Ialyssos, Rhodos

Santa Helena

Gästbetyg
3.3 av 5
Baserat på 50 svar
Gästbetyg
3.3 av 5
Baserat på 50 svar

Frukost ingår i priset
5 personer i samma rum
Barnpris upp till 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Ja 
Pool:
Ja 
Strand
2 km 
Centrum
500 m (Ialyssos) 

Familjeägt hotell med kort transfer

Santa Helena är ett familjedrivet hotell som erbjuder personlig service och traditionell grekisk gästfrihet. Endast 3 km från flygplatsen innebär kort transfer, så att du kan påbörja din semester direkt!

Hotellet ligger på lugnt, rofyllt läge mellan det historiska Filerimos-berget och Egeiska havet – ett perfekt läge för promenader i närområdet, och inte heller långt från den populära semesterorten Ialyssos. Till Rhodos stad är det inte mer än 7 km, och här finns massor av restauranger, shopping och en mysig hamn. Till stranden är det ca 2km.

Här finns rum för upp till fem personer, en mysig trädgård med pool och frukost ingår i priset.

Mysigt poolområde

Santa Helena erbjuder en liten pool och en separat barnpool. Runtom finns en härlig grön trädgård med solsängar och parasoll. I baren som är öppen hela dagen kan du förse dig med förfriskningar och snacks mot betalning.

Stranden ligger ca 2 km bort. Stranden består främst av klappersten och vattnet är alldeles kristallklart.

Observera att hotellet inte erbjuder handduksservice till pool och strand, så kom ihåg att ta med dig din egen hemifrån.

Frukost ingår i priset

När du bor på Santa Helena ingår en kontinental frukostbuffé med tillhörande kaffe, te, vatten och juice. Det finns också en snackbar som serverar snacks och grekiska specialiteter mot betalning, som har öppet hela dagen.

Både i närliggande Ialyssos och Rhodos stad finns stora utbud av restauranger och barer för alla smaker – det rekommenderas varmt ett besök!

Mot betalning

Mat och dryck utöver frukosten.

Nära populära Rhodos stad

En semester på Santa Helena är den perfekta utgångspunkten om man vill utforska lite av ön. På hotellet finns en liten lekplats men inga övriga aktiviteter. Hotellet har dock ett ypperligt läge med närhet både till Ialyssos och till Rhodos stad som lockar med nattliv, restauranger, shopping, stränder och en trevlig hamn – här kan alla hitta något de tycker om!

Det finns kostnadsfritt wifi i lobbyn, vid poolen och i rummen.

Ljusa rum för upp till fem personer

På Santa Helena bor du i enkla och ljusa rum med utsikt över hotellets trädgård. Alla rum har kostnadsfri wifi, balkong, klinkers, individuell luftkonditionering (mot betalning), minikylskåp, deponeringsbox (mot betalning), tv och vattenkokare. På badrummet finns dusch eller badkar och hårfön.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrummet på ca 35-38 m² kräver minst två fullt betalande, det kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Här finns tre riktiga sängplatser. Rummet kan bokas som enkelrum mot betalning.

Familjesvit, 3-5 personer

Familjesviten på ca 36-40 m² kräver minst tre fullt betalande, och max kapacitet är antingen fyra vuxna eller två vuxna och tre barn. Det är möjligt att få två barnpriser. Rummet har fyra riktiga sängplatser och en extrasäng som mäter 200x90 cm.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.