Kalithea, Rhodos

Kresten Royal


5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 11 år
Gästbetyg
4.4 av 5
Vegan Friendly by Nazar
Lägsta pris:
Barn från:
Barnpool
Strand
50 m 
Centrum
5,5 km till Rhodos stad 

Njut av lugnet och en fantastisk utsikt

Kresten Royal ligger otroligt vackert och är helt perfekt för en semester i avkopplingens tecken, eftersom att det här råder ett härligt lugn. All Inclusive ingår i priset, och här får du allt du behöver för en härlig och avslappnande semester.

Hotellet har verkligen utnyttjat sitt fantastiska läge till fullo – överallt finns stora terrasser där du kan njuta av den vackra utsikten. Lobbyn är stor och öppen med fint ljus och stora panoramafönster med utsikt över poolen och havet. Här finns flera barer och restauranger, så du behöver aldrig gå långt för att släcka törsten eller för att få tag på lite snacks. Dessutom finns veganska och vegetariska alternativ i bufférestaurangen som en del i vår satsning Vegan Friendly by Nazar!

Du kan välja mellan två härliga pooler, både en sötvattenspool och en saltvattenspool, samt en barnpool. För dig som söker extra semesterlyx finns det till och med rum som har en egen liten pool!

Kresten Royal är beläget ca 5,5 kilometer från Rhodos stad, så det finns goda möjligheter till härliga dags- och kvällsutflykter.

Det här hotellet ingår i exklusiva Premium Collection, där du hittar våra absolut finaste och lyxigaste hotell.

Härliga pooler

Kresten Royal är ett av Rhodos få hotell som både har en saltvattenspool och en sötvattenspool. Från båda de fina poolområdena bjuds du på en fantastisk utsikt över det turkosa Medelhavet. Vid båda pooler finns det barer, så det är aldrig långt till närmsta uppfriskande dryck medan du ligger och njuter av en av Rhodos många soldagar. Det finns även en barnpool för de minsta gästerna.

Hotellets strand ligger en kort promenad från huvudbyggnaden, och hit kommer du via en trappa som går mellan klipporna. Det är en mindre och väldigt trevlig strand, som mynnar ut i en liten bukt. Strandområdet är lätt kuperat och ganska rustikt, så när du ligger här och njuter av solen är du omgiven av stora klippformationer. Även när du badar är det mitt bland de imponerande formationerna, i kristallklart vatten. Här finns både solsängar och parasoller.

Läcker All Inclusive

När du semestrar på Kresten Royal är det All Inclusive som gäller, och det innebär att du morgon, middag och kväll kan stilla hungern i en av hotellets restauranger utan att behöva tänka på notan!

Huvudmåltiderna serveras i huvudrestaurangen, som tack vare sina stora fönster är härligt ljus. Hotellets poolrestaurang, som även är en av hotellets temarestauranger, serverar snacks och enklare rätter under dagen och fungerar också som poolbar. Runtom på hotellområdet finns även fyra barer, så du har alltid nära till svalkande dryck. All lokal dryck ingår i ditt All Inclusive-program.

Här finns tre temarestauranger: En som serverar grekisk mat, en annan med modern och kreativ meny, och en sushi bar. Du har möjlighet att i mån av plats besöka dessa restauranger totalt två gånger under din semester, kom ihåg att boka bord i förväg.

Nu finns läckra veganska och vegetariska alternativ i bufférestaurangens huvudmåltider. Kresten Royal som ingår i konceptet Vegan Friendly by Nazar erbjuder ett veganskt utbud till frukost, lunch och middag. Njut av en vegansk och vegetarisk variation av cirka 5-6 olika rätter.

Reser du hem sent? När du reser All Inclusive med oss ingår ditt All Inclusive-program även efter att du har checkat ut från ditt rum och fram till det är dags att resa hem.

Under kvällens servering gäller klädkod i hotellets samtliga restauranger, då män förväntas bära långbyxor.

 

Mot betalning

Viss importerad dryck, dryck på flaska, temarestaurangen FOS

Slappna av eller aktivera dig

Kresten Royal erbjuder massor av olika aktiviteter. Utöver poolerna, hittar du ett nyrenoverat fitnesscenter med flera banor till diverse sportaktiviteter såsom tennis, fotboll samt en multibana till basket och volleyboll. Vill du träna ännu mer på semestern kan du ta dig till hotellets fina gym.

Kalithea ligger endast 5,5 kilometer från Rhodos stad, så du har inte långt till en kulturell upplevelse i världsklass i Rhodos gamla stad!

 

Mot betalning

Fitnesscenter, upplyst multibana.

Eleganta rum med möjlighet för privat pool

På Kresten Royal bor du i ljusa och moderna rum, och vissa har till och med egen pool – så att du som vill ha det lilla extra kan bada direkt utanför dörren. Alla rum har klinkergolv samt balkong eller terrass, från vilka man verkligen kan njuta av hotellets lugna omgivningar. Rummen har tv, telefon, vattenkokare, minikylskåp, safety box samt luftkonditionering. Badrummet är utrustat med duschkabin eller badkar samt hårfön. Wifi på rummet ingår.

 

Dubbelrum, trädgårdsutsikt, 2-3 personer

Dubbelrum, trädgårdsutsikt, 2-3 personer

De rymliga dubbelrummen är inredda i ljuvliga färger och det finns plats för upp till tre personer. Samtliga rum har en stor balkong eller terrass och är 34 m². Rummet har två riktiga sängar, ifall ni är tre personer sover den tredje i en bäddsoffa. Rummet kräver minst två fullprisbetalande, det finns möjlighet att få ett barnpris och det kan bokas som enkelrum mot tillägg.

 

Dubbelrum med havsutsikt, 2-3 personer

Dubbelrum med havsutsikt, 2-3 personer

De rymliga dubbelrummen är inredda i fina färger och har plats för upp till tre personer. Rummen är 34 m² och det finns en stor balkong eller terrass på samtliga rum. Rummet har två riktiga sängplatser, och om man är tre personer så sover den tredje personen på en bäddsoffa. Rummet kräver minst två fullt betalande, det är möjligt att få ett barnpris och kan bokas som enkelrum mot tillägg.

 

Villa med privat pool, 2-4 personer

Villa med privat pool, 2-4 personer

Vill du ha det lilla extra, massor med plats och din alldeles egen pool så är detta rumstypen för dig. Här får du en villa på 52 m² med terrass. Villan har två ordentliga sängplatser och en bäddsoffa med två sängplatser. Denna rumstyp kräver minst två fullt betalande och det är möjligt att få ett barnpris. Det kan max bo tre vuxna och ett barn här.

Villa med havsutsikt, 2-4 personer

Villa med havsutsikt, 2-4 personer

I den här villan på 45 m² finns två riktiga sängplatser och en extrasäng i form av en bäddsoffa. Rummet kräver minst två fullt betalande och här kan bo max tre vuxna. Här kan du få barnpris för ett barn.

Mot betalning

Eventuellt minibarpaket.

Avslappning i hotellets spa

Du som söker extra avslappning kan besöka Kresten Royals spaavdelning, där du kan njuta av bland annat bastu. Här kan du även välja bland ett urval av behandlingar för kropp och ansikte, som garanterat kommer ge dig en lugn och avslappnad känsla. Perfekt för att koppla bort vardagen där hemma och komma in i semesterstämningen.

 

Mot betalning

Bastu och behandlingar i hotellets spa.

Hållbarhet och gröna initiativ

Vi på Nazar har frågat de hotell vi samarbetar med vad de gör för att ta hand vår miljö och hur de arbetar med hållbarhet. Vi ställde också frågan om vilka gröna initiativ de har planerade i framtiden samt vilka projekt som är igång just nu.

Gemensamt för alla hotell är att de gör betydligt mer än vad man hade kunnat tro, samtidigt som det finns stora idéer om hur de kan starta ännu fler initiativ i framtiden.

På Kresten Royal gör de bland annat följande initiativ:

• De har implementerat energibesparande system och produkter, vilket minskar energiförbrukningen utan att påverka gästernas semesterupplevelse

• På både hotellrummen, i spaavdelningen, i köket och i tvättstugan har det implementerats tilltag och processer som minskar vattenförbrukningen och användningen av kemikalier

• De sorterar och återvinner glas, papper, plast, olja, lampor och toners. De försöker konstant att hitta återanvändningsområden även för andra produkter

• De fokuserar på att använda lokala produkter och färska säsongsbetonade varor, och det finns även ekologiska produkter och hormonfria kött- och mejeriprodukter i några av menyerna

• De försöker minska mängden engångsvattenflaskor och har istället satt upp vattenbehållare där gäster kan hämta vatten i muggar

Reser du hem sent? När du reser All Inclusive med oss ingår ditt All Inclusive-program även efter att du har checkat ut från ditt rum och fram till det är dags att resa hem.

Under kvällens servering gäller klädkod i hotellets samtliga restauranger, då män förväntas bära långbyxor. 

Under lågsäsongen (1 oktober-31 maj)

När du reser under lågsäsong kan vissa restauranger, barer och affärer på lokalorten stänga tidigare än vanligt eller hålla helt stängt. Även andra bekvämligheter, öppettider och aktiviteter på ditt resmål kan utgå eller ändras under lågsäsongen. I sällsynta fall kan det hända att något hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Då kan vi behöva informera dig om hotelländring med lite kortare varsel än vanligt.

På Nazar bryr vi oss om miljön. Därför är den stora variationen av mat nerskalad under årets lugna säsong. Det minskade utbudet anpassas efter antalet gäster och hjälper oss undvika onödigt matsvinn.

Under högsäsongen (1 juni-30 september)

Den här perioden är våra hotell ofta fullbokade. Då kan det ibland uppstå trängsel, köer och väntetid, framför allt i restauranger och barer. Vi vill också påminna om att våra populära barer och restauranger gärna spelar musik.

Miljöskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en miljöskatt (tidigare boendeskatt) på hotellövernattningar. Skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Nazars klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek. Hotellets officiella stjärnsättning framgår på hotellets egen hemsida eller vid receptionen när man kommer fram.

 

1-2 stjärnor: 1.50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 3.00 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor: 7.00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor: 10.00 euro per rum eller lägenhet och natt

 

Ändringar utanför vår kontroll kan förekomma.

Våra Collections