Att resa med funktionshinder

Funktionshinder på resan

Vi ber dig observera att merparten av våra hotell tyvärr inte är anpassade för fysiskt funktionshindrades behov. Det kan till exempel röra sig om hissarnas storlek, dörrarnas bredd eller övriga begränsningar i tillgänglighet. Ett antal hotell erbjuder dock rum som är mer eller mindre anpassade förrörelsehinder. Vi ber dig kontakta oss med detaljerad information om just dina behov, så att vi kan skapa de bästa förutsättningarna för en lyckad semester. Nazar ska informeras vid bokningstillfället (senast 48 timmar innan avresa) för att kunna göra en förfrågan hos flygbolaget.

För specialbehov eller önskemål på resan ska du även fylla i formuläret för fysiskt funktionshindrade på resan – klicka här. Observera att vi inte har möjlighet att bekräfta att vi kan arrangera en resa för er innan detta formulär har mottagits, behandlats och godkänts av Nazar. Du kan boka specialrum för fysiskt funktionshindrade direkt på vår hemsida eller hos våra resekonsulenter. Fällbara rullstolar kan tas med på transferbussarna. Ej hopfällbara rullstolar och elektriska rullstolar kräver specialtransport som bekostas av gästen.

Allmän information

Som specialister på kvalitetsresor förfogar vi över ett antal hotell som vi anser lämpar sig för resenärer med funktionshinder . Det finns ytterst få handikappanpassade hotell i Turkiet och inga av våra hotell är fullständigt anpassat för funktionshinder, vi har ändå valt några hotell vi kan rekommendera beroende på dina behov.

För bästa förutsättningar för en lyckad semester när du reser med funktionshinder kan vi erbjuda hotell som: Pegasos World, Pegasos Resort och Pegasos Royal. Även om du sitter i rullstol kan du relativt obehindrat förflytta dig över hela hotellområdet. Det finns i dagsläget inte några lifter ner i poolerna, det kan även vara besvärligt att ta sig fram i sanden med rullstol då de saknar ramper.

Vi kan inte erbjuda handikappanpassade transferbussar till och från flygplatsen. Om en rullstol ej är hopfällbar behövs privattransfer förbeställas vid bokningstillfället (extra kostnad). De rymliga restaurangerna ligger lättåtkomliga från hissar och rum.


Ett par goda råd

Anpassning för funktionshinder i hotellvärlden är ett relativt nytt begrepp i många turistländer, så också i Turkiet. Gör därför en lista över dina absoluta krav, men också på dina önskemål så att vi på bästa sätt kan utforma ett passande arrangemang.    

Planera din resa i god tid och beskriv dina behov så detaljerat som möjligt. Kommunicera alltid skriftligt med oss när det gäller dina krav.

Dela gärna med dig av dina erfarenheter efter hemkomst. Det kan vara till stor nytta för framtida gäster som reser med funktionshinder.

Vänligen fyll i nedanstående formulär så att vi kan följa upp på dina krav på bästa sätt, senast sju vardagar innan avresa. Vi återkommer med svar på din förfrågan via mail.

Vid andra behov eller vid ev frågor så kontakta vår kundservice.