Äkta grekisk charm och fantastiska vyer

Endast sex kilometer från Rhodos stad hittar du det vackra och rofyllda området Kalithea, med gott om härliga stränder och mysiga orter. En av de största orterna i regionen är Koskinou och här kan du förlora dig bland idylliska kvarter med färgglada hus. Kalithea är grekiska och betyder ”den bästa utsikten” vilket du verkligen får här.

Faliraki ligger ytterligare några kilometer söderut och är en av Rhodos mest populära semesterorter. Här hittar du en av öns bästa stränder på över fem kilometer, och det finns massor med aktiviteter för hela familjen, såsom vattenpark och nöjespark.

Eftersom regionen ligger nära Rhodos stad är ett mycket stort utbud av nöje, shopping och restauranger alltid nära.

  • Vidsträckta stränder med turkost hav
  • Bildsköna omgivningar och fantastiska vyer
  • Gott om aktiviteter för både stora och små
  • Här hittar du en karta över våra hotell

Utflykter

Läs mer om

Värt att veta om kalithea & Faliraki

Vattenparken i Faliraki

Faliraki har en av de längsta och mest välskötta stränderna i hela Grekland och utöver svalkande bad, kan du prova på olika extremsporter eller susa ned för en vattenrutschbana på Europas största vattenpark. Här finns attraktioner för hela familjen, men framförallt för barn, med massor av pooler, attraktioner och vattenrutschbanor.

Akropolisklippan i Lindos

Du tar dig enkelt till den lilla byn Lindos med buss från Rhodos stad, ca fem mil bort. Byn har bara ca 1 000 invånare och är så gammal som 4 000 år. Lindos uppskattas mycket av många besökare för sin pittoreska uppbyggnad, med massor av trånga gränder i den typiskt antika stadskärnan. I byn finns en berömd Akropolisklippa med en vacker tempelruin, från vilken man har en enastående utsikt över byn och Medelhavet.

Fjärilsdalen i Petaloudes

En av Rhodos mest populära sevärdheter, fjärilsdalen i Petaloudes, ligger på öns nordvästra sida. Här får du se tusentals färgglada fjärilar i naturliga omgivningar. Även turen på väg till fjärilsdalen från Rhodos stad är fantastisk vacker!

Det är cirka 6 km till Rhodos stad från Kalithea. Det finns gott om både souveniraffärer och vanliga affärer på de gamla historiska gatorna i Rhodos stad. Du har även flera caféer och barer där du kan ta en paus om sommarvärmen skulle bli för tryckande.

I de flesta byar finner du mindre marknader eller stånd som säljer färska oliver, torkat kött och fisk, nötter, böner, örter, kryddor och grekiska specialiteter.

Kalithea

Rhodos östkust anses ha de bästa sandstränderna. Kalitheas strand är barnvänlig och här är havet lugnt och vattnet kristallklart och här erbjuds dykning för den som är intresserad. Området vid Kalithea Bay är känt för sina trendiga badgäster och den lokala eliten väljer gärna denna strand när de vill njuta av sol och bad. Sanden är grovkornig med inslag av små runda stenar.

Faliraki

Faliraki är en av Rhodos bästa och mest omtyckta stränder. Den breder ut sig på inte mindre än fem kilometer och här brukar det vara fullt av liv under högsäsongen. Här finns både solsängar, vattensporter, tavernor och strandbarer och längsmed strandpromenaden finns även gott om hotell. Du hittar även Europas största vattenpark, en nöjespark, ett bowlingcenter, en historiepark och mycket mer.

Eli Beach

Eli är en av Rhodos mest populära stränder och ligger mitt inne i Rhodos stads centrum, och det är väldigt lätt att ta sig hit. Här är det alltid mycket folk och en härlig semesterstämning och du har både solsängar, parasoller, vattensporter och en hel del restauranger och barer att välja mellan. Stranden består av klappersten och det härliga, klara vattnet blir snabbt djupt.

Faliraki är en av de mest populära semesterorterna på Rhodos och har ett stort utbud av restauranger och nöjen. Det finns gott om restauranger och caféer på orten, både genuina grekiska och även exempelvis italiensk och asiatisk mat.

Med buss eller taxi tar du dig på en kvart till Rhodos stad. 

I Rhodos stad finns det gott om restauranger, barer och caféer. Flera restauranger serverar fisk- och skaldjur, grekiska specialiteter och även mezedes, d.v.s. flera smårätter. Nöjeslivet är som mest intensivt inne i Rhodos stad där det kan bli hektiskt under högsäsongen.

Bussar kör runt store delen av ön och är det billigaste sättet att ta sig runt, samtidigt som man kan njuta av omgivningarna. Bussarna kör både inne i Rhodos stad och till många andra av öns populära destinationer och sevärdheter.

Om du vill åka någonstans bussarna inte kör eller du kanske vill åka efter midnatt är taxi det bästa alternativet. Taxistationer finns runtom i Rhodos stad och även i andra städer på ön. Med hyrbil får man också ut mycket av semestern, och det är ett utmärkt sätt att upptäcka platser på egen hand.

Det är också möjligt att ta en båttur! Man kan till exempel hyra en liten fiskebåt och passa på att förena transport med vackra vyer.

Banker och bankomater finns i Rhodos stad, i alla omkringliggande större destinationer och på de flesta hotell.

Postkontoret i Grekland heter ELTA och här kan du köpa frimärken. I vanliga kiosker kan du också köpa frimärken, samt telefonkort. För att ringa till Sverige ska du slå 0046 och därefter det önskade telefonnumret, minus den första nollan.

Apotek (pharmacy) finns överallt och symboliseras av ett grönt kors. Om du skulle behöva uppsöka läkare är du välkommen att kontakta en av oss guider eller se information i hotellboken som finns på ditt hotell.