Ixia, Rhodos

Akti Imperial

Vegan Friendly by Nazar
Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 214 svar
Vegan Friendly by Nazar
Gästbetyg
4.1 av 5
Baserat på 214 svar

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 12 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Strand
80 m 
Centrum
Ca 1 km till Ixia, ca 3,5 km till Rhodos stad 
Akti Imperial
Akti Imperial_1
Akti Imperial_2
Akti Imperial_3
Akti Imperial_4
Akti Imperial_5

Perfekt läge och All Inclusive dygnet runt

Akti Imperial ligger verkligen perfekt, nära stranden och med vacker utsikt över havet. Här kan du svalka dig i en av poolerna i det stora, fina poolområdet eller njuta av semesterstämningen på en av de härliga terrasserna med vacker utsikt över pool och hav.

På hotellet finns massor av faciliteter och aktiviteter som passar både par och familjer. Du kan bland annat sysselsätta dig med ett stort utbud av sportfaciliteter, ett fint spa med tillhörande gym, kvällsshower, lekar och aktiviteter, barnklubb, minidisco, escape room och 7D-biograf.

Ett brett All Inclusive-program ingår dygnet runt, och det finns flera olika restauranger och barer som serverar bufféer, lokala och flera internationella drycker, snacks, desserter och självklart glass. Nu har Akti Imperial dessutom veganska och vegetariska alternativ i bufférestaurangen som en del i vår satsning Vegan Friendly by Nazar!

Du bor i ljusa och moderna rum, i många fall med en härlig utsikt över det blå Egeiska havet. Akti Imperial erbjuder närhet till både Ixia och pulserande Rhodos stad – perfekt för utflykter.

Det här hotellet ingår i Holiday Collection, där du hittar våra fyra- och femstjärniga hotell med mat och faciliteter anpassat för hela familjen.

Två poolområden nära stranden

När du bor på Akti Imperial har du ett hav av badmöjligheter. Det stora poolområdet, med två stora pooler, är hjärtat av hotellet, och här råder en trevlig semesterstämning. Den ena poolen är uppdelad i två nivåer och här arrangeras under dagen flera aktiviteter. Det finns också en pool där stämningen är mer avslappnad och lugn. Det finns även en barnpool med minirutschbana där de minsta kan leka samt en inomhuspool.

Från poolområdet till stranden går en privat tunnel under vägen, så att du snabbt och säkert kan ta dig fram och tillbaka. Stranden består av sand blandat med stenar, och bjuder in till sköna dopp i det turkosa vattnet. Det kan förekomma en del blåst på stranden, men för det mesta är detta välkommet i sommarvärmen.

Kring poolerna och på stranden finns solsängar och parasoller som står till fritt förfogande. Pool- och strandhanddukar finns att låna kostnadsfritt.

All Inclusive dygnet runt

När du bor på Akti Imperial ingår All Inclusive, vilket ger dig möjlighet att njuta maximalt av semestern utan att oroa dig för matkostnader – allt är ju redan betalt hemifrån! På Akti Imperial är det till och med All Inclusive dygnet runt, så även in på småtimmarna har du möjligheten att njuta av det stora utbudet av mat och dryck. Huvudmåltiderna serveras i huvudrestaurangen och består av bufféer med både grekiska specialiteter och internationella klassiker, och vissa rätter förbereds vid show cooking-stationer i restaurangen.

Båda poolerna har varsin restaurang med tillhörande bar som har öppet större delen av dagen och kvällen. Här serveras snacks och frukt under dagen, dessutom ingår glass dygnet runt! För nattugglan finns dessutom en nattrestaurang som serverar dryck och enklare rätter nattetid. På stranden finns en bar som serverar bland annat juice, läsk och kaffe.

Lokala och en del internationella drycker är inkluderade i All Inclusive-programmet, och det finns bland annat en omfattande drinkmeny med festliga och välsmakande drinkar.

I Akti Imperials stora All Inclusive-program finns även fem temarestauranger: grill, grekisk, italiensk, grekisk fisk- och skaldjur samt asiatisk fisk- och skaldjur kombinerat med sushi. Här ebjuds oftast en form av avsmakningsmeny. Ett besök på vardera restaurang ingår kostnadsfritt i mån av plats varje vecka, kom bara ihåg att boka i god tid. 

Nu finns veganska och vegetariska alternativ i bufférestaurangens huvudmåltider. Akti Imperial ingår i konceptet Vegan Friendly by Nazar och erbjuder ett veganskt utbud till frukost, lunch och middag.

Mot betalning

Viss internationell dryck.

Dansa loss på minidiscot

Man har givetvis också tänkt på barnen på Akti Imperial! I den internationella barn- och ungdomsklubben arrangeras roliga lekar och både kreativa och fysiska aktiviteter som till exempel ansiktsmålning, skattjakt, grekiska, quizzer och barnyoga. På kvällen visas film och barnen kan även leka på hotellets lekplats.

Det finns också en spelhall med olika spel, bordfotboll och lufthockey.

Mot betalning

Alla spel och aktiviteter i spelhallen.

Delta i aktiviteterna

Aktivitetsguiderna på Akti Impeial arrangerar lekar och aktiviteter i och kring poolen, såsom vattenlekar och aerobics. De flesta kvällar arrangeras också olika kvällsshower, bland annat kabaré i amfiteatern, livemusik i någon av barerna eller grekisk afton med liveband och dansare.

Om du vill hitta på aktiviteter på egen hand kan du välja mellan tennis, basket, beachvolleyboll, bågskytte, biljard, bordtennis escape room, 7D-biograf och olika vattensporter på stranden. Det finns kostnadsfritt wifi på rummen samt runt om hotellområdet, dock inte på stranden

Vill du satsa på lugn och ro ska du bege dig till spaavdelningen och nyttja dess härliga faciliteter, och kanske belöna dig själv lite extra med en avslappnande behandling. Här finns även ett gym, för dig som vill hålla uppe träningen under semestern.

Akti Imperial ligger på bästa läge mitt i Ixia, endast fem minuters bilfärd från Rhodos stad. Både Ixia och Rhodos stad erbjuder shopping, restauranger och härlig semesterstämning – så du som vill utforska Rhodos under semestern har goda möjligheter här.

 

Mot betalning

Behandlingar i spaet, biljard, vattensporter, escape room, 7D-biograf.

Ljusa och moderna rum

På Akti Imperial bor du i moderna och fräscha rum. Alla rum har kostnadsfritt wifi, balkong, luftkonditionering, safety box, tv, vattenkokare med kaffe och te samt laminatgolv. Minibaren fylls varje dag med både vin, öl, läsk och vatten – helt All Inclusive. I badrummen finns hårfön och duschkabin eller badkar.

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrummet är på 25 m² och här finns två riktiga sängplatser samt en bäddsoffa som mäter 80x190 cm. Rummet kräver minst två fullt betalande, där kan bo max tre vuxna och det är möjligt att få ett barnpris. Du kan välja mellan trädgårdsutsikt, delvis havsutsikt och havsutsikt, de två sistnämnda mot ett tillägg. Rummet (med valfri utsikt) kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Dubbelrum Connection, 4-6 personer

Dubbelrum Connection, 4-6 personer

Dubbelrum Connection på 50 m² är två dubbelrum med en dörr emellan. Här finns fyra riktiga sängplatser och två bäddsoffor som vardera mäter 190x80 cm. Rummet kräver minst fyra fullt betalande, här kan bo max sex vuxna och det är möjligt att få två barnpriser. Du kan välja mellan delvis havsutsikt och havsutsikt.

Familjesvit annex, 3-5 personer

Familjesvit annex, 3-5 personer

Familjesvit annex ligger i en annexbyggnad i direkt förbindelse till resten av hotellet. Alla rum i annexbyggnaden har utsikt mot land. Familjesviten är 48 m² och har både sovrum och vardagsrum. I sovrummet finns två riktiga sängplatser, medan det i vardagsrummet finns tre bäddsoffor, som mäter 80x190 cm. Det krävs minst tre fullt betalande, här kan bo max fem personer och det är möjligt att få två barnpriser.

Bastu och behandlingar

Du som vill ha extra mycket lugn och ro kan besöka Akti Imperials spaanläggning. Här hittar du inomhuspool, bastu, jacuzzi, ångbad och ett turkiskt bad. Du kan även njuta av härliga behandlingar såsom uppmjukande massage. 

 

Mot betalning

Alla behandlingar samt tillträde till spaet

Det kan förekomma en del blåst på stranden. Ofta är det välkommet i värmen, men det kan också göra att det uppstår en del vågor i vattnet.

Hållbarhet och gröna initiativ

Vi på Nazar har frågat de hotell vi samarbetar med vad de gör för att ta hand vår miljö och hur de arbetar med hållbarhet. Vi ställde också frågan om vilka gröna initiativ de har planerade i framtiden samt vilka projekt som är igång just nu.

Gemensamt för alla hotell är att de gör betydligt mer än vad man hade kunnat tro, samtidigt som det finns stora idéer om hur de kan starta ännu fler initiativ i framtiden.

På Akti Imperial gör de bland annat följande initiativ:

• Filtrering och återanvändning av poolvattnet

• De har magnetiska nyckelkort till alla rum, som gör att elektriciteten stängs av när gästerna lämnar rummet

• Solpaneler som används för att värma upp vattnet på hotellet

• Sugrör och muggar är tillverkade av biologiskt nedbrytbart papper

• De utbildar sin personal för att öka medvetenheten om energi- och vattenbesparing och detta kan personalen föra vidare till gästerna

Miljöskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en miljöskatt (tidigare boendeskatt) på hotellövernattningar. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

 

1-2 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor: 7.00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor: 10.00 euro per rum eller lägenhet och natt

 

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Våra Collections