Alanya, Turkiet

Ramira City

För få gästbetyg
för att visa resultat
För få gästbetyg
för att visa resultat

3 personer i samma rum
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Nej 
Pool:
Strand
600 m 
Centrum
100 m 

Hotellet

Ramira City Hotel är ett klassiskt cityhotell som ligger mitt på Alanyas huvudgata, där det alltid bjuds på aktiviteter och glada upptåg. Hotellet gjorde en genomgående renovering 2018, och är därmed modernt och har en fräsch känsla. Lobbyn är ljus, öppen och inbjudande, med små soffgrupper och bord där man kan sitta och slappna av.

Hotellet vänder sig till den vuxna publiken och man måste vara minst 16 år för att bo här.

Det är svårt att hitta ett mer centralt läge i den populära semesterorten. Om du vill bo mitt i smeten och ha gångavstånd till allt – både strand, caféer, shopping och nattliv – så är Ramira City Hotel något för dig!

Rummen är praktiskt och enkelt inredda i gråa nyanser, med en lite ”rå” stil, och alla har balkong (några mot vägen) . Kostnadsfritt wifi finns på hela hotellområdet, inklusive på rummen.

På grund av det centrala läget bör visst oljud utifrån förväntas.

Pool och Strand

Det finns en mindre pool på hotellet, som ligger avskilt i lugna omgivningar. Här kan du ta ett uppfriskande och svalkande dopp i eftermiddagsvärmen. Här finns också en populär poolbar, kring vilken det är liv och rörelse och trevligt umgänge med övriga gäster från tidig morgon till sen kväll. En del av dagen ligger poolen i skuggan på grund av de omkringliggande byggnaderna.

När du bor på Ramira Hotel, har du endast cirka 600 meter till den berömda Kleopatrastranden. Hotellet har ett avtal som gäller ett specifikt område på stranden, där det finns reserverade solsängar och parasoller som hotellets gäster kan nyttja fritt. Det finns också en shuttlebuss som kör fram och tillbaka till stranden flera gånger om dagen.

Mot betalning

Mat och dryck på stranden, utbyte av badhandduk.

All Inclusive

Vistelsen på Ramira City är All Inclusive, vilket innebär att du inte behöver tänka på utgifterna kring mat och dryck under semesterns gång, då detta redan är inkluderat i priset och betalt.

Du kan välja mellan att sitta utomhus eller inomhus i restaurangen, som ligger precis vid poolområdet. Här serveras frukost, sen frukost, lunch och kvällsmat i form av buffé.

Om eftermiddagarna serveras kaffe, te och kaka vid poolbaren. Den är öppen från 10-00 och i All Inclusive-programmet ingår lokal dryck med och utan alkohol.

Mot betalning

Färskpressad juice, turkiskt kaffe, internationella drycker.

Aktiviteter

Eftersom att du bor så centralt i Alanya, finns det massor med aktiviteter så snart du går utanför dörren. Vill du hellre tillbringa lite tid på hotellet, så finns bordtennis vid poolområdet, som utgör hjärtat och den sociala samlingsplatsen på hotellet. Två kvällar i veckan bjuds det på kvällsunderhållning här.

Rummen

Rummen är – liksom resten av hotellet – nyrenoverade, och praktiskt och enkelt inredda i gråa nyanser och en lite ”rå”, fin stil. Det finns luftkonditionering , tv, deponeringsbox (mot betalning), minibar (som varje dag fylls med vatten), samt hårfön och telefon. Alla rum har laminat och klinkergolv.

Det finns antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar. På rum för tre personer finns det dubbelsäng och två enkelsängar eller tre enkelsängar.

Du får en badhandduk vid ankomst, önskar du byta den, så kan det göras mot en mindre kostnad.

Mot betalning

Deponeringsbox

Wellness

Det finns ett mindre gym med enkla träningsmaskiner och även en bastu som kan nyttjas fritt. Gymmet är öppet från 08-19, och om du önskar använda bastun, ska du meddela personalen en halvtimme innan.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.