Sunny Beach, Bulgarien

Globus Hotel

Gästbetyg
3.1 av 5
Baserat på 28 svar
Gästbetyg
3.1 av 5
Baserat på 28 svar

Måltider flera möjligheter
4 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Ja 
Strand
20 m 
Centrum
0 m 

Läge, läge, läge!

På Globus Hotel bor du verkligen mitt i smeten i Sunny Beach! Hotellet ligger minst sagt supercentralt, och du har Sunny Beach direkt utanför hotelldörren.

Området kring poolen är hotellets naturliga samlingspunkt, och ligger alldeles intill den populära och livliga strandpromenaden. Det är bara 20 meter till stranden och ett stenkast till den berömda Blomstergatan, som anses vara Sunny Beachs absoluta centrum.

Det finns balkong på alla rum, och du har möjlighet att beställa rum med havsutsikt, så att du kan sitta på balkongen och betrakta stranden, havet och aktiviteten på den pulserande strandpromenaden.

Hotellet har ett par år på nacken, men har ett helt fantastiskt läge mitt i Sunny Beach och är perfekt för dig som vill bo nära händelsernas centrum, och inte spendera semestern på hotellrummet.

 

 

Hoppa i poolen eller det böljande blå

Globus Hotels pool ligger precis vid strandpromenaden, och eftersom det bara är 20 meter till stranden funkar det utmärkt att ta svalkande dopp på båda ställena under dagen. Poolområdet är hotellets samlingspunkt, och här råder en trevlig semesterstämning. Baren vid poolen säljer svalkande dryck, snacks och glass om törsten eller hungern skulle göra sig påmind. I förlängning av poolen finns en mindre, rund barnpool.

Omkring poolen finns solsängar och parasoller, men eftersom det är hög efterfrågan om platserna väljer många också att ligga på sina handdukar på området.

Du kan också ta ett dopp i Globus Hotels stora inomhuspool, som ligger på andra våningen. Eftersom det finns en terrass i förbindelse med inomhuspoolen har du här möjlighet att sola i lite lugnare omgivningar än vid den stora poolen intill strandpromenaden.

Bara korsa strandpromenaden så är du på stranden, där du kan ta ett uppfriskande dopp i Svarta havet. Sunny Beachs strand är omkring sju kilometer lång, bred och har behagligt mjuk sand. Du kan antingen ligga på handdukar i sanden, eller så finns det solsängar och parasoller att hyra överallt längs stranden.

Eftersom det inte finns badhanddukar på hotellet rekommenderar vi att du medtar detta hemifrån, eller köper på plats.

Välj mellan frukost och halvpension

När du bor på Globus Hotel är frukost inkluderat, men du kan välja att köpa till halvpension så att du även får middag på hotellet. Båda måltider serveras i form av buffé, och det finns två restauranger; en i varje av de två hotellbyggnaderna.

Om du vill ha variation eller ska hitta någonstans att äta lunch, behöver du inte leta länge. Tack vare det centrala läget finns ett stort utbud av trevliga matställen i närheten.

När törsten gör sig påmind finns det flera barer att välja mellan, då det både finns en stor lobbybar och en poolbar. Lobbyområdet är stort och ljust, och många gäster väljer att slå sig ner här för en pratstund i soffgrupperna.

Mot betalning

Dryck, snacks, glass, lunch, samt middag om du inte köper till halvpension.

Njut av det fantastiska läget

Än en gång förtjänar hotellets största höjdpunkt, det supercentrala läget, att lyftas fram – för här bor du verkligen mitt i smeten. Så fort du går utanför porten till Globus Hotel befinner du dig mitt på den livliga strandpromenaden, där det är aktivitet och festlig stämning från tidig morgon till sen kväll. Här finns massor av bodar och butiker för alla åldersgrupper, samt gott om underhållning och spännande, roliga aktiviteter.

Om du vill ha kul med vännerna på hotellet kan ni spela biljard, lufthockey eller kanske se vem som är bäst på att slå ner käglorna i en runda bowling.

Det finns wifi på hotellområdet mot betalning.

 

Mot betalning

Biljard, lufthockey, bowling, wifi.

Möjlighet för rum med havsutsikt

Rummen på Globus Hotel är fint och ljust inredda. Här finns central luftkonditionering, tv, hårfön, heltäckningsmatta, minibar som fylls dagligen (mot betalning) samt balkong. Det är möjligt att beställa dubbelrum som ligger högt upp och har vacker havsutsikt.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrummen är ca 22 m² och har två riktiga sängplatser, samt en bäddfåtölj som kan vikas ut till en säng. När denna är utfälld mäter den 175x65 cm, vilket är något mindre än de flesta extrasängar. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Rummet kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Det är möjligt att boka denna rumstyp belägen högt upp och med härlig havsutsikt, som du kan njuta av från din balkong.

Familjesvit, 2-4 personer

Familjesvit, 2-4 personer

Familjesviterna är ca 30-35 m² och har ett sovrum med två riktiga sängplatser. I vardagsrummet finns en bäddsoffa, som när den är utbäddad mäter 180x145 cm. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max två vuxna och det är möjligt att få två barn till barnpris. 

Slappna av i hotellets spa!

På Globus Hotel finns en mindre spaavdelning, där du kan ta en stund i bastun, det turkiska badet eller unna dig själv en avslappnande omgång massage.

 

Mot betalning

Bastu, turkiskt bad och alla behandlingar.

På grund av det centrala läget bör visst oljud förväntas på hotellet.

Det är möjligt att förvara eventuella värdesaker i en safety box i receptionen (mot betalning).

Vi rekommenderar att du medtar badhanddukar hemifrån alternativt köper detta i Sunny Beach, då det inte finns på hotellet.

Det kan vara knappt om solsängar vid poolområdet, varför många gäster väljer att ligga på sina handdukar eller luftmadrasser.

Var uppmärksam på att bäddfåtöljerna på dubbelrummen är mindre än de flesta extrasängar.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (15 juni – 1 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter. Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck.

 

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections