Side, Turkiet

Pegasos World

Vegan Friendly by Nazar
Gästbetyg
4 av 5
Baserat på 3223 svar
Vegan Friendly by Nazar
Gästbetyg
4 av 5
Baserat på 3223 svar

5 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 15 år
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Skandinavisk
Strand
0 m 
Centrum
6 km 
Pegasos World
Pegasos World_1
Pegasos World_2
Pegasos World_3
Pegasos World_4
Pegasos World_5

Medelhavets största pool och häftig vattenpark

Pegasos World är vårt mest älskade hotell och det som lockar flest av våra gäster varje år. Det är ett mycket stort All Inclusive-hotell med massor av familjefaciliteter och här ligger också Medelhavets största pool och en stor vattenpark!

Lämna plånboken på hotellrummet!

På Pegasos World är det All Inclusive som gäller. Nästan all mat och dryck är inkluderad i priset och det breda All Inclusive-utbudet, passar de flesta. Obegränsat med glass är också inkluderat stora delar av dagen, och Pegasos World har till och med veganska och vegetariska alternativ i buffétrestaurangen som en del i vår satsning Vegan Friendly by Nazar!

Nazars skandinaviska barnklubbar

Våra skandinaviska aktivitetsguider underhåller barnen i vår egen, fantastiska barnklubb Captain Nemos piratklubb. Lite äldre barn kan hänga i vår ungdomsklubb Chill Out Club – alltihop inkluderat i priset!

Våra gästers favoriter:

Medelhavets största pool!

Våra egna barn- och ungdomsklubbar

Stora familjesviter

Barnpris till och med 15 år

Stor vattenpark med 13 fartfyllda vattenrutschbanor

Här finns våra egna nordiska guider!

Vi rekommenderar det här hotellet till barnfamiljer med barn i alla åldrar som tycker om när det händer mycket. En tredjedel av alla våra gäster bor här – välkommen du också!

Det här hotellet ingår i Nazar Collection, där du hittar våra mest familjevänliga hotell med våra egna skandinaviska barnklubbar.

All Inclusive på Pegasos World

På Pegasos World behöver du inte oroa dig över en hög restaurangnota. Det mesta är ju redan betalt hemifrån genom All Inclusive-programmet. Till frukost, lunch och middag dukas stora bufféer med förrätter, sallader, bröd, grytor, turkiska och internationella rätter och ett stort urval av desserter fram i huvudrestaurangen. Du kan sitta inomhus eller ute på den stora terrassen och äta. I buffétrestaurangen är det ofta högt tempo och mycket hålligång! Show cooking-stationer finns både inne i restaurangen och på terrassen.

Lunch vid poolen

Om du inte vill lämna poolområdet finns en snabbare lunch i snackbaren vid den stora poolen, eller vid området med vattenrutschbanor för små barn. Hotellet har också en pommeskiosk öppen på eftermiddagarna där du kan testa dina pommes med ketchup i massor av olika smaker

Pegasos Worlds barer

På hotellområdet finns flera barer för avkoppling och umgänge med familjen. Till och med baren på stranden är All Inclusive så du inte ska behöva lämna stranden för en svalkande dryck. All lokal dryck är All Inclusive, och det finns tydlig information om vilka drycker som ingår. Vissa barer ligger helt utanför All Inclusive-programmet men kan vara värda att prova ändå – som hotellets Shisha-bar, öppen nästan hela dagen!

Hur många temarestauranger finns på Pegasos World?

Pegasos World har tre temarestauranger att välja mellan: en turkisk, en italiensk och en asiatisk. En gång i veckan kan du äta middag på en av dessa utan extra kostnad och i mån av plats. Den asiatiska restaurangen ligger utomhus och öppettiderna beror därför på vädret.

Barnens All Inclusive

Barnen har egen buffé med många barnvänliga favoriter. Under större delen av säsongen finns mjukglass i glasskiosken med två olika smaker, inklusive laktosfria alternativ i form av glasspinnar. Under de tider på dagen det inte finns mjukglass finns annan glass att köpa. I barnens helt egna snackbar finns enklare mat, snacks och dryck lättillgängligt. Här får de små en välbehövd paus från plaskandet, vid färgglada bord under skugga. Passa på att mätta magen med pommes, hamburgare, nuggets eller annat smått och gott.

Veganska All Inclusive-alternativ

Pegasos World ingår i konceptet Vegan Friendly by Nazar och erbjuder ett visst veganskt och vegetariskt utbud till frukost, lunch och middag i buffétrestaurangen. I vissa fall kan hotellet erbjuda förrätter, snacks och/eller bakverk i vegansk tappning.

Det här ingår i All Inclusive-konceptet på Pegasos World:

All Inclusive-buffé. Frukost, lunch och middag

Lokal alkoholhaltig/alkoholfri dryck mellan kl 10.00-01.00

1 besök på 1 temarestaurang (vid 1 veckas vistelse)

Lokal alkoholhaltig/alkoholfri dryck i strandbaren

Glass större delen av dagen

Snacks under delar av dagen

Midnattssnack 00.00-00-30 (även vid sen ankomst)

Bra att veta:

Reser du hem sent? När du reser All Inclusive med oss ingår ditt All Inclusive-program även efter att du har checkat ut från ditt rum och fram till det är dags att resa hem.

Boka bord på temarestaurangerna i god tid, gärna i början av din vistelse

Importerade drycker, dryck på flaska, dryck på discot, färskpressad juice, turkiskt kaffe, Shisha-bar och vissa snacks ingår inte i ditt All Inclusive-program

Rökning kan förekomma på gemensamma platser utomhus

Rum och sviter för hela familjen

De flesta rum på Pegasos World är familjesviter. Rummen är rymliga och funktionella, och vi värderar dem till en fyrstjärnig standard.

Side by side

Försäkra dig om att bo vid sidan av dina vänner i resesällskapet! Detta är en unik garanti – perfekt för den stora familjen eller kompisparen som reser tillsammans. Boka två rum av samma typ och var garanterad att bo max tre dörrar bort från varandra. Det här upplägget finns på de flesta av våra rumstyper. Läs mer om Side by side här.

 

Det här finns på alla rum:

Balkong eller terrass

Central luftkonditionering

Minibar som fylls på mot extra kostnad

Wifi för två enheter kostnadsfritt. Med Comfort Class får du kostnadsfritt wifi för fem enheter

Tv, telefon, safety box

Duschkabin, hårfön

Bra att veta:

Rummen på Pegasos World har trädgårds-, pool- eller vattenparksutsikt men ingen havsutsikt.

Pegasos World är ett mycket stort område! Dubbelrum och sviter ligger i olika byggnader

Luftkonditionering är i gång beroende på temperatur och säsong

Dubbelrum, 2 personer

Dubbelrum, 2 personer

Rummet är på ca 26 m² och här finns två riktiga sängplatser. Alla dubbelrum på Pegasos World har klinkergolv eller laminat, samt en mindre balkong/terrass med ett bord och två stolar. Denna rumstyp kräver två fullt betalande men går även att boka som enkelrum mot ett tillägg.

Side by side: När du bor i detta rum kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från ett annat dubbelrum.

Familjesvit, 2-4 personer

Familjesvit, 2-4 personer

I familjesviterna på ca 33 m² får du två separata rum med en dörr emellan. I sovrummet finns två riktiga sängplatser och i det andra rummet finns två bäddbara fåtöljer, som mäter 180x90 cm i utfällt läge. Vi rekommenderar alltid att vuxna bokar rum där de kan sova i en vanlig säng.

 

Rummet kräver minst två fullt betalande, där kan bo max fyra vuxna och det är möjligt att få två barnpriser. Familjesviterna har klinkergolv och antingen en fransk balkong eller, mot ett tillägg, en balkong med ett bord och två stolar. Mot ett tillägg är det möjligt att boka sviten som enkelrum.

Side by side: När du bor i en familjesvit kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från en annan familjesvit med samma typ av balkong.

Deluxesvit med balkong, 3-5 personer

Deluxesvit med balkong, 3-5 personer

Om du vill ha extra plats och fyra riktiga sängplatser på ditt rum, ska du boka en deluxesvit som är ca 45 m². Inredningsstilen är samma som de andra rumstyperna, och namnet ”deluxe” betyder endast att de rummen är lite större än de andra. Här finns en liten entré och två seperata rum. Deluxesviterna har två riktiga sängplatser i vartdera rum, samt en extrasäng vid behov (190x90 cm).

Rummet kräver minst tre fullt betalande, där kan bo max fyra vuxna och ett barn och det är möjligt att få två barnpriser. Alla deluxesviter har balkong, och laminatgolv eller klinkers.

Side by side: När du bor i detta rum kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från en Deluxesvit VIP eller från en annan Deluxesvit. 5243.

Deluxesvit VIP med balkong, 2 personer

Deluxesvit VIP med balkong, 2 personer

Deluxesviten är den rymligaste som två gäster kan boka, därav namnet "VIP". Denna svit på ca 48 m² är för endast två personer, och består av ett sovrum och ett separat uppehållsrum. Rummen har antingen klinkers eller laminatgolv, samt balkong. Denna rumstyp kräver två fullt betalande.

Side by side: När du bor i detta rum kan du, mot betalning, försäkra dig om att bo max tre dörrar från en annan Deluxesvit VIP eller en Deluxesvit. 5441.

Rum för en vuxen och två barn

Detta är antingen ett dubbelrum eller en familjesvit med fransk balkong (se beskrivningar ovan). Här kan en vuxen bo tillsammans med upp till två barn som betalar barnpris. Det är inte möjligt att själv bestämma vilken av de två rumstyperna man får.

Är det havet – eller en pool?

Pegasos Worlds landmärke är den gigantiska poolen som mäter 10 000 m² –Medelhavets största pool! Den har både djupare delar och grunda områden för de mindre barnen. I mitten av poolen ligger en ö med bland annat en poolbar, en scen och en av temarestaurangerna. Runt hela poolen står solsängar och parasoller och väntar på soltörstande poolbesökare.

Vattenparken på Pegasos World

Pegasos Worlds fartfyllda vattenpark lockar med 13 stora vattenrutschbanor för äventyrslystna vuxna och barn. Här trängs snirklande tunnlar med branta stup och oväntade kurvor. På området finns även en barnpool med fem vattenrutschbanor för de yngre familjemedlemmarna.

600 meter egen sandstrand

Medelhavets blå vågor ligger bara ett stenkast från den stora poolen. Stigarna ner mot stranden går genom ett grönområde kantat av vajande palmer. Hotellets eget strandområde är brett och perfekt för sandslottsbygge!

Det här finns på stranden på Pegasos World:

Solsängar och parasoller utan extra kostnad

Strandbar med dryck - helt All Inclusive!

Vissa vattensportsaktiviteter mot extra kostnad

Bra att veta:

Vattnet vid stranden blir relativt snabbt djupt

Stranden består av grovkornig sand med inslag av småsten

Av säkerhetsskäl finns begränsningar i förhållande till längd/ålder på vissa vattenrutschbanor. Läs mer om reglerna under fliken ”Viktigt att veta innan du bokar din resa”.

Handduksservice

Handdukar till pool och strand lånar du vid hotellets spa. Du hämtar ut din handduk med ditt handdukskort som du får vid ankomst till hotellet. Du får hämta en ny handduk varje dag, utan extra kostnad, i utbyte mot din gamla handduk. Handduksservicen är öppen under vissa tider på dagen.

Nazars barn- och ungdomsklubbar!

Captain Nemos piratklubb – Nazars barnklubb

I vår egen Captain Nemos piratklubb målas, busas och spelas det en massa! Barnen får prova ansiktsmålning och förbereda för veckans stora tillställning: Captain Nemos födelsedag, där piratkaptenen firas med födelsedagstårta och sång. Alla Nazar-barn kan fritt delta i piratklubben, som leds av våra egna skandinaviska aktivitetsguider.

Temadagarna Crazy Fun!

Flera gånger i veckan har barnklubben ett nytt tema för dagen. Bli sjörövare för en dag under Pirate Day med fantastiska skattjakter och riktig piratskola. Eller vad sägs om vattenlek under Splash Day där barnen utmanar sina nya kamrater i vattenkrig. Under Challenge Day får barnen en upplevelse i utmaningarnas tecken. Och på Crazy Day lossar vi på reglerna och vad som helst kan hända!

Kvällens stora begivenhet är självklart minidiscot där barn i alla åldrar dansar till de bästa semesterhitsen! Minidiscot arrangeras minst fyra kvällar i veckan.

Chill Out Club – Nazars ungdomsklubb

De stora barnen har en helt egen klubb där de kan hänga med andra nordiska ungdomar och få nya vänner. I vår Chill Out Club kan man sporta, lyssna på musik eller njuta av solen i varandras sällskap.

Underhållning för barn

På Pegasos World finns massor av aktiviteter för barn och en hel del underhållning. Om barnen tröttnar på vattenlekar finns en lekplats på området, och en spelhall under tak där barnen kan spela roliga spel mot en extra kostnad. Någon dag i veckan hålls ett trädgårdsparty där barnen underhålls med skojiga upptåg som till exempel roliga ballongdjur. De internationella aktivitetsguiderna håller även i olika lekar och tävlingar under dagen. Men det bästa av allt är vår egen barnklubbs minidisco där barnen får dansa tillsammans och visa upp sina nya moves för glada föräldrar!

Det här finns också på barnens Pegasos World:

Barnområde med egen snackbar. Ät och drick så mycket du vill helt All Inclusive!

Stor barnpool med flera små vattenrutschbanor

Stort barnklubbhus med mycket plats för inom- och utomhuslek

Bra att veta om Nazars barn- och ungdomsklubbar:

Captain Nemo's piratklubb är öppen 5-6 dagar i veckan från 15 maj till 31 oktober och vänder sig till alla barn i åldrarna 4-11 år. Chill Out Club, för ungdomar mellan 12–17 år, hålls från 1 juni t.o.m. 31 augusti, samt från 1 t.o.m. 31 oktober, och arrangeras 2–3 gånger i veckan.

Kids Comfort – Tillval som underlättar för barnfamiljen!

Vi på Nazar älskar barn, och vill att alla i familjen ska kunna slappna av på semestern! På Pegasos World kan du boka Kids Comfort och få en sulky, en barnstol och en vattenkokare levererad till rummet. Lämna barnvagnen hemma och gör semestern ännu lättare. Kids Comfort bokas som tillval samtidigt som du bokar din resa.

Vad finns att göra på Pegasos World?

Utbudet av aktiviteter på Pegasos World är stort, och det kan vara svårt att välja mellan de många roliga semesternöjena. En gång i veckan hålls vanligtvis ett roligt skumparty på hotellområdet, där hela familjen kan ha kul i det fluffiga skummet. På familjehotellet finns en liten basar med olika affärer, spelmaskiner samt frisör.

Ungefär 10 kilometer bort ligger den populära staden Side, där du kan shoppa loss i stadskärnan eller besöka de spännande ruinerna från romarriket, en stor amfiteater och Apollons tempel i antika Side.

Wifi

Det finns kostnadsfritt wifi över stora delar av hotellområdet. Hastigheten varierar beroende på antal användare och var på hotellet du befinner dig.

Ett urval av aktiviteter på Pegasos World:

Tennis, basket, beachvolleyboll, biljard eller bordtennis bland mycket annat!

Vattenaktiviteter och lekar i och kring poolen

Barnklubbar, aktiviteter för barn och minidisco

Ett urval av underhållning på Pegasos World:

Skumparty på hotellområdet ca 1 gång i veckan

Kvällsshower och underhållning i den stora amfiteatern utomhus

Se mer om aktiviteter och underhållning för barn under fliken ”För barn och ungdomar”.

Mot betalning

Vissa vattensportaktiviteter, hyra av tennisutrustning, spelmaskiner, biljard.

Pegasos Worlds stora spa

Är du en livsnjutare? Unna dig själv ett besök i Pegasos Worlds stora spaanläggning. Förutom den stora inomhuspoolen finns jacuzzi, bastu, hamam, massage och andra avslappnande behandlingar.

Boka hamam-paketet

På Pegasos World kan du boka ett hamam-paket hemifrån. Paketet innehåller traditionell skrubbning och skummassage och 30 minuters avslappnande oljemassage. Välj bara till hamam-paketet som tillval när du bokar din resa! Reservera din tid på plats i hotellets spa, i början av din vistelse. Läs mer om hamam-paketet här.

Vid sen hemresa

I spaets omklädningsrum får du duscha och byta om inför din hemresa om du redan hunnit checka ut från ditt rum.

Fitness och gym på Pegasos World

På Pegasos World finns ett gym som har det mesta du behöver av träningsmaskiner och vikter för att hålla i gång på semestern. Hotellet har också en inomhuspool och erbjuder en del gruppträningspass.

Ett urval av träning på Pegasos World:

Aerobics

Stretching

Gymnastik

Vattengymnastik

Mot betalning

Behandlingar samt användning av spaets faciliteter.

Kombinationsresa - Land of Legends Kingdom och Pegasos World

Kombinera din vistelse på Pegasos World med tre nätter på otroliga Land of Legends Kingdom – ett barnvänligt lyxhotell mitt i en enorm nöjespark!

Lyxhotellet Land of Legends Kingdom

Att bo på Land of Legends Kingdom är en upplevelse i sig. Hotellet har de mest fantasifulla rum vi på Nazar någonsin sett! Tillsammans med godisbufféerna i lobbyn, alla finurliga inredningsdetaljer och det enorma lekområdet kommer de att skapa minnen för livet för barnen.

Nöjesparken Land of Legends

Nöjesparken stoltserar med häftiga berg- och dalbanor samt attraktioner för stora som små, som ligger sida vid sida med en massa roliga vattenrutschbanor inne på Land of Legends. Utöver detta har nöjesparken en lyxig shoppinggata med spännande butiker, varierat matutbud och färgsprakande kvällsshower.

Läs mer om kombinationsresorna och om Land of Legends Kingdom.

 

 

Rum för dig med funktionshinder

På Pegasos World har vi ett litet antal dubbelrum med laminatgolv anpassade för våra gäster med funktionshinder. Rummen är 35 m² med plats för upp till två vuxna. Det är också möjligt att mot enkelrumstillägg boka detta rum för endast en person.

Badrummet är utrustat med dusch och duschpall. Det finns stödhandtag vid vask och toalettstol, samt hårfön och väggtelefon.

Alla rum har central luftkonditionering, vilket innebär att den är i gång på bestämda tider på dygnet, beroende på väder och säsong. Därutöver finns det tv, egen balkong eller terrass och safety box.

Vänligen observera att det från uppehållsrummet ut till altanen finns en kant på ett par centimeter i förbindelse med skjutdörren, som rullstolsburna bör vara uppmärksamma på.

När du reser med funktionshinder – generell information

Det är svårt att hitta handikappsanpassade hotell i Turkiet, men som specialister på kvalitetsresor förfogar vi över ett antal hotell som vi anser lämpar sig för dig med funktionshinder.

Bäst förutsättningar för en lyckad semester som funktionsvarierad kan vi erbjuda på Pegasos World (Side) och Pegasos Resort och Pegasos Royal (Incekum). Om du sitter i rullstol kan du relativt obehindrat förflytta dig över hela hotellområdet på dessa hotell. Det finns dock inte lift ner i poolerna och det kan vara besvärligt att ta sig fram i sanden med rullstol då dessa saknar ramper. De rymliga restaurangerna ligger lättåtkomliga från hissar och rum.

Ett par goda råd

 • Anpassning för dig med funktionshinder i hotellvärlden är ett relativt nytt begrepp i många turistländer, så också i Turkiet. Gör därför en lista över dina absoluta krav men också på dina önskemål så att vi på bästa sätt kan utforma ett passande arrangemang.
 • Planera din resa i god tid och beskriv dina behov så detaljerat som möjligt. Kommunicera alltid skriftligt med oss när det gäller dina krav och önskemål.
 • Dela gärna med dig av dina erfarenheter efter hemkomst. Det kan vara till stor nytta för framtida gäster med funktionshinder.

Uppgradera din semester med Comfort Class!

På detta hotell är det möjligt att köpa till Comfort Class-paketet, som ger din semester extra komfort. Med Comfort Class har du bland annat VIP check-in på hotellet, gratis trådlöst wifi på rummet (för fem enheter istället för två), sen utcheckning på avresedagen, reserverade solsängar på stranden, och mycket mera. Det finns bara ett begränsat antal Comfort Class-paket, så skynda dig att boka!

Allt detta får du med Comfort Class

 • Reserverade solsängar på stranden
 • À la carte-frukost tre gånger i veckan inklusive färskpressad juice
 • VIP-incheckning vid ankomst på hotellet
 • Gratis wifi på rummet (för fem enheter istället för två)
 • Möjlighet för ett extra besök på en av hotellets à la carte-restauranger
 • Sen utcheckning på avresedagen till kl 18.00
 • 20% rabatt på alla behandlingar i hotellets spa
 • Uppfylld minibar vid ankomst (2 Cola, 1 Cola Light, 1 Fanta, 1 Sprite, 2 mineralvatten, 1 l vatten)
 • Två morgonrockar och två par morgontofflor
 • Poolhanddukar på rummet vid ankomst

Comfort Class ska bokas senast en vecka innan avresa.

Comfort Class-paket måste bokas av alla resande som bor i samma rum (både vuxna och barn). Det kan förekomma variationer från hotell till hotell.

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Side

Hotellet ligger vid Side på Turkiets sydkust. Side är en fascinerande blandning av nytt och gammalt, då det är en modern semesterstad byggd vid välbevarade, romerska monument i en labyrint av mysiga små gator. Skäm bort dig själv med en middag på en av de många fina restaurangerna, shoppa loss i de spännande butikerna eller gå på en promenad längs havet och njut av den magiska stämningen under stjärnorna i skenet av de upplysta ruinerna.

Specialkost, såsom glutenfri eller laktosfri mat, kan vara svårt att finna i vissa länder, då det inte är lika vanligt med allergier utomlands som hemma i Norden. Du kan alltså inte räkna med att det finns på det resmål du har valt.

På de hotell vi samarbetar med och på de restauranger och butiker som finns på resmålen kan det vara svårt för personalen att förstå hur viktigt det är att en person som är allergisk inte får få i sig det födoämne som han/hon är allergisk mot. Vi som researrangör har ytterst liten påverkan på tillagningsmetoder och utbud av specialmat på de hotell vi samarbetar med på våra destinationer. Hotellen har gäster från alla världens länder och därför kan det vara svårt eller omöjligt för hotellet, att kunna möta allas önskemål. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du har frågor.

På våra Pegasos-hotell; Pegasos Royal, Pegasos Resort och Pegasos World, dit de flesta av våra gäster väljer att resa, kan de servera ett visst utbud av specialkost. Det handlar då framför allt om specialkost för gäster med glutenallergi, nötallergi och laktosintolerans. I glasskiosken finns även laktosfria alternativ. Vi utför tillsammans med dessa hotell ett kontinuerligt arbete för att kunna erbjuda specialkost, men vi vill samtidigt poängtera att All Inclusive-utbudet inte är lika omfattande som för icke-allergiker.

Om du reser till ett av de ovannämnda hotellen, har du möjlighet att informera hotellet direkt om dina allergier eller din matintolerans med ett webbformulär som vi har utvecklat tillsammans med hotellen. Detta kan du lätt fylla i innan din resa och skicka direkt till hotellet. Om du skulle ha specifika frågor om din matallergi innan du reserverar din resa, är du också välkommen att fylla formuläret och skicka till hotellet, innan du bundit dig till en bokning. Informera även hotellet eller Nazar-guiderna på hotellet vid ankomst om allergin, så kan de ordna en träff med restaurangpersonalen som i sin tur kan gå igenom matutbudet tillsammans med dig. Om du önskar fylla i allergiformuläret och kontakta Pegasos World, Pegasos Resort eller Pegasos Royal med frågor kring allergi eller matintolerans, klicka här.

Allmänt

Reser du hem sent? När du reser All Inclusive med oss ingår ditt All Inclusive-program även efter att du har checkat ut från ditt rum och fram till det är dags att resa hem.

Hastigheten på hotellets wifi varierar beroende på antal användare och var på hotellet du befinner dig.

Pegasos Worlds rum värderas till fyra stjärnor, men i och med de fantastiska familjefaciliteterna och våra uppskattade barnklubbar har vi på Nazar givit hotellet fem n.

Mat och dryck

I huvudrestaurangen är det ofta mycket aktivitet – och under högsäsong är det ofta trängsel. Tips! Anpassa dina restaurangbesök efter när det inte är rusningstrafik.

Mjukglass serveras endast under vissa delar av säsongen.

Den asiatiska temarestaurangen ligger utomhus och öppettiderna beror därför på vädret.

Barn och ungdomar

Captain Nemo's piratklubb är öppen 5-6 dagar i veckan från 15 maj till 31 oktober och vänder sig till alla barn i åldrarna 4-11 år. Chill Out Club, för ungdomar mellan 12–17 år, hålls från 1 juni t.o.m. 31 augusti, samt från 1 t.o.m. 31 oktober, och arrangeras 2–3 gånger i veckan.

Rummen

Eftersom poolen är placerad mellan rumsbyggnaderna och stranden, kan man inte få havsutsikt på Pegasos World.

Vi rekommenderar alltid att vuxna bokar rum där de kan sova i en riktig säng, då bäddfåtöljerna är mindre och hårdare än vanliga sängplatser.

Pool och strand

Utomhuspoolerna är inte uppvärmda och kan vara relativt kalla precis i början och slutet av säsongen.

Vid de aktiva poolerna är det ofta mycket livlig stämning, högljudd musik och ibland en del trängsel.

Du kan byta din badhandduk dagligen vid hotellets spa.

Poollandskapet är sammanhängande hela vägen runt, men det är ändå inte svårt för barn att förstå vart vattnet blir djupt. Detta är markerat med varnande ”hajfenor” och färgskiftningar på poolbotten.

Vattenparkerna på våra hotell håller öppna under högsäsongen. Vissa hotell kan ibland ha kortare öppettider i sina vattenparker precis i början eller slutet av högsäsongen. Vissa vattenparker öppnar senare under säsongen än själva hotellen. Hotellen bestämmer själva vilka öppetider deras egna vattenparker har och håller dem ofta öppna under specifika tider på dagen. Varje enskilt hotell kan ändra öppettiderna i vattenparken med kort varsel utan att meddela Nazar. Vattenparkerna kan även hållas stängda vid dåligt väder eller vid för få antal gäster. För mer detaljerad information om just ditt hotells vattenpark hänvisar vi till hotellets egen hemsida.

Av säkerhetsskäl finns det begränsningar i förhållande till längd i vissa vattenrutschbanor:

Aquatube (Ø820 mm)

78 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m. Pooldjup 1,20 m.

Body Slide (710x1010 mm)

72 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m. Pooldjup 1,20 m.

Windigo (Ø820 mm)

33 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m. 

Hill Slide (500x2650 mm)

43 m lång. Minimumlängd 1,20 m. 

Black Hole (Ø1400 mm)

37 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m. Pooldjup 1,20 m.

Uphill (800x1400 mm)

101 m lång. Pooldjup 1,20 m.

Rafting Slide (800x1400 mm)

74 m lång. Minimumlängd 1,20 m eller 1 m om man åker tillsammans med någon som är minst 1,20 m. Pooldjup 1,20 m.

Space Bowl

95 m lång. Minimumlängd 1,20 m. Pooldjup 1,80 m.

Boomerango

95 m lång. Minimumlängd 1,20 m. Två vuxna kan åka tillsammans men får inte väga mer än 200 kg sammanlagt. Två personer kan åka tillsammans men får inte väga mer än 200 kg sammanlagt. Man kan inte åka vattenrutschbanan ensam.  

Drop Slide

67 m lång. Minimumlängd 1,20 m. Två vuxna kan åka tillsammans men får inte väga mer än 200 kg sammanlagt. Två personer kan åka tillsammans men får inte väga mer än 200 kg sammanlagt. Man kan inte åka vattenrutschbanan ensam.  

Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar

Hållbarhet och gröna initiativ

Vi på Nazar har frågat de hotell vi samarbetar med vad de gör för att ta hand vår miljö och hur de arbetar med hållbarhet.

Vi ställde också frågan om vilka gröna initiativ de har planerade i framtiden samt vilka projekt som är igång just nu.

Gemensamt för alla hotell är att de gör betydligt mer än vad man hade kunnat tro, samtidigt som det finns stora idéer om hur de kan starta ännu fler initiativ i framtiden.

På Pegasos World gör de bland annat följande initiativ:

• De har slutat servera vatten i plastflaskor i huvudrestaurangen, och serverar istället filterat vatten i glas

• De har anställt ett grönt team på hotellet, som organiserar olika evenemang med och för gästerna – det kan vara att plantera nya träd, städa upp i naturen eller på stranden

• Stranden är tilldelad miljöutmärkelsen Blue Flag, som intygar att det är bra vatten att bada i, att stranden är välutrustad och att det finns fokus på aktiviteter som handlar om miljöinformation.

• På hotellets strand växer sandliljor, en hotad art. För att skydda blomman har man satt upp informationstavlor runt om på området där man uppmanar gästerna att respektera och skydda dem

• Förra året planterades det 3 000 träd i hotellets namn i sammarbete med organisationen TEMA. Träden planterades i Denizli-regionen i Turkiet

• Hotellet stöder flera projekt för socialt ansvar, de ger bl.a. bistånd till skolor i närområdet, och det görs donationer till flera organisationer som stödjer utvecklingshämmade barn och skydd av barn.

Under lågsäsongen (1 oktober-31 maj)

När du reser under lågsäsong kan vissa restauranger, barer och affärer på lokalorten stänga tidigare än vanligt eller hålla helt stängt. Även andra bekvämligheter, öppettider och aktiviteter på ditt resmål kan utgå eller ändras under lågsäsongen. I sällsynta fall kan det hända att något hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Då kan vi behöva informera dig om hotelländring med lite kortare varsel än vanligt.

På Nazar bryr vi oss om miljön. Därför är den stora variationen av mat nerskalad under årets lugna säsong. Det minskade utbudet anpassas efter antalet gäster och hjälper oss undvika onödigt matsvinn.

Under högsäsongen (1 juni-30 september)

Den här perioden är våra hotell ofta fullbokade. Då kan det ibland uppstå trängsel, köer och väntetid, framför allt i restauranger och barer. Vi vill också påminna om att våra populära barer och restauranger gärna spelar musik.

Våra Collections