster.

Om du är sugen på ett dopp i havet ligger närmsta strand en kort promenad från hotellet (ca 700 meter). Som de flesta stränder på Rhodos är det en stenstrand.

Njut av buffé tre gånger om dagen

På All Inclusive-semester behöver du inte fundera över var du ska äta nästa måltid eller vad det kostar. Det är ju betalt hemifrån och inkluderat i resans pris! På Filerimos Village serveras frukost, lunch och middag som buffé i hotellets huvudrestaurang som renoverades 2020.

Filerimos Village har också en snackbar där du kan fylla på med energi mellan måltiderna i form av varma eller kalla snacks eller en kall drink. I poolbaren kan du ta en drink vid poolkanten, eller så tar du en öl utanför poolen i lobbybaren.

I All Inclusive-utbudet ingår också läsk, öl, vin och lokala, alkoholhaltiga drycker – samt glass under några timmar varje eftermiddag.

Mot betalning

Dryck på flaska, importerade drycker.

Skoj och bus hela dagen lång

NYHET! Nu finns Captain Nemo och hans pirater på Filerimos Village. De underhåller och aktiverar barnen i den alldeles egna skandinaviska barnklubben.

Nu ska det bli Crazy Fun! 3-4 gånger i veckan har barnklubben ett nytt tema för dagen. Bli sjörövare för en dag under Pirate Day med fantastiska skattjakter och riktig piratskola. Eller vad sägs om vattenlek under Splash Day där barnen utmanar sina nya kamrater i vattenkrig. Under Sports Day får barnen en skojig upplevelse i sportens tecken. Och på Crazy Day lossar vi på reglerna och vad som helst kan hända! Efter den 9 oktober 2022 anordnas inga barnaktiviteter på detta hotell.

Kvällens stora begivenhet är självklart minidiscot där barn i alla åldrar dansar till de bästa semesterhitsen! Minidiscot arrangeras minst 2-3 kvällar i veckan.

De två fina poolområdena på Filerimos Village är nog de populäraste platserna bland barnen, och här kommer de flesta semestertimmar tillbringas. Här finns också en liten lekplats. Det finns ett nytt område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och en liten lazy river, som garanterat är till stor förtjusning för både stora och små badfantaster.

Glädje, vattengymnastik och grekisk afton

De internationella aktivitetsguiderna på Filerimos Village arrangerar olika lekar och tävlingar såväl i som omkring de två poolerna. Det kan till exempel vara vattengymnastik, vattenpolo och dart. Vissa kvällar i veckan arrangeras livemusik och underhållning, och särskilt festlig är den traditionella, populära grekiska aftonen.

Om du vill vara aktiv på semestern finns här möjlighet för att spela tennis, volleyboll, basket och minifotboll, och du kan även utmana dina reskamrater i en runda bordtennis eller se vem som siktar bäst i en omgång dart. Hotellet tillhandahåller också uthyrning av cyklar genom en cykelfirma.

På hela hotellet finns det wifi, som är inkluderat i priset (det kan dock variera i hastighet och kvalitet beroende var på hotellet du befinner dig). Det ligger en livsmedelsbutik precis vid hotellet, där du kan köpa det mesta du har behov under semestern.

Mot betalning

Biljard, elektroniska spel i spelhallen, lampor på tennis- och basketplanen.

Vackra rum i gröna omgivningar

På Filerimos Village bor du i rum som är inredda i lugna, behagliga färger. Rummen ligger i de en- och tvåplansbyggnader som finns utspridda i den frodiga, gröna trädgården.

Alla rum har balkong eller terrass, klinkergolv, individuell luftkonditionering, hårfön, tv, wifi och antingen badkar eller duschkabin. Här finns en minibar med vatten som är en del av All Inclusive-programmet, och som fylls på en gång per vistelse. Om man är i behov av en vattenkokare kan detta efterfrågas i receptionen, då de inte är placerade i rummen på grund av pandemin. Det finns också möjlighet att låna strykjärn och strykbräda.

Önskar du att bo lite enklare än Filerimos Village så ta en titt på Filerimos Hotel, som har rum i huvudbyggnaden. Rummen på Filerimos Hotel är perfekta för dig som vill ha ett prisvärt alternativ.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

I dubbelrummen på 20 m² finns två riktiga sängplatser, samt ytterligare en bäddfåtölj som fungerar som säng (denna mäter 200x76 cm, vilket är något smalare än en normalstor säng). Dubbelrummet ligger i området vid trädgården och poolen. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max två vuxna samt ett barn, och det är möjligt att få ett barnpris. Rummet kan bokas som enkelrum mot ett tillägg. 

Dubbelrum Deluxe, 2-3 personer

Dubbelrum Deluxe, 2-3 personer

I dessa rum på 26 m² finns två riktiga sängplatser samt en bäddsoffa (200x80 cm). Dessa rum ligger i området vid trädgården och poolen. Det krävs minst två fullt betalande, här kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Dubbelrum Deluxe, 3-4 personer

Dubbelrum Deluxe, 3-4 personer

I dessa rum på 26 m² finns två riktiga sängplatser samt två dagbäddar eller två extrasängar (200x80 cm). Dessa rum ligger i området vid trädgården och poolen, på andra våningen. Det krävs minst tre fullt betalande, här kan bo max fyra vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Bungalow, 2-4 personer

Bungalow, 2-4 personer

Hotellets bungalows är 30 m² och har fyra riktiga sängplatser. Bungalowerna ligger i området vid trädgården och poolen. Rummen kräver minst två fullt betalande, här kan bo max fyra personer och det är möjligt att få ett barnpris.

Familjerum, 2-4 personer

Familjerum, 2-4 personer

I familjerummen på 30 m² finns 2-4 riktiga sängplatser. Utöver det finns antingen en extrasäng (90x210 cm), en bäddsoffa (80x200 cm när den är utbäddad) eller en dubbel bäddsoffa (som mäter 180x200 cm när den är utbäddad). Rummet delas upp av en liten glasdörr, så att de extra sängplatserna avskärmas av denna. Familjerummen ligger i området vid trädgården och kan vara placerade antingen på första eller andra våningsplanet. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo fyra personer och det är möjligt att få ett barnpris.

Nazars egen nordiska barnklubb är öppen 3-4 dagar i veckan och arrangeras från juni t.o.m. oktober . Vänligen notera att vissa av temadagarna arrangeras under samma dag men vid olika tider. Efter den 9 oktober 2022 anordnas inga barnaktiviteter på detta hotell.

All Inclusive gäller från 07.00-23.00.

Man måste vara minst 120 cm lång för att åka de stora rutschbanorna och minst 80 cm lång eller tre år gammal för att vara i/åka i barntornet.

Uppkoppling och hastighet på wifi kan variera beroende på antal användare.

Badhanddukar finns att låna på hotellet för en depositionsavgift på 10 €.

Vattnet på stranden blir relativt snabbt djupt, och det kan förekomma en del vågor då det blåser en del på denna sida av ön.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bland annat införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan exempelvis vara minskade aktiviteter eller stängda faciliteter (begränsad eller ingen tillgång till inomhuspool, gym, diskotek/nattklubbar på hotellen samt begränsade kvällsprogram.)

Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck. 

På grund av lokala restriktioner när det gäller utökade städrutiner av rummen, har många hotell senare incheckningen vid ankomst (runt 15.00) och tidigare utcheckningen vid hemresa (runt 11.00).

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections