Kalithea, Rhodos

Kresten Royal

Gästbetyg
3.5 av 5
Baserat på 42 svar
Gästbetyg
3.5 av 5
Baserat på 42 svar

4 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 11 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Pool:
2, en saltvattens- och en sötvattenspool 
Strand
50 m 
Centrum
5,5 km till Rhodos stad 

Njut av lugnet och en fantastisk utsikt

Kresten Royal ligger i Kalithea – en av de mest idylliska platserna du kan hitta på Rhodos, som annars är känt för att erbjuda fart och hålligång. Läget är avsides och här får du fullkomlig lugn och ro – helt perfekt för en semester i avkopplingens tecken. All Inclusive ingår i priset, och här får du allt du behöver för en härlig och avslappanande semester.

Hotellet har verkligen tagit vara på sitt fantastiska läge – överallt finns stora terrasser där du kan njuta av den vackra utsikten. Lobbyn är stor och öppen med fint ljus och stora panoramafönster med utsikt över poolen och havet. Hotellet är modernt och inredningen är stilren och elegant – oavsett var på hotellet du befinner dig. Här finns flera barer och restauranger, så du behöver aldrig gå långt för att släcka törsten eller för få tag på lite snacks.

Du kan välja mellan flera olika pooler, både en sötvattenspool och en saltvattenspool, samt en barnpool. För dig som söker ha extra semesterlyx finns det till och med rum med egen pool!

Kresten Royal är beläget ca 5,5 kilometer från Rhodos stad, så det finns goda möjligheter till härliga dags- och kvällsutflykter.

Detta är ett av Nazars fina kvalitetshotell där du får mycket för pengarna, och är en del av vår Holiday Collection.

Härliga pooler för alla smaker

Kresten Royal är ett av Rhodos få hotell som både har en saltvattenspool och en sötvattenspool. Från det rymliga och fina poolområdet har du en fantastisk utsikt över det turkosa Medelhavet och stranden som endast ligger ett stenkast bort. Restaurangen Porto Di Mare ligger nära poolen, så det är aldrig långt till närmsta uppfriskande dryck medan du ligger och njuter av en av Rhodos många soldagar. På området finns även en barnpool för de minsta gästerna.

Stranden ligger en kort promenad från hotellet, och hit kommer du via en trappa som går mellan klippformationerna. Stranden är en blandning av klippa och klappersten, som är typiskt för Rhodos, och det kristallklara vattnet frestar med ett uppfriskande dopp. Det finns solsängar och parasoller på en låg klippavsats som mynnar ut i en liten strandbukt. Gästerna på Kresten Royal har kostnadsfri tillgång till både parasoll och solsängar – perfekt för att njuta av den värmande solen.

Läcker All Inclusive

När du semestrar på Kresten Royal är det All Inclusive som gäller, och det innebär att du morgon, middag och kväll kan stilla hungern i en av hotellets restauranger utan att behöva tänka på notan!

Huvudmåltiderna serveras i huvudrestaurangen, som tack vare sina stora fönster är härligt ljus. Hotellets poolrestaurang, som även är en av hotellets temarestauranger, serverar snacks och enklare rätter under dagen. Runtom på hotellområdet finns även fyra barer, så du har alltid nära till svalkande dryck. All lokal dryck ingår i ditt All Inclusive-program.

Här finns två temarestauranger: Porto Di Mare som serverar grekisk mat och Teatro (minimumålder 13 år) som specialiserar sig på det italienska köket. Du har möjlighet att i mån av plats besöka dessa restauranger totalt två gånger under din semester, kom ihåg att boka bord i förväg.

Under kvällens servering gäller klädkod i hotellets samtliga restauranger, då män förväntas bära långbyxor.

 

Mot betalning

Viss importerad dryck.

Slappna av eller aktivera dig

Kresten Royal erbjuder massor av olika aktiviteter. Utöver poolerna, hittar du flera banor till diverse sportaktiviteter såsom tennis, fotboll samt en multibana till basket och volleyboll. Hotellet har också en egen spa-avdelning som erbjuder sköna och avslappnande behandlingar. Om du skulle vilja träna lite under semestern kan du bege dig till det lilla gymrummet eller delta i någon av aktiviteterna som hotellet arrangerar.

Kalithea ligger endast 5,5 kilometer från Rhodos stad, så du har inte långt till en kulturell upplevelse i världsklass i Rhodos gamla stad!

 

Mot betalning

Behandlingar på hotellets spa-avdelning, upplyst multibana.

Eleganta rum med möjlighet för privat pool

På Kresten Royal bor du i ljusa och moderna rum, och vissa har till och med egen pool – så att du som vill ha det lilla extra kan bada direkt utanför dörren. Alla rum har klinkers samt balkong eller terrass, från vilka man verkligen kan njuta av hotellets lugna omgivningar. Rummen har tv, telefon samt luftkonditionering. Badrummet är utrustat med duschkabin eller badkar samt hårfön. Wifi på rummet fås mot betalning.

Det finns ett minikylskåp på rummet, och du har möjlighet att köpa till uppfylld minibar. Det finns två olika paket att välja mellan, och minibaren fylls en gång. Läs mer om de trevliga paketen längst ner under ”Viktigt att veta innan du bokar din resa”.

Dubbelrum, landsutsikt, 2-3 personer

Dubbelrum, landsutsikt, 2-3 personer

De rymliga dubbelrummen är inredda i ljuvliga färger och det finns plats för upp till tre personer. Samtliga rum har en stor balkong eller terrass och är ca 34 m². Rummet har två riktiga sängar, ifall ni är tre personer sover den tredje i en bäddsoffa. Rummet kräver minst två fullprisbetalande och det finns möjlighet till att få ett barnpris.

Dubbelrum med havsutsikt, 2-3 personer

Dubbelrum med havsutsikt, 2-3 personer

De rymliga dubbelrummen är inredda i fina färger och har plats för upp till tre personer. Rummen är cirka 34 m² och det finns en stor balkong eller terrass på samtliga rum. Rummet har två riktiga sängplatser, och om man är tre personer så sover den tredje personen på en bäddsoffa. Rummet kräver minst två fullt betalande och det är möjligt att få ett barnpris.

 

 

Villa med privat pool, 2-4 personer

Villa med privat pool, 2-4 personer

Vill du ha det lilla extra, massor med plats och din alldeles egna pool så är detta rumstypen för dig. Här får du en villa på cirka 52 m² med terrass. Villan har två ordentliga sängplatser och en bäddsoffa med två sängplatser. Denna rumstyp kräver minst två fullt betalande och det är möjligt att få ett barnpris. Det kan max bo tre vuxna och ett barn här.

Mot betalning

Wifi på rummet, eventuellt minibarpaket.

Avslappning i hotellets spa

Du som söker extra avslappning kan besöka Kresten Royals spaavdelning, där du kan njuta av bland annat bastu. Här kan du även välja bland ett urval av behandlingar för kropp och ansikte, som garanterat kommer ge dig en lugn och avslappnad känsla. Perfekt för att koppla bort vardagen där hemma och komma in i semesterstämningen.

 

Mot betalning

Bastu och behandlingar i hotellets spa.

Under kvällens servering gäller klädkod i hotellets samtliga restauranger, då män förväntas bära långbyxor. Besökare på den italienska temarestaurangen Teatro måste vara över 12 år gamla.

Minibaren kan fyllas med ett av följande paket:

Minibar Standard – 180 kr

1 Vitt vin 187 ml

1 Öl 330 ml

1 Pepsi Cola 330 ml

1 7 Up 330 ml 1 Lemonad 330 ml

1 Orangenad 330 ml 1 Apelsinjuice 330 ml

1 Kolsyrat vatten 330 ml (ΙΟΛΗ)

1 Nötter 100 g

1 Choklad 100 g

Minibar Premium – 370 kr

2 Rödvin, vitt vin 187 ml

1 Öl 330 ml

4 Läsk 330 ml (Pepsi Cola, 7 Up, Bitter/Tonic, Orangenade)

1 Cocktailjuice 250 ml

1 Kolsyrat vatten 330 ml (ΙΟΛΗ)

1 Kolsyrat vatten 330 ml (Perrier)

5 Gin, vodka, whisky, Metaxa 7*, Campari (5x50 ml)

1 Salted Battons (salta snacks)

1 Chips 50 g 1 Nötter 100 g

1 Choklad 100 g

 

 

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Våra Collections