Resmål


Insekter och djur | Utflykter | Vattensporter | Sjukdom under resan | Hemresa | Guideservice | Transfer


Insekter och djur

Katter och andra djur ingår i vardagen på merparten destinationer och på många hotell. Även på lyxhotell kan katter och hundar förekomma, liksom myror och andra småkryp, både inomhus och utomhus.


Utflykter

Som ett led i vår strävan att göra din semester så minnesvärd och innehållsrik som möjligt, erbjuder vi spännande utflykter med varierat innehåll på våra resmål. Våra utflykter arrangeras med skandinavisktalande och/eller engelsktalande guider. Komplett utflyktsprogram får du på plats, och du bokar din utflykt genom att kontakta din guide.

 

Observera att det ofta krävs ett bestämt antal deltagare för att utflykten ska kunna genomföras. Utflyktsprogrammet är preliminärt och kan ändras under säsongens gång. Priserna på hemsidan är cirkapriser och kan ändras.

 

Läs mer om våra utflykter >>


Vattensporter

Vid stranden finns ofta center för olika vattensporter. Vi rekommenderar dig att noga läsa igenom centrets villkor innan du använder dig av deras tjänster. Anläggningens försäkringar kan anses vara tillräckliga för destinationen och för många av de länder som hotellets gäster kommer från, men med nordiska mått mätt har försäkringarna inte samma omfattande täckning som vi är vana vid. Vid uthyrning av utrustning ber medarbetarna dig att läsa igenom och underteckna ett avtal. Det är mycket viktigt att du studerar detta material och sätter dig in i innebörden av detsamma innan du anlitar centrets tjänster.


Sjukdom under resan

Om du har oturen att bli sjuk under din semester rekommenderar vi dig att i första hand kontakta våra reseledare – de har bra kunskap om våra samarbetspartners inom reseförsäkringar, Allianz, och kan hänvisa till dig till en läkare.

 

Vid uppsökande av läkare ska du spara allt skriftligt material, såsom kvitton och läkarintyg; de utgör underlag för eventuell återbetalning från ditt försäkringsbolag. Nazar har ingen möjlighet att hjälpa dig med återbetalning, ej heller med att skaffa dig läkarintyg eller annan dokumentation från destinationen efter resans slut.

 

Notera även att magsjuka är en relativt vanlig åkomma i varmare turistdestinationer. Det är därför viktigt att du som gäst på hotellet iakttar en noggrann hygien för dig själv och din omgivning samt dricker rikligt med vätska då även vätskebrist kan orsaka besvär med magen.


Hemresa

Generellt gäller följande:

Du ska vara på flygplatsen senast två timmar innan avgång. Om du tar dig till flygplatsen på egen hand ber vi dig att informera reseledaren om detta.
 

Du som har bokat endast flyg eller avviker från arrangemanget på resmålet ska kontakta personalen på destinationen 24 timmar före hemresa för att få information om exakt avresetid. Det aktuella telefonnumret står på ditt resebevis.
 

Observera även att det är ditt eget ansvar att se till att ditt bagage kommer med transferbussen till och från hotellet samt att få bagaget incheckat på flygplatsen. Detta gäller både vid ankomst och vid avresa.

Om du har bokat transfer från Nazar, får du upphämtnings information- och tid, via sms ca. ca 1-2 dagar innan din avresa. På vissa destinationer kan transfer information även ges även via en websida länk.


Guideservice

På Nazar prioriterar vi service till våra gäster!

Du som reser på en paketresa med charterflyg:

På destinationerna jobbar våra professionella, internutbildade guider. Eftersom att vi är en nordisk researrangör kan du möta och ha kontakt med både skandinaviska, finska och/eller  engelsktalande reseledare på resmålet. De kommer att göra sitt bästa för att se till att du får många goda upplevelser samt möjlighet till en inblick i den lokala kulturens seder och bruk, förslagsvis genom våra utflykter.  

Utöver detta, är det guidernas jobb att försäkra sig om att du har fått det du har bokat – hotell, transfer, utflykter och liknande. Om något mot förmodan skulle gå fel under din vistelse gällande din resa eller bokning, är du som resenär ansvarig enligt resevillkor att kontakta våra guider snarast möjligt så att vi får möjlighet att hjälpa dig.

Det är lätt att kontakta oss på våra resmål:

Du kan kontakta våra guider lättast under din semester via vår egen sms-service. Numret får du från oss vid din ankomst. Föredrar du att ringa går det självklart också bra, telefonnumret får du vid ankomst. Tjänsterna kostar ingenting, utöver din operatörs ordinarie taxa.  

Du har också möjlighet att kontakta våra guider redan två veckor innan du reser. Du får kontaktuppgifter till den email-adress du  anger  vid bokning av din resa. Guiderna hjälper dig gärna med frågor om ditt resmål, ditt hotell eller annat som du önskar hjälp med.

Har du bokat en paketresa med reguljärflyg?

Då tas du emot av professionella engelsktalande guider från vår lokala samarbetspartner, som heter MTS. De hjälper dig vid din ankomst när du har bokat transfer med oss. Utöver detta har du fortsatt alltid möjlighet a få en digital service med oss på Nazar via telefon, sms och mail. Vi har vid vissa tillfällen engelsktalande representanter på resmålet – dessa kan du till exempel träffa på vissa utflykter.


Transfer

Busstransfer

Vi arrangerar busstransfer t/r mellan flygplats och hotell till de som inte väljer privat transfer.

Turkiet: från 195 kr för vuxna, 160 kr för barn till och med 11 år
Grekland: från 220 kr för vuxna, 160 kr för barn till och med 11 år
Bulgarien: från 240 kr för vuxna, 160 kr för barn till och med 11 år
Mallorca: 240 kr för båda vuxna och barn.
 

När du har hämtat ditt bagage möter våra guider upp dig på flygplatsen efter pass- och tullkontroll. Till vissa resmål arrangeras busstransfern gemensamt för flera flyg och du kan därför få vänta en stund på flygplatsen före avfärd. Guide medföljer normalt inte på transferbussen. I vissa fall kan transfer ske med minibuss eller taxi.
 

Observera att ömtåligt eller stöldbegärligt gods ska förvaras i handbagaget under transfern till och från flygplatsen. Nazar ansvarar inte för värdesaker i bagageutrymmet under transfern. På grund av begränsat bagageutrymme kan vi inte heller garantera att skrymmande bagage, såsom golfbagar, cyklar, surfbrädor och liknande,  får plats i våra transferbussar. Observera även att det är ditt eget ansvar att se till att ditt bagage kommer med transferbussen till och från hotellet samt att få bagaget incheckat på flygplatsen. Detta gäller både vid ankomst och vid avresa.
 

Transfer kan beställas fram till incheckning påbörjas på avreseflygplatsen. Vi rekommenderar starkt att du, vid bokning av ospecificerad resa, köper till transfer på resmålet: främst då antalet taxibilar på flygplatserna är begränsat, men också då priset för färden ofta blir dyrare än busstransfer. Observera att eventuell transfer måste bokas innan avresa.
 

Vid bokning av endast flyg måste transfer beställas senast tre dagar innan avresa.

Har du bokat en paketresa med reguljärflyg kan det skilja sig från resa till resa med transfer och vid ankomst på flygplatsen möts du inte av Nazars personal, utan av engelsktalande guider från vår lokala samarbetspartner MTS.

Privat transfer

Önskar du privat transfer från flygplatsen till ditt hotell och tillbaka till flygplatsen igen, så att du kan komma snabbt iväg och slipper vänta på att alla andra kommer ombord på bussen? Då ska du beställa privat transfer.


I Turkiet sker privat transfer med minibuss.
I Grekland och i Bulgarien sker privat transfer med bil/taxi.

Familjetransfer (endast Turkiet)

Om ni är fyra personer eller fler i resesällskapet kan ni boka en privat familjetransfer till ett ännu förmånligare pris. Ju kortare transfertid, desto snabbare kan du påbörja semestern! 
 

Privat transfer/familjetransfer ska bokas senast en vecka innan avresa och ska köpas till av alla personer på samma bokning.

Läs mer här.

Planerar du att boka en paketresa med reguljärflyg, ser du dina transfermöjligheter och priser vid bokningen på vår hemsida.


Kontakta oss
Telefon
0770 - 777 888

Öppettider
Måndag - fredag:
09.00 - 17.00
Lördag:
09.00 - 15.00
Söndag: Stängt


Chatt
Har du en kort fråga kan vi ge dig ett snabbt svar via vår chatt.

Maila oss
Du kan också kontakta oss via e-post.

info@nazar.se
Presentkort

Varför inte gratulera eller överraska någon du tycker om med ett presentkort från Nazar?

Läs mer


Gilla oss på facebook

Så missar du inte våra fina erbjudande och tävlingar!

Besök Nazars Facebooksida