Faliraki, Rhodos

Venezia Resort

Gästbetyg
3.8 av 5
Baserat på 194 svar
Gästbetyg
3.8 av 5
Baserat på 194 svar

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Pool:
Strand
2 km 
Centrum
1,5 km till Faliraki 

Nyrenoverat och familjeägt All Inclusive-hotell

Venezia Resort är ett familjeägt hotell där du får den perfekta kombinatinen av personlig charm och fräscha omgivningar. Hotellet genomgick en stor renovering och utbyggnad under 2018. Därmed tillkom bland annat en liten vattenpark, nya Deluxerum, nya dubbelrum med egen pool och en generell uppfräschning.

Med cirka 26 anställda är ungefär 20 av dem från samma familj, vilket skapar en speciell och hemtrevlig känsla, och familjemedlemmarna behandlar sina gäster som om de vore på besök i deras eget hem. Det serveras många grekiska specialiteter, ofta med grönsaker och örter plockade från hotellets trädgård. 

Familjen lägger stor möda och energi på att upprätthålla en personlig touch och stil. Kring det fina poolområdet och trädgården slingrar sig bougainvillean längs väggarna och palmerna ger välbehövd skugga på eftermiddagen.

Hotellet ligger nära både Kalithea och Faliraki, två av de mest populära semesterorterna på Rhodos. Centrala Faliraki ligger bara 1,5 km bort och hit  tar du dig lätt med lokalbussen, som stannar precis utanför hotellet.

Från terrasen som tillhör hotellets restaurang har du en fantastisk utsikt över det kuperade och grönskande landskapet och det turkosa havet som breder ut sig i fjärran.

Vattenrutschbanor och fint poolområde

2018 blev ett helt nytt område byggt med ett par vattenrutschbanor på Venezia. Här finns också en grund pool med en liten ställning med några mindre vattenrutschbanor, samt ytterligare en pool. Kring alla pooler står solsängar och parasoll redo att ta emot dig för en lugn dag i solen. Vill du hellre vara lite avskild från poolen så finns en separat solterras med solsängar. En av poolerna ligger inbäddad i trädgården, där det också finns solsängar, med träd som ger naturlig skugga på eftermiddagen. Separat barnpool finns för hotellets yngsta gäster.

I poolbaren med intilliggande restaurang kan du beställa en svalkande dryck inte så långt ifrån din solstol. 

Tre gånger dagligen styr den lilla badbussen ner mot stranden i Faliraki för att lämna av och hämta upp badglada gäster. Stranden ligger två kilometer från hotellet och består av sand. Här kan solsängar och parasoll hyras mot betalning. 

Observera att det inte finns badhanddukar på hotellet så det kan vara bra att ta med sig det hemifrån.

Mot betalning

Hyra av solsängar och parasoll på stranden.

All Inclusive – bekvämt och gott

Varje morgon serveras en generös frukostbuffé i huvudrestaurangen där också lunchen och middagen serveras. Ungefär hälften av all mat som serveras på hotellet är gjord på råvaror från hotellets egna trädgårdar och odlingar i närheten. Alla lokala drycker ingår i priset medan cocktails, internationella drycker och färskpressad juice är mot extra betalning. 

Mot betalning

Cocktails, internationella drycker, färskpressad juice, mat och dryck efter kl. 22.

Lek för stora och små

Om barnen vill ta en paus från plaskande i poolen och i vattenrutschbanorna så finns där en mindre lekplats. För de lite äldre barnen och vuxna finns  biljard mot betalning.

Det finns en liten barnklubb med aktiviteter för barn mellan 6-13 år. Observera vänligen att förälder eller målsman måsta göra barnen sällskap i barnklubben, barnen kan inte lämnas där ensamma.

Det bjuds på underhållning 3-4 gånger per vecka, och detta kan vara antingen under dagen eller under kvällen

Wifi finns i kostnadsfritt i lobbyn och mot betalning i rummen och vid poolen. Det finns även en liten internethörna mot betalning. 

Hotellet ligger ca 1,5 kilometer från Faliraki centrum där det finns shopping, restauranger och nattliv. Det är enkelt att ta sig till en golfbana, stranden och Falirakis vattenpark med lokalbussen, som stannar utanför hotellet.

Nyrenoverade rum inbäddade bland grönska

De fina och nyrenoverade (2018) rummen går i ljusa färger och har moderna detaljer. Alla rumstyper har balkong eller markterrass, individuell luftkonditionering, klinkers, tv, minikylskåp och vattenkokare. Deponeringsbox mot betalning. På badrummet finns duschkabin och hårfön.

Vänligen uppmärksamma att det inte finns hiss i alla hotellbyggnader.

 

 

Dubbelrum A, 2 personer

Dubbelrum A, 2 personer

Detta rum är cirka 18-20 m² och här finns två riktiga sängplatser. Här kan bo två fullt betalande, varken mer eller mindre. Rummet kan bokas som enkelrum mot tillägg.

Dubbelrum B, 2-3 personer

Dubbelrum B, 2-3 personer

Detta rum är på cirka 25 m² och här finns två riktiga sängplatser och en bäddfåtölj(192x75cm). Rummet kräver minst två fullt betalande, det kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Rummet kan bokas som enkelrum mot tillägg.

Dubbelrum Deluxe, 2-3 personer

Dubbelrum Deluxe, 2-3 personer

Detta rum är på cirka 30-35 m² och här får du två riktiga sängplatser samt en extrasäng vid behov. Rummet kräver minst två fullt betalande, det kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Dubbelrum med pool, 2-3 personer

Dubbelrum med pool, 2-3 personer

Detta nybyggda (2018) rum är på cirka 25-30 m² och här har du direkt tillgång till din alldeles egna pool! Här finns två riktiga sängplatser samt en extrasäng vid behov. Rummet kräver minst två fullt betalande och det kan bo max tre vuxna. Observera att barn under 12 år inte får bokas i denna rumstyp.

Familjesvit, 3-5 personer

Familjesvit, 3-5 personer

I familjesviten, som består av två separata rum på totalt cirka 50 m² (inklusive balkong), fyra riktiga sängplatser samt en extrasäng vid behov. Rummet kräver minst tre fullt betalande, det kan bo max fyra vuxna och ett barn och det är möjligt att få ett barnpris.

Det finns en liten barnklubb med aktiviteter för barn mellan 6-13 år. Observera vänligen att förälder eller målsman måsta göra barnen sällskap i barnklubben, barnen kan inte lämnas där ensamma.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Våra Collections