Colakli/Side, Turkiet

Trendy Aspendos

För få gästbetyg
för att visa resultat
För få gästbetyg
för att visa resultat

7 personer i samma rum
Barnpris upp till 13 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Pool:
Strand
0 meter 
Centrum
Side 12 km, Çolaklı 3 km 

Älskat av stamgäster

Trendy Aspendos är ett av de mest etablerade femstjärniga hotellen i Side-området. Det är en del av den framgångsrika hotellkedjan Trendy som är känd för hög kvalitet och älskad av sina stamgäster. Trendy Aspendos är, som namnet avslöjar, inspirerat av romersk arkitektur och den antika stilen. Hotellet kan skryta med att vara en riktig stamgästfavorit, och det är inte utan anledning. Hotellets trädgårdsområde påminner om en park med skuggande träd, stigar ner till stranden, ett fint poolområde och mysiga områden där man kan solbada.

Bred sandstrand och poolområde i härlig, prunkande trädgård

Hotellets stora huvudpool ligger centralt mellan de två byggnaderna och är uppdelat med två broar; på ena sidan är det lite mer hålligång och på andra sidan är det lugn och ro som gäller. Njut av ett par kalla drinkar vid poolbarens terrass eller i skuggan på en solsäng.

Det finns massor av plats för barnen att breda ut sig på, med två roliga vattenrutschbanor i barnpoolen och en mindre pool för de allra minsta, som är täckt med ett solsegel för att skydda mot solen. Det finns dessutom tre vattenrutschbanor för vuxna och lite större barn vid ett separat poolområde.

Stranden på Trendy Aspendos är långgrund och bred och har finkornig sand som är perfekt för att bygga sandslott och skulpturer – vem vet, kanske kan man inspireras av hotellets romerska arkitektur? På stranden, såväl som vid poolen finns gott om solsängar och gott om plats i skuggan. Vid stranden finns också en snackbar som kommer väl tillpass när törsten eller hungern gör sig påmind.

Mot betalning

Vattensport på stranden.

Njut av ett glas vin i autentiska omgivningar i hotellets vinbar

Maten på Trendy Aspendos – både morgon, middag och kväll – är riktigt god och varierad. Det bjuds på en bra blandning av vad det turkiska köket har att erbjuda, och välkända klassiker. Frukost, sen frukost och lunch serveras i en huvudrestaurang, medan kvällsbuffén serveras i en annan restaurang. I kvällsbufférestaurangen finns också en barnbuffé som är formad som en veteranbil.

Varför inte prova på en av de fyra temarestaurangerna? I mån av plats kan du fritt besöka alla fyra restauranger, en gång på var, under din vistelse. Välj mellan italiensk, turkisk, kinesisk eller Medelhavstema som mest serverar fisk. Alla temarestauranger har öppet 2-5 dagar per vecka och den turkiska och Medelhavsrestaurangen ligger utomhus, varför öppettiderna är väderberoende. De två sistnämnda har öppet 15 maj – 15 oktober. Kom ihåg att boka bord i god tid!

Två absoluta favoriter för de vuxna är vinbaren och ölstugan, där man kan avnjuta vin och öl i autentiska omgivningar framåt kvällen.

På hotellområdet finns dessutom två snackbarer, en nere vid stranden som fungerar som självservice och en vid hotellets trädgård som serverar snacks från en meny samt sallad, frukt och dessert från en buffé. Här serveras också sen frukost under högsäsongen när vädret tillåter, och det är väldigt populärt eftersom att det ligger i skön skugga och bjuder på en vacker utsikt ner mot stranden.

Besök gärna det mysiga lilla patisseriet som frestar med kakor och spännande bakverk när du behöver lite ny energi på eftermiddagen.

Skulle du bli hungrig efter ett diskobesök eller efter att huvudrestaurangen stängt så finns det en bistro som serverar soppa och lättare måltider på vissa tidpunkter under kvällen och natten.

Massor av plaskande lekar för barn i alla storlekar

För hotellets barn och unga själar finns det två olika pooler med vattenrutschbanor; en till de mindre och en till de lite större. Det finns dessutom en liten pool för de allra minsta, och den är övertäckt med ett solsegel så att barnen kan plaska runt utan att bli solbrända. Under dagen arrangeras olika aktiviteter runt om på området av hotellets internationella barnklubb.

Nära stranden ligger en lekplats så att barnen kan leka lite ”på land” mellan simturerna. Det finns dessutom en lekplats med trampolin i den stora trädgården nära huvudpoolen. Om man vill tillbringa lite tid inomhus om kvällarna kan man bege sig till hotellets spelrum som lockar både med bowling och med Playstation.

Mot betalning

Spelrum.

Aktiviteter från morgon till kväll

I amfiteatern arrangeras underhållning på kvällarna och det står hotellets animationsteam för. På dagarna kan du spela tennis, beachvolleyboll, dart, biljard, bowling eller bordtennis. Det finns kostnadsfritt trådlöst internet i lobbyn, vid poolen och på rummen.

Om de läckra bufféerna börjar sätta sina spår, kan du hålla dig i form i gymrummet. Här hittar du de vanligaste träningsmaskinerna.

Animationsteamet arrangerar olika sportsaktiviteter och lekar under dagen och det är bara att delta om man känner för det.

På kvällen kan man köra en bowlingturnering eller spela något annat i hotellets spelrum, eller till exempel spela kort eller andra brädspel.

Mot betalning

Spelrum, biljard, bowling, upplyst tennisbana.

Praktiska rum med plats för upp till sju personer

På Trendy Aspendos bor du i praktiska rum med laminatgolv och central luftkonditionering, tv, telefon, deponeringsbox, minibar som dagligen fylls upp med vatten och läsk, vattenkokare med kaffe och te samt kostnadsfritt wifi. Alla rum har balkong, utom familjesviten med landutsikt som har fransk balkong.

Mot betalning

Deponeringsbox.

Dubbelrum, 2-3 personer

Detta rum är cirka 24 m² och har två riktiga sängplatser och möjlighet att ställa in en extrasäng som mäter 85x180 cm. Rummet kräver minst två fullt betalande, det kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Du kan välja mellan landutsikt, delvis havsutsikt (Seaside) eller havsutsikt, de två sistnämnda mot ett tillägg. Rummet kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Familjesvit, 3-4 personer

Detta rum är cirka 32 m² och består av två separata rum med en dörr mellan. Det finns fyra riktiga sängplatser. Sviten kräver minst tre fullt betalande, det kan bo max fyra vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Du kan välja mellan landutsikt, delvis havsutsikt (Seaside) eller havsutsikt, de två sistnämnda mot ett tillägg.

Dubbelrum med våningssäng, 2-4 personer

Detta rum är cirka 24 m² och i princip det samma som dubbelrummet, men detta har en dubbelsäng och en våningssäng som mäter 80x180 cm per säng. Rummet kräver minst två fullt betalande, det kan bo max två vuxna och två barn och det är möjligt att få två barnpriser.

Connection Room, 5-7 personer

Här får du en familjesvit och ett dubbelrum, och rummet är således cirka 56 m². Det är separata ingångar till de båda rummen från en liten gemensam korridor och det finns två badrum. Här finns sex riktiga sängplatser och det är möjligt att ställa in en extrasäng som mäter 85x180 cm. Rummet kräver minst fem fullt betalande, det kan bo max sju vuxna och det är möjligt att få två barnpriser.

Dubbelrum Roof, 2-3 personer

Detta rum är cirka 21 m² och ligger på hotellets översta våning, och har därmed snedtak. Här finns två riktiga sängplatser och möjlighet att ställa in en extrasäng som mäter 85x180 cm. Rummet kräver minst två fullt betalande, det kan bo max två vuxna och ett barn och det är möjligt att få ett barnpris.

Ren avslappning

När du behöver en paus från solens varma strålar, eller du helt enkelt bara vill unna dig själv ren och skär avslappning, ska du besöka det härliga wellnesscentret. Här finns det både det turkiska badet Hamam, sauna och jacuzzi som kan användas kostnadsfritt.

Det finns också flera behandlingar som exempelvis massage, peeling och skönhetsbehandlingar, som kan fås mot betalning.

Mot betalning

Behandlingar.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.