Side, Turkiet

Dosi Hotel

Gästbetyg
3.9 av 5
Baserat på 76 svar
Gästbetyg
3.9 av 5
Baserat på 76 svar

4 personer i samma rum
Barnpris upp till 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Pool:
Strand
700 m 
Centrum
3 km 

En grön oas i närheten av Side centrum

Dosi Hotel utgör en väldigt fin bas för en familjesemester med sitt vackra hotellområde, sina två pooler och sitt stora utbud av aktiviteter. Från detta hemtrevliga hotell har du nära till Side centrum, och i Sides romantiska, gamla stadsdel hittar du allt från smycken och läder till kläder och souvenirer. Runtom hotellet ligger andra hotell, lägenheter och små lokala butiker, men hotellet är samtidigt relativt avskilt från trafiken.

Dosi Hotel passar bra för alla åldrar; både familjer, par och ungdomar. I anslutning till poolorådet finns en härlig trädgård som lätt kan få en att glömma bort att man befinner sig nära Side centrum. Hotellet drivs av en familj, och man märker tydligt att ägarinnan lagt sin personliga, kvinnliga prägel på det mesta som rör hotellet. Den glada och välkomnande personalen gör allt för att ge dig och din familj en oförglömlig semester!

Två poolområden med vattenrutschbana

Dosi Hotel ligger ca 700 m från stranden, och hotellets egen shuttlebuss kör fram och tillbaka kostnadsfritt under dagen. På stranden finns solsängar och parasoller som kan användas fritt, och det finns även en strandbar där snacks och dryck kan fås mot betalning.

På hotellområdet finns två stora pooler med solsängar och parasoller, och när törsten gör sig påmind finns det en poolbar som serverar dryck hela dagen och snacks större delen av dagen. Det finns även en separat barnpool och en vattenrutschbana – så även hotellets minsta gäster kommer trivas här.

Det är möjligt att hyra handduk till pool och strand.

Mot betalning

Mat och dryck på stranden, hyra av badhandduk.

Gemytligt restaurangområde med utomhusterrass

Huvudrestaurangen dukar fram stora, varierade bufféer till frukost, lunch och kvällsmat, och i anslutning till det hemtrevliga restaurangområdet ligger en härlig utomhusterrass där man kan avnjuta sina måltider. På hotellområdet finns också en lobbybar, och vid ena poolen är det möjligt att prova på en lokal specialitet; de läckra turkiska pannkakorna, gözleme. Alla lokala drycker ingår i All Inclusive-programmet.

Mot betalning

Importerade drycker, dryck på flaska, färskpressad juice, glass, turkiskt kaffe, cocktails, mat och dryck på stranden.

Lekplats och minidisco

Hotellets internationella aktivitetsguider står redo att leka och busa med hotellets minsta gäster i barnklubben. De arrangerar även minidisco vissa kvällar i veckan där barnen kan dansa med sina nyfunna vänner. Utöver detta finns en lekplats, och man kan också spela bl.a. bordtennis och, mot betalning, bordfotboll. Även vattenrutschbanan är ett populärt tillhåll för barnen under soliga semesterdagar.

Mot betalning

Bordfotboll.

Gott om aktiviteter och nära shopping

Dosi Hotel har ett stort utbud av aktiviteter även för vuxna. Volleyboll, biljard, dart, lufthockey och ett internetcafé för att nämna några. På hotellområdet finns en härlig gräsmatta som flitigt utnyttjas av sportglada gäster. Wifi finns kostnadsfritt i lobbyn och på rummen, men hastigheten varierar på rummen.

Om du gillar shopping, så har du här hamnat alldeles rätt! Side ligger nämligen endast tre kilometer från hotellet, och här finns gott om lokala butiker. Hotellet har även ett litet gymrum med ett par maskiner, en frisör och ett wellnesscenter med turkiskt hamam som kan besökas kostnadsfritt, eventuella behandlingar i wellnesscentret och bastu är dock mot extra betalning.

Mot betalning

Biljard, lufthockey, internetcafé, frisör, bastu, behandlingar i wellnesscentret.

Fräscha, välplanerade rum

På alla de hemtrevliga rummen på Dosi Hotel finns minikylskåp som varje dag fylls med en flaska vatten, hårfön, badkar, central luftkonditionering, plattskärms-tv, balkong och, mot betalning, deponeringsbox. Rummen vetter antingen in mot poolen eller mot omgivningarna runt omkring.

Dubbelrum, 2-3 personer

Här får du ett rum på ca 20 m² som är inrett med en dubbelsäng eller två enkelsängar samt en bäddsoffa som mäter 85x165 cm. Här ska ni bo minst två personer, det ska vara minst två fullt betalande och max ett barn kan få barnpris. Dubbelrummen har heltäckningsmatta. Rummet kan även, mot tillägg, bokas som enkelrum.

Familjesvit, 3-4 personer

Familjesviten på ca 35 m² består av ett sovrum och ett kombinerat sov- och uppehållsrum. I sovrummet finns en dubbelsäng och i det kombinerade sov- och uppehållsrummet finns två enkelsängar. Familjesviterna har laminatgolv. Här ska ni bo minst tre fullt betalande, och max ett barn kan få barnpris.

Mot betalning

Deponeringsbox.

Låg- och högsäsong

När du reser i lågsäsong, det vill säga innan eller efter högsäsongen, kan det på resmålet förekomma att restauranger, barer och vissa affärer stänger tidigare än normalt eller är helt stängda. Då många hotell värms upp med solenergi kan värme och varmt vatten utebli under kortare eller längre perioder.

Under lågsäsong kan det även hända att hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Detta innebär att vi med kort varsel får informera våra gäster om en hotelländring. Under lågsäsongen kan vissa aktiviteter och faciliteter på hotellen vara begränsade eller stängda. Detta gäller till exempel restauranger, barer och pooler, men även kvällsunderhållning och barnaktiviteter kan påverkas. Innehållet i All Inclusive, som t.ex. bufféutbudet, anpassas efter antalet gäster på hotellet och kan därför minska något.

Under högsäsongen, (1 juni – 30 september) är det ofta mycket liv och rörelse på hotellen och det kan därför förekomma trängsel, köer och väntetider på hotellen, framförallt i restauranger och barer. Musik från barer och restauranger är inte ovanligt. Observera att det kan förekomma strömavbrott och vattenbrist under både hög- och lågsäsong.

Det självklara valet för en underbar familjesemester för både stora och små

fr.