text

Rhodos stad, Rhodos, Grekland

Trendig och modern medeltida huvudstad med något för alla

I Rhodos stad trivs barnfamiljer, par, soldyrkare och historieälskare. Här finns kultur, vackra vyer, shopping, gamla ruiner och ett flertal stränder, samt mängder av restauranger, caféer, barer och nattklubbar.

Du kan ta en liten båttur till någon av de närliggande byarna eller varför inte njuta av den härliga grönskan i fjärilsdalen? För den aktiva lockar vindsurfing och andra vattensporter, och barnfamiljerna dras till den vackra marinan.

Se alla våra hotell i Rhodos stad nedan eller läs mer om Kalithea/Faliraki, Afandou, Ixia/Ialyssos och Kiotari

 

Alla våra hotell i Rhodos stad

För en riktigt enkel och bra All Inclusive-semester på Rhodos är det ett hotell i Rhodos stad som gäller! Barnvänligt och till låga priser, klappat och klart!

Värt att veta om Rhodos stad

Rhodos stad är en sevärdhet i sig, speciellt Gamla stan med sin gamla ringmur och ett slott. 

Akropolisklippan i Lindos

Du tar dig enkelt till den lilla byn Lindos med buss från Rhodos stad, cirka fem mil bort. Byn är 4 000 år gammal och uppskattas av besökare för sin pittoreska arkitektur, med trånga gränder i den typiskt antika stadskärnan. I byn finns en berömd Akropolisklippa med en vacker tempelruin, från vilken man har en enastående utsikt över byn och Medelhavet

Fjärilsdalen i Petaloudes

Den populära fjärilsdalen i Petaloudes i nordväst, är en av Rhodos vackraste sevärdheter. Här lever tusentals vilda fjärilar i harmoni med den spektakulära naturen. Njut även av vägen hit från Rhodos stad som är otroligt vacker.

Eli Beach

Eli Beach är en av Rhodos mest populära stränder och ligger mitt inne i Rhodos stads centrum, och det är väldigt lätt att ta sig hit. Här är det alltid mycket folk och en härlig semesterstämning och du har både solsängar, parasoller, vattensporter och en hel del restauranger och barer att välja mellan. Stranden består av klappersten och det härliga, klara vattnet blir snabbt djupt.

 

Det finns gott om souveniraffärer på de gamla historiska gatorna i Rhodos stad. Gamla stan har populära marknader som har öppet varje onsdag och lördag under sommaren. Vill du hitta vanliga klädbutiker finns även vissa internationella budget- och lyxaffärer i Rhodos stad.

Grekiska specialiteter, färsk fisk, stenugnsbakad pizza eller mezedes? I Rhodos stad finns ett stort urval av restauranger. Kanske njuter du också av en kall frappé på ett av de många caféerna eller en ännu kallare öl på en av flertalet barer i stan. Utelivet i Rhodos stad är rikt och intensivt – framför allt under den varma högsäsongen.  

Bussar kör på stora delar av ön och är det billigaste sättet att ta sig runt, samtidigt som man kan njuta av omgivningarna. Bussarna kör både inne i Rhodos stad och till många andra av öns populära destinationer och sevärdheter.

Om du vill åka någonstans bussarna inte kör eller du kanske vill åka efter midnatt är taxi det bästa alternativet. Taxistationer finns runtom i Rhodos stad och även i andra städer på ön. Med hyrbil får man också ut mycket av semestern, och det är ett utmärkt sätt att upptäcka platser på egen hand.

Det är också möjligt att ta en båttur! Man kan till exempel hyra en liten fiskebåt och passa på att förena transport med vackra vyer.

Bankomater

Dessa finns i Rhodos stad och på de flesta hotell. Växlingskontor och banker finns i Rhodos stad.

Läkare och apotek

Om du behöver uppsöka läkare kontaktar du en av Nazars guider. Apotek finns flera på de flesta orter.

Postkontoret

Posten i Grekland heter ELTA och här kan du köpa frimärken. I vanliga kiosker kan du också köpa frimärken och telefonkort.