Nyhet

Sunny beach, Bulgarien

Mercury Hotel

För få gästbetyg
för att visa resultat
För få gästbetyg
för att visa resultat

4 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 11 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Strand
150 m 
Centrum
100 meter 

Supercentralt i populära och livliga Sunny Beach

På Mercury bor du supercentralt mitt i livliga Sunny Beach. Det är endast 150 meter till stranden och likaså till Sunny Beachs mest berömda gata, Blomstergatan, som anses vara stans absoluta centrum. Läget är fantastiskt och du bor helt enkelt mitt i smeten – och viktigast av allt, det råder en behagligt avslappnad semesterstämning på hotellet.

Det är ett härligt lugn på hotellområdet, där den lilla trädgården och poolområdet är hotellets naturliga samlingsområden, och det finns både pool och barnpool. Inredningen på Mercury gör att det känns som att träda in i en liten tidskapsel, och om du är ett fan av retro och ordentliga, solida trämöbler kommer du att gilla detta hotell, som har sin helt egen stil. Istället för att inreda med nya möbler har hotellet valt att hålla fast vid det uttryck och den stil som var populär under 70- och 80-talen, med massiva, rikligt utsmyckade och snidade möbler, blommiga tapeter, kristallkronor, mörk marmor, bruna nyanser och svarta lädersoffor.

All Inclusive ingår på din semester här, och utöver det bekväma med att alla måltider kan avnjutas på hotellet och att du därmed slipper hitta nya matställen varje dag, så behöver du inte heller ha med dig kort och kontanter överallt, eftersom att mat och dryck ju är betalt hemifrån.

Mercury är en del av Nazars Value Collection, som är en grupp prisvänliga hotell med god standard.

Slappa vid poolen

Området vid poolen är hjärtat av hotellet och här råder en avslappnad semesterstämning. Här finns både en pool och en stor barnpool samt massor av solsängar, så att du kan ligga och dåsa hela dagen lång om så önskas.

Det är endast 150 meter från Mercury Sunny Beach till Sunny Beachs långa, breda sandstrand, där du kan ta ett uppfriskande dopp i Svarta havet. Längs den sju kilometer långa stranden ligger också den trevliga och myllrande strandpromenaden, där det är liv och rörelse från tidig morgon till sen kväll.

Lämna kreditkortet hemma

Man kan inte nämna det nog – All Inclusive är så smidigt och bekvämt, och man slipper att konstant ta fram plånboken och kreditkortet. På Mercury ingår All Inclusive, och utöver dagens tre måltider ingår långt de flesta dryckerna, liksom flera snacks under dagens lopp.

I restaurangen kan du antingen sitta inomhus eller utomhus på terrassen på de massiva träbänkarna. Vid poolområdet finns en liten snackhörna där det vid vissa tillfällen under dagen serveras lättare snacks som pizza och hot dogs, med mera.

Dryck kan du hämta i lobbybaren och i cocktailbaren, som båda är öppna från förmiddagen till kvällen.

Det är temakvällar två kvällar i veckan; bulgarisk- respektive Medelhavsafton.

Lekplats och minidisco

Det mesta av tiden kommer antagligen tillbringas vid och i poolen – det finns en vanlig pool och en barnpool. Det finns även en mindre internationell barnklubb som också arrangerar minidisco på kvällarna, samt en lekplats där barnen kan leka.

Kvällsshower

På kvällarna bjuds det på underhållning i baren, där det på den lilla scenen visas shower fem gånger i veckan, och detta kan vara allt från line dance till bulgarisk folklore och magiföreställningar.

Under dagen och kvällen kan du också fördriva tiden med dart, biljard eller bordtennis, och det finns även en liten lokal med ett par vikter och träningsmaskiner.

Du bor verkligen mitt i smeten i Sunny Beach, och så snart du sätter din fot utanför hotellet möts du av liv och rörelse och en uppsjö av butiker, restauranger och barer, så här kommer du inte ha tråkigt. Det är endast 150 meter till stranden och dess livliga strandpromenad, där det även finns massor med caféer, souvenirbutiker, juicebarer, glasstånd och mycket, mycket mer.

Det finns kostnadsfritt wifi på hela hotellområdet, som dock kan variera i hastighet.

Mot betalning

Biljard.

Äkta retroinredning

Rummen på Mercury är verkligen inte som alla andra hotellrum! De flesta hotell inreder i en ny och modern stil när de renoverar, men tvärtemot den nuvarande trenden med minimalism och rena linjer, så är stilen på Mercury äkta retro med solida, ofta ornamenterade möbler, blommiga tapeter och bruna nyanser. Kanske kommer du att dra på smilbanden lite över inredningen, då det liksom på andra ställen på hotellet ger en känsla av att man hamnat i en liten tidskapsel.

Stilen går igen i minsta detalj och bergssprängaren på rummet understryker och fulländar detta uttryck – så om du sitter på ett gammalt kassettband som du inte lyssnat på, på flera årtionden, så har du din chans här.

Det finns dessutom tv, minikylskåp (inte uppfyllt), vattenkokare, hårfön och heltäckningsmatta. Alla rum har balkong.

Mot betalning

Safety box, som finns i receptionen.

Dubbelrum, 2-4 personer

Dubbelrum, 2-4 personer

Dubbelrummet är 26 m² och här finns två riktiga sängplatser. Om det är fler än två personer i rummet, sover dessa i extrasängar som mäter 80x180 cm. Det kan bo max fyra personer, varav max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Observera att det på grund av hotellets centrala läge bör förväntas en del oljud utifrån. Wifi kan variera i hastighet.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (15 juni – 1 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Rutiner gällande Covid-19

Våra hotell följer alltid myndigheternas direktiv och strävar efter att göra er vistelse så bekväm och säker som möjligt. Utökade städ- och hygienrutiner har bl.a. införts för att minska smittspridningen. Vissa koncept som beskrivs i texten på denna sida kan behöva ändras om nya direktiv gällande smittspridning kommer. Det kan vara t.ex. minskade aktiviteter eller stängda faciliteter. Annat som kan påverkas är konceptet gällande servering av mat och dryck.

 

Om större ändringar sker i hotellets utbud, kommer de berörda gästerna att uppdateras snarast möjligt efter att vi har fått ändringarna bekräftade från hotellen. Notera att ändringar som sker utom Nazars kontroll kan införas med mycket kort varsel innan vi fått fullständig information. 

Våra Collections