Türkler/Alanya, Turkiet

Eftalia Aqua


7 personer i samma rum
Barnpris t.o.m. 17 år
Gästbetyg
3.8 av 5
100% Green Energy
Lägsta pris:
Barn från:
Barnklubb
Internationell
Strand
100 m 
Centrum
5 km/17 km 

Populärt vattenparkshotell nära Alanya

Familjehotellet Eftalia Aqua har i många år varit ett av Nazars mest populära vattenparkshotell, och vi förstår verkligen varför - här får du All Inclusive, stora familjesviter med plats för upp till sju personer och barnpris till och med 17 år.

Utöver hotellets egen vattenpark har du fri tillgång till den enorma beach clubben Eftalia Island när du bor på Eftalia Aqua, och beach clubben kan också användas av de gäster som bor på systerhotellen Eftalia Ocean och Eftalia Village - även de en del av Nazars utbud. Här finns bland annat en stor vattenpark, pooler, barnklubb, restauranger och självklart en sandstrand! På hotellområdet finns också ett stort område med piratskepp, vattenrutschbanor och pooler, där hela familjen kommer att stortrivas.

Eftalia Aqua ligger Türkler, i närheten av den lilla mysiga byn Avsallar, där det finns flera mysiga caféer, restauranger och butiker. Från hotellet är det endast cirka en halvtimmes bilfärd till den populära semesterorten Alanya.

Det här hotellet ingår i konceptet Green Energy, vilket är vår nya satsning för en mer hållbar reseindustri. Just det här hotellet drivs på 100% förnybar energi från solceller!

Det här hotellet ingår i Holiday Collection, där du hittar våra fyra- och femstjärniga hotell med mat och faciliteter anpassat för hela familjen.

Gigantisk beach club

När du bor på Eftalia Aqua har du tillgång till den fantastiska beach clubben Eftalia Island som breder ut sig på ett enormt område längs stranden. Du ska bara över på andra sidan vägen från hotellet för att komma hit, och det gör du genom en tunnel under vägen. Här öppnar sig en värld av vattenaktiviteter, pooler, restauranger och en härlig sandstrand.

De mindre barnen har flera barnpooler, ett häftigt piratskepp, mindre vattenrutschbanor och annat vattenplask som de kommer att älska. Runtom den ena barnpoolen löper en liten lazy river, där de minsta kan flyta omkring i små badringar, eller simma med i den milda strömmen. De lite större barnen, och de vuxna som har sitt barnasinne kvar, kommer att älska beach clubbens vattenpark. Här finns nämligen inte mindre än 12 superhäftiga vattenrutschbanor.

I beach clubben finns också flera barer och restauranger, där du kan ta en paus från solen och avnjuta en kall dryck i en av sofforna med en vacker utsikt över havet.

Sanden är finkorning med inslag av småsten och vattnen blir snabbt relativt djupt. Här finns solsängar, parasoller och en strandbar som serverar snacks och lokal dryck. Du kan mot ett tillägg hyra en fin strandpaviljong för en dag.

Beach clubben kan nyttjas fritt av gästerna på Eftalia Aqua och fyra andra Eftalia-hotell, varav familjehotellen Eftalia Ocean och Eftalia Village kan bokas genom Nazar.

På Eftalia Aquas eget hotellområde finns också en vattenpark med elva vattenrutschbanor för både stora och små. Här finns också en härlig, stor pool, där det under dagen bjuds på underhållning och aktiviteter. Det finns även en lugn pool som reserverad för personer över 16 år, så att du kan slappna av i lugn och ro. Det finns flera barnpooler, där man tänkt på att skydda de minsta från solen och som därför är övertäckta.

Eftalia Aqua erbjuder handduksservice till både pool och strand utan extra kostnad – du ska dock betala en mindre deposition. Av säkerhetsskäl finns höjd- och åldersbegränsningar på vissa av vattenrutschbanorna. Läs mer under ”Viktigt att veta innan du bokar det här hotellet”.

Mot betalning

Vissa vattensportsaktiviteter, byte av badhandduk, samt hyra av strandpaviljong.

Eftalia Island: dryck utöver öl, vin, läsk och vatten. Mat och dryck i vissa av temarestaurangerna, spa, dryck på discot.

All Inclusive – inga oväntade utgifter!

Om du inte redan upptäckt fördelarna med att resa med All Inclusive, så är det på tiden nu! Här behöver du inte tänka på att ta med dig plånboken eller bekymra dig över vart du ska äta någonstans.

Frukost, lunch och kvällsmat serveras som bufféer i huvudrestaurangen som gick igenom en helrenovering 2021-2022. Man har även tänkt på barnen som har sitt alldeles egna bufféområde. Under utvalda dagar hålls festliga temakvällar, exempelvis turkisk afton, som sätter sin prägel på både servering och meny. All lokal dryck är inkluderat i priset.

Mellan huvudmåltiderna har hotellets Burger Land öppet och serverar enklare rätter som exempelvis pizza, hamburgare, sallader och soppa. Burger Land har dessutom öppet 24 timmar om dygnet sånär som på när huvudrestaurangen har öppet. Runtom på hotellområdet finns det snackbarer som serverar pizza, bakad potatis, kebab och färsk frukt. Missa inte heller hotellets egen pub, Efes, som serverar kall öl, eller det lilla patisseriet i lobbyn som bjuder på smakfulla bakverk och kaffe.

Glass är inkluderat för alla hotellets gäster under vissa tider på beach clubben, och på beach clubben finns ett flertal restauranger och barer, både vid poolerna och vid stranden.

På hotellet och beach clubben finns totalt fem temarestauranger. På beach clubben: turkisk, italiensk, asiatisk samt en grillrestaurang och på hotellet finns en italiensk restuarang. Du har möjlighet att äta på en av dessa restauranger utan tillägg en gång per vistelse, i mån av plats. Kom ihåg att boka plats i god tid!

Reser du hem sent? När du reser All Inclusive med oss ingår ditt All Inclusive-program även efter att du har checkat ut från ditt rum och fram till det är dags att resa hem.

Mot betalning

Färskpressad fruktjuice, utvalda cocktails, dryck på flaska, vissa importerade drycker, turkiskt kaffe, besök på temarestaurangerna utöver det första inkluderade besöket på en av dem, dryck på discot på Eftalia Island. I beach baren kostar all dryck utom öl, vin, läsk och vatten.

Vänligen observera att tider och utbud kan ändras beroende på antal gäster och säsong.

Internationell barnklubb och minidisco

Om barnen önskar annan underhållning än vattenparken, så arrangerar familjehotellets internationella aktivitetsguider varje dag en massa mys och skoj i den internationella barnklubben i beach clubben.

Barnklubben är ett lekparadis för hotellets alla barn mellan 4-12 år, där aktivitetsguiderna leker med barnen, gör kreativa saker, övar på dansen till minidiscot och arrangerar tävlingar. Dagens höjdpunkt är minidiscot, där barnen ivrigt visar upp sina kunskaper på dansgolvet, och vem vet, kanske kan de lära sina föräldrar ett par danssteg också!

På beach clubben finns en stor lekplats och även en miniamfiteater där barnen busar och leker.

Aktiviteter på dagen och show på kvällen

På Eftalia Aqua finns det goda möjligheter att testa din förmåga i både tennis, dart och bordtennis, och om du är tävlingslysten så håll ögonen öppna när animationsteamet arrangerar turneringar i olika aktiviteter.

Det finns flera butiker både på hotellområdet och vid beach clubben som lockar med bland annat smycken, lädervaror och souvenirer. Om du vill ha en aktiv semester kan du besöka det lilla gymmet, och om du önskar extra avslappning kan du besöka spaet på hotellområdet eller på beach clubben.

Finns det några våghalsar i familjen? Varför inte besöka Zipline-parken på beach clubben, där det både finns klättervägg och och olika hinder?

Roa dig med olika aktiviteter om dagarna. Till exempel biljard eller kanske skumparty? På hotellet finns ett program för de aktiviteter som äger rum under just din vistelse. På kvällarna arrangeras underhållning av hotellets aktivitetsguider vid beach clubbens stora amfiteater och vissa dagar görs uppträdanden med live musik. Efter underhållningen kan du passa på att dansa loss på beach clubbens enorma utomhusdisco, och för de små barnen arrangeras minidisco.

Det finns kostnadsfri wifi i lobbyn och på rummen, men förbindelsen kan vara något instabil.

Mot betalning

Upplyst tennisbana och tennisutrustning, Zipline-parken och spaet på beach clubben.

Stora familjesviter för upp till sju personer

Om ni är en stor familj som reser tillsammans, eller om barnen vill ta med sig kompisarna, så är det inga problem! Här kan ni bo hela sju personer tillsammans i de rymliga familjesviterna. Observera att det inte finns hiss i trevåningsannexbyggnaderna, men hotellets vänliga personal hjälper gärna till med bagaget. Alla rum är helrenoverade 2021.

Rummen är fördelade på en huvudbyggnad och fyra annexbyggnader. Det finns både dubbelrum och familjesviter i alla byggnaderna, så det är inte möjligt att boka en specifik byggnad. Rummen är inredda i grå, vita, bruna och blå nyanser. Alla rum har wifi, telefon, laminatgolv, tv, individuell luftkonditionering, minibar, vattenkokare, safety box och balkong. I badrummet finns duschkabin och hårfön. 

Dubbelrum för tre personer, 2-3 personer

Dubbelrum för tre personer, 2-3 personer

Dubbelrummet är på 24 m² och här finns tre riktiga sängplatser. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo max två vuxna och ett barn och det är möjligt att få ett barnpris. Detta rum kan bokas som enkelrum mot tillägg.

Dubbelrum för fyra personer, 2-4 personer

Dubbelrum för fyra personer, 2-4 personer

Dubbelrummet är på 34 m² och här finns tre riktiga sängplatser, och den fjärde personen sover i en bäddsoffa. Rummet kräver minst två fullt betalande, här kan bo tre vuxna och ett barn eller två vuxna och två barn.

Familjesvit för fyra personer, 2-4 personer

Familjesvit för fyra personer, 2-4 personer

I familjesviten på ca 43 m² finns två sovrum med två sängplatser i var. Rummet kräver minst två fullt betalande, det kan bo upp till fyra vuxna här, och det är möjligt att få upp till två barnpriser.

Familjesvit för sju personer, 4-7 personer

Familjesvit för sju personer, 4-7 personer

Familjesviten på ca 60 m² består av två sovrum. Det finns fem riktiga sängplatser och resten av sällskapet sover i bäddsoffor. Rummet kräver minst fyra fullt betalande, här kan bo max sex vuxna och upp till två barn kan få barnpris.

Türkler/Alanya

Hotellet ligger i Türkler, utanför Alanya på Turkiets sydkust. I området runt hotellet kan det finnas ett mindre utbud av caféer och butiker, men vi rekommenderar att åka in till Alanya om du vill shoppa eller gå på sightseeing. Alanya är känt som en av Turkiets bästa och mest populära semesterorter.

Det här hotellet ingår i konceptet Green Energy, vilket är vår nya satsning för en mer hållbar reseindustri. Just det här hotellet drivs på 100% förnybar energi från solceller!

Reser du hem sent? När du reser All Inclusive med oss ingår ditt All Inclusive-program även efter att du har checkat ut från ditt rum och fram till det är dags att resa hem.

Eftalia Aqua är ett stort hotell och beach clubben Eftalia Island likaså. Det finns mycket folk på båda områden, så stämningen kan emellanåt vara livlig och aktiv. I huvudrestaurangen är det ofta mycket aktivitet – och speciellt under högsäsongen kan det förekomma trängsel vid buffén. Var uppmärksam på att tider och urval på restaurangerna kan komma att ändras efter säsong eller antal gäster.

Vattnet vid stranden blir snabbt relativt djupt, så håll små barn under uppsikt. Beach clubben kan nyttjas fritt av gäster från Eftalia Aqua och fyra andra Eftalia-hotell, varav familjehotellen Eftalia Ocean och Eftalia Village kan bokas genom Nazar.

Observera att det inte finns hiss i annexbyggnaderna med tre våningar.

Wifi på hotellet kan variera en del både i hastighet och täckning, beroende på var på hotellområdet du befinner dig. Endast några få rum har wifi och förbindelsen kan vara något instabil. Det finns dock kostnadsfri wifi i hotellets lobby. Det är ett stort område, med mycket folk, och därför kan det vid vissa tider under dagen vara svårare att koppla upp sig. Det finns inte wifi på beach clubben Eftalia Island.

Av säkerhetsskäl finns det höjd- och åldersbegränsningar för vissa vattenrutschbanor: 

Wide Slide
30 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 125 cm.

Free Fall
32 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 125 cm.

Black Hole
89 meter lång. Åldersgräns 11 år, 7-10 år med vuxen. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 125 cm.

Rafting West/East
69 meter långa. Åldersgräns 11 år, 7-10 år med vuxen. Pooldjup 125 cm.

Twister Right/Left
55 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 120 cm.

Kamikaze
54 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 120 cm.

Multi Slide
54 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup 120 cm.

Body Slide
70 meter lång. Åldersgräns 11 år. Minimumlängd 130 cm. Pooldjup125 cm.

Bowl
40 meter lång. Åldersgräns 14 år. Minimumlängd 145 cm. Pooldjup 180 cm.

Boomerang
23 meter lång. Åldersgräns 14 år. Minimumlängd 145 cm. Pooldjup 125-145 cm.
 

Observera att hotellet kan ändra dessa regler utan att informera Nazar.

Skäm bort dig själv med en behandling

Varför inte njuta av lugnet när barnen leker i vattenlandet? Besök hotellets spa och glöm allt vad jäkt och stress heter medan de professionella massörerna ger dig en härlig behandling. Här har du fri tillgång till bastu och hamam – det turkiska badet. Här erbjuds även massage samt ett stort urval ansikts- och kroppsbehandlingar.
Även på beach clubben finns ett spa du kan besöka mot en extra kostnad.
 

Mot betalning

Behandlingar på hotellets spa samt besök och behandlingar i beach clubbens spa.

Följ med på oförglömliga upplevelser!

Vi på Nazar är experter på att arrangera resor till Turkiet och vårt mål är att du ska fylla resväskan med massor av roliga och spännande upplevelser. Vi har därför satt samman ett brett program där våra erfarna guider tar med dig på halsbrytande actionutflykter, frestande shopping, fascinerande kultursevärdheter och förtrollande natur. Kontakta våra guider på destinationen för att veta mer och för att beställa dina utflykter.

Under lågsäsongen (1 oktober-31 maj)

När du reser under lågsäsong kan vissa restauranger, barer och affärer på lokalorten stänga tidigare än vanligt eller hålla helt stängt. Även andra bekvämligheter, öppettider och aktiviteter på ditt resmål kan utgå eller ändras under lågsäsongen. I sällsynta fall kan det hända att något hotell väljer att stänga tidigare än planerat. Då kan vi behöva informera dig om hotelländring med lite kortare varsel än vanligt.

På Nazar bryr vi oss om miljön. Därför är den stora variationen av mat nerskalad under årets lugna säsong. Det minskade utbudet anpassas efter antalet gäster och hjälper oss undvika onödigt matsvinn.

Under högsäsongen (1 juni-30 september)

Den här perioden är våra hotell ofta fullbokade. Då kan det ibland uppstå trängsel, köer och väntetid, framför allt i restauranger och barer. Vi vill också påminna om att våra populära barer och restauranger gärna spelar musik.

Våra Collections