Ixia, Rhodos

Ixian Grand Hotel

För få gästbetyg
för att visa resultat
För få gästbetyg
för att visa resultat

3 personer i samma rum
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Nej 
Pool:
Strand
0 meter 
Centrum
1 km 

Modernt och stilfullt för den vuxna publiken

Våra gäster har länge efterfrågat ett vuxenhotell och vi är nu mycket stolta över att kunna presentera Ixian Grand Hotel, där man ska vara minst 16 år gammal. Här bor du i härliga omgivningar med blå himmel, turkost hav och gröna gräsmattor som kuliss och på hela hotellområdet råder en lugn och avslappnad känsla och en vuxen karaktär. Den moderna och lyxiga stilen går igenom allt från poolområdet till rummen och restaurangerna.

All Inclusive ingår i priset och det finns en handfull aktiviteter för den som önskar. Hotellet ligger i den mysiga semesterbyn Ixia, endast sex kilometer från Rhodos stad och allt vad det har att erbjuda i form av shopping, kultur och nöje.

Dessutom är det endast cirka en halvtimmes transfer vilket innebär att du kan ställa om till semesterläge snabbare! Tänk dock på att visst ljud från flyg nära flygplatsen kan uppfattas på hotellet.

Stilrent poolområde med slående utsikt

Hotellet ligger direkt vid stranden och från hela poolområdet bjuds du på en fantastisk utsikt över det alldeles klara och turkosa vattnet. Stranden är en klapperstensstrand och det blir snabbt djupt. Mellan den stilrena poolen och stranden finns en härlig gräsmatta med massor av solsängar och parasoller, där solsugna semesterfirare njuter till fullo. Det finns två stora pooler, en med färskvatten och en med saltvatten.

Poolbaren serverar ett brett utbud av drycker, både med och utan alkohol, med det fantastiskt vackra havet som kuliss. Handduk till pool och strand lånas kostnadsfritt på hotellet.

Flera restauranger och barer att välja mellan

Huvudmåltiderna frukost, lunch och middag serveras som buffé i huvudrestaurangen. Vill du ha en uppfriskande drink mellan måltiderna ska du bege dig antingen till poolbaren eller till lobbybaren, som båda har öppet både under dagen och under kvällen. Det serveras snacks och sötsaker under eftermiddagen vid poolbaren, perfekt när du vill ha en liten paus från solen.

Det finns två temarestauranger, och du kan i mån av plats besöka en av dem utan extra kostnad under din vistelse. Kom ihåg att boka bord senast dagen efter att du ankommit till hotellet.

Det finns en klädkod på hotellet som innebär att man bör se välvårdad ut, inte ha på sig sportkläder och under middagsserveringen förväntas män ha på sig långbyxor och stängda skor.

Slappna av i lyxiga omgivningar

Om du skulle vilja ha lite omväxling från det vackra poolområdet och den fantastiska utsikten, väntar ännu mer avslappning i wellnesscentret. Här kan du träna i gymrummet, simma ett par längder i den fina inomhuspoolen, besöka det turkiska badet hamam eller avnjuta en behandling.

Du kan också spela en omgång biljard eller besöka spelrummet. Kostnadsfritt wifi finns på hela hotellområdet och vid rummen. Hotellet arrangerar dessutom ibland vattengympa, vinprovning, matlagningskurser och temakvällar. Vissa dagar kan du följa med en i personalen på upptäcktsfärd i närområdet.

Du har endast sex kilometer till Rhodos stad, en av de mysigaste städerna kring hela Medelhavet! Gamla stan bjuder på mysiga butiker, gulliga restauranger och fina sevärdheter.

Mot betalning

Besök och behandlingar i wellnesscentret, biljard, spelrummet.

Fräscha och eleganta rum

Här bor du i fina dubbelrum som har de flesta bekvämligheter du kan tänka dig. Det finns balkong, kostnadsfritt wifi, luftkonditionering, tv, deponeringsbox, minibar och klinkers. På badrummet finns hårfön samt badkar i de rum som har landutsikt och duschkabin i de med trädgårdutsikt och de med havsutsikt.

Mot betalning

Innehållet i minibaren.

Dubbelrum, 2-3 personer

Rummet är på cirka 28-30 m² och har en dubbelsäng samt möjlighet att ställa in en extrasäng. Rummet kräver minst två fullt betalande och det kan bo max tre vuxna här. Du kan välja mellan landutsikt, trädgårdsutsikt eller havsutsikt, de två sistnämnda mot ett tillägg. Rummet kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.