Resmål

Guideservice

På Nazar prioriterar vi service till våra gäster!

Du som reser på en paketresa med charterflyg:
På destinationerna jobbar våra professionella, internutbildade guider. Eftersom att vi är en nordisk researrangör kan du möta och ha kontakt med både skandinaviska, finska och/eller  engelsktalande reseledare på resmålet. De kommer att göra sitt bästa för att se till att du får många goda upplevelser samt möjlighet till en inblick i den lokala kulturens seder och bruk, förslagsvis genom våra utflykter.  

Utöver detta, är det guidernas jobb att försäkra sig om att du har fått det du har bokat – hotell, transfer, utflykter och liknande. Om något mot förmodan skulle gå fel under din vistelse gällande din resa eller bokning, är du som resenär ansvarig enligt resevillkor att kontakta våra guider snarast möjligt så att vi får möjlighet att hjälpa dig.

Det är lätt att kontakta oss på våra resmål:
Du kan kontakta våra guider lättast under din semester via vår egen sms-service. Numret får du från oss vid din ankomst. Föredrar du att ringa går det självklart också bra, telefonnumret får du vid ankomst. Tjänsterna kostar ingenting, utöver din operatörs ordinarie taxa.   

Har du bokat en paketresa med reguljärflyg?
Då tas du emot av professionella engelsktalande guider från vår lokala samarbetspartner, som heter MTS. De hjälper dig vid din ankomst när du har bokat transfer med oss. Utöver detta har du fortsatt alltid möjlighet a få en digital service med oss på Nazar via telefon, sms och mail. Vi har vid vissa tillfällen engelsktalande representanter på resmålet – dessa kan du till exempel träffa på vissa utflykter.


Transfer

Transfer ingår ej i resans pris. I de flesta fall kan du köpa till busstransfer eller privat transfer.

När du har hämtat ditt bagage möter i de flesta fall våra guider upp dig på flygplatsen efter pass- och tullkontroll. Till vissa resmål arrangeras busstransfern gemensamt för flera flyg och du kan därför få vänta en stund på flygplatsen före avfärd. Guide medföljer normalt inte på transferbussen. I vissa fall kan transfer ske med minibuss eller taxi.

Har du bokat en paketresa med reguljärflyg kan det skilja sig från resa till resa med transfer och vid ankomst på flygplatsen möts du inte av Nazars personal.

Busstransfer
Vi arrangerar busstransfer tur och retur mellan flygplats och hotell, pris gäller tur/retur. 

Turkiet: från 250 kr 
Grekland: från 230 kr 

Privat transfer
Önskar du att komma snabbt iväg från flygplatsen till ditt hotell och tillbaka till flygplatsen igen, och slipper vänta på att alla andra kommer ombord på bussen? Då ska du beställa privat transfer.

I Turkiet kan privat transfer ske både med bil, taxi och minibuss.
I Grekland sker privat transfer med bil/taxi. Obs! Max. 2 vuxna och 1 barn per bil. Är där fler i sällskapet, kommer fler bilar.

Familjetransfer (endast Turkiet)
Om ni är fyra personer eller fler i resesällskapet kan ni boka en privat familjetransfer till ett ännu förmånligare pris. Ju kortare transfertid, desto snabbare kan du påbörja semestern!  

Privat transfer och familjetransfer ska bokas senast en vecka innan avresa och ska köpas till av alla personer på samma bokning. Läs mer här.

Planerar du att boka en paketresa med reguljärflyg, ser du dina transfermöjligheter och priser vid bokningen.

Tänk på att

  • Ömtåligt eller stöldbegärligt gods ska förvaras i handbagaget under transfern till och från flygplatsen.
  • Nazar ansvarar inte för värdesaker i bagageutrymmet under transfern. På grund av begränsat bagageutrymme kan vi inte heller garantera att skrymmande bagage, såsom golfbagar, cyklar, surfbrädor och liknande,  får plats i våra transferbussar.
  • Det är ditt eget ansvar att se till att ditt bagage kommer med transferbussen till och från hotellet samt att få bagaget incheckat på flygplatsen. Detta gäller både vid ankomst och vid avresa.
  • Transfer kan beställas fram till incheckning påbörjas på avreseflygplatsen.
  • Vi rekommenderar starkt att du, vid bokning av ospecificerad resa, köper till transfer på resmålet: främst då antalet taxibilar på flygplatserna är begränsat, men också då priset för färden ofta blir dyrare än busstransfer.
  • Eventuell transfer måste bokas innan avresa.
  • Vid bokning av endast flyg måste transfer beställas senast tre dagar innan avresa.

Utflykter

Som ett led i vår strävan att göra din semester så minnesvärd och innehållsrik som möjligt, erbjuder vi spännande utflykter med varierat innehåll på våra resmål. Våra utflykter arrangeras med skandinavisktalande och/eller engelsktalande guider. Komplett utflyktsprogram får du på plats och du bokar din utflykt genom att kontakta din guide. 


Vattensporter

Vid stranden finns ofta center för olika vattensporter. Vi rekommenderar dig att noga läsa igenom centrets villkor innan du använder dig av deras tjänster. Anläggningens försäkringar kan anses vara tillräckliga för destinationen och för många av de länder som hotellets gäster kommer från, men med nordiska mått mätt har försäkringarna inte samma omfattande täckning som vi är vana vid. Vid uthyrning av utrustning ber medarbetarna dig att läsa igenom och underteckna ett avtal. Det är mycket viktigt att du studerar detta material och sätter dig in i innebörden av detsamma innan du anlitar centrets tjänster.


Insekter och djur

Katter och andra djur ingår i vardagen på merparten destinationer och på många hotell. Även på lyxhotell kan katter och hundar förekomma, liksom myror och andra småkryp, både inomhus och utomhus.


Sjukdom under resan

Om du har oturen att bli sjuk under din semester rekommenderar vi dig att i första hand kontakta våra reseledare – de har bra kunskap om våra samarbetspartners inom reseförsäkringar, Allianz, och kan hänvisa till dig till en läkare. 

Vid uppsökande av läkare ska du spara allt skriftligt material, såsom kvitton och läkarintyg; de utgör underlag för eventuell återbetalning från ditt försäkringsbolag. Nazar har ingen möjlighet att hjälpa dig med återbetalning, ej heller med att skaffa dig läkarintyg eller annan dokumentation från destinationen efter resans slut. 

Notera även att magsjuka är en relativt vanlig åkomma i varmare turistdestinationer. Det är därför viktigt att du som gäst på hotellet iakttar en noggrann hygien för dig själv och din omgivning samt dricker rikligt med vätska då även vätskebrist kan orsaka besvär med magen.


Hemresa

Generellt gäller följande:

Just nu kan det vara längre väntetid än vanligt på vissa flygplatser. Man ska också fortfarande hålla avstånd på flygplatsen, något som gör att incheckning, säkerhetskontroll och ombordstigning kan ta längre tid än vanligt. Kom därför i god tid till flygplatsen, minst 2,5-3 timmar innan avgång.
Incheckningen på flygplatsen startar vanligtvis 2-2,5 timmar innan avgångstid.

Om du tar dig till flygplatsen på egen hand ber vi dig att informera reseledaren om detta.

Du som har bokat endast flyg eller avviker från arrangemanget på resmålet ska kontakta personalen på destinationen 24 timmar före hemresa för att få information om exakt avresetid. Det aktuella telefonnumret står på ditt resebevis. 

Observera även att det är ditt eget ansvar att se till att ditt bagage kommer med transferbussen till och från hotellet samt att få bagaget incheckat på flygplatsen. Detta gäller både vid ankomst och vid avresa.

Om du har bokat transfer från Nazar, får du upphämtningsinformation och tid, via sms cirka 1-2 dagar innan din avresa. På vissa destinationer kan transferinformation ges även via en länk från webbsida.