Incekum, Turkiet

Pegasos Royal


8 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 15 år
Gästbetyg
4.3 av 5
Vegan Friendly by Nazar
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Skandinavisk
Strand
0 m 
Centrum
3 km/25 km 

Stort och strandnära familjehotell

Pegasos Royal är ett av Nazars absolut bästa och mest populära familjehotell!

Hotellet delar sitt utomhusområde med grannhotellen Pegasos Resort och Pegasos Club som tillsammans utgör området Pegasos Planet – en hel planet av aktivitet och underhållning. Alla aktiviteter, faciliteter, barer och pooler på samtliga tre hotell får du använda – förutom bufféerna, de äter du på ditt eget hotell.

Wipeout-bana för våghalsar

Det här imponerande All Inclusive-hotellet ligger i Incekum, och är perfekt belägen vid en lång, gyllene sandstrand med grunda vatten. I vattnet vid stranden ligger en adrenalinfylld wipeout-bana med många spännande hinder, tillgänglig utan extra kostnad för alla Nazar-gäster.

Nazars skandinaviska barnklubbar

Våra skandinaviska aktivitetsguider underhåller barnen i vår egen, fantastiska barnklubb Captain Nemos piratklubb. Lite äldre barn kan hänga i vår ungdomsklubb Chill Out Club – alltihop inkluderat i priset!

Hur är All Inclusive-utbudet på Pegasos Royal?

På familjevänliga Pegasos Royal erbjuds ett omfattande All Inclusive-utbud med generösa bufféer, snacks, barer, temarestauranger och obegränsat med glass under större delen av dagen. Pegasos Royal har även veganska och vegetariska alternativ i buffétrestaurangen som en del i satsningen Vegan Friendly by Nazar!

Våra gästers favoriter:

 • Barnpris till och med 15 år
 • Vattenrutschbanorna i Captain Nemos Castle
 • Fartfylld wipeout-bana för äventyrare
 • Turkiets kanske vackraste sandstrand – precis utanför hotellet
 • Här finns våra egna nordiska guider!
 • Stort antal familjerum – för upp till 8 personer!

Vi rekommenderar det här hotellet till familjer som har barn i alla åldrar och som söker ett stort hotellområde, rum med plats för stora familjer och en barnklubb utöver det vanliga!

Det här hotellet ingår i Nazar Collection, där du hittar våra mest familjevänliga hotell med våra egna skandinaviska barnklubbar.

Vad är Pegasos Planet?

Pegasos Planet är ett stort område som består av tre hotells gemensamma omgivningar. När du bor på något av de tre populära All Inclusive-hotellen Pegasos Resort, Pegasos Club och Pegasos Royal får du använda hela det stora gemensamma området kring hotellen och de faciliteter som finns där.

All Inclusive

Pegasos Planet har flera barer både vid poolerna och stranden. Ta en kall dryck vid Pegasos Royal eller varför inte en turkisk kaffe vid poolen på Pegasos Club? Välkommen också att besöka vilken av temarestaurangerna du vill en gång utan extra kostnad. Vi rekommenderar den turkiska restaurangen med spännande rätter som får dig i rätt semesterstämning. Barer, snackbarer glasskiosker och temarestauranger får du använda vilket av de tre hotellen du än bor på. Dina huvudmåltider äter du däremot på den buffétrestaurang som tillhör ditt hotell.

Pool och strand

Här finns pooler för alla smaker! Gillar du lugn och ro kan du nyttja Pegasos Resorts lugnare pool för vuxna. Vill du ha musik är det poolerna vid Pegasos Club eller Royal som gäller. Och vill du åka vattenrutschbana finns de mellan hotellen Pegasos Resort och Royal i Captain Nemos Castle för de större barnen, eller ännu mindre banor för de minsta. Behöver du en paus från solen finns inomhuspoolerna som ligger i Pegasos Resort och i Pegasos Royal.

Utanför Pegasos Club ligger en lång pir och bredvid den en spännande wipeout-bana. Den får du använda utan extra kostnad när du reser med oss!

Aktiviteter

Gillar du sport och aktiviteter? Vilken tur, här finns gott om sporter att utöva! De tre hotellen delar flera tennisbanorna som ligger vid sidan av och framför Pegasos Royal. Här finns även vattensporter vid stranden, gym och guideledda aktiviteter att ta del av vid valfritt hotell.

Och glöm inte att besöka en amfiteater om kvällarna oavsett vilket hotell du bor på. Här bjuds på dans, shower, musik och det bästa av allt: Nazars barnklubbars minidisco!

Bra att veta

Vissa barer, restauranger och glasskiosker besöks mot en extra kostnad

All Inclusive på Pegasos Royal

När du semestrar på Pegasos Royal kan du slappna av på riktigt. Du reser ju All Inclusive och notan är redan betald hemifrån! Dina tre huvudmåltider serveras i hotellets huvudrestaurang varje dag och här är det ofta gott om hungriga semesterfirare och aktiv stämning. All Inclusive-bufféerna består av ett brett sortiment av turkiska specialiteter och internationella rätter.

Det finns även en särskild avdelning där det serveras ett utbud av specialkost – läs mer om detta under fliken ”Att resa med allergi eller matintolerans”.

Du kan välja att äta inomhus eller utomhus på den trevliga terrassen.

Vegansk mat på All Inclusive-resan

Pegasos Royal ingår i konceptet Vegan Friendly by Nazar och erbjuder visst veganskt och vegetariskt utbud till frukost, lunch och middag. I vissa fall kan hotellet erbjuda förrätter, snacks och/eller bakverk i vegansk tappning.

Barer och snackbarer på Pegasos Royal

På det stora Pegasos Planet-området finns olika barer att välja mellan, och om du bor på Pegasos Royal har du tillgång till samtliga! Alla tre Pegasos-hotell har varsina poolbarer. Längs med stranden finns barer som också ingår i All Inclusive-konceptet, vilket gör att du inte behöver lämna stranden för en svalkande dryck. Dessutom erbjuds middagssnacks på samtliga tre hotell mellan måltiderna.

Temarestauranger på hotellet

När du bor på Pegasos Royal kan du besöka de tre temarestaurangerna som ligger på området Pegasos Planet och som delas med grannhotellen. Du kan välja mellan följande kök: italienskt, turkiskt eller asiatiskt. I mån av plats kan du besöka en av dessa restauranger per vecka kostnadsfritt.

Barnens All Inclusive

På Pegasos Royal finns en speciell buffé bara för barnen, där de kan välja mellan ett urval av barnvänliga favoriträtter. Under större delen av säsongen serveras mjukglass i glasskioskerna på Pegasos Planets område – med två olika smaker! Dessa är öppna under högsäsongen med start i maj. Under perioder det inte finns mjukglass finns det annan glass att köpa.

Det här ingår i All Inclusive-konceptet på Pegasos Royal:

 • All Inclusive-buffé. Frukost, lunch och middag
 • Lokal alkoholhaltig/alkoholfri dryck mellan kl 10.00-01.00
 • 1 besök på 1 temarestaurang (vid 1 veckas vistelse)
 • Lokal alkoholhaltig/alkoholfri dryck i strandbaren
 • Glass större delen av dagen
 • Snacks under delar av dagen
 • Midnattssoppa 23.30-00.00

Bra att veta:

Boka bord på temarestaurangerna i god tid, gärna i början av din vistelse

Importerade drycker, dryck på flaska, färskpressad juice, turkiskt kaffe, vissa snacks och besök utöver inkluderat besök på temarestaurang ingår inte i ditt All Inclusive-program

Vissa av temarestaurangerna ligger utomhus, och därför beror öppettiderna på väder och säsong

Rökning kan förekomma på gemensamma platser utomhus

Hotellrum för upp till åtta personer!

Det här hotellet har ett stort antal familjerum. Rummen på Pegasos Royal går i klassisk stil med väggar i ljusa färger, detaljer i ljust trä och lila textilier. Alla rum har laminatgolv.

Side by side

Försäkra dig om att bo vid sidan av dina vänner i resesällskapet! Detta är en unik garanti – perfekt för den stora familjen eller kompisparen som reser tillsammans. Boka två rum av samma typ och var garanterad att bo max tre dörrar bort från varandra. Det här upplägget finns på de flesta av våra rumstyper. Läs mer om Side by side här.

Det här finns på alla rum:

 • Balkong
 • Central luftkonditionering
 • Minibar som fylls på mot extra kostnad
 • Wifi mot extra kostnad
 • Tv, telefon
 • Safety box mot extra kostnad
 • Duschkabin och hårfön

Bra att veta:

Luftkonditionering är i gång beroende på temperatur och säsong

Om du bokar Comfort Class är wifi på rummet inkluderat

På rummen som vetter mot landsidan kan det förekomma oljud från huvudvägen utanför hotellet. På rummen som vetter mot havet kan det förekomma oljud från hotellets kvällsaktiviteter

Dubbelrum, 2-3 personer

Dubbelrum, 2-3 personer

Alla dubbelrum är 28 m² och vetter mot havet, så du har en vacker utsikt över Medelhavet och hotellområdet. Utöver två riktiga sängplatser har rummet ett skrivbord och bra förvaringsutrymmen för resväskor och kläder. Här kan ni bo upp till två vuxna och ett barn som sover i extrasäng, som mäter 190x90 cm. Rumstypen kräver minst två fullt betalande men går även att boka som enkelrum mot ett tillägg.

Side by side: När du bor i detta rum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat dubbelrum.

Familjerum, 2-4 personer

Familjerum, 2-4 personer

Familjerummen är 31 m² och består av två rum förbundna av en bred skjutdörr, så att ni under dagen kan använda det ena rummet som uppehållsrum i direkt anslutning till sovrummet. Uppehållsrummet är inrett med två bäddsoffor (190x80 cm) och ett soffbord, medan sovrummet är inrett på samma sätt som dubbelrummen. Ni kan bo max tre vuxna och ett barn i ett familjerum, och upp till två barn kan få barnpris. Ni ska vara minst två fullt betalande. Rummet kan bokas med havsutsikt mot extra betalning. Det går även att boka som enkelrum mot ett tillägg. 

Side by side: När du bor i ett familjerum kan du försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat familjerum, oavsett om du väljer landutsikt eller havsutsikt.

Familjeconnection, 4-8 personer

Familjeconnection, 4-8 personer

Denna rumstyp gör det möjligt att bo hela åtta personer tillsammans! Sviten består av två familjerum förbundna med en dörr, och är alltså 62 m² stort. Ni ska vara minst fyra fullt betalande och här finns plats för upp till åtta personer, dock max sex vuxna. Upp till fyra barn kan få barnpris. Havsutsikt ingår.

Familjesvit, 3-4 personer

Familjesvit, 3-4 personer

Här får ni två separata rum med två riktiga sängplatser vardera. Rummet är 39 m² och vetter mot havet, men utsikten från balkongen varierar beroende på rummets placering. På balkongen finns möblemang för två personer. Här kan ni bo upp till fyra vuxna och ska vara minst tre fullt betalande.

Rum för en vuxen och två barn

Detta är ett antingen ett dubbelrum eller ett familjerum med landutsikt (se beskrivningar ovan). Här kan en vuxen bo tillsammans med upp till två barn som betalar barnpris. Det är inte möjligt att själv bestämma vilken av de två rumstyperna man får. 

Vilka pooler finns på Pegasos Planet?

Framför Pegasos Royal ligger en pool med fina små träbroar över vattnet, skuggande träd i bakgrunden och en härlig, livfull stämning under dagstimmarna. Föredrar du att slappna av i lugn och ro, så kan du ta dig till den lugna poolen som ligger vid Pegasos Resort. Du får också använda poolen som ligger borta vid Pegasos Club.

Captain Nemos Castle på Pegasos Planet

Vid Pegasos Royal ligger också den roliga vattenparken Captain Nemos Castle som är byggd som ett piratslott, där den ena fartfyllda vattenrutschbanan efter den andra snurrar sig ner mot poolen. Här finns massor av roliga vattenrutschbanor – både små för de minsta barnen och lite större för de allra modigaste.

Den häftigaste wipeout-banan i Turkiet!

Den strand som löper längs med alla Pegasos Planets tre hotell är en av Turkiets finaste. Den är finkornig, härligt långgrund och väldigt barnvänlig. Här hittar du också en actionspäckad wipeout-bana – en hinderbana bestående av stora uppblåsbara hinder som flyter på vattnet. Den kan användas helt fritt av alla Nazars gäster! Banan är öppen under högsäsong, med undantag för dåliga väderförhållanden.

Här kan du se filmer och bilder från den häftiga wipeout-banan.

Behöver jag ta med egen handduk till Pegasos Royal?

Nej, handdukar till pool och strand lånar du vid hotellets spa utan extra kostnad. Du hämtar ut din handduk med ditt handdukskort som du får vid ankomst till hotellet. Du får byta din handduk varje dag i utbyte mot din gamla handduk. Handduksservicen är öppen under vissa tider på dagen.

Det här finns på stranden på Pegasos Royal:

 • Vissa vattensportsaktiviteter mot extra kostnad
 • Solsängar och parasoller utan extra kostnad
 • Strandbar med dryck - helt All Inclusive!

Bra att veta:

Musiken från de aktiva poolerna hörs delvis vid den lugnare poolen

Av säkerhetsskäl finns begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor. Läs mer om reglerna under fliken ”Viktigt att veta innan du bokar det här hotellet”.

Nazars barn- och ungdomsklubbar!

Captain Nemos piratklubb – Nazars barnklubb

I vår egen Captain Nemos piratklubb målas, busas och spelas det en massa! Barnen får prova ansiktsmålning och förbereda för veckans stora tillställning: Captain Nemos födelsedag, där piratkaptenen firas med födelsedagstårta och sång. Alla Nazar-barn kan fritt delta i piratklubben, som leds av våra egna skandinaviska aktivitetsguider.

Temadagarna Crazy Fun!

Flera gånger i veckan har barnklubben ett nytt tema för dagen. Bli sjörövare för en dag under Pirate Day med fantastiska skattjakter och riktig piratskola. Eller vad sägs om vattenlek under Splash Day där barnen utmanar sina nya kamrater i vattenkrig. Under Challenge Day får barnen en upplevelse i utmaningarnas tecken. Och på Crazy Day lossar vi på reglerna och vad som helst kan hända!

Kvällens stora begivenhet är självklart minidiscot där barn i alla åldrar dansar till de bästa semesterhitsen! Minidiscot arrangeras minst fyra kvällar i veckan.

Chill Out Club – Nazars ungdomsklubb

De stora barnen har en helt egen klubb där de kan hänga med andra nordiska ungdomar och få nya vänner. I vår Chill Out Club kan man sporta, lyssna på musik eller njuta av solen i varandras sällskap.

Underhållning för barn

På Pegasos Royal finns ett överflöd av aktiviteter och underhållning för barnen. Om de tröttnar på pool-lek finns en lekplats på området, samt en spelhall belägen utomhus där de kan ha skoj mot en extra kostnad. Någon gång i veckan arrangerar hotellen trädgårdspartyn där barnen kan njuta av rolig underhållning, som att blåsa ballongdjur och andra tokiga upptåg.

Det här finns också på barnens Pegasos Royal:

 • Barnpooler och vattenrutschbanor i Captain Nemos Castle!
 • Barnklubbhus med plats för inom- och utomhuslek
 • Egen buffé i huvudrestaurangen
 • Stor och cool wipeout-bana vid stranden!

Bra att veta om Nazars barn- och ungdomsklubbar:

På våra Pegasos-hotell arrangeras Captain Nemo’s piratklubb 5-6 gånger i veckan för barn från 4-11 år från 15 maj t.o.m. 31 oktober. Minidiscot hålls minst 4 gånger i veckan.

Chill Out Club, för ungdomar mellan 12–17 år, hålls från 1 juni t.o.m. 31 augusti, samt från 1 t.o.m. 31 oktober, och arrangeras 2–3 gånger i veckan.

Kids Comfort – Tillval som underlättar för barnfamiljen!

Vi på Nazar älskar barn, och vill att alla i familjen ska kunna slappna av på semestern! På Pegasos Royal kan du boka Kids Comfort och få en sulky, en barnstol och en vattenkokare levererad till rummet. Lämna barnvagnen hemma och gör semestern ännu lättare. Kids Comfort bokas som tillval samtidigt som du bokar din resa.

Vad finns att göra på Pegasos Royal?

På Pegasos Royal och dess systerhotell finns en mångfald av underhållande aktiviteter både på land och i poolområdet. Inled dagen med en uppiggande löprunda längs de gröna stigarna som sammanlänkar de tre Pegasos-hotellen eller utforska hotellens butiker som säljer läderprodukter, smycken och små souvenirer.

Wifi

Wifi i lobbyn finns utan extra kostnad, men på rummen är det mot betalning. Om du bokar Comfort Class är wifi på rummet inkluderat. Hastigheten på hotellets wifi varierar beroende på antal användare och var på hotellet du befinner dig.

Ett urval av aktiviteter på Pegasos Royal:

 • Beachvolleyboll, vattengymnastik, tennis, dart och bordtennis bland mycket annat!

Ett urval av underhållning på Pegasos Royal:

 • Kvällsshower, dans och underhållning i den stora amfiteatern utomhus

Läs mer om aktiviteter och underhållning för barn under fliken ”För barn och ungdomar”.

Mot betalning

Vissa vattensportsaktiviteter, tennisbana, hyra av tennisutrustning, wifi på rummet såvida du inte bokat Comfort Class.

Njut av en skön hamam!

Har du provat på ett traditionellt turkiskt bad? I Pegasos Royals spa kan du uppleva den turkiska specialiteten hamam, som renar kropp och själ. Turkisk hamam är ett stort rum i marmor, med hög temperatur och ånga. Här kan du få en kroppsskrubb, så att alla döda hudceller rensas bort. Därefter masseras du varsamt med ett mjukt skum. Ett turkiskt bad är en annorlunda upplevelse värd att testa.

Boka hamam-paketet

På Pegasos Resort kan du boka ett hamam-paket hemifrån. Paketet innehåller traditionell skrubbning och skummassage och 30 minuters avslappnande oljemassage. Välj bara till hamam-paketet som tillval när du bokar din resa! I spaet finns också en bastu och ett visst utbud av massagebehandlingar och skönhetsbehandlingar

Fitness och gym på Pegasos Royal

På Pegasos Royal finns ett litet gym med ett visst utbud av träningsmaskiner och vikter för att hålla dig aktiv under semestern. Dessutom erbjuder hotellet en inomhuspool där du kan simma längder. Var med på vattengympa eller aerobics- och step-klasser ledda av duktiga internationella aktivitetsguider. Vissa dagar finns även morgongymnastik och stretchningspass att delta i.

Ett urval av träning på Pegasos Royal:

 • Morgongymnastik och stretching
 • Vattengymnastik
 • Vattenpolo
 • Aerobics och Step

Mot betalning

Alla behandlingar samt användning av spaets faciliteter

Fina rum för dig med funktionshinder

På Pegasos Royal finns ett antal handikappsrum, som består av två rum, avskilda med en skjutdörr i glas. Rummet är på 31 m² och har plats för två vuxna och två barn. Både sovrummet och det kombinerade sov- och uppehållsrummet är inrett i ljusa färger med modern interiör och mattor. Badrummet är utrustat med dusch och duschpall. Det finns handtag vid vask och toalett samt hårfön och väggtelefon. Dörren till badrummet öppnar inåt, så om du använder rullstol, kan det vara en smula trångt när du stänger dörren.

Alla rum har central luftkonditionering, tv, telefon, minibar och självklart balkong och värdeskåp. Mot betalning kan du också få trådlöst internet. Det finns tre riktiga sängplatser samt en fåtölj som kan bäddas ut till säng, och som då mäter 190x90 cm. Rummen vetter mot land, och det kan därför förekomma lite oljud från huvudvägen som går utanför hotellet.

Ett par goda råd

 • Anpassning för dig med funktionshinder i hotellvärlden är ett relativt nytt begrepp i många turistländer, så också i Turkiet. Gör därför en lista över dina absoluta krav men också på dina önskemål så att vi på bästa sätt kan utforma ett passande arrangemang.
 • Planera din resa i god tid och beskriv dina behov så detaljerat som möjligt. Kommunicera alltid skriftligt med oss när det gäller dina krav och önskemål.
 • Dela gärna med dig av dina erfarenheter efter hemkomst. Det kan vara till stor nytta för framtida gäster med funktionshinder.

När du reser med funktionshinder – generell information

Det är svårt att hitta handikappsanpassade hotell i Turkiet, men som specialister på kvalitetsresor förfogar vi över ett antal hotell som vi anser lämpar sig för dig med funktionshinder.

Bäst förutsättningar för en lyckad semester som funktionsvarierad kan vi erbjuda på Pegasos World (Side) och Pegasos Resort och Pegasos Royal (Incekum). Även om du sitter i rullstol kan du relativt obehindrat förflytta dig över hela hotellområdet på dessa hotell. Det finns dock inte lift ner i poolerna och det kan vara besvärligt att ta sig fram i sanden med rullstol då dessa saknar ramper. De rymliga restaurangerna ligger lättåtkomliga från hissar och rum.

Uppgradera din semester med Comfort Class!

På detta hotell är det möjligt att köpa till Comfort Class-paketet, som ger din semester extra komfort. Med Comfort Class har du bland annat VIP check-in på hotellet, gratis trådlöst wifi på rummet, sen utcheckning på avresedagen, reserverade solsängar på stranden, och mycket mera. Det finns bara ett begränsat antal Comfort Class-paket, så skynda dig att boka!
 

Allt detta får du med Comfort Class

 • Reserverade solsängar på stranden
 • À la carte-frukost tre gånger i veckan inklusive färskpressad juice
 • VIP-incheckning vid ankomst på hotellet
 • Gratis wifi på rummet 
 • Möjlighet för ett extra besök på en av hotellets à la carte-restauranger
 • Sen utcheckning på avresedagen till kl 18.00
 • 20% rabatt på alla behandlingar i hotellets wellnesscenter
 • Uppfylld minibar vid ankomst (2 Cola, 1 Cola Light, 1 Fanta, 1 Sprite, 2 mineralvatten, 1 l vatten)
 • Två morgonrockar och två par morgontofflor
 • Poolhanddukar på rummet vid ankomst

Comfort Class ska bokas senast tre dagar innan avresa.

Comfort Class-paket måste bokas av alla resande som bor i samma rum (både vuxna och barn). Det kan förekomma variationer från hotell till hotell.

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Incekum/Alanya

Hotellet ligger i Incekum, utanför Alanya på Turkiets sydkust. I området runt hotellet kan det finnas ett mindre utbud av caféer och butiker, men vi rekommenderar att åka in till Alanya om du vill shoppa eller gå på sightseeing. Alanya är känt som en av Turkiets bästa och mest populära semesterorter.

Att resa med allergi eller matintolerans

Specialkost, såsom glutenfri eller laktosfri mat, kan vara svårt att finna i vissa länder, då det inte är lika vanligt med allergier utomlands som hemma i Norden. Du kan alltså inte räkna med att det finns på det resmål du har valt. På de hotell vi samarbetar med och på de restauranger och butiker som finns på resmålen kan det vara svårt för personalen att förstå hur viktigt det är att en person som är allergisk inte får få i sig det födoämne som han/hon är allergisk mot. Vi som researrangör har ytterst liten påverkan på tillagningsmetoder och utbud av specialmat på de hotell vi samarbetar med på våra destinationer. Hotellen har gäster från alla världens länder och därför kan det vara svårt eller omöjligt för hotellet, att kunna möta allas önskemål. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du har frågor.

På våra Pegasos-hotell; Pegasos Royal, Pegasos Resort och Pegasos World, dit de flesta av våra gäster väljer att resa, kan de servera ett visst utbud av specialkost. Det handlar då framför allt om specialkost för gäster med glutenallergi, nötallergi och laktosintolerans. I glasskiosken finns även laktosfria alternativ. Vi utför tillsammans med dessa hotell ett kontinuerligt arbete för att kunna erbjuda specialkost, men vi vill samtidigt poängtera att All Inclusive-utbudet inte är lika omfattande som för icke-allergiker.


Om du reser till ett av de ovannämnda hotellen, har du möjlighet att informera hotellet direkt om dina allergier eller din matintolerans med ett webbformulär som vi har utvecklat tillsammans med hotellen. Detta kan du lätt fylla i innan din resa och skicka direkt till hotellet. Om du skulle ha specifika frågor om din matallergi innan du reserverar din resa, är du också välkommen att fylla formuläret och skicka till hotellet, innan du bundit dig till en bokning. Informera även hotellet eller Nazar-guiderna på hotellet vid ankomst om allergin, så kan de ordna en träff med restaurangpersonalen som i sin tur kan gå igenom matutbudet tillsammans med dig. Om du önskar fylla i allergiformuläret och kontakta Pegasos World, Pegasos Resort eller Pegasos Royal med frågor kring allergi eller matintolerans, klicka här.

Allmänt

Hastigheten på hotellets wifi varierar beroende på antal användare och var på hotellet du befinner dig.

Pegasos Resorts rum värderas till fyra stjärnor, men i och med de fantastiska familjefaciliteterna och våra uppskattade barnklubbar har vi på Nazar givit hotellet fem n.

Mat och dryck

I huvudrestaurangen är det ofta mycket aktivitet – och under högsäsong är det ofta trängsel. Tips! Anpassa dina restaurangbesök efter när det inte är rusningstrafik.

Mjukglass serveras endast under vissa delar av säsongen.

Barn och ungdomar

På våra Pegasos-hotell arrangeras Captain Nemo’s piratklubb 5-6 gånger i veckan för barn från 4-11 år från 15 maj t.o.m. 31 oktober. Minidiscot hålls minst 4 gånger i veckan.

Chill Out Club, för ungdomar mellan 12–17 år, hålls från 1 juni t.o.m. 31 augusti, samt från 1 t.o.m. 31 oktober, och arrangeras 2–3 gånger i veckan.

Pool och strand

Utomhuspoolerna är inte uppvärmda och kan vara relativt kalla precis i början och slutet av säsongen.

Vid de aktiva poolerna är det ofta mycket livlig stämning, högljudd musik och ibland en del trängsel.

Wipeout-banan är öppen dagligen kl 10.00-18.00 fr.o.m. 15 maj och slutet av september. Var uppmärksam på att banan kan stängas i kortare eller längre perioder på grund av blåst eller stora vågor. Även säsongen för wipeout-banan kan påverkas av detta. Av säkerhetsskäl finns det minimigränser på ålder- och längd för att få använda wipeout-banan. Minimilängd är 110 cm och barn mellan 6-10 år får använda banan tillsammans med en vuxen.

Vattenparkerna på våra hotell håller öppna under högsäsongen. Vissa hotell kan ibland ha kortare öppettider i sina vattenparker precis i början eller slutet av högsäsongen. Vissa vattenparker öppnar senare under säsongen än själva hotellen. Hotellen bestämmer själva vilka öppettider deras egna vattenparker har och håller dem ofta öppna under specifika tider på dagen. Varje enskilt hotell kan ändra öppettiderna i vattenparken med kort varsel utan att meddela Nazar. Vattenparkerna kan även hållas stängda vid dåligt väder eller vid för få antal gäster. För mer detaljerad information om just ditt hotells vattenpark hänvisar vi till hotellets egen hemsida.

Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor:

Pegasos Royal

Kamikaze 1

16 m lång, pooldjup 1,20 m.

Kamikaze 2

54 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo’s gröna vattenrutschbana

37 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo's blåa vattenrutschbana

20 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo's orangea vattenrutschbana

47 m lång, pooldjup 1,20 m.

Captain Nemo's gula vattenrutschbana

8,5 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal öppen grön vattenrutschbana

35 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal öppen gul vattenrutschbana

6,5 m lång, pooldjup 1,20 m.

Royal vit vattenrutschbana

4 m lång, pooldjup 1,20 m.

Barnpool (svampen)

5 m lång, pooldjup 35 cm. För barn 3-8 år.

Pegasos Resort

Stor gul rutschbana

28,5 m lång, pooldjup 1,30 m.

Vit tunnel

11,5 m, pooldjup 1,30 m.

Öppen pool

6,3 m lång, pooldjup 1,30 m.

Barnpool Mickey Mouse 1

5,77 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Barnpool Mickey Mouse 2

5,70 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Barnpool Mickey Mouse 3

5,77 m lång, pooldjup 50 cm. För barn 3-8 år.

Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

Hållbarhet och gröna initiativ

Vi på Nazar har frågat de hotell vi samarbetar med vad de gör för att ta hand vår miljö och hur de arbetar med hållbarhet. Vi ställde också frågan om vilka gröna initiativ de har planerade i framtiden samt vilka projekt som är igång just nu.

Gemensamt för alla hotell är att de gör betydligt mer än vad man hade kunnat tro, samtidigt som det finns stora idéer om hur de kan starta ännu fler initiativ i framtiden.

På Pegasos Royal gör de bland annat följande initiativ:

• De har slutat servera vatten i plastflaskor i huvudrestaurangen, och serverar istället filterat vatten i glas

• De har anställt ett grönt team på hotellet, som organiserar olika evenemang med och för gästerna – det kan vara att plantera nya träd, städa upp i naturen eller på stranden

• Stranden är tilldelad miljöutmärkelsen Blue Flag, som intygar att det är bra vatten att bada i, att stranden är välutrustad och att det finns fokus på aktiviteter som handlar om miljöinformation.

• På hotellets strand växer sandliljor, en hotad art. För att skydda blomman har man satt upp informationstavlor runt om på området där man uppmanar gästerna att respektera och skydda dem

• Förra året planterades det 3 000 träd i hotellets namn i sammarbete med organisationen TEMA. Träden planterades i Denizli-regionen i Turkiet

• Hotellet stöder flera projekt för socialt ansvar, de ger bl.a. bistånd till skolor i närområdet, och det görs donationer till flera organisationer som stödjer utvecklingshämmade barn och skydd av barn

Under lågsäsongen (1 oktober-31 maj)

När du reser under lågsäsong kan vissa restauranger, barer och affärer på lokalorten stänga tidigare än vanligt eller hålla helt stängt. Även andra bekvämligheter, öppettider och aktiviteter på ditt resmål kan utgå eller ändras under lågsäsongen. I sällsynta fall kan det hända att något hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Då kan vi behöva informera dig om hotelländring med lite kortare varsel än vanligt.

På Nazar bryr vi oss om miljön. Därför är den stora variationen av mat nerskalad under årets lugna säsong. Det minskade utbudet anpassas efter antalet gäster och hjälper oss undvika onödigt matsvinn.

Under högsäsongen (1 juni-30 september)

Den här perioden är våra hotell ofta fullbokade. Då kan det ibland uppstå trängsel, köer och väntetid, framför allt i restauranger och barer. Vi vill också påminna om att våra populära barer och restauranger gärna spelar musik.

Våra Collections