Information angående situationen i Turkiet

Uppdaterad: Torsdag 2015-09-10

Under kvällen och natten 8-9 september  samlades  personer för en inrikespolitisk demonstration i Alanya som resulterat i vandalisering. Även i Side förekom det oroligheter.

 Läget i Alanya och Side är åter till det normala igen. Våra guider rapporterar att läget nu är lugnt och att våra gästers semestrar fortsätter som planerat. Vi följer läget noga på våra turistorter  och dagligen. UD har i dagsläget ingen reseavrådan mot Turkiets sydkust men rekommenderar att hålla sig ifrån demonstrationer och folksamlingar i allmänhet.

Under senaste tiden har medier även rapporterat om oroligheter vid gränsområdet mot Syrien. Våra resmål ligger inte i närheten av området vid Syrien därifrån media rapporterar om dessa oroligheter. Resmålen Antalya, Side och Alanya ligger ca 750-850 km från Syriska gränsen. Kusadasi ligger ca 1200 km från denna plats.

Våra gäster på plats har möjlighet att kontakta våra guider dygnet runt och får information tillsänt till varje hotell om situationen.

Eftersom UD inte avråder till resor till våra resmål är det våra ordinarie av- och ombokningsregler som gäller. Om läget skulle förändras och UD skulle avråda resor till våra resmål kommer vi att ställa in kommande resor så länge avrådan gäller och transportera hem våra gäster. Har du en inbokad resa under denna period får du då alla pengar tillbaka.

Läs mer om UD:s rekommendationer här.