Rhodos stad, Rhodos

Oktober Downtown

Gästbetyg
3.9 av 5
Baserat på 39 svar
Gästbetyg
3.9 av 5
Baserat på 39 svar

Frukost ingår i priset
2 personer i samma rum
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Nej 
Pool:
Strand
250 m 
Centrum
100 m 

Stilfullt designhotell i hjärtat av Rhodos stad

På Oktober Downtown bor du, som namnet antyder mitt i centrum. Härifrån har du bara några hundra meter till gamla stan och den livfulla stadsstranden Eli Beach. Wifi fås kostnadsfritt i lobbyn.

Detta moderna och stilrena designhotell med trendiga möbler och häftiga detaljer vänder sig främst till den vuxna publiken.

Trafik, bar- och folkliv kan störa under högsäsong.

Ett stenkast från populära stadsstranden Elli Beach

Oktober Downtown ligger på bästa läge i centrala Rhodos stad, och bara ett par hundra meter från den enormt omtyckta stranden Elli Beach. Här är det alltid mycket folk och rörelse och du har både solsängar, parasoller, vattensporter och en hel del restauranger och barer att välja mellan. Stranden består av klappersten och det härliga, klara vattnet blir snabbt djupt.

På hotellområdet finns en liten grund pool (50-70 cm djup) med solsängar uppradade runtom och poolhanddukar kan lånas kostnadsfritt av hotellet.

Frukostbuffé vid poolterrassen

En kontinental frukostbuffé ingår i priset och till den hör kaffe, juice och te. Frukosten kan avnjutas inomhus eller vid den härliga terrassen vid poolen.

I baren serveras dryck från förmiddagen fram till kvällen och under dagen kan du även beställa enklare rätter. 

Hotellet ligger mitt i centrala Rhodos stad och där finns det gott om restauranger, barer och nattliv – så Oktober utgör verkligen den perfekta basen för dig som älskar att prova nya trevliga restauranger varje kväll.

Mot betalning

Mat och dryck utöver frukost.

Fräscha och moderna rum

Liksom resten av hotellet är även rummen väldigt stilrena och moderna och inredda med smakfulla möbler i sobra färger.

Alla rum har minikylskåp, deponeringsbox, tv, balkong, klinkergolv och på badrummet finns duschkabin och hårfön. Rummen vetter antingen mot gatan, grannhotell eller andra byggnader – hotellet distribuerar rummen så man kan inte själv välja utsikt.

Dubbelrum, 2 personer

Dubbelrummet på ca 19 m² innehåller två riktiga sängplatser, och här kan två fullt betalande bo. Rummet kan bokas som enkelrum mot tillägg.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.