En grekisk idyll med kristallklart vatten

Kiotari är det perfekta resmålet om du vill uppleva genuin grekisk charm. Byn är vackert belägen strax utanför den antika staden Lindos och är omgiven av mjukt böljande gröna berg. Med sina härliga naturstränder och kristallklara vatten är det svårt att inte bli förförd. Med mindre än en timmes transfertid från flygplatsen, så är du snabbt framme vid ditt hotell och kan njuta av ett svalkande bad.

Här kan du strosa runt och mingla med lokalbefolkningen, eller kanske bara njut av ett glas vin på någon av byns mysiga taverner.

Skulle det lokala shopping och restaurangutbudet kännas för stramt, så ligger den legendariska vita staden Lindos bara en mil bort. Här kan du fynda lokala hantverk i de mysiga små gränderna och låta dig hänföras av stadens alla antika ruiner och monument.

Rhodos egen huvudstad ligger ungefär 6 mil från Kiotari. Där finns verkligen allt du kan tänka dig, oavsett om du söker häftiga nattklubbar, god mat eller bara vill shoppa loss.

  • En lugn liten fiskeby med massor av grekisk charm
  • Belägen strax utanför den antika staden Lindos
  • Perfekt för dig som föredrar lugn och ro på semestern
  • Här hittar du en karta över våra hotell

Utflykter

Läs mer om

Värt att veta om Kiotari

Akropolisklippan i Lindos

Du tar dig enkelt till den lilla byn Lindos med buss från Rhodos stad, ca fem mil bort. Byn har bara ca 1 000 invånare och är så gammal som 4 000 år. Lindos uppskattas mycket av många besökare för sin pittoreska uppbyggnad, med massor av trånga gränder i den typiskt antika stadskärnan.

I byn finns en berömd Akropolisklippa med en vacker tempelruin, från vilken man har en enastående utsikt över byn och Medelhavet.

När det kommer till shopping så har Kiotari ett ganska begränsat utbud, men där finns ett par minmarkets och souvenirbutiker. Vill du shoppa mer seriöst så är Lindos som bara ligger cirka en kilometer bort, det närmaste alternativet.

Där finns ett imponerande stort utbud av affärer som säljer allt från souvenirer till kläder och smycken.

Det råder ingen brist på mysiga badvikar i området. Några värda att nämna är Kiotari Beach, Memis Beach, Galouni Beach och Kardamis Beach.

Stränderna är av typen klappersten och vattnet blir snabbt djupt.

I själva Kiotari finns det inte så många restauranger, men med Lindos runt hörnet så växer utbudet rejält. Det finns mycket att välja på och oavsett om du är ute efter genuin grekisk mat eller föredrar att äta en hamburgare, så kommer du hitta vad du söker i Lindos.

På kvällen är det mysigt att ta något gott att dricka, och njuta av den sagolikt vackra utsikten från någon av stadens traditionellt inreda barer.

Bussar kör runt större delen av ön och är det billigaste sättet att ta sig runt, samtidigt som man kan njuta av omgivningarna.

Om du vill åka någonstans bussarna inte kör eller du kanske vill åka efter midnatt är taxi det bästa alternativet. Med hyrbil får man också ut mycket av semestern, och det är ett utmärkt sätt att upptäcka platser på egen hand.

Det är också möjligt att ta en båttur! Man kan till exempel hyra en liten fiskebåt och passa på att förena transport med vackra vyer.

Banker och bankomater finns i Kiotari, i alla omkringliggande större destinationer och på de flesta hotell.

Postkontoret i Grekland heter ELTA och här kan du köpa frimärken. I vanliga kiosker kan du också köpa frimärken, samt telefonkort. För att ringa till Sverige ska du slå 0046 och därefter det önskade telefonnumret, minus den första nollan.

Apotek (pharmacy) finns överallt och symboliseras av ett grönt kors. Om du skulle behöva uppsöka läkare är du välkommen att kontakta en av oss guider eller se information i hotellboken som finns på ditt hotell.