Sunny Beach, Bulgarien

Iberostar Sunny Beach

Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 43 svar
Gästbetyg
4.3 av 5
Baserat på 43 svar

5 personer i samma rum
Barnpris upp till 13 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Pool:
Strand
70 m 
Centrum
200 m 

Bo mitt i centrala Sunny Beach

Iberostar ligger mitt i centrala delarna av Sunny Beach, med shopping, restauranger och barer precis runt hörnet och med gångavstånd till den långa finkorniga sandstranden. På hotellet finns det gott om aktiviteter för både stora och små och den som vill ha lite mer avslappning kan passa på att besöka wellnesscentret.

Här bor man i rymliga och praktiska dubbelrum eller familjerum och All Inclusive ingår i priset.

Det livfulla poolområdet har två större pooler, barnpooler och ett par vattentuschbanor. Hotellet är uppdelat i två huvudbyggnader och har även två receptioner man kan vända sig till.

Med hotellets centrala läge i Sunny Beach kan visst oljud utifrån förväntas.

Livligt poolområde och nära till stranden

Här möts du av ett härligt poolområde med två större pooler och ett par vattenrutschbanor. Det finns hela tre separata barnpooler varav en har en liten lekställning med ett par små vattenrutschbanor.

Poolbaren har man nära till hands och den fungerar även som snackbar under dagstimmarna där det serveras lättare mat.

Tänk på att under högsäsong kan det vara högljutt och tätt mellan solstolar och parasoller.

Är man en strandmänniska tar man istället en liten promenad på några minuter ner till den finkorniga sandstranden som breder ut sig längs hela Sunny Beach. Där finns det solsängar och parasoller att hyra, samt mat och dryck vid restaurangerna längs strandremsan.

 

Mot betalning

 

Hyra av solsängar och parasoller samt mat och dryck på stranden.

Smidigt och gott med All Inclusive

På hotellet ingår All Inclusive i priset och det är enkelt och smidigt eftersom att du då har mat eller dryck tillgängligt under hela dagen. Huvudmåltiderna serveras i de två huvudbyggnaderna som är mer eller mindre identiska med varandra, och hotellet ser gärna att man äter i den huvudbyggnaden man bor i.

Snackbaren ligger vid poolområdet och utöver det kan man på eftermiddagen gå och njuta av en kopp kaffe i Wiener café Amadeus. Kaffemaskiner finns också tillgängliga i korridorerna vid rummen på varje våning. Glass serveras i huvudrestaurangen till lunch och middag samt vid poolen under vissa tider av dagen.

Mot betalning

Importerade drycker och dryck på flaska.

Internationell barnklubb

Hotellet har en internationell barnklubb som står redo att ta emot barn mellan 4-12 år och det finns även en juniorklubb för de som är upp till 16 år. Det arrangeras olika aktiviteter under dagen och på kvällen är det minidisco på scenen vid poolområdet. Något annat man kan testa på hotellet är en klättervägg. Den är populär bland de mindre och öppen vid specifika tider.

Valen är många

Hotellets aktivitetsteam underhåller både dag- och kvällstid. Utöver det finns det andra sätt man kan aktivera sig, både som vuxen och barn. Det finns bland annat ett litet spelrum, mindre studsmattor, biljard, minigolf och volleyboll tillgängligt på hotellet. Turkiskt bad, bastu och wellnesscenter är också några av de faciliteter som finns om man vill koppla av lite extra under sin vistelse. För de som inte vill missa sin träning finns det också ett gymrum med en del maskiner.

 

Mot betalning

 

Spelrummet, biljard, turkiskt bad, bastu och behandlingar i wellnesscentret.

Rum för upp till fem personer

Här bor man i praktiska dubbel- eller familjerum. Alla rum har balkong eller terrass, tv, kostnadsfritt wifi, deponeringsbox, centralstyrd luftkonditionering, minibar, badkar, hårfön och heltäckningsmatta. Önskas strykjärn och bräda går det bra att fråga efter i receptionen så kan man, i mån av tillgänglighet, få låna till rummet utan någon extra kostnad.

Observera att hotellet ligger centralt och att från rummen med landutsikt och delvis havsutsikt mot centrum kan visst oljud utifrån förväntas.

Mot betalning

Deponeringsboxen, innehåll i minibaren.

Dubbelrum, 2-3 personer

Ljusa, rymliga rum på cirka 37 m² med antingen terrass eller balkong. Rummen har en dubbelsäng och en bäddsoffa som mäter 90x165 cm. Här får upp till tre personer, varav max två vuxna, plats. Rummet kräver minst två fullt betalande och det är möjligt att få ett barnpris.

Denna rumstyp är möjlig att boka med poolutsikt eller delvis havsutsikt (Seaside) mot ett tillägg. Det är också möjligt att boka dubbelrum med landutsikt som enkelrum mot ett tillägg.

Familjerum, 3-5 personer

Här får man ett rum på cirka 51 m² som har balkong, fyra riktiga sängplatser och en bäddsoffa som mäter 90x165 cm. Det finns en halvvägg som delar av rummet, vilket gör att det känns lite extra ombonat men att man fortfarande är alla tillsammans i ett och samma rum. Här får man plats upp till fem personer, varav max fyra vuxna. Rummet kräver minst tre fullt betalande och det är möjligt att få ett barnpris.

Sunny Beach

Sunny Beach är en av Bulgariens populäraste strandorter för både familjer och partysugna ungdomar. Under högsäsong är det hetiskt, mycket människor, mycket försäljning av allt och det finns ett brett utbud av restauranger och pubar.

Här har du en cirka 6 km lång finkorning sandstrand som sträcker sig längs hela orten och enligt många är det Svartahavskustens vackraste och en av de mest välskötta stränder.

De flesta butiker och marknadsstånd i Sunny Beach ligger utmed strandpromenaden på Blomstergatan. Här är urvalet stort, men tänk på att det mesta du hittar här är kopior.

Nessebar

Nessebar är en liten medeltidsstad som ligger ut på en halvö cirka 5 km från Sunny Beach och är med på Unescos världsarvslista. Här i gamla stan hittar du några av de bäst bevarade kyrkorna på hela Balkan och det säljs hantverk, keramik och andra suvenirer längs de små mysiga gatorna.En tur hit är att rekommendera under vistelsen för att spendera tid och strosa runt bland gränder, kullerstensgator, fika eller avnjuta en bit mat på någon av de mysiga platserna.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (15 juni – 1 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.