Incekum, Turkiet

Pegasos Resort

Vegan Friendly by Nazar
Gästbetyg
4.2 av 5
Baserat på 890 svar
Vegan Friendly by Nazar
Gästbetyg
4.2 av 5
Baserat på 890 svar

6 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 15 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Skandinavisk
Strand
0 m 
Centrum
3 km/25 km 
Pegasos Resort
Pegasos Resort_1
Pegasos Resort_2
Pegasos Resort_3
Pegasos Resort_4
Pegasos Resort_5

Populärt familjehotell – gånger tre!

Pegasos Resort är ett av våra mest populära familjehotell med gott om aktiviteter för hela familjen – framför allt för barnen. Hotellet delar sitt utomhusområde med grannhotellen Pegasos Royal och Pegasos Club som tillsammans utgör området Pegasos Planet – en hel planet av aktivitet och underhållning. Läs mer om det under fliken ”Pegasos Planet”. Alla aktiviteter, faciliteter, barer och pooler på samtliga tre hotell får du använda – förutom bufféerna, de äter du på ditt eget hotell.

Äventyrlig wipeout-bana

Det här stora All Inclusive-hotellet ligger i Incekum, direkt på en lång, gyllene och långgrund sandstrand. I vattnet vid stranden ligger också en spännande wipeout-bana med häftiga hinder, som får användas kostnadsfritt av alla Nazar-gäster.

Nazars skandinaviska barnklubbar

Våra skandinaviska aktivitetsguider underhåller barnen i vår egen, fantastiska barnklubb Captain Nemos piratklubb. Lite äldre barn kan hänga i vår ungdomsklubb Chill Out Club – alltihop inkluderat i priset!

Hur är All Inclusive-buffén på Pegasos Resort?

Familjehotellet Pegasos Resort har ett brett All Inclusive-program med stora bufféer, snacks, barer, temarestauranger och obegränsad tillgång till glass större delen av dagen. Pegasos Resort har även veganska och vegetariska alternativ i buffétrestaurangen som en del i satsningen Vegan Friendly by Nazar!

Våra gästers favoriter:

 • Barnpris till och med 15 år
 • Vattenrutschbanorna i Captain Nemos Castle
 • Fartfylld wipeout-bana för äventyrare
 • Turkiets kanske vackraste sandstrand – precis utanför hotellet
 • Här finns våra egna nordiska guider!
 • Glass inkluderat i priset – större delen av dagen

Vi rekommenderar det här hotellet till barnfamiljer med barn i alla åldrar som vill ha ett stort hotellområde, en aktiv semester och en riktigt bra barnklubb!

Det här hotellet ingår i Nazar Collection, där du hittar våra mest familjevänliga hotell med våra egna skandinaviska barnklubbar.

Vad är Pegasos Planet?

Pegasos Planet är ett stort område som består av tre hotells gemensamma omgivningar. När du bor på något av de tre populära All Inclusive-hotellen Pegasos Resort, Pegasos Club och Pegasos Royal får du använda hela det stora gemensamma området kring hotellen och de faciliteter som finns där.

All Inclusive

Pegasos Planet har flera barer både vid poolerna och stranden. Ta en kall dryck vid Pegasos Royal eller varför inte en turkisk kaffe vid poolen på Pegasos Club? Välkommen också att besöka vilken av temarestaurangerna du vill en gång utan extra kostnad. Vi rekommenderar den turkiska restaurangen med spännande rätter som får dig i rätt semesterstämning. Barer, snackbarer glasskiosker och temarestauranger får du använda vilket av de tre hotellen du än bor på. Dina huvudmåltider äter du däremot på den buffétrestaurang som tillhör ditt hotell.

Pool och strand

Här finns pooler för alla smaker! Gillar du lugn och ro kan du nyttja Pegasos Resorts lugnare pool för vuxna. Vill du ha musik är det poolerna vid Pegasos Club eller Royal som gäller. Och vill du åka vattenrutschbana finns de mellan hotellen Pegasos Resort och Royal i Captain Nemos Castle för de större barnen, eller ännu mindre banor för de minsta. Behöver du en paus från solen finns inomhuspoolerna som ligger i Pegasos Resort och i Pegasos Royal. Utanför Pegasos Club ligger en lång pir och bredvid den en spännande wipeout-bana. Den får du använda utan extra kostnad när du reser med oss!

Aktiviteter

Gillar du sport och aktiviteter? Vilken tur, här finns gott om sporter att utöva! De tre hotellen delar flera tennisbanorna som ligger vid sidan av och framför Pegasos Royal. Här finns även vattensporter vid stranden, gym och guideledda aktiviteter att ta del av vid valfritt hotell. Och glöm inte att besöka en amfiteater om kvällarna oavsett vilket hotell du bor på. Här bjuds på dans, shower, musik och det bästa av allt: Nazars barnklubbars minidisco!

Bra att veta

Vissa barer, restauranger och glasskiosker besöks mot en extra kostnad

All Inclusive på Pegasos Resort

På Pegasos Resort reser du All Inclusive och notan är redan betald hemifrån. Dagens tre huvudmåltider, som består av ett brett sortiment av turkiska- och internationella rätter, intas i hotellets huvudrestaurang. Här det ofta är full rulle och livlig stämning! Du kan välja att äta inomhus eller utomhus på den stora terrassen med utsikt över omgivningarna.

Det finns även en särskild avdelning där det serveras en viss nivå av specialkost – läs mer om detta under fliken ”Att resa med allergi eller matintolerans”.

Barer och snackbarer på Pegasos Resort

Det finns flera olika barer att välja på Pegasos Planet-området och bor du på Pegasos Resort får du besöka alla. Alla tre Pegasos-hotell har en bar i anslutning till poolerna och barer finns också längs med stranden, som även de är All Inclusive, så du inte ska behöva lämna stranden för en svalkande dryck. På alla tre Pegasos-hotell kan du även njuta av ett middagssnack mellan måltiderna.

Temarestauranger på hotellet

Pegasos Resort har tre temarestauranger som ligger på det stora område som delas med grannhotellen. Du kan välja mellan följande kök: italienskt, turkiskt och asiatiskt. Du kan i mån av plats besöka en av dessa restauranger per vecka kostnadsfritt.

Barnens All Inclusive

På Pegasos Resort har barnen en helt egen buffé, där de kan välja mellan flera barnvänliga favoriter. Under större delen av säsongen serveras mjukglass i glasskioskerna på Pegasos Planets område – med två olika smaker! Dessa är öppna under högsäsongen med start i maj. Under perioder det inte finns mjukglass finns det annan glass att köpa.

Vegansk mat på All Inclusive-resan

Pegasos Resort ingår i konceptet Vegan Friendly by Nazar och erbjuder visst veganskt och vegetariskt utbud till frukost, lunch och middag. I vissa fall kan hotellet erbjuda förrätter, snacks och/eller bakverk i vegansk tappning.

Det här ingår i All Inclusive-konceptet på Pegasos Resort:

 • All Inclusive-buffé. Frukost, lunch och middag
 • Lokal alkoholhaltig/alkoholfri dryck mellan kl 10.00-01.00
 • 1 besök på 1 temarestaurang (vid 1 veckas vistelse)
 • Lokal alkoholhaltig/alkoholfri dryck i strandbaren
 • Glass större delen av dagen
 • Snacks under delar av dagen
 • Midnattssoppa 23.30-00.00

Bra att veta:

Reser du hem sent? När du reser All Inclusive med oss ingår ditt All Inclusive-program även efter att du har checkat ut från ditt rum och fram till det är dags att resa hem.

Boka bord på temarestaurangerna i god tid, gärna i början av din vistelse

Importerade drycker, dryck på flaska, färskpressad juice, turkiskt kaffe, vissa snacks och besök utöver inkluderat besök på temarestaurang ingår inte i ditt All Inclusive-program

Vissa av temarestaurangerna ligger utomhus, och därför beror öppettiderna på väder och säsong.

Rökning kan förekomma på gemensamma platser utomhus

Ljusa rum i tidlös stil

Rummen på Pegasos Resort är hemtrevliga, med ljusa trämöbler och textilier. Här finns det mesta du behöver för en trevlig semester! Rummen har laminatgolv eller heltäckningsmatta.

Side by side

Försäkra dig om att bo vid sidan av dina vänner i resesällskapet! Detta är en unik garanti – perfekt för den stora familjen eller kompisparen som reser tillsammans. Boka två rum av samma typ och var garanterad att bo max tre dörrar bort från varandra. Det här upplägget finns på de flesta av våra rumstyper. Läs mer om Side by side här.

Det här finns på alla rum:

 • Balkong
 • Central luftkonditionering
 • Minibar som fylls på mot extra kostnad
 • Wifi mot extra kostnad
 • Tv, telefon,
 • Safety box mot extra kostnad
 • Duschkabin och hårfön

Bra att veta:

Luftkonditionering är i gång beroende på temperatur och säsong

Om du bokar Comfort Class är wifi på rummet inkluderat

På rummen som vetter mot landsidan kan det förekomma oljud från huvudvägen utanför hotellet. På rummen som vetter mot havet kan det förekomma oljud från hotellets kvällsaktiviteter.

Mot betalning

Wifi, safety box, påfyllning av minibar

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrummen på 25 m² består av ett rum med två riktiga sängplatser, och om ni är fler än två sover den tredje personen i en bäddsoffa som mäter 185x80 cm. Det finns gott om garderobsutrymme och ett litet bord med två stolar. Rummet vetter mot havet, men utsikten från balkongen beror på rummets placering. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max tre vuxna och det kan bokas som enkelrum mot ett tillägg.

Side by side: när du bor i detta rum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat dubbelrum eller ett Dubbelrum Connection.

Dubbelrum Connection, 4-6 personer

Dubbelrum Connection, 4-6 personer

Dubbelrum Connection på 50 m² är två vanliga dubbelrum med en dörr emellan – se mer information om dubbelrum ovan. Här finns fyra riktiga sängplatser, och vid fler än fyra gäster används de två bäddsoffor som mäter 185x80 cm. Dubbelrum Connection vetter mot havet med varierande utsikt. Rummet kräver minst fyra fullt betalande, här kan bo max sex vuxna och det är möjligt att få två barnpris.

På grund av dörrens placering finns det inte plats för två babysängar i denna rumstyp.

Side by side: när du bor i detta rum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett dubbelrum.

Deluxerum, 2-4 personer

Deluxerum, 2-4 personer

Deluxerummen är på 30 m² och har samma fina inredning som dubbelrummen, men är större och har en mysig soffgrupp. Här finns två riktiga sängplatser och upp till två bäddsoffor, som mäter 190x120 cm och 185x80 cm. Alla deluxerum har utsikt mot landsidan. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max tre vuxna samt ett barn, och det är möjligt att få två barnpris.

Side by side: när du bor i detta rum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat deluxerum.

Familjesvit med havsutsikt, 2-4 personer

Familjesvit med havsutsikt, 2-4 personer

Familjesviterna är 50 m² och har ett kombinerat uppehålls- och sovrum med två bäddsoffor (200x90 cm och 185x80 cm) samt ett separat sovrum med två riktiga sängplatser. Detta är det ideala och mest bekväma alternativet för familjer som reser med två barn.

Pegasos Resort har flera olika typer av familjesviter som alla har balkong eller terrass och minst ett badrum, men som varierar i inredning och utförande. Familjesviterna vetter mot havet, men utsikten kan variera. Sviterna högst upp är mysiga penthouse-sviter. Havsutsikten från sviterna är begränsad, men från balkongen skådas en fantastisk havsutsikt när du står upp, och kan se över det skyddande och höga räcket. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max tre vuxna och ett barn, och det är möjligt att få två barnpris. Det är inte möjligt att välja vilken typ av familjesvit du ska få hemifrån.

Grand svit med havsutsikt, 2 personer

Grand svit med havsutsikt, 2 personer

Denna svit på Pegasos Resort på 64 m² är ett givet val för dig som önskar extra utrymme och komfort på semestern. Här får du en stor, härlig balkong med havsutsikt, ett stort uppehållsrum med matbord och en stilig soffgrupp. Dessutom får du ett separat sovrum med himmelsäng, en bäddsoffa på 185x90 cm och ett badrum med jacuzzi. Här kan ni bo upp till två personer med minst två fullt betalande.

King svit, 3-4 personer

King svit, 3-4 personer

Önskar du riktigt gott om plats, så ska du boka en King svit. Denna svit är likadan som en Grand Svit, men här finns två sovrum istället för ett, och sviten breder ut sig på 130 m². Sovrummen har två riktiga sängplatser vardera. Du får dessutom två badrum, varav det ena har jacuzzi. Rummet kräver minst tre fullt betalande, här kan bo max fyra vuxna och det är möjligt att få ett barnpris.

Rum för en vuxen och två barn

Detta är ett dubbelrum (se beskrivning ovan) där en vuxen kan bo tillsammans med upp till två barn som betalar barnpris.

Mot betalning

Wifi på rummet, såvida du inte bokar Comfort Class.

Vad har Pegasos Resort för pooler?

Som gäst på Pegasos Resort kan du se fram emot många solrika upplevelser. Du kan använda alla pooler även på Pegasos Royal och Pegasos Club, så det kommer inte bli svårt att hitta en pool som passar just dina behov. Precis utanför hotellet ligger den något lugnare poolen, där du kan njuta av ett svalkande dopp. Vill du hellre ha underhållning vid poolen kan du besöka poolerna på Pegasos Royal och Pegasos Club, där det arrangeras aktiviteter och spelas musik.

Captain Nemos Castle på Pegasos Planet

Mot Pegasos Royal ligger den äventyrliga och barnvänliga vattenparken, Captain Nemos Castle. Här finns massor av roliga vattenrutschbanor – både små för de minsta barnen och lite större för de allra modigaste.

Turkiets coolaste wipeout-bana?

Stranden vid Pegasos Resort är en av Turkiets vackraste. Den sträcker sig över en kilometer med gyllenbrun och finkornig sand. Dessutom är den långgrund och alltså mycket barnvänlig! Vid stranden ligger en stor, actionspäckad wipeout-bana – en bana bestående av uppblåsbara hinder som flyter på vattnet. Den kan användas helt fritt av alla Nazars gäster! Banan är öppen under högsäsong, med undantag för dåliga väderförhållanden.

Här kan du se filmer och bilder från den häftiga wipeout-banan.

Behöver jag ta med egen handduk till Pegasos Resort?

Nej, handdukar till pool och strand lånar du vid hotellets spa utan extra kostnad. Du hämtar ut din handduk med ditt handdukskort som du får vid ankomst till hotellet. Du får byta din handduk varje dag i utbyte mot din gamla handduk. Handduksservicen är öppen under vissa tider på dagen.

Det här finns på stranden på Pegasos Resort:

 • Vissa vattensportsaktiviteter mot extra kostnad
 • Solsängar och parasoller utan extra kostnad
 • Strandbar med dryck - helt All Inclusive!

Bra att veta:

Musiken från de aktiva poolerna hörs delvis vid den lugnare poolen

Av säkerhetsskäl finns begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor. Läs mer om reglerna under fliken ”Viktigt att veta innan du bokar din resa”.

Nazars barn- och ungdomsklubbar!

Captain Nemos piratklubb – Nazars barnklubb

I vår egen Captain Nemos piratklubb målas, busas och spelas det en massa! Barnen får prova ansiktsmålning och förbereda för veckans stora tillställning: Captain Nemos födelsedag, där piratkaptenen firas med födelsedagstårta och sång. Alla Nazar-barn kan fritt delta i piratklubben, som leds av våra egna skandinaviska aktivitetsguider.

Temadagarna Crazy Fun!

Flera gånger i veckan har barnklubben ett nytt tema för dagen. Bli sjörövare för en dag under Pirate Day med fantastiska skattjakter och riktig piratskola. Eller vad sägs om vattenlek under Splash Day där barnen utmanar sina nya kamrater i vattenkrig. Under Challenge Day får barnen en upplevelse i utmaningarnas tecken. Och på Crazy Day lossar vi på reglerna och vad som helst kan hända! Kvällens stora begivenhet är självklart minidiscot där barn i alla åldrar dansar till de bästa semesterhitsen! Minidiscot arrangeras minst fyra kvällar i veckan.

Chill Out Club – Nazars ungdomsklubb

De stora barnen har en helt egen klubb där de kan hänga med andra nordiska ungdomar och få nya vänner. I vår Chill Out Club kan man sporta, lyssna på musik eller njuta av solen i varandras sällskap.

Underhållning för barn

Det finns gott om aktiviteter och underhållning för barn På Pegasos Resort. Skulle de små tröttna på vattenlekar finns en lekplats på området, och också en liten spelhall utomhus där barnen kan roa sig mot en extra kostnad. Någon dag i veckan håller hotellen ett trädgårdsparty där de små underhålls med spännande upptåg som till exempel roliga ballongdjur. Men det bästa av allt är vår egen barnklubbs minidisco där barnen får dansa tillsammans och visa upp sina nya moves för glada föräldrar!

Det här finns också på barnens Pegasos Resort:

 • Barnpooler och vattenrutschbanor i Captain Nemos Castle!
 • Barnklubbhus med plats för inom- och utomhuslek
 • Egen buffé i huvudrestaurangen
 • Stor och cool wipeout-bana vid stranden!

Bra att veta om Nazars barn- och ungdomsklubbar:

Captain Nemo's piratklubb är öppen 5-6 dagar i veckan från 15 maj till 31 oktober och vänder sig till alla barn i åldrarna 4-11 år.Chill Out Club, för ungdomar mellan 12–17 år, hålls från 1 juni t.o.m. 31 augusti, samt från 1 t.o.m. 31 oktober, och arrangeras 2–3 gånger i veckan.

Kids Comfort – Tillval som underlättar för barnfamiljen!

Vi på Nazar älskar barn, och vill att alla i familjen ska kunna slappna av på semestern! På Pegasos Resort kan du boka Kids Comfort och få en sulky, en barnstol och en vattenkokare levererad till rummet. Lämna barnvagnen hemma och gör semestern ännu lättare. Kids Comfort bokas som tillval samtidigt som du bokar din resa.

Vad kan man göra på Pegasos Resort?

På Pegasos Resort och de andra systerhotellen hittar du massor av roliga aktiviteter såväl på land som i poolen. Starta dagen med en löparrunda på stigarna mellan de tre Pegasos-hotellen eller shoppa i hotellets butiker som säljer lädervaror, smycken och souvenirer.

Wifi

Wifi i lobbyn finns utan extra kostnad, men på rummen är det mot betalning. Om du bokar Comfort Class är wifi på rummet inkluderat. Hastigheten på hotellets wifi varierar beroende på antal användare och var på hotellet du befinner dig.

Ett urval av aktiviteter på Pegasos Resort:

 • Beachvolleyboll, vattengymnastik, tennis, dart och bordtennis bland mycket annat!

Ett urval av underhållning på Pegasos Resort:

 • Kvällsshower, dans och underhållning i den stora amfiteatern utomhus

Läs mer om aktiviteter och underhållning för barn under fliken ”För barn och ungdomar”.

Mot betalning

Vissa vattensportsaktiviteter, tennisbana, hyra av tennisutrustning, wifi på rummet såvida du inte bokat Comfort Class.

Prova turkisk hamam

I Pegasos Resorts spa kan du unna dig en massage- och skönhetsbehandling, bada bastu eller prova den turkiska specialiteten hamam, som renar kropp och själ. Turkisk hamam är ett stort rum i marmor, med hög temperatur och ånga. Här kan du få en kroppsskrubb, så att alla döda hudceller rensas bort. Därefter masseras du varsamt med ett mjukt skum. Ett turkiskt bad är en annorlunda upplevelse värd att testa.

Boka hamam-paketet

På Pegasos Resort kan du boka ett hamam-paket hemifrån. Paketet innehåller traditionell skrubbning och skummassage och 30 minuters avslappnande oljemassage. Välj bara till hamam-paketet som tillval när du bokar din resa! Läs mer om hamam-paketet här.

Fitness och gym på Pegasos Resort

På Pegasos Resort finns ett gym som har det mesta du behöver av träningsmaskiner och vikter för att hålla i gång på semestern. Hotellet har också en inomhuspool. Passa på att vara med på vattengymnastik eller aerobics- och step-klasser som hålls av duktiga internationella aktivitetsguider. Vissa dagar hålls pass med morgongymnastik eller stretchning.

Ett urval av träning på Pegasos Resort:

 • Morgongymnastik och stretching
 • Vattengymnastik
 • Vattenpolo
 • Aerobics och Step

Mot betalning

Alla behandlingar samt användning av spaavdelningens faciliteter

När du reser med funktionshinder – generell information

Det är svårt att hitta handikappsanpassade hotell i Turkiet, men som specialister på kvalitetsresor förfogar vi över ett antal hotell som vi anser lämpar sig för dig med funktionshinder.

Bäst förutsättningar för en lyckad semester som funktionsvarierad kan vi erbjuda på Pegasos World (Side) och Pegasos Resort och Pegasos Royal (Incekum). Även om du sitter i rullstol kan du relativt obehindrat förflytta dig över hela hotellområdet på dessa hotell. Det finns dock inte lift ner i poolerna och det kan vara besvärligt att ta sig fram i sanden med rullstol då dessa saknar ramper. De rymliga restaurangerna ligger lättåtkomliga från hissar och rum.

Ett par goda råd

• Anpassning till funktionshindrade i hotellvärlden är ett relativt nytt begrepp i många turistländer, så också i Turkiet. Gör därför en lista över dina absoluta krav men också på dina önskemål så att vi på bästa sätt kan utforma ett passande arrangemang.

• Planera din resa i god tid och beskriv dina behov så detaljerat som möjligt. Kommunicera alltid skriftligt med oss när det gäller dina krav och önskemål.

• Dela gärna med dig av dina erfarenheter efter hemkomst. Det kan vara till stor nytta för framtida gäster med funktionshinder.

Fina rum för dig med funktionshinder

På Pegasos Resort finns ett antal sviter som lämpar sig väl åt dig med funktionshinder. Sviten består av två rum med två riktiga sängplatser vardera, och har laminatgolv. Här finns plats för upp till tre vuxna och ett barn. Alla rum har havsutsikt och är på 50 m².

Badrummet är utrustat med dusch och duschpall. Det finns handtag vid vask och toalett, samt hårfön och väggtelefon. Alla rum har central luftkonditionering, tv, egen balkong, minikylskåp, wifi mot betalning och safety box.

Vänligen observera att det från uppehållsrummet ut till altanen finns en kant på ett par centimeter i anslutning till skjutdörren, som rullstolsburna bör vara uppmärksamma på.

Uppgradera din semester med Comfort Class!

På detta hotell är det möjligt att köpa till Comfort Class-paketet, som ger din semester extra komfort. Med Comfort Class har du bland annat VIP check-in på hotellet, gratis trådlöst wifi på rummet, sen utcheckning på avresedagen, reserverade solsängar på stranden, och mycket mera. Det finns bara ett begränsat antal Comfort Class-paket, så skynda dig att boka!

Allt detta får du med Comfort Class

 • Reserverade solsängar på stranden
 • À la carte-frukost tre gånger i veckan inklusive färskpressad juice
 • VIP-incheckning vid ankomst på hotellet
 • Gratis wifi på rummet 
 • Möjlighet för ett extra besök på en av hotellets à la carte-restauranger
 • Sen utcheckning på avresedagen till kl 18.00
 • 20% rabatt på alla behandlingar i hotellets wellnesscenter
 • Uppfylld minibar vid ankomst (2 Cola, 1 Cola Light, 1 Fanta, 1 Sprite, 2 mineralvatten, 1 l vatten)
 • Två morgonrockar och två par morgontofflor
 • Poolhanddukar på rummet vid ankomst

Comfort Class ska bokas senast tre dagar innan avresa.

Comfort Class-paket måste bokas av alla resande som bor i samma rum (både vuxna och barn). Det kan förekomma variationer från hotell till hotell.

 

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Incekum/Alanya

Hotellet ligger i Incekum, utanför Alanya på Turkiets sydkust. I området runt hotellet kan det finnas ett mindre utbud av caféer och butiker, men vi rekommenderar att åka in till Alanya om du vill shoppa eller gå på sightseeing. Alanya är känt som en av Turkiets bästa och mest populära semesterorter.

Specialkost, såsom glutenfri eller laktosfri mat, kan vara svårt att finna i vissa länder, då det inte är lika vanligt med allergier utomlands som hemma i Norden. Du kan alltså inte räkna med att det finns på det resmål du har valt. På de hotell vi samarbetar med och på de restauranger och butiker som finns på resmålen kan det vara svårt för personalen att förstå hur viktigt det är att en person som är allergisk inte får få i sig det födoämne som han/hon är allergisk mot. Vi som researrangör har ytterst liten påverkan på tillagningsmetoder och utbud av specialmat på de hotell vi samarbetar med på våra destinationer. Hotellen har gäster från alla världens länder och därför kan det vara svårt eller omöjligt för hotellet, att kunna möta allas önskemål. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du har frågor.

På våra Pegasos-hotell; Pegasos Royal, Pegasos Resort och Pegasos World, dit de flesta av våra gäster väljer att resa, kan de servera ett visst utbud av specialkost. Det handlar då framför allt om specialkost för gäster med glutenallergi, nötallergi och laktosintolerans. I glasskiosken finns även laktosfria alternativ. Vi utför tillsammans med dessa hotell ett kontinuerligt arbete för att kunna erbjuda specialkost, men vi vill samtidigt poängtera att All Inclusive-utbudet inte är lika omfattande som för icke-allergiker.

Om du reser till ett av de ovannämnda hotellen, har du möjlighet att informera hotellet direkt om dina allergier eller din matintolerans med ett webbformulär som vi har utvecklat tillsammans med hotellen. Detta kan du lätt fylla i innan din resa och skicka direkt till hotellet. Om du skulle ha specifika frågor om din matallergi innan du reserverar din resa, är du också välkommen att fylla formuläret och skicka till hotellet, innan du bundit dig till en bokning. Informera även hotellet eller Nazar-guiderna på hotellet vid ankomst om allergin, så kan de ordna en träff med restaurangpersonalen som i sin tur kan gå igenom matutbudet tillsammans med dig. Om du önskar fylla i allergiformuläret och kontakta Pegasos World, Pegasos Resort eller Pegasos Royal med frågor kring allergi eller matintolerans, klicka här.

Hållbarhet och gröna initiativ

Vi på Nazar har frågat de hotell vi samarbetar med vad de gör för att ta hand vår miljö och hur de arbetar med hållbarhet. Vi ställde också frågan om vilka gröna initiativ de har planerade i framtiden samt vilka projekt som är igång just nu.

Gemensamt för alla hotell är att de gör betydligt mer än vad man hade kunnat tro, samtidigt som det finns stora idéer om hur de kan starta ännu fler initiativ i framtiden.

På Pegasos Resort gör de bland annat följande initiativ:

• De har slutat servera vatten i plastflaskor i huvudrestaurangen, och serverar istället filterat vatten i glas

• De har anställt ett grönt team på hotellet, som organiserar olika evenemang med och för gästerna – det kan vara att plantera nya träd, städa upp i naturen eller på stranden

• Stranden är tilldelad miljöutmärkelsen Blue Flag, som intygar att det är bra vatten att bada i, att stranden är välutrustad och att det finns fokus på aktiviteter som handlar om miljöinformation.

• På hotellets strand växer sandliljor, en hotad art. För att skydda blomman har man satt upp informationstavlor runt om på området där man uppmanar gästerna att respektera och skydda dem

• Förra året planterades det 3 000 träd i hotellets namn i sammarbete med organisationen TEMA. Träden planterades i Denizli-regionen i Turkiet

• Hotellet stöder flera projekt för socialt ansvar, de ger bl.a. bistånd till skolor i närområdet, och det görs donationer till flera organisationer som stödjer utvecklingshämmade barn och skydd av barn

Allmänt

Reser du hem sent? När du reser All Inclusive med oss ingår ditt All Inclusive-program även efter att du har checkat ut från ditt rum och fram till det är dags att resa hem.

Hastigheten på hotellets wifi varierar beroende på antal användare och var på hotellet du befinner dig.

Pegasos Resorts rum värderas till fyra stjärnor, men i och med de fantastiska familjefaciliteterna och våra uppskattade barnklubbar har vi på Nazar givit hotellet fem n.

Mat och dryck

I huvudrestaurangen är det ofta mycket aktivitet – och under högsäsong är det ofta trängsel. Tips! Anpassa dina restaurangbesök efter när det inte är rusningstrafik.

Mjukglass serveras endast under vissa delar av säsongen.

Barn och ungdomar

Captain Nemos piratklubb är öppen 5-6 dagar i veckan från 15 maj till 31 oktober och vänder sig till alla barn i åldrarna 4-11 år. Chill Out Club, för ungdomar mellan 12–17 år, hålls från 1 juni t.o.m. 31 augusti, samt från 1 t.o.m. 31 oktober, och arrangeras 2–3 gånger i veckan.

Pool och strand

Utomhuspoolerna är inte uppvärmda och kan vara relativt kalla precis i början och slutet av säsongen.

Vid de aktiva poolerna är det ofta mycket livlig stämning, högljudd musik och ibland en del trängsel.

Wipeout-banan är öppen dagligen kl 10.00-18.00 fr.o.m. 15 maj och slutet av september. Var uppmärksam på att banan kan stängas i kortare eller längre perioder på grund av blåst eller stora vågor. Även säsongen för wipeout-banan kan påverkas av detta. Av säkerhetsskäl finns det minimigränser på ålder- och längd för att få använda wipeout-banan. Minimilängd är 110 cm och barn mellan 6-10 år får använda banan tillsammans med en vuxen.

Vattenparkerna på våra hotell håller öppna under högsäsongen. Vissa hotell kan ibland ha kortare öppettider i sina vattenparker precis i början eller slutet av högsäsongen. Vissa vattenparker öppnar senare under säsongen än själva hotellen. Hotellen bestämmer själva vilka öppetider deras egna vattenparker har och håller dem ofta öppna under specifika tider på dagen. Varje enskilt hotell kan ändra öppettiderna i vattenparken med kort varsel utan att meddela Nazar. Vattenparkerna kan även hållas stängda vid dåligt väder eller vid för få antal gäster. För mer detaljerad information om just ditt hotells vattenpark hänvisar vi till hotellets egen hemsida.

Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor:

Pegasos Royal

Kamikaze 1

16 m lång, pooldjup 1,20 m.

Kamikaze 2

54 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo’s gröna vattenrutschbana

37 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo's blåa vattenrutschbana

20 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo's orangea vattenrutschbana

47 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo's gula vattenrutschbana

8,5 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal öppen grön vattenrutschbana

35 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal öppen gul vattenrutschbana

6,5 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal vit vattenrutschbana

4 m lång, pooldjup 1,20 m.

Barnpool (svampen)

5 m lång, pooldjup 35 cm. För barn 3-8 år.

Pegasos Resort

Stor gul rutschbana

28,5 m lång, pooldjup 1,30 m.

Vit tunnel

11,5 m, pooldjup 1,30 m.

Öppen pool

6,3 m lång, pooldjup 1,30 m.

Barnpool Mickey Mouse 1

5,77 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Barnpool Mickey Mouse 2

5,70 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Barnpool Mickey Mouse 3

5,77 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

Under lågsäsongen (1 oktober-31 maj)

När du reser under lågsäsong kan vissa restauranger, barer och affärer på lokalorten stänga tidigare än vanligt eller hålla helt stängt. Även andra bekvämligheter, öppettider och aktiviteter på ditt resmål kan utgå eller ändras under lågsäsongen. I sällsynta fall kan det hända att något hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Då kan vi behöva informera dig om hotelländring med lite kortare varsel än vanligt.

På Nazar bryr vi oss om miljön. Därför är den stora variationen av mat nerskalad under årets lugna säsong. Det minskade utbudet anpassas efter antalet gäster och hjälper oss undvika onödigt matsvinn.

Under högsäsongen (1 juni-30 september)

Den här perioden är våra hotell ofta fullbokade. Då kan det ibland uppstå trängsel, köer och väntetid, framför allt i restauranger och barer. Vi vill också påminna om att våra populära barer och restauranger gärna spelar musik.

Våra Collections