Kiotari, Rhodos, Grekland

En grekisk semesteridyll med kristallklart vatten

Kiotari är det perfekta resmålet om du vill uppleva genuin grekisk charm på din All Inclusive-semester. Byn är vackert belägen strax utanför den antika staden Lindos och är omgiven av mjukt böljande gröna berg. Med sina härliga naturstränder och kristallklara vatten är det svårt att inte bli förförd och med mindre än en timmes transfertid från flygplatsen, är du snabbt framme vid ditt hotell och kan njuta av din charterresa på Rhodos.

Här kan du strosa runt och mingla med lokalbefolkningen, eller bara njut av ett glas vin på någon av byns mysiga taverner och skulle shopping och restaurangutbudet kännas för stramt kan du fynda lokala hantverk i staden Lindos – en mil bort.

Se vårt All Inclusive-hotell i Kiotari eller läs mer om Rhodos stad, Ixia och Ialyssos, Afandou och Kolymbia, och Kalithea och Faliraki

Lindos Imperial

Lindos Imperial – Ett av våra mest barnvänliga All Inclusive-hotell

Värt att veta om Kiotari

text

Lindos

Ungefär fem mil från Rhodos stad ligger Lindos – känd över hela Grekland för sin charm och sitt vackra vatten. Högt upp på en klippa tornar den medeltida fästningen Akropolis och i staden är det liv bland tavernorna och restaurangerna. Här njuter du av utsikten, god grekisk mat och två härliga sandstränder.

Det råder ingen brist på mysiga badvikar i området. Några värda att nämna är Kiotari Beach, Memis Beach, Galouni Beach och Kardamis Beach.

Stränderna är av typen klappersten och vattnet blir snabbt djupt.

När det kommer till shopping så har Kiotari ett ganska begränsat utbud, men där finns ett par minmarkets och souvenirbutiker. Vill du shoppa mer seriöst så är Lindos som bara ligger cirka en kilometer bort, det närmaste alternativet.

Där finns ett imponerande stort utbud av affärer som säljer allt från souvenirer till kläder och smycken.

I själva Kiotari finns det inte så många restauranger, men med Lindos runt hörnet så växer utbudet rejält. Det finns mycket att välja på och oavsett om du är ute efter genuin grekisk mat eller föredrar att äta en hamburgare, så kommer du hitta vad du söker i Lindos.

På kvällen är det mysigt att ta något gott att dricka, och njuta av den sagolikt vackra utsikten från någon av stadens traditionellt inredda barer.

Det bästa och kanske billigaste sättet att transportera sig på Rhodos är med buss – som åker över större delen av ön.

Behöver du ta dig någonstans dit bussarna inte går eller eventuellt sent på kvällen så är taxi ett bra alternativ. Du kan också hyra bil och upptäcka ön på egen hand.

Glöm inte att också transport med båt är ett alternativ! Hyr en liten fiskebåt och njut av utsikten mellan punkt A och punkt B.

Banker och bankomater

Finns i Kiotari, i alla omkringliggande större destinationer och på de flesta hotell.

Läkare och apotek

Om du behöver uppsöka läkare kontaktar du en av Nazars guider. Apotek finns flera på de flesta orter.

Postkontoret

Posten i Grekland heter ELTA och här kan du köpa frimärken. I vanliga kiosker kan du också köpa frimärken och telefonkort.