text

Ixia och Ialyssos, Rhodos, Grekland

En grekisk semesteridyll med kristallklart vatten

Inte långt från Rhodos stad ligger Ixia som är mångas favorit på Rhodos. Längs med den milslånga klapperstenstranden avlöser solstolar, vattensportsuthyrningar och strandtavernor varandra. Här finns det gott om restauranger och nöjesliv. Ixia är en plats som sällan blir för varm då vinden svalkar skönt under sommarens varmaste dagar.

Ialyssos är Rhodos näst största stad och ligger på den nordvästra kusten. Utöver sol och bad finns här en del butiker, restauranger, barer och caféer och en och annan ruin.

Se våra All Inclusive-hotell i Ixia och Ialyssos eller läs mer om Afandou och KolymbiaRhodos stadKalithea och Faliraki och Kiotari.

Alla våra All Inclusive-hotell i Ixia och i Ialyssos

Högkvalitativa All Inclusive-hotell, barnvänliga budget-hotell eller klassiska familjehotell?

Värt att veta om Ixia och Ialyssos

 

Både Ixia och Ialyssos ligger nära Rhodos stad som du enkelt tar dig till med buss eller taxi. Här upplever du fantastiska gamla stan, ringmuren eller det välbesökta riddarpalatset. I övrigt finns en uppsjö av aktiviteter i Ixia.

Vad sägs om att prova på att dyka vare sig du är van eller nybörjare? Eller varför inte ta en båtutflykt till den vackra staden Lindos?

Är du riktigt i upptäckar-tagen kan du till och med ta dig till grannlandet Turkiet och ön Symi. Eller bara njuta på plats av en klassisk grekisk afton med mat, vin och underhållning.

 

Ixia Beach
Ixia Beach består av flera mindre stränder som hänger ihop och är en blandning av sand och klappersten. Detta är ett favoritställe för vindsurfare och det finns sportcenter där man kan hyra brädor och jet-skis. På strandpromenaden hittar du supermarkets, kiosker, caféer och restauranger.

Ialyssos Beach
Ialyssos har en lång strand som ofta är glest befolkad. Den består av stenblandad sand och är populär bland par och surfare. Här kan du hyra surfbräda eller köpa något litet att äta och dricka. Badtofflor rekommenderas.

 

På huvudgatan i Ixia ligger ett antal butiker och affärer. Mindre souvenirbutiker finns också runt om i hela Ixia och i centrum finns modebutiker och leksaksaffär. Där hittar du också mini-markets och större livsmedelsaffärer.

Även i Ialyssos lokala centrum finns bra shopping, men om du vill shoppa loss ordentligt föreslår vi en tur in till Rhodos stad.

Ixia och Ialyssos har många trevliga restauranger och barer och nöjeslivet har en avslappnad atmosfär. Längs vägen som ligger parallellt med stranden finns ett bra utbud av butiker, tavernor, barer och nattklubbar.

Ska du till Ixia kan du förboka hyrbil hemifrån eller på plats. I Ixia finns också ett minitåg som kör en timme långa rundturer. Att hyra en mountainbike eller cykel är också ett utmärkt sätt att se sig omkring.

I övrigt är det buss som är det bästa och billigaste sättet att ta sig runt. Bussarna kör både inne i Rhodos stad och till många andra av öns populära destinationer och sevärdheter.

Bankomater

Dessa finns i Ialyssos och på flera ställen i Ixia. Växlingskontor och banker finns både i Ixia och i Ialyssos.

Läkare och apotek

Om du behöver uppsöka läkare kontaktar du en av Nazars guider. Apotek finns flera på de flesta orter.

Postkontoret

Posten i Grekland heter ELTA och här kan du köpa frimärken. I vanliga kiosker kan du också köpa frimärken och telefonkort.