Sunny Beach, Bulgarien

Melia Sunny Beach (f.d. Iberostar)

Gästbetyg
4.2 av 5
Baserat på 37 svar
Gästbetyg
4.2 av 5
Baserat på 37 svar

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Strand
70 m 
Centrum
200 m 

Bo mitt i centrala Sunny Beach

Melia Sunny Beach (Iberostar) är ett stort och livligt familjehotell som ligger mitt i centrala Sunny Beach, med shopping, restauranger och barer precis runt hörnet och gångavstånd till den finkorniga sandstranden. Det trevliga poolområdet har tre större pooler, barnpooler och ett par vattenrutschbanor. Här råder en glad och livlig semesterstämning.

Här händer det något i princip hela tiden och det är en livlig semesterstämning med många aktiviteter för både stora och små.

Här bor du i rymliga och praktiska rum, och All Inclusive ingår i priset. Tack vare det kan hela familjen få mat och dryck nästan när som helst utan att behöva tänka på notan – bekvämare än så här blir det inte!

Melia Sunny Beach (Iberostar) är ett av våra Holiday Collection-hotell, vilket vittnar om att det är ett av Nazars familjehotell med hög kvalitet.

Livligt poolområde och nära till stranden

Melia Sunny Beach (Iberostar) har ett stort poolområde med tre större pooler. Här finns även ett par vattenrutschbanor samt tre barnpooler, varav en har en liten lekställning med några små vattenrutschbanor för de allra minsta. Här råder en livlig stämning, särskilt under högsäsong då hotellet har många gäster.

Det finns flera restauranger att välja mellan och det är lätt att få tag på en svalkande dryck i poolbaren, som även fungerar som snackbar under dagstimmarna. Största delen av dagen serveras även glass vid poolen.

Du som vill känna sanden mellan tårna kan ta en liten promenad från baksidan av hotellet via den lilla stigen som leder ner till den finkorniga och barnvänliga sandstranden, som breder ut sig längs hela Sunny Beach. Här har hotellet ett eget stort område med massor av solsängar och parasoller samt en snackbar som serverar öl, läsk, vatten och snacks, som ingår i Melias All Inclusive-koncept.

Smidigt och gott med All Inclusive

På Melia Sunny Beach (Iberostar) ingår All Inclusive i priset, så du har fri mat och dryck tillgängligt i princip hela dagen. Eftersom allt är betalt hemifrån behöver du inte oroa dig över att familjens nota ska springa iväg, utan kan istället fokusera på att njuta av vistelsen i Bulgarien.

Frukost, lunch och middag serveras i form av buffé i huvudrestaurangerna. Det finns flera olika restauranger att välja mellan till kvällsmaten - dessa är inredda med olika teman och serverar italiensk, spansk, bulgarisk respektive indisk mat. Det finns också en härlig tysk restaurang som serverar klassisk tysk mat såsom eisbein, sauerkraut, currywurst och pretzels.

I snackbaren vid poolområdet kan du ta för dig av kall dryck, kaffe och snacks, och utöver det kan du på eftermiddagarna njuta av en kopp kaffe i hotellets café. Kaffemaskiner finns också tillgängliga i korridorerna vid rummen på varje våning. Glass serveras i huvudrestaurangen till lunch och middag, samt vid poolen under det mesta av dagen. Eftersom det är All Inclusive kan du äta hur mycket du vill! På stranden finns en snackbar som serverar öl, läsk, vatten och snacks, som ingår i Melias All Inclusive-koncept. 

Mot betalning

Importerade drycker och dryck på flaska.

Internationell barnklubb

Melia Sunny Beach (Iberostar) har en internationell barnklubb för barn mellan 4-12 år. Det arrangeras många olika aktiviteter under dagen, och på kvällarna är det minidisco på scenen vid poolområdet. Något annat som barnen kan testa på hotellet är en klättervägg, som är populär bland de mindre. Här finns också ett par mindre lekplatser.

Mycket att välja mellan

På Melia Sunny Beach (Iberostar) händer det ofta någonting vid poolområdet och på scenen – såsom gemensam utomhusträning eller dans, som ordnas av hotellets internationella aktivitetsteam. Utöver det finns det andra aktivitetsmöjligheter för både vuxna och barn. Bland annat ett spelrum, mindre studsmattor, biljard, minigolf och strandvolleyboll.

Turkiskt bad, bastu och en inomhuspool finns i hotellets spa, om du vill koppla av lite extra under din vistelse. För dig som inte vill missa din träning bara för att du är på semester finns det också ett gymrum med en del maskiner.

Bara 200 m från Melia Sunny Beach (Iberostar) ligger Sunny Beach centrum – så det är som upplagt för att utforska den spännande och livfulla staden. Njut av en tidig löprunda eller promenad i solnedgången på den populära strandpromenaden. 

Mot betalning

Spelrum, biljard, spa.

Ljusa rum för upp till fem personer

Rummen på Melia är förhållandevis nyrenoverade och ganska enkelt inredda, utan krusiduller. Alla rum har balkong eller terrass, tv, wifi, safety box, central eller individuell luftkonditionering, minibar, badkar, hårfön och heltäckningsmatta.

Melia är ett stort hotellkomplex med flera byggnader och inredningen och interiören skiljer sig åt mellan byggnaderna, och kan därmed vara annorlunda än de visade bilderna under respektive rumstyp nedan.

Observera att hotellet ligger centralt och att det därför kan förväntas ett visst oljud utifrån.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Dessa ljusa rum på ca 32 m² har två riktiga sängplatser och en bäddsoffa som mäter 165x90 cm. Notera att detta är något kortare än en normalstor säng. Här finns plats för upp till tre personer, varav max två vuxna. Rummet kräver minst två fullt betalande och det är möjligt att få ett barnpris.

Denna rumstyp har landutsikt, men är möjlig att boka med poolutsikt eller delvis havsutsikt (Seaside) mot ett tillägg. Det är också möjligt att boka dubbelrum med landutsikt som enkelrum mot ett tillägg.

Trippelrum landsutsikt, 3 personer

Trippelrum landsutsikt, 3 personer

Trippelrummet är ca. 53 m² och har tre riktiga sängplatser. Det finns plats för upp till tre personer. Rummet kräver minst tre fullt betalande. Det här rummet har landsutsikt, men det är möjligt att boka med poolutsikt mot ett tillägg.

Trippelrum poolutsikt, 3 personer

Trippelrum poolutsikt, 3 personer

Trippelrummet är ca. 53 m ² och har tre riktiga sängplatser. Det finns plats för upp till tre personer. Rummet kräver minst tre fullt betalande. Det här rummet har poolutsikt.

Familjerum, 3-5 personer

Familjerum, 3-5 personer

Här får du ett familjerum på ca 45 m² med balkong, fyra riktiga sängplatser och en bäddsoffa som mäter 165x90 cm. Notera att detta är något kortare än en normalstor säng. En halvvägg delar av rummet, vilket gör att det känns lite extra ombonat samtidigt som ni alla är tillsammans i ett och samma rum. Här finns plats för upp till fem personer, varav max fyra vuxna. Rummet kräver minst tre fullt betalande och det är möjligt att få ett barnpris.

 

Mot betalning

Safety box, innehåll i minibaren.

Familjesuite landutsikt

Familjesuite landutsikt

Familjesuiten på 63-83 m² har ett sovrum med två riktiga sängplatser och i vardagsrummet finns också två riktiga sängplatser. Här finns plats för upp till max fyra vuxna. Rummet kräver minst två fullt betalande och det är möjligt att få ett barnpris. Detta rum har landutsikt.

Familjesuite poolutsikt

Familjesuite poolutsikt

Familjesuiten på 63-83 m² har ett sovrum med två riktiga sängplatser och i vardagsrummet finns också två riktiga sängplatser. Här finns plats för upp till max fyra vuxna. Rummet kräver minst två fullt betalande och det är möjligt att få ett barnpris. Detta rum har landutsikt.

Varva ner ordentligt

Om du vill unna dig själv något extra på semestern kan du besöka spaet på Melia Sunny Beach (Iberostar). Här kan du slappna av i ångbadet och bastun, eller besöka det turkiska badet. Här erbjuds en rad ansikts- och kroppsbehandlingar såsom massage för dig som vill skämma bort dig själv och varva ner ordentligt.

Sunny Beach

Sunny Beach är en av Bulgariens populäraste strandorter för både familjer och partysugna ungdomar. Under högsäsong är det hektiskt, mycket människor, mycket försäljning av allt och det finns ett brett utbud av restauranger och pubar. Här har du en cirka sex km lång finkorning sandstrand som sträcker sig längs hela orten och enligt många är det Svartahavskustens vackraste och en av de mest välskötta stränder. De flesta butiker och marknadsstånd i Sunny Beach ligger utmed strandpromenaden på Blomstergatan. Här är urvalet stort, men tänk på att det mesta du hittar här är kopior.

Nessebar

Nessebar är en liten medeltidsstad som ligger ut på en halvö cirka 5 km från Sunny Beach och är med på Unescos världsarvslista. Här i gamla stan hittar du några av de bäst bevarade kyrkorna på hela Balkan och det säljs hantverk, keramik och andra suvenirer längs de små mysiga gatorna. En tur hit är att rekommendera under vistelsen för att spendera tid och strosa runt bland gränder, kullerstensgator, fika eller avnjuta en bit mat på någon av de mysiga platserna.

Poolområdet är väldigt livligt med en hel del gäster, så en viss ljudnivå kan förväntas (särskilt under högsäsong). Vattenrutschbanorna kräver en längd på mellan 110-160 cm. Hotellet reserverar sig dock för att dessa restriktioner kan ändras utan att Nazar informeras.

Observera att hotellet ligger centralt och att det därför kan förväntas ett visst oljud från rummen med landutsikt och delvis havsutsikt mot centrum.

Bäddsofforna i dubbel- och familjerummen mäter endast 165x90 cm, vilket är mindre än en normalstor säng. Därför är den främst avsedd för barn.

Safery box är mot betalning.

Melia är ett stort hotellkomplex med flera byggnader och inredningen och interiören skiljer sig åt mellan byggnaderna, och kan därmed vara annorlunda än de visade bilderna under respektive rumstyp.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (15 juni – 1 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter. Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck.

 

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections