Rhodos stad, Rhodos

Alexia City

Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 22 svar
Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 22 svar

Frukost ingår i priset
3 personer i samma rum
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Pool:
Strand
100 m 
Centrum
800 m 

Cityhotell för den vuxna publiken

Här ligger hela Rhodos stad för dina fötter! Det är cirka 100 meter till Windy Beach, en av stadens mest populära stränder. Rhodos centrums frestelser i form av både läckra restauranger, kulturupplevelser, shopping och nattliv breder ut sig på gångavstånd från hotellet.

Alexia City är ett modernt cityhotell och inredningen går i behagliga och ljusa färger. I resans pris ingår frukost på hotellet – varje morgon bjuds du på en god frukostbuffé.

Hotellet har en pool på solterrassen, och här hittar man ofta hotellgäster som njuter. I poolbaren har du möjlighet att beställa något svalkande att dricka.

För att boka detta hotell ska samtliga resande vara minst 16 år gamla vid avresa.

Nära både pool och strand

Under dagen kan du ta ett uppfriskande dopp i hotellets pool. Här finns också solsängar så att du har möjlighet att njuta av Rhodos många soltimmar. När törsten gör sig påmind kan du beställa en läskande dryck i poolbaren.

Den populära stranden WindyBeach ligger endast 100 meter från hotellet. Stranden är klapperstensstrand och här kan du hyra solsängar och parasoller. Här kommer ibland säljare förbi och säljer små förfriskningar såsom vattenmelon.

Mot betalning

Mat och dryck från poolbaren. Hyra av solsängar samt parasoll vid stranden.

Mat och dryck

Frukostbuffé ingår i priset när du väljer att semestra på Alexia City. Varje morgon serveras en läcker frukostbuffé mellan kl 07.00-10.30 i frukostrestaurangen en trappa upp.

Hotellet har också en egen restaurang, en snackbar och en poolbar där du kan beställa mat och dryck om du skulle vilja tillbringa hela dagen på hotellet. I Rhodos stad finns massor med restauranger – kontakta gärna vår personal på destinationen om du skulle vilja ha tips och rekommendationer på restauranger i närheten.

Mot betalning

Mat och dryck utöver frukostbuffén.

Gå på upptäcktsfärd genom Rhodos historia

Rhodos är en gammal stad som bjuder på massor av historia. Varför inte gå på upptäcktsfärd i den gamla staden där du hittar ett stort utbud av restauranger, souveniraffärer och smyckesbutiker? Det är en fantastisk upplevelse som du inte bör missa!

Rhodos erbjuder också fantastiska shoppingmöjligheter i alla prisklasser samt ett väldigt livligt nattliv. Skulle du istället vara ute efter avslappning så finns det spafaciliteter på hotellet som erbjuder olika behandlingar.

Mot betalning

Spafaciliteter och behandlingar.

Moderna rum med fräsch inredning

Alexia City är ett modernt och stilrent hotell, och det gäller bestämt även inredningen på rummen. Alla rum har klinkers och är utrustade med minikylskåp, luftkonditionering, tv, telefon, kostnadsfri wifi och balkong. På badrummet finns duschkabin och fön. 

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrummen är på cirka 20 m² och är läckert inredda med ljusa färger och klinkers. Alla rum har balkong, badrum och plats för upp till tre personer, och den tredje personen sover i bäddsoffa. I denna rumstyp har du balkong med landutsikt, och mot ett tillägg kan du boka havsutsikt.

Rummet kan också bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Boendeskatt Grekland

Från och med 2018 ska en boendeskatt betalas på alla övernattningar i Grekland. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

1-2 stjärnor: 0.50 euro per rum eller lägenhet och natt

3 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt 

4 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt

5 stjärnor: 4.00 euro per rum eller lägenhet och natt

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Våra Collections