Ialyssos, Rhodos

Filerimos Village

Gästbetyg
3.8 av 5
Baserat på 534 svar
Gästbetyg
3.8 av 5
Baserat på 534 svar

4 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Pool:
Strand
700 m 
Centrum
2 km Ialyssos och Kremasti, 8 km Rhodos stad 

Äkta grekisk semesterstämning

Det är en härlig semesterstämning på Filerimos Village, där du bor i frodiga omgivningar med palmer, gröna gräsmattor och massor av färgglada blommor. Eftersom det är All Inclusive slipper du ekonomiska överraskningar, då allt ju är betalt på förhand! Njut av bufféer tre gånger om dagen och de svalkande dryckerna som ingår i All Inclusive-utbudet på hotellet.

Alla rum är nyrenoverade samt inredda i behagliga nyanser, och ligger i mindre byggnader runt den fina trädgården samt det ena av hotellets trevliga poolområden. Det finns två härliga pooler på hotellet – den ena mitt i den stora trädgården omgiven av gröna gräsmattor, och den andra vid hotellets restaurang där bougainvillean slingrar sig upp längs pelarna vid sidan om poolen. Det finns ett nytt område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och en liten lazy river som garanterat är till stor förtjusning för både stora och små badfantaster.

Flera kvällar i veckan arrangeras det livemusik – och särskilt populär är den traditionella grekiska aftonen!

Familjehotellet ligger mellan de två orterna Ialyssos och Kremasti, precis vid det historiska berget Filerimos på nordvästra Rhodos. Från Filerimos Akropolis är det en fantastisk utsikt över Rhodos västkust. Med omkring 700 meter till stranden och knappt åtta kilometer till Rhodos stad med sin charmiga gamla stadsdel finns det goda möjligheter till att uppleva den härliga, grekiska ön.

Hotellet är ett av Nazars Value Collection-hotell, som är våra mest prisvärda hotell.

Fina poolområden – och nytt område med vattenrutschbanor!

På Filerimos finns två trevliga poolområden. Den ena poolen ligger i frodiga, vackra omgivningar med palmer, färgglada blommor och gröna gräsmattor, där fina små broar sträcker sig över poolen. Poolen är inbjudande och här råder en behaglig semesterstämning med möjlighet för att både slappna av och delta i aktiviteterna under dagen. Här finns också en separat barnpool.

Den andra poolen ligger vid huvudrestaurangen, där bougainvillean slingrar sig längs pelarna vid sidan om poolen. Vid båda poolerna finns massor av solsängar och skuggande parasoll.

Det finns också ett nytt område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och och en liten lazy river som garanterat är till stor förtjusning för både stora och små badfantaster.

Om du är sugen på ett dopp i havet ligger närmsta strand en kort promenad från hotellet (ca 700 meter). Som de flesta stränder på Rhodos är det en stenstrand. Här kan du hyra solsängar och parasoll mot betalning.

Det finns inte badhanddukar på hotellet, så det är en god idé att ta med detta hemifrån.

Mot betalning

Hyra av solsängar och parasoll på stranden.

Njut av buffé tre gånger om dagen

Det är så skönt att resa på All Inclusive-semester, för då behöver du inte fundera över var du ska äta din nästa måltid eller vad det hela kostar. Det är inkluderat i resans pris, och därmed betalt innan semestern ens böjar! På Filerimos Village serveras frukost, lunch och middag som buffé i hotellets huvudrestaurang. Det finns också en mindre buffé särskilt för barnen, där deras favoriter serveras.

I All Inclusive-utbudet ingår också läsk, öl, vin och lokala, alkoholhaltiga drycker – samt glass under några timmar varje eftermiddag.

Nytt område med roliga vattenrutschbanor!

De två fina poolområdena på Filerimos Village är nog de populäraste platserna bland barnen, och här kommer de flesta semestertimmar tillbringas. Men här finns också en mindre barnklubb, där de internationella aktivitetsguiderna arrangerar olika lekar och aktiviteter för barnen. Här finns också en liten lekplats. Det finns ett nytt område med flera vattenrutschbanor, skojigt vattenplask och en liten lazy river, som garanterat är till stor förtjusning för både stora och små badfantaster.

Glädje, vattengymnastik och grekisk afton

De internationella aktivitetsguiderna på Filerimos Village arrangerar olika lekar och tävlingar såväl i som omkring de två poolerna. Det kan t.ex. vara vattengymnastik, vattenpolo och dart. Flera kvällar i veckan arrangeras livemusik och underhållning, och särskilt festlig är den traditionella, populära grekiska aftonen.

Om du vill vara aktiv på semestern finns här möjlighet för att spela tennis, volleyboll, basket och minifotboll, och du kan även utmana dina resekamrater i en runda bordtennis eller se vem som siktar bäst i en omgång dart. Det är också möjligt att hyra cyklar på hotellet.

På hela hotellet finns det wifi, som är inkluderat i priset. Det ligger en livsmedelsbutik precis vid hotellet, där du kan köpa det mesta du har behov för under semestern.

Mot betalning

Biljard, bordtennis, elektroniska spel i spelhallen.

Nyrenoverade rum i vackra, gröna omgivningar

På Filerimos Village bor du i nyrenoverade rum som är inredda i lugna, behagliga färger. Rummen ligger i de en- och tvåplansbyggnader som finns utspridda i den frodiga, gröna trädgården.

Alla rum har balkong eller terrass, klinkergolv, individuell luftkonditionering, vattenkokare, hårfön, tv, wifi och antingen badkar eller duschkabin. Här finns en minibar fylld med läsk som är en del av All Inclusive-programmet, och som fylls på en gång per vistelse.

När du bokar Filerimos Village med Nazar får du ett nyrenoverat rum. Önskar du att bo lite enklare så ta en titt på Filerimos Hotel, som har rum i huvudbyggnaden. Rummen på Filerimos hotell är perfekta för dig som vill ha ett prisvärt alternativ.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

I den nyrenoverade dubbelrummen på 20 m² finns två riktiga sängplatser, samt ytterligare en bäddfåtölj som fungerar som säng (denna mäter 200x76 cm, vilket är något smalare än en normalstor säng). Dubbelrummet ligger i området vid trädgården och poolen. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max två vuxna samt ett barn, och det är möjligt att få ett barnpris. Rummet kan bokas som enkelrum mot ett tillägg. 

Dubbelrum Deluxe, 2-3 personer

Dubbelrum Deluxe, 2-3 personer

I dessa nyrenoverade rum på ca 26 m² finns två riktiga sängplatser samt en bäddsoffa (200x80 cm). Dessa rum ligger i området vid trädgården och poolen. Det krävs minst två fullt betalande, här kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Bungalow, 2-4 personer

Bungalow, 2-4 personer

Hotellets nyrenoverade bungalows (2018) är ca 30 m², har två riktiga sängplatser och ligger i området vid trädgården och poolen. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max fyra personer och det är möjligt att få ett barnpris.

Familjerum, 2-4 personer

Familjerum, 2-4 personer

I de nyrenoverade familjerummen (2018) på ca 30 m² finns två riktiga sängplatser samt två extrasängar (210x90 cm). Rummet delas upp av en liten glasdörr, så att extrasängarna avskärmas av denna. Familjerummen ligger i området vid trädgården och kan vara placerade antingen på första eller andra våningsplanet. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo fyra personer och det är möjligt att få ett barnpris.

All Inclusive gäller från 07:00-23:00.

Uppkopling och hastigjet för wifi kan variera beroende på antal användare.

Det finns inga badhanddukar på hotellet, så det är en god idé att ta med detta hemifrån.

Vattnet på stranden blir relativt snabbt djupt, och det kan förekomma en del vågor då det blåser en del på denna sida av ön.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Våra Collections