Side, Turkiet

Starlight Resort

Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 27 svar
Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 27 svar

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Strand
0 m 
Centrum
8 km 

Aktiviteter för hela familjen

Starlight Resort är ett härligt All Inclusive-hotell, som ligger i välskötta, gröna omgivningar en bit utanför Side. Hotellet ligger i direkt anslutning till systerhotellet Sunrise Resort, och eftersom du kan använda faciliteterna på bägge hotellen, får du faktiskt hela två hotell till priset av ett!

Med ett brett och varierat All Inclusive-program är det nästintill omöjligt att inte frestas av det stora utbudet, som från tidig morgon till sen kväll lockar med bufféer, snacks, stämningsfulla barer och inte mindre än 12 temarestauranger. Du kan välja mellan flera olika pooler, som ligger som små oaser på området, samt en vattenpark med flera vattenrutschbanor. Shopping- och restaurangarkaden på Starlight Resort är samlingspunkten på hotellet, och här ligger de flesta temarestaurangerna, flera olika butiker samt hotellets stora, läckra spa. Detta område är utformat som en enorm grotta som till och med har en stjärnhimmel, och här bör du absolut svänga förbi under semestern. 

Överallt på hotellet är det frodigt och grönt med massor av palmer, buskar, blommor och exotiska plantor. Faktum är att här finns mer än 400 olika plantor, och trädgårdsmästarna anstränger sig för att hålla området snyggt, och svarar gärna på frågor om flora och fauna.

Då de två hotellområdena breder ut sig över ett tämligen stort område, är det möjligt att ta det lilla charmerande tåget som kör mellan hotellen varje halvtimme.

Starlight Resort är ett av våra populära Holiday Collection-hotell, där du får ett fint och brett All Inclusive-utbud samt massor av aktiviteter för stora och små.

Infinity pool och vattenfall

Det finns flera olika pooler att välja mellan när du bor på Starlight Resort, och då du även kan använda de fina poolerna på Sunrise är det inte svårt att hitta en med precis den stämning du söker. Den stora poolen på Starlight är förhållandevis lugn, och om du letar efter en mer livlig och fartfylld pool med massor av aktiviteter, finner du en sådan på Sunrise. Här finns också en så kallad tyst pool, där stämningen är helt avslappnad, lugn och fri från musik.

Ovanpå den stora grottan med butiker och restauranger ligger en läcker infinity pool, som är reserverad för gäster över 15 år. Här finns också en stor terrass med sittsäckar som bjuder in till avslappning och en lugn stund. Under infinity poolen ligger en mindre pool, där vattnet från poolen ovanför skapar ett fint vattenfall.

Det finns flera barnpooler på hotellområdet, samt en stor inomhuspool som ligger i en fin kupol precis intill den vackra spaanläggningen.

Vid Sunrise ligger den populära vattenparken med 11 vattenrutschbanor. Fem av dessa är för större barn och lekfulla vuxna, medan sex av dem är för mindre barn. Vattenparken är fint utformad, då alla vattenrutschbanor utgår från en stor mölla, varifrån du susar ner till den tillhörande poolen.

Den långa sandstranden intill Starlight är populär och fylld med solsängar och parasoller. Här finns goda möjligheter för att ha kul med olika vattensportsaktiviteter. Var uppmärksam på att vattnet blir djupt relativt fort.

Handdukar till pool och strand finns på hotellet.

Stort, brett All Inclusive-utbud – nästan dygnet runt

När du reser på All Inclusive-semester med Nazar är det både smidigt och överskådligt – det hela är ju betalat på förhand! På Starlight Resort kan du verkligen njuta av förmånerna med All Inclusive, då du faktiskt får hela två hotells faciliteter och inte minst stora All Inclusive-utbud. Du kan nämligen njuta av läckerheterna både på Starlight och på systerhotellet Sunrise Resort!

Från tidig morgon till sen kväll kan du finna mängder av godsaker utöver huvudmåltiderna, som serveras i form av buffé. Här finns bland annat pannkakor, bagels, vattenmelon och grönsaker, midnattssnacks, ett välsorterat patisseri och inte minst glass det mesta av dagen. Det finns totalt nio barer på de två hotellen, och eftersom de flesta ligger på Starlight har du aldrig långt till förfriskningar.

Om du vill ha lite variation från huvudrestaurangen kan du, mot betalning, se fram emot inte mindre än 12 läckra temarestauranger. Här finns bland annat mexikanskt, japanskt, indiskt, italienskt och en mongolisk grillrestaurang. De flesta av dessa temarestauranger ligger i den spännande grottan, som är den stora samlingspunkten på Starlight, medan fyra av dem ligger på Sunrise Resort. I mån av plats kan du äta på Medelhavsrestaurangen en gång kostnadsfritt.

 

Mot betalning

Färskpressad juice (gratis till frukost), vissa importerade drycker, alla temarestaurangerna (förutom det första, kostnadsfria besöket på Medelhavsrestaurangen eller Sini Turk, en turkisk restaurang), room service.

Lek, bus och kreativa aktiviteter i barnklubben

Starlight Resort har sin egen, internationella barnklubb för barn mellan 4-12 år, där de duktiga aktivitetsguiderna arrangerar roliga lekar och aktiviteter för barnen. På kvällarna ordnas minidisco i barnklubben, där de dansglada barnen får släppa loss på dansgolvet.

För tonåringarna finns en ungdomsklubb med PlayStation, klättervägg och olika sportsaktiviteter.

I barnklubben finns också en skuggig lekplats som barnen kan busa på. Precis vid sidan av barnklubben ligger vattenparken med totalt 11 vattenrutschbanor, varav fem är för större barn och leksugna vuxna, medan resterande är för mindre barn (tre av dessa är minirutschbanor). Det finns också en rolig liten plaskdamm med sandbotten, som är en garanterad hit bland minstingarna.

Yoga, squash eller bågskytte? Möjligheterna är många

En semester på Starlight kommer aldrig bli tråkig, då det finns riktigt mycket att hitta på under både dags- och kvällstimmarna. Bland de många aktiviteterna kan nämnas bordtennis, biljard, squash, klättervägg, basket, beachvolleyboll, bowling, minigolf, minidart, tennis och bågskytte.

I de gröna, frodiga omgivningarna på hotellområdet arrangeras bocciaturneringar samt klasser i bl.a. yoga, aerobics och step. I poolen arrangeras vattenpolo och vattenaerobics.

Flera gånger i veckan bjuds det på kvällsunderhållning på den stora scenen. Aktivitetsguiderna organiserar många olika evenemang under somrarna – ofta med olika teman såsom poolparty, white party, retrofest m.m. Det finns också en utomhusbiograf, som visar film varje kväll. En del av aktiviteterna äger rum på Sunrise.

Shopping- och restaurangarkaden på Starlight är hotellets samlingspunkt, och här ligger de flesta temarestaurangerna, flera olika butiker och hotellets stora, läckra spa. Området är utformat som en enorm grotta med stjärnhimmel, som absolut är värd ett besök under semestern.

Hotellets gym är ljust och har löpband, flera maskiner såsom cykel samt step och naturligvis ett stort urval av vikter, så att träningen kan hållas uppe på semestern. För extra avslappning kan vi varmt rekommendera ett besök i hotellets fenomenala spa.

Det finns fritt wifi på hela hotellområdet.

 

Mot betalning

Bowling, biljard, spelhall, minigolf, alla vattensportsaktiviteter, fotbollsplaner, putting green och driving range.

Bo i gröna omgivningar eller njut av havsutsikten

Rummen i huvudbyggnaden är rymliga och inredda i harmoniska, ljusa färger med möbler i ljust trä. Golvet består av både klinkers och heltäckningsmatta. Det finns en minibar som fylls dagligen och som ingår i din All Inclusive, individuell luftkonditionering, tv, hårfön, tekokare samt safety box.

Alla rum ligger i huvudbyggnaden med undantag för Club Duplex Jacuzzi-rummen, som ligger i den stora, frodiga trädgården mitt bland gröna gräsmattor, stora träd, buskar och färgglada blommor.

Dubbelrum landsutsikt, 2 personer

Dubbelrum landsutsikt, 2 personer

Denna rumstyp är ett dubbelrum på 41 m². Här finns två riktiga sängplatser, här kan bo max två vuxna och det är möjligt att boka rummet som enkelrum mot ett tillägg.

Dubbelrum havsutsikt, 2-3 personer

Dubbelrum havsutsikt, 2-3 personer

Denna rumstyp är 46 m² och har en vacker utsikt över det turkosa havet. Det finns tre riktiga sängplatser, här kan bo max tre vuxna och det krävs minst två fullt betalande. Ett barn kan få barnpris och det är möjligt att boka rummet som enkelrum mot ett tillägg.

Club Duplex Jacuzzi, 3-5 personer

Club Duplex Jacuzzi, 3-5 personer

Rummet är ca 70 m² och är på två våningar. På bottenvåningen finns ett vardagsrum med två soffor, bord och fåtölj, samt ett badrum med dusch. På andra våningen finns ett sovrum med öppen förbindelse till en härlig jacuzzi. Det finns två riktiga sängplatser i sovrummet. De två sofforna i vardagsrummet fungerar som sängar och mäter 190x90 cm. Rummet kräver minst tre fullt betalande, här kan bo max fyra vuxna samt ett barn, och det är möjligt att få två barnpris.

Fullständigt fenomenalt spa!

Drömmer du om ett läckert spa, där du verkligen kan varva ner ordentligt, återhämta dig och skämma bort dig själv? Då har du hittat helt rätt! Starlight Resorts enorma spa på två våningar är ett kapitel för sig.

Här vandrar tankarna genast österut, då inredningen är i orientalisk stil och fantastiskt välgjord. Bland massagerna kan du välja mellan balinesisk massage, thaimassage, hot stone-massage, svenska massage, sportmassage eller shiatsu-massage. Det finns också möjlighet att prova Cleopatra-mjölkbad, lerbad, alg- eller kaffe-wrap eller kanske en ayurvedisk behandling. Det finns åtminstone gott om valmöjligheter!

Den fina och välgjorda interiören är genomgående i hela spaavdelningen, och den ena bastun har exempelvis stora träbjälkar på väggarna och i taket som ger känslan av att befinna sig i de finska skogarna. I spaet finns även saltrum, rysk bastu, chock-pool, ångbad och turksikt bad.

 

Mot betalning

Bastun och det turkiska badet ingår, medan de andra behandlingarna är mot betalning

Starlight ligger ca 10 km från härliga Side, som du kan besöka med hjälp av taxi.

Vänligen ha i åtanke att temarestaurangerna är ganska populära, och då de inte har plats till så många människor rekommenderar vi att du bokar bord i god tid.

En del av aktiviteterna äger rum på Sunrise Resorts område.

Var uppmärksam på att vattnet på stranden blir djupt relativt snabbt, och stranden är därför inte särskilt barnvänlig. Infinity poolen har en åldersgräns på 16 år.

Tennisbanorna är endast öppna 15 juni-31 augusti, och här rekommenderar vi att boka tid. Vissa av aktiviteterna, samt shopping och spa, är på systerhotellet Starlight.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Våra Collections