Något för alla sorters semesterfirare

I Rhodos stad trivs både barnfamiljer, de festglada ungdomarna och paren. Här finns kultur, vackra vyer, shopping, gamla ruiner, ett flertal stränder och mängder med restauranger, caféer, barer och diskotek – här finns verkligen något för alla!

Du kan ta en liten båttur till någon av de närliggande byarna eller varför inte njuta av den härliga grönskan i fjärilsdalen? För den aktiva lockar kanske vindsurfing eller vattensporter mest och barnfamiljerna dras nog till den vackra marinan.

Inte långt från Rhodos stad ligger Ixia som är mångas favorit på Rhodos. Längs med den milslånga klapperstenstranden avlöser solstolar, vattensportsuthyrningar och strandtavernor varandra. Även här finns det gott om restauranger och nöjesliv. Ixia är en plats som sällan blir för varm då vinden svalkar skönt under sommarens varmaste dagar.

  • Mysig semesterort med något för alla
  • Kombinera shopping, bad, kultur och aktiviteter
  • Massor med restauranger och pulserande nattliv
  • Här hittar du en karta över våra hotell

Utflykter

Läs mer om

Värt att veta om Rhodos stad & Ixia

I Rhodos stad finns det gott om restauranger, barer och caféer. Flera restauranger serverar fisk- och skaldjur, grekiska specialiteter och även mezedes, d.v.s. flera smårätter. Nöjeslivet är som mest intensivt inne i Rhodos stad där det kan bli hektiskt under högsäsongen. 

Även Ixia har många trevliga restauranger och barer och nöjeslivet har en avslappnad atmosfär. Längs med vägen som ligger längs med stranden finns det ett bra utbud av butiker, tavernor, barer och diskotek.

Eli Beach

Eli är en av Rhodos mest populära stränder och ligger mitt inne i Rhodos stads centrum, och det är väldigt lätt att ta sig hit. Här är det alltid mycket folk och en härlig semesterstämning och du har både solsängar, parasoller, vattensporter och en hel del restauranger och barer att välja mellan. Stranden består av klappersten och det härliga, klara vattnet blir snabbt djupt.

Ixia Beach

Ixia Beach består av flera mindre stränder som hänger ihop och är en blandning av sand och klappersten. Detta är ett favoritställe för vindsurfare och det finns sportcenter där man kan hyra brädor och jet-skis. På strandpromenaden hittar du supermarkets, kiosker, caféer och restauranger.

Rhodos stad är en sevärdhet i sig, speciellt Gamla stan med sin gamla ringmur och ett slott. 

Akropolisklippan i Lindos

Du tar dig enkelt till den lilla byn Lindos med buss från Rhodos stad, ca fem mil bort. Byn har bara ca 1 000 invånare och är så gammal som 4 000 år. Lindos uppskattas mycket av många besökare för sin pittoreska uppbyggnad, med massor av trånga gränder i den typiskt antika stadskärnan. I byn finns en berömd Akropolisklippa med en vacker tempelruin, från vilken man har en enastående utsikt över byn och Medelhavet.

Fjärilsdalen i Petaloudes

En av Rhodos mest populära sevärdheter, fjärilsdalen i Petaloudes, ligger på öns nordvästra sida. Här får du se tusentals färgglada fjärilar i naturliga omgivningar. Även turen på väg till fjärilsdalen från Rhodos stad är fantastisk vacker!

Det finns gott om både souveniraffärer och vanliga affärer på de gamla historiska gatorna i Rhodos stad. Du har även flera caféer och barer där du kan ta en paus om sommarvärmen skulle bli för tryckande. I de flesta byar finner du mindre marknader eller stånd som säljer färska oliver, torkat kött och fisk, nötter, böner, örter, kryddor och grekiska specialiteter.

Bussar kör runt store delen av ön och är det billigaste sättet att ta sig runt, samtidigt som man kan njuta av omgivningarna. Bussarna kör både inne i Rhodos stad och till många andra av öns populära destinationer och sevärdheter.

Om du vill åka någonstans bussarna inte kör eller du kanske vill åka efter midnatt är taxi det bästa alternativet. Taxistationer finns runtom i Rhodos stad och även i andra städer på ön. Med hyrbil får man också ut mycket av semestern, och det är ett utmärkt sätt att upptäcka platser på egen hand.

Det är också möjligt att ta en båttur! Man kan till exempel hyra en liten fiskebåt och passa på att förena transport med vackra vyer.

Banker och bankomater finns i Rhodos stad, i alla omkringliggande större destinationer och på de flesta hotell.

Postkontoret i Grekland heter ELTA och här kan du köpa frimärken. I vanliga kiosker kan du också köpa frimärken, samt telefonkort. För att ringa till Sverige ska du slå 0046 och därefter det önskade telefonnumret, minus den första nollan.

Apotek (pharmacy) finns överallt och symboliseras av ett grönt kors. Om du skulle behöva uppsöka läkare är du välkommen att kontakta en av oss guider eller se information i hotellboken som finns på ditt hotell.