Türkler/Alanya, Turkiet

Eftalia Village

Gästbetyg
3.7 av 5
Baserat på 286 svar
Gästbetyg
3.7 av 5
Baserat på 286 svar

7 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 17 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Pool:
11 
Strand
50 m 
Centrum
5 km/17 km 

Mysigt familjehotell med många stamgäster

På Eftalia Village blir du välkomnad av en öppen hotellmiljö med ett charmigt trädgårdsområde och fina rumsbyggnader. Tvärs över gatan breder en enorm beach club ut sig, och här hittar du allt från pooler, vattenrutschbanor, butiker, restauranger och en lång sandstrand.

Hotellet har samma fina faciliteter och standard som kännetecknar systerhotellen Eftalia Aqua och Eftalia Ocean, men stämningen här är lugnare och mer avslappnad, och man får känslan av att vara i sin egen lilla semesterby. Med barnpriser till och med 17 år, springer det alltid runt en massa glada barn på stigarna!

Eftalia Village breder ut sig på över 35 000 m², och de många gräsmattorna och härliga grönområdena mellan byggnaderna ger en mysig och hemtrevlig stämning.

Hotellet ligger i närheten av den lilla mysiga byn Avsallar, där du utöver lokala bostadsområden hittar ett urval av caféer, restauranger och butiker. Utöver detta är det endast en halvtimmes körväg in till den populära semesterorten Alanya.

Eftalia Village blev snabbt omåttligt populärt, speciellt bland barnfamiljer, och har en växande skara trogna Nazar-gäster. Den informella atmosfären och de trevliga familjeförutsättningarna gör att barnen lätt skaffar sig nya lekkamrater tvärs över landsgränserna.

Eftalia Village har sin helt egen karaktär, som du inte hittar på några av våra andra hotell. Rummen renoverades vintern 2015-2016 och har modern inredning. De är fördelade på flera mindre hus på tre våningar, där varje husblock kännetecknas av någon exotisk växt eller träd, t.ex. apelsinträd eller bananträd, och huset är också uppkallat härefter, så att det är lätt att hitta tillbaka, även för barnen. Det är sådana små detaljer som skapar en mysig och hemtrevlig atmosfär.

Enorm beach club

När du bor på Eftalia Village har du tillgång till en fantastisk beach club som breder ut sig på ett enormt område längs stranden. Du ska bara andra sidan vägen från hotellet för att komma hit, och det gör du smidigt och säkert genom en tunnel. När du väl kommit hit öppnar sig en värld av vattenaktiviteter, pooler, restauranger och såklart en härlig sandstrand. 

Vattenparken är öppen kl. 10.00–12.00 och 13.30–17.00, med reservation för ändringar.

För barnen finns flera separata barnpooler, och i en av dem finns en klätterställning med mindre vattenrutschbanor, och i en annan står ett piratskepp – även det med vattenrutschbanor och annat skoj som de mindre barnen kommer att älska. För de lite större barnen och även vuxna finns det i beach clubben hela 12 superhäftiga vattenrutschbanor som ger olika sorters pirr i magen. Här finns också både lekplats och barnklubb.

De två små barnpoolerna är 50 m² och 35 cm djupa och de större barnpoolerna (med piratskepp och med bläckfisken) är 370 respektive 375 m² och 35 cm djupa. De två stora poolerna (utan vattenrutschbanor) är 422 m² vardera och 150 cm djupa. Se specificering av vattenrutschbanor nedan.

På den stora beach clubben finns ett wellnesscenter där du kan besöka bastu, hamam, få kroppsbehandlingar eller hyra en strandpaviljong för en dag. Alla faciliteter i wellnesscentret är mot extra betalning.

Det finns flera barer och restauranger i beach cluben, där du kan ta en paus från solen och njuta något kallt att dricka i en av de sköna sofforna med vacker utsikt över havet. Det finns massor av mat och snacks på beach clubben, såsom våfflor, glass, pizza, gözleme och hamburgare. Det finns också fyra temarestauranger (mot betalning) som är öppna på kvällen, utomhusdisco, amfiteater och ett flertal butiker.

Beach clubben är till för gästerna på de fem Eftalia-hotellen Efalia Ocean, Eftalia Village, Eftalia Aqua, Eftalia Marin och Eftalia Splash.

Sanden består av en blandning av sand och sten. Vattnet blir snabbt relativt djupt. Här finns solsängar, parasoller och strandbar som serverar lokala drycker, alltihop inkluderat i priset – det är ju All Inclusive!

På hotellområdet ligger en vattenpark i den ena änden med flera fartfyllda vattenrutschbanor, en lugn pool i mitten vid rumsbyggnaderna och en stor aktivitetspool i andra änden, som vetter ut mot vägen, som skärmar av hotellet från stranden. Vid den stora poolen arrangeras olika lekar och sportsaktiviteter dagligen.

Hotellet erbjuder även handduksservice till både pool och strand mot deposition, men vill du byta handduk kostar detta extra.

Vattenrutschbanor

Wide Slide
30 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 125 cm.

Free Fall
32 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 125 cm.

Black Hole
89 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 125 cm.

Rafting West/East
69 meter långa. Åldersgräns 11 år, 7-10 år med vuxen. Pooldjup 125 cm.

Twister Right/Left
55 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 120 cm.

Kamikaze
54 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 120 cm.

Multi Slide
54 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 120 cm.

Body Slide
70 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup125 cm.

Bowl
40 meter lång. Åldersgräns 14 år. Minimumlängd 145 cm. Pooldjup 180 cm.

Boomerang
23 meter lång. Åldersgräns 14 år. Minimumlängd 145 cm. Pooldjup 125-145 cm.


Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

Mot betalning

Vissa vattensportaktiviteter, mat och dryck på vissa av temarestaurangerna på Beach Clubben, dryck på Eftalia Island-diskoteket,l Beach Clubbens wellnesscenter, byte av badhandduk.

Ät så mycket du kan!

Glöm allt om disk och tunga matkassar! Med All Inclusive på Eftalia Village får du allt du behöver av mat och dryck under din semester – och allt är betalt hemifrån! Huvudrestaurangen bjuder in till frestande bufféer morgon, middag och kväll, och barnen har till och med sin alldeles egen barnbuffé (delar av säsongen) där de kan frossa i sina älsklingsrätter, medan den hälsosamme kan ta för sig i Diet Corner (delar av säsongen).På beach clubben finns också fyra temarestauranger: turkisk, italiensk, asiatisk samt en grillrestaurang – och du har möjlighet att äta på en av dessa restauranger utan tillägg en gång per vistelse, i mån av plats. Glass är inkluderat för både vuxna och barn vissa tider under dagen och serveras på beach clubben.Under dagen erbjuds olika sorters snacks samt pizza, kebab, färsk frukt och kakor runtom på hotellområdet. Du hämtar lätt både vin och svalkande öl från de olika barerna. Alla lokala drycker är inkluderade i priset.

 

Mot betalning:

Färskpressad juice, speciella cocktails, drycker på flaska, vissa importerade drycker, turkiskt kaffe och alla drycker på diskoteket på Eftalia Island. I beach baren betalar du för andra drycker än öl, vin, läsk och vatten. Besök på temarestaurangerna, undantaget det första besöket på en av dem.

Vänligen observera att tider och utbud kan ändras beroende på antal gäster och säsong.

Internationell barnklubb och stor vattenpark

Med de många barnfamiljer som besöker Eftalia Village, är det alltid lätt för barnen att träffa jämnåriga lekkamrater – antingen i vattenparken, beach clubben eller i den internationella barnklubben. Hotellets game room med sina olika spelmaskiner är också alltid populärt.

Barnklubben som ligger på beach clubben är ett lekuniversum för alla hotellets barn mellan 4-12 år. Det arrangeras en massa kreativa aktiviteter och tävlingar – barnen kommer aldrig ha tråkigt. Det är ofta minidisco och shower på kvällarna. Därmed är det full aktivitet på utomhusscenen för barnen.

För hela familjen

Nu när ni äntligen har gott om tid tillsammans, varför inte utmana varandra i bordtennis eller basket? Eller vill du hellre shoppa eller dansa långt in på morgonkvisten? På Eftalia Village kan du göra allt detta och mycket mer!

Eftalia Village har flera butiker och en liten minimarket. Du kan också spela biljard, tennis, dart och basket samt träna på ett mindre gym vid wellnesscentret. Lite extra motion är väl aldrig fel när man är på All Inclusive-semester? Passa på att bränna lite kalorier på hotellets eget disco som har öppet fram till kl. 02:00. Var uppmärksam på att drycker efter kl. 23.00 är mot betalning. Det arrangeras kvällsshower och underhållning vissa kvällar i veckan på beach clubben.

Det finns kostnadsfritt trådlöst internet i lobbyn.

Skulle du få lust att åka till marknaden eller bara titta på bylivet eller handla lokalt, ligger den populära semesterorten Alanya endast 18 km från hotellet. Alanya erbjuder inte bara en myriad av shopping och smakfulla matupplevelser utan har också spännande sevärdheter som är resan värd. Du hittar till exempel den kända, historiska borgen tronandes på klippan ovanför staden. Färden till Alanya klaras lätt med en av de många dolmus-bussar som kör fram och tillbaka mellan Incekum och Alanya.

Mot betalning

Biljard, tennisutrustning, upplyst tennisbana, dryck på diskoteket efter kl. 23.00.

Ljusa, renoverade rum för upp till sju personer

Rummen är fördelade på totalt 10 trevåningsbyggnader, dock utan hiss. Från rummen har du oftast en utsikt mot trädgårdarna, medan några av dem vetter mot poolen eller markerna som omger hotellet.

Samtliga rum har laminatgolv eller klinkers, telefon, individuell luftkonditionering, tv, deponeringsbox (mot betalning), balkong och minibar. På badrummet finns duschkabin och hårfön. Där finns wifi på rummen, men uppkopplingen är inte alltid den bästa.

Många av Eftalia Villages rum renoverades vintern 2015-2016 och är moderna, ljusa och snygga.

Dubbelrum, 2-4 personer

Dubbelrum, 2-4 personer

Dubbelrummen på ca 28 m² finns i alla byggnader och på alla våningar, och har plats för 2-4 personer, dock max tre vuxna. Det är möjligt för två barn att resa för barnpris. Rummen har som regel en dubbelsäng och en enkelsäng, och fjärde personen sover i antingen bäddsoffa, bäddfåtölj eller extrasäng. Dubbelrummet kräver minst två fullt betalande men kan också bokas som enkelrum mot tillägg.

Familjesvit för fyra personer, 2-4 personer

Familjesvit för fyra personer, 2-4 personer

Här finns plats för 2-4 personer, där minst två personer ska betala fullt pris. Upp till två barn kan få barnpris. I familjesviten får du två separata rum med luftkonditionering i båda (dock en gemensam kontroll till luftkonditioneringen). I sovrummet finns som regel en dubbelsäng, medan det i det andra rummet finns två enkelsängar. Familjesviten har dessutom en rymlig garderob i ena rummet. Familjesviten är på ca 39 m².

 

 

Familjesvit för sju personer, 4-7 personer

Familjesvit för sju personer, 4-7 personer

Familjesviten består av tre separata rum och har därmed plats för hela 4-7 personer (max 6 vuxna) – idealiskt för den stora familjen. Minst fyra fullt betalande och upp till två barn kan få barnpris. Luftkonditionering finns i alla tre rum (dock en gemensam kontroll till luftkonditioneringen) och det finns tv i två av rummen. Ett rum har dubbelsäng medan de andra två rummen har två enkelsängar var. Familjesviten är på ca 58 m².

 

 

Mot betalning

Deponeringsbox.

Turkiskt bad och massage

Om du verkligen vill slappna av, så unna dig ett par timmar i wellnesscentret! Här kan du fritt nyttja både bastu och hamam, och mot betalning kan du få ett äkta turkiskt bad med skummassage, som rensar både kropp och själ.

Efteråt kan du känna den avstressade känslan sprida sig i hela kroppen i det fina avslappningsrummet. Passa på att njuta en stund för dig själv på din semester!

Mot betalning

Massage, peeling samt övriga behandlingar.

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Türkler/Alanya

Hotellet ligger i Türkler, utanför Alanya på Turkiets sydkust. I området runt hotellet kan det finnas ett mindre utbud av caféer och butiker, men vi rekommenderar att åka in till Alanya om du vill shoppa eller gå på sightseeing. Alanya är känt som en av Turkiets bästa och mest populära semesterorter.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Vattenparken inne på hotellet, internationell barnklubb och underhållning av hotellets aktivitetsteam startar 26/3 (om vädret tillåter). À la carte-resturanger och vattenpark på beach clubben beräknas vara öppen mellan 15/4-24/10, men dessa datum kan komma att ändras.

Våra Collections