Bokning, betalning och biljett

Betalningssätt

Betalning via Min resa

På vår hemsida, nazar.se, kan du logga in på Min resa med hjälp av ditt bokningsnummer och den e-postadress som angavs vid bokningstillfället. Här kan du betala din resa med VISA, MasterCard eller American Express. När resan är färdigbetald kan du enkelt skriva ut din biljett via Min resa. 

Betalning med kort

 

Vid bokning av resa på vår hemsida kan du betala med VISA och MasterCard samt American Express.
Vid eventuellt byte av kreditkort efter betalning tas en administrativ avgift ut. 

Betalning över telefon

 

Du kan även betala per telefon med VISA, MasterCard, American Express eller Nazar-kortet. Vid betalning med American Express ber vi dig att vid betalningstillfället sända en kopia på din legitimation till info@nazar.se. Ange bokningsnummer på den aktuella resan. 

Säker kortbetalning

 

För Nazar är din säkerhet vid betalning mycket viktig. Vi har därför placerat hela vår online betallösning hos DIBS betalväxel. Detta betyder att inga kortnummer bearbetas eller lagras i Nazars system. All information om betaltransaktionerna erhålls i krypterad form. Nazar följer därmed gällande regelverk (PCI DSS), och krav för att få ta emot betalning med kort. 

Delbetalning med Nazar-kortet

 

För att göra det lättare för dig att köpa dina resor har vi tagit fram Nazar-kortet i samarbete med Resurs Bank. Kortet ger dig möjligheten att delbetala i den takt som passar dig – räntefritt i upp till 12 månader eller över en längre tid med ränta. Månaden efter att du köpt din resa får du den första avin och du väljer först hemma i lugn och ro hur du vill betala din resa.

 

Klicka här för att läsa mer >>

Nazar-faktura

Tillsammans med Resurs Bank kan vi nu erbjuda möjligheten att handla mot Nazar-faktura. Med Nazar-faktura får du upp till 60 dagars betalningstid. När du handlar hos oss mot faktura behöver du inte betala förrän i slutet av den månad som infaller efter ditt köp. Mer information och kompletta villkor finns här.

Månaden efter köpet kan du även välja att delbetala din Nazar-faktura. Mer information finner du på din Nazar-faktura. Sedvanlig kreditprövning görs. Du får en kopia av prövningen från upplysningsföretaget. Fakturaavgift tillkommer. 

 

Betalning via bankgiro

Du kan betala din resa till bankgirokonto 695-0828. Uppge OCR-numret som är angivet på resebeviset/biljetten. 

Internetbetalning

 

När du bokat din resa med charterflyg på vår hemsida och därmed betalt får du en bekräftelse på att bokningen är genomförd samt att betalningen är registrerad. Resebevis/biljett sänds via e-post nästkommande vardag till den e-postadress som du angav vid bokningstillfället. Om betalning inte registreras på bokningen och datum för avresa är mellan 35-0 dagar från bokningstillfället kommer bokningen automatiskt att avregistreras inom någon timme. Kontakta kundservice vid problem – i första hand via telefon 0770 777 888 (tryck 2) vardagar eller via e-post övriga tider: info@nazar.se

En genomförd bokning med reguljärflyg bekräftas direkt vid beställning av resan och en bokningsbekräftelse sänds per e-post till huvudresenär. Resenären skriver själv ut resedokumenten under fliken Min resa. Här skrivs Resebeviset ut med information om resan samt referensnummer för hotell och flyg.. Biljetten är personlig. Dokumentet är nödvändigt för resans genomförande. Ovan biljetteringsprocedur gäller förutsatt att inte annat anges i din bokningsbekräftelse och resebevis. 

Återbetalningar

Eventuella återbetalningar sker till det betalkort som resan betalts med. Har du betalt via bankgiro på internet behöver vi dina kontouppgifter för att kunna återbetala till dig.

Registrerad betalning på bokning

 

Önskar du se om en betalning registrerats på din bokning kan du logga in på Min resa. För att logga in på Min resa behöver du skapa ett konto med din e-postadress och lösenord. Du kan antingen skapa ett konto när du bokar din resa eller kan du skapa det i efterhand på Min resa se ikon uppe till höger. Observera att du måste skapa kontot med samma e-postadress som du angav i din bokning.

 

Läs gärna våra resevillkor angående betalning av resa.


Betalningsregler

Resa med charterflyg bokad mer än 35 dagar före avresa

Bokningen ska bekräftas inom 7 dagar genom inbetalning av en anmälningsavgift, hädanefter kallad handpenning. Vid beställning av resa på internet betalas handpenningen vid bokningstillfället.

Handpenningen på 2 000 kr/person samt eventuellt avbeställningsskydd betalas samtidigt. Slutbetalningen ska vara Nazar tillhanda senast 35 dagar innan avresa. Har vi inte mottagit din betalning i tid, kommer resan att avbokas.

Resa med charterflyg bokad mellan 35-0 dagar före avresa

Hela resans belopp betalas vid bokningstillfället via Min resa eller med kort per telefon. Har vi inte mottagit din betalning kommer resan att avbokas.

Paketresa bokad med reguljärflyg

Har du bokat en paketresa med reguljärflyg gäller andra betalningsvillkor, och hela resans pris ska betalas direkt vid bokning.


Biljett

Vid paketresor med charterflyg eller reguljärflyg, är ditt resebevis din flygbiljett. Det är viktigt att du noga studerar informationen på resebeviset/biljetten och kontrollerar att det stämmer överens med vad du har beställt. Om det inte stämmer ber vi dig kontakta oss omedelbart. Resebeviset är en faktura men fungerar också som flygbiljett när resan är betald och flygtiderna har bekräftats.

Vid paketresor med reguljärflyg behöver du skriva ut ditt resebevis från Min resa. Du hittar resebeviset och mer information genom att logga in på Min resa.

Tänk på! Namnet på din bokning skall vara identiskt med namnet i ditt pass, gäller för alla passagerare på bokningen. Korrekt stavat och inklusive eventuella mellannamn.


Nazars presentkort

Du köper enkelt Nazars presentkort genom att betala in den önskade summan till bankgirokonto 695-0851. Uppge beställarens namn och ”Nazar presentkort”.

Sänd därefter e-post till info@nazar.se med följande information:
Namn på personen som ska få presentkortet, adress som presentkortet ska sändas till samt namn och telefonnummer till beställaren om eventuella frågor skulle uppstå. Tänk på att våra presentkort är personliga och inte kan överlåtas. 

Presentkorten gäller som betalning för resor bokade på nazar.se inklusive charterresor, paketresor, flyg och hotell.

Betalning med presentkort från Nazar

När du önskar betala med ett presentkort från Nazar sänder du detta till oss med post. Eftersom presentkortet är en värdehandling bör du skicka det rekommenderat.  Ange bokningsnumret på den gällande resan för att underlätta registrering av betalningen.

Vid mer än 35 dagar till avresa sänds presentkortet via post som betalning – betalningen registreras när presentkortet tagits emot hos Nazar. Vid mindre än 35 dagar till avresa betalas resan med betalkort vid bokningstillfället. Beloppet återbetalas sedan när presentkortet anlänt till Nazar och registrerats som betalning för resan.

Tänk på att våra presentkort är personliga och inte kan överlåtas.


Fullmakt

VIKTIG information för resenärer under 18 år, som reser på paketresor med charterflyg.

Barn och unga under 18 år ska resa i sällskap av vuxen.

Enligt grekisk lag är det inte tillåtet för personer under 18 år att bo på ett hotell/hotellrum utan vuxen. Detta innebär att unga under 18 år inte får resa till Rhodos eller Cypern ensamma.

Til Turkiet krävs alltid en fullmakt från föräldrar eller målsman till personer under 18 år.

Fullmakt för resenär under 18 år

För resenärer som inte är myndiga (dvs. under 18 år) och som reser utan målsman krävs ett speciellt intyg där målsman godkänner reseavtalet. Du kan ladda ner intyget här. Intyget ska sedan skickas till:

Nazar Nordic AB
Öresundshuset
Hans Michelsensgatan 9
211 20 Malmö

Du kan även skanna dokumentet och sända det till oss via e-post: info@nazar.se 

Fullmakten ska även tas med på resan. Nazar ansvarar inte för att minderåriga reser utan fullmakt. Barn under 16 år får inte resa utan vuxet sällskap. Kontakta oss för mer information senast 5 vardagar innan avresa.

Observera att intyget endast gäller för resa med våra charterflyg, ej reguljärflyg.