Olympos, Turkiet

The Vegan Lodge

För få gästbetyg
för att visa resultat
För få gästbetyg
för att visa resultat

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Ja 
Pool:
Strand
2,5 km 
Centrum
10 km 

Marknadens första veganska All Inclusive-hotell

Hos Nazar har vi länge letat efter en plats där vi kan erbjuda något helt annat än vi gör på våra stora hotell. På The Vegan Lodge har vi funnit just detta!

The Vegan Lodge är det perfekta stället för dig som värdesätter och prioriterar hållbarhet, är medveten samt gör aktiva val angående hur du vill leva och äta – även när du är på semester. En plats där du kan varva ner i natursköna omgivningar och fokusera på ditt eget välbefinnande i en avslappnande atmosfär. En plats där miljöaspekter, djurhälsa och en sund, naturlig livsstil alla går ihop i en större enhet.

Maten som serveras här är 100 % vegansk, och innehåller alltså inga animaliska produkter. Oavsett om du är vegan, vegetarian, flexitarian, pesketarian eller bara vill testa att leva sundare utan att skära ner på komfort, vackra omgivningar och sköna bekvämligheter, så kommer du njuta av en semester på The Vegan Lodge. En betydande del av alla grönsaker och frukter kommer från hotellets egen grönsaksodling, och här är aldrig långt från jord till bord.

Det är en avslappnad, harmonisk och väldigt fridfull atmosfär på hotellet. Du slappnar av i hängmattor, hammockar och mysiga paviljonger med halmtak, omgivna av små dammar med blommor, papyrus och porlande vatten.Med endast 34 rum på det 30 000 m² stora, natursköna området är The Vegan Lodge en idyllisk liten pärla och fin oas en bra bit från den kraftigaste turismen.

Hotellet är byggt i naturliga material med tanke på hållbarhet och miljö. En del av hotellets elektricitet kommer från dess solpaneler, som också värmer vattnet till rummen.

The Vegan Lodge ligger i den vackra Olympos-regionen vid Antalya, ca 1,5 timmes bilväg från Antalya flygplats. Inte långt från de bergiga omgivningarna finns fina stränder sida vid sida med historiska utgrävningar och kulturskatter. Hotellet är ett riktigt guldkorn, och det enda av sitt slag i Turkiet.

Privat transfer tur/retur mellan flygplatsen och hotellet är inkluderat i resepriset.

The Vegan Lodge är en del av vår Value Collection, som är våra mest prisvärda All Inclusive-hotell.

Uppfriskande pooler och vackra stränder

När du njuter av värmen och solen i de vackra omgivningarna är det fantastiskt att kunna ta ett uppfriskande, svalkande dopp. Det finns två pooler på hotellet, varav den ena poolen ligger vid hotellets bar och restaurang. Den andra och lite mindre poolen ligger mer avsides och idyllsikt på hotellets bergssluttning, omgiven av krokiga olivträd och granatäppleträd. Det är verkligen som balsam för själen att semestra i så frodiga och avslappnande atmosfärer – bara föreställ dig att kunna njuta av den storslagna utsikten över Taurusbergen och hotellets trädgård medan du slappar vid poolen.

Fastän du bor en bit inåt landet kan du ta en simtur och bada i det vackert turkosa havet, som Turkiet är så känt för. Liksom det finns två pooler på hotellet kan du också välja mellan två härliga stränder i närheten. Den ena stranden ligger i fina miljöer vid ruinerna av den gamla antikstaden Olympos, endast två kilometer från hotellet, och den andra är den betagande Adrasan Bay Beach, som ligger sju kilometer från hotellet. Det går en shuttle-buss till de båda stränderna minst en gång om dagen – som regel dit på morgonen och hem på eftermiddagen, men detta kan anpassas efter behov.

Stranden i Olympos är en del av utgrävningsområdet, och det är därför en riktigt fin och vacker upplevelse att besöka stranden då du går igenom ruinerna och utgrävningen. Det är en väldigt naturlig strand, och omgivningarna gör det hela till en alldeles särskild upplevelse. Stranden är en stenstrand, och här finns inte mycket skugga. Det kan rekommenderas att ha med sig ett tjockare underlag att ligga på, då stenarna blir tämligen varma. Här finns inga kiosker, offentliga toaletter eller liknande, så ta därför med dig dryck, solkräm och allt du behöver för strandbesöket.

Adrasan Bay Beach ligger vackert i en fin vik, och även här finns turkost vatten och stenstrand. Här kan du hyra solsängar och parasoll.

Vid Olympos-stranden betalas en mindre entréavgift, eftersom stranden ligger vid den antika staden med samma namn, som är en historisk sevärdhet.

Det finns inga badhanddukar på hotellet, så vi rekommenderar att du tar med dig detta hemifrån.

 

Mot betalning

Entréavgift till stranden vid Olympos, hyra av solsängar och parasoll på stränderna.

Läcker, 100 % vegansk mat

Hotellet serverar 100 % vegansk mat. All mat och dryck är plantbaserad, och innehåller inga animaliska produkter. Maten är läcker, inbjudande, lagad med passion och inspirerad av Medelhavsköket.

I din vistelse på The Vegan Lodge ingår vegansk All Inclusive, men i en något enklare version än på andra hotell där Nazar erbjuder All Inclusive-semester. De tre huvudmåltiderna är alla inkluderade, och medan frukost och middag serveras som buffé serveras lunchen som en rätt på beställning. Till måltiderna är ett glas dryck inkluderat i priset (med eller utan alkohol). Likaså är te och bryggkaffe inkluderat vid måltiderna. Dagen lång har du förstås fri tillgång till vatten (som finns i vattenautomater) samt läckert, bryggt örtte och turkiskt te.

The Vegan Lodge har sin egen grönsaksträdgård, där en stor andel av hotellets grönsaker och frukter odlas, och det är aldrig långt från jord till bord. De grönsaker som hotellet inte själv odlar köps och hämtas i lokalområdet, och särskilt på söndagsmarknaden. På hotellet finns bland annat en fin olivlund, clementinträd och inte minst granatäppleträd, som i maj månad blommar vackert. I oktober skördas de och man gör granatäpplejuice av de pressade frukterna, som du som gäst kan njuta ordentligt av.

Under dagstimmarna serveras olika pastarätter, sallader och snacks i hotellets lilla Vegan Bistro – detta mot betalning.

Den mysiga baren är en trevlig samlingspunkt för hotellets gäster, särskilt om kvällen, då stämningen är avslappnad och dagens alla intryck får sjunka in.

 

Mot betalning

Mat i Vegan Bistro. All dryck utöver det glas som är inkluderat till måltiderna. All dryck i baren. Allt kaffe som inte är bryggkaffe, Pukka-te och andra utvalda tesorter.

Ett härligt virrvarr och massor av djur

The Vegan Lodge är utmärkt för familjer som vill prova att semestra i lugnare och mer harmoniska omgivningar, där fokus ligger på kvalitetstid med familjen och de många naturupplevelserna i de vackra omgivningarna.

Med sex söta hundar, fyra kalkoner, åtta höns, 16 keliga katter samt en del sköldpaddor är här ett härligt virrvarr, och de många djuren bidrar till den avslappnade, familjära stämningen. De flesta barn brukar vara mycket begeistrade i alla dessa gulliga djur, och en inte helt oväsentlig del av tiden går åt till att mysa och leka med dessa.

De två poolerna är naturligvis också en säker hit på de lugna sommardagarna. Här finns även en mindre lekplats.

Yoga, promenader och skön avslappning

Minst en gång om dagen kan du delta i en timmes yogaundervisning på hotellet, och det finns inte mindre än tre fina yogasalar på The Vegan Lodge. Dessa kan användas fritt till egen träning, när det inte är något gruppträningspass igång. Även i yogasalarna är det fridfullt och ett väldigt behagligt lugn. En sal är ljus och öppen med fria träbjälkar och stora fönsterpartier, medan en annan har en härlig terrass med utsikt mot de omkringliggande bergen och gröna omgivningarna. Det är inte mindre än magiskt att göra sina solhälsningar och hjärtöppnande asanas i dessa natursköna, harmoniska omgivningar. Namaste!

Använd gärna yogasalarna, yogamattorna, kuddarna och de övriga faciliteterna till mindfulness samt meditativa stunder, och njut av att kunna fokusera på dig själv, ditt välbefinnande och komma i balans.

Varje morgon kan du delta i en timmes vandringstur med guide, där ni startar på hotellet och utforskar det grönskande området och de otroliga omgivningarna. Här ordnas flera dagliga aktiviteter, som anpassas utefter antalet gäster. När du ankommer till hotellet får du ett program över den kommande veckans aktiviteter.

Detta vindunderliga, bergiga område är en populär plats för att klättra i bergen. I den närliggande staden Olympos erbjuds undervisning i detta.

Ca 200 meter från hotellet finns en busshållplats, varifrån bussen i en riktning kör till närliggande Adrasan, som är en liten lokal by med marknad på söndagar. Tar du bussen i motsatt riktning passerar den huvudvägen mot Kemer och Antalya, och här är det möjligt att byta till en annan lokalbuss. Om du vill hyra bil för att utforska området ytterligare kan du ta hjälp av hotellet.

Det finns wifi på The Vegan Lodge, men både hastighet och uppkopling kan variera.

 

Mot betalning

I perioder arrangeras aktiviteter på hotellet, t.ex. dans- och sportundervisning. Några av dessa är mot betalning, vilket framgår i veckoprogrammet du blir tilldelad vid ankomst.

Rum i naturmaterial

Alla rum är byggda i naturmaterial, enkelt inredda med trädekor och går i en stil som harmonerar med omgivningarna. Den går dessutom i linje med hotellets anda och de natursköna miljöerna.

Alla rum har badrum med duschkabin, individuell luftkonditionering, vattenkokare med ett mindre urval av örtte samt safety box.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Rummet är ca 22 m² och har tre riktiga sängplatser. Dubbelrummen ligger antingen på första eller andra våningen. Det krävs minst två fullt betalande, här kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris

Familjerum, 3-5 personer

Familjerum, 3-5 personer

Familjerummet är ca 27 m² och har fyra riktiga sängplatser, varav två är i våningssäng. Här finns även en bäddsoffa som mäter 190x90 cm samt ett minikylskåp. Här krävs minst tre fullt betalande och kan bo max fem personer, varav max tre vuxna. Det är möjligt att få två barnpriser.

Olympos

The Vegan Lodge ligger i natursköna och frodiga omgivningar mitt bland tät skog och betagande berg. Hotellet ligger i Olympos-regionen ca 125 kilometer öster om Antalya. Det finns ingen massturism i området och du bor i orörda omgivningar helt avsides. The Vegan Lodge och Olympos är den perfekta platsen för dig som söker ro och balans, och som önskar en fridfull semester med bra service.

Som så många andra ställen i världen blev detta fina område först känt av och populärt bland backpackers, och stilen i området är fortfarande präglat av detta. Här är en lite bohemisk stämning och en väldigt avslappnad atmosfär. Turismen i området är fortfarande ganska begränsad, och i Olympos finns egentligen bara ett par mindre hotell, som är avsedda för gäster som letar efter ett alternativ till de stora hotelen. I centrala Olympos finns flera mysiga caféer, små butiker och ett par restauranger. Varje söndag i Adrasan är det en lokal marknad, där det erbjuds lokala varor istället för det vanliga souvenirutbudet.

Det finns många olika möjligheter för att utforska och njuta av området, eftersom här finns vandringsturer, båtturer och spännande, historiska platser att besöka. Gelidonya Lighthouse, som ligger på den berömda vandringsleden Lycian Way, erbjuder unika stigar och hänförande utsikter.

Du som är historieintresserad kan se fram emot att besöka Olympos och Phaselis. Phaselis gamla stad har vackert äventyrlig mosaik samt en fin hamn, och ligger 25 kilometer från The Vegan Lodge. Sevärdheten Chimera (Yanartas), Olympos eviga flamma med små naturligt brinnande eldar, ligger endast 19 kilometer bort.

Transfer från flygplatsen till hotellet tur/retur är inkluderat i resans pris.

The Vegan Lodge lämpar sig inte för personer med gångbesvär.

På grund av hotellets läge i ett skogsområde finns här en del mygg och flugor. Vi rekommenderar att medta insektsmedel hemifrån, samt att följa de vanliga tipsen med långbyxor i skymningen för att hålla borta det värsta. 

Fastän det finns wifi på hela området kan hastigheten och uppkopplingen variera.

En gång i månaden kommer en veterinär och ser över djuren. Djuren tillhör inte hotellet, men betraktas som hotellets både fasta gäster och medarbetare, och är högt skattade bland personalen. 

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Våra Collections